Jump to content
You need to be logged in to see additionnal information and be able to contact the advertiser!
Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

Skywatcher 72 ed evostar

   (0 κριτικές)

Skywatcher 72 ed evostar

   (0 κριτικές)

320.00 EUR


  • Τιμή 320.00 EUR
9 Ερωτήσεις
0 Αξιολογήσεις
0 προβολές

Περιγραφή

Skywatcher 72 ed σε κατάσταση καινούργιου στο κουτί του. Το τηλεσκοπιο είναι αγορασμενο 16/3/2023 από το Πλανητάριο (Θέσ/κης) με ελάχιστη χρηση αστροφωτογραφικων δεδομενων. Παράδοση κατόπιν συνεννόησης. 

Τηλ. 6943254127



Recommended Questions

Καλημέρα! Πωλείται μαζί με το flattener;

Nashga

Που δημοσιεύθηκε


Καλημερα. Η τιμή αφορά μόνο το τηλεσκοπιο κομπλέ σε κατάσταση καινούργιου όπως αναφέρεται. Μαζί με τον flattener η τιμή θα ήταν διαφορετική καθως η τιμή του (καινούργιο εννοείτε) είναι περίπου στα 300 ευρώ. Πιστεύω πως το γνωρίζεις. 

Μοιραστείτε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος για σχόλιο

Ναι, εννοείται πως η τιμή του είναι πολύ καλή ,αλλά μαζί με το flattener θα μου έβγαινε γύρω στα 700ευρώ. Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά ίσως να κοιτάξω για κάτι λίγο πιο μικρό και οικονομικό. 

Ευχαριστώ και πάλι-Μάνος.

Nashga

Που δημοσιεύθηκε


Να επισημάνω πως άλλο flattener κ άλλο flattener +  reducer. O flattener μόνος του κοστίζει περίπου στα 120 - 140 ευρώ. Τα 700 που ανέφερες δεν ξέρω πώς προκύπτουν αλλα ίσως να εννοείς μειωτης κ διορθωτής. Πιο απλά δεν καταλαβαίνω  τι project  - setup θέλεις να φτιάξεις για να σε βοηθήσω αλλά εύχομαι καλή συνέχεια.

Μοιραστείτε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος για σχόλιο

Α οκ ευχαριστώ για την διευκρίνηση! Ναι μάλλον θα είδα το flatterner+reducer. Αλλά τώρα ψάχνω και για κάτι λίγο πιο ευρύ(σε εστιακή απόσταση). 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι,καλή συνέχεια!

Nashga

Που δημοσιεύθηκε


Από ότι γνωρίζω οι εταιρίες Omegon κ Askar κ ίσως κ η Ts optics να κυκλοφορούν πιο μικρά από τα 72ed και 62ed της σειράς SkyWatcher. Και πάλι όμως οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες κ σε κάποια μοντέλα το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο. Για οικονομικη λυση κ για αυτό που ψαχνεις καλή επιλογή θα ήταν κάποιος φωτογραφικός φακός με μικρό διάφραγμα. Σε αυτήν την περίπτωση οι φακοι της Samyang η της Tokina είναι ιδανικοι αρκεί να τους βρεις μεταχειρισμένους καθότι  η τιμή σε καινούρια κατάσταση είναι κ πάλι στα 400 με 600 περίπου ευρώ. Κατά καιρούς στο σάιτ του astrovox  μπορείς να βρεις κάτι ανάλογο. Καλή διαδρομή.

Μοιραστείτε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ πολύ ίσως να αγοράσω το Evoguide 50ed με το flattener.

Καθαρούς ουρανούς!

Nashga

Που δημοσιεύθηκε


Skywatcher Evoguide 50ED + flattener *Read this before buying*. Αποκλειστικά για την αστροφωτογραφια τσεκαρε εδώ για αυτό το setup. Το έχω δοκιμάσει κ αυτό.

Μοιραστείτε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος για σχόλιο

Σαν setup αστροφωτογραφίας μιας και το έχετε δοκιμάσει πως δουλεύει;

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Nashga

Που δημοσιεύθηκε


Για μια περίοδο φωτογράφιζα με μικρη διάμετρο με διάφορους φωτογραφικούς φακούς κ δοκίμασα κ το 50ed μιας κ το είχα κύριος για οδηγό στα μεγάλα τηλεσκόπια. Το δοκίμασα κ με dslr αλλά κ με ψυχωμενη κάμερα κ εγκατέλειψα το set up έπειτα από αρκετές προσπάθειες. Για να έχεις μια πλήρη εικόνα πληροφοριών διάβασε στο cloudy nights την αναφορά που γίνεται στο συγκεκριμένο set up καθώς τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίσα κ εγώ στις προσπάθειες μου. Για να βρεις τις πληροφορίες πληκτρολογήσε στο google.        " cloudy nights - 50 ed evo with flattener - read before buy "   Από  εκείνη την περίοδο αλλά κ ακόμα τωρα φωτογραφίζω με  φακό Samyang κ ψυχωμενη κάμερα.

Μοιραστείτε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος για σχόλιο

 Γειά σας και πάλι! Μετά από έρευνα αγοράς που έκανα στα forums(cloudy nights,astrovox)πιστεύω πως το evoguide 50ed δεν είναι και η καλύτερη επιλογή οπότε νομίζω πως το 72ed θα ήταν μία καλύτερη επιλογή μιας και είναι και στην ίδια τιμή. Εαν δεν υπάρχει κάποιο θέμα θα θέλατε να προχωρήσουμε την αγγελία σας;

 

Ευχαριστώ πολύ!

Μοιραστείτε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος για σχόλιο

Επίσης, ξέχασα να το ρωτήσω το ΟΤΑ και τα οπτικά του δεν έχουν κάποιο θέμα και δεν έχουν χρωματικά σφάλματα έτσι; Επίσης έχει το αρχικό του dovetail ή και το μακρύτερο που έχει και στην εικόνα;

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Nashga

Που δημοσιεύθηκε


Καλησπέρα, είναι προτιμότερο να με καλέσεις στο τηλ. για τις πληροφορίες που ζητάς. Θα είμαι διαθέσιμος αύριο από τις 9:00 το πρωί κ μετά οποία ώρα μπορέσεις. Καλή συνέχεια.

Μοιραστείτε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος για σχόλιο

Εντάξει, γενικά όμως είναι σε καλή κατάσταση έτσι;

Ευχαριστώ!

Nashga

Που δημοσιεύθηκε


Τα οπτικά όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση  η κατά την δική μου προτίμηση άψογα διατηρημένα, δεν μπαίνουν προς πώληση.Την αρχή αυτή πιστεύω πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι την εφαρμόζουν. Ωστόσο τα εξωτερικά τμήματα είναι απόλυτος  δεκτά για τυχών φυσικές φθορές η μετατροπές που μπορεί να έχουν γίνει ανάλογα τον χρήστη και τις ανάγκες του. Βέβαια πρέπει να λάβεις υπόψιν σου  ότι βασικό ρόλο παίζει κ η χρήση - παλαιότητα του κάθε τηλεσκοπίου  καθότι με την πάροδο του χρόνου όλα φθείρονται από διάφορα προβλήματα  όπως για παράδειγμα μικροί τζογοι στον εστιαστη  η στην ακραία περίπτωση μύκητες ( που στην αρχή τους δύσκολα ανιχνεύονται ) στα εσωτερικα των οπτικων οι οποίοι αναπτύχθηκαν  από κακή - λαθος διαχείριση ενάντια στην υγρασία που υποβάλλονται κατά την διαδικασία αστροφωτογραφησης η και παρατήρησης. Θεωρώ όμως  ότι οι περισσότεροι χρήστες με εμπειρία  τα προσέχουν σαν τα μάτια τους καθώς κ όσοι αρχάριου τηρούν με επιμέλεια τις βασικές αρχές διατήρησης των οπτικων. 

Μοιραστείτε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος για σχόλιο

Ωραία, ευχαριστώ πολύ! Γενικά από ότι έχω δει και στο astrobin και από χρήστες του τηλεσκοπίου γενικότερα, είναι ένα πολύ καλό και σχετικά γρήγορο τηλεσκόπιο για αστροφωτογραφία...

Μοιραστείτε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος για σχόλιο

Guest
Η αγγελία είναι κλειστή για νέες ερωτήσεις

Άλλες αγγελίες από Nashga


Άλλες αγγελίες από τηλεσκόπια



×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης