Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα είχα βάλει το ένα τηλεσκόπιο δίπλα στο άλλο για να δω τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ των.

Για εμένα αυτό το οποίο είναι ξεκάθαρο είναι ότι με το LUNT 60mm βλέπω καλύτερα τις δομές των προεξοχών....από το PST 40mm.Kαι είνα λογικό άλλο τα 60mm και άλλο τα 40mm.

 

παραθέτω τη σημερινή εικόνα του Ήλιου όπως φαίνεται από το PST και από το LUNT,FOV.

Η προεξοχή(Pr) πανέμορφη.Επίσης και το Νήμα(F) το οποίο ευρίσκεται στο άκρο του δίσκου και έχει σκάσει μύτη που λεμε και εμφανίζεται ως προεξοχή πλέον.

Ανοίξτε την εικόνα για να το δείτε καλύτερα.Σπανίζει να δει κάποιος την ώρα που ένα Νήμα εμφανίζεται-μετατρέπεται...στην άκρη του δίσκου σε Προεξοχή. Eπίσης και η AR που φθάνει στα άκρα, εμφάνισε,δε φαίνεται βέβαια, μια μικρή Κηλίδα τη 1016 και η οποία ανήκει στο παλαιό κύκλο.(old Solar Cycle 23)

 

Kαλή Πρωτομαγιά :-({|= :-({|= :-({|=

 

30-04-2009-PST-Sketch.thumb.jpg.10acea56140363bfe2be998cfc7bf265.jpg

ΣΚΙΤΣΟ/PST

30-04-2009

ΑΘΗΝΑ

 

30-04-2009--LUNT-Sketch.thumb.jpg.bde6ca8293288842be2f4d4912547727.jpg

ΣΚΙΤΣΟ/LUNT

30-04-2009

ΑΘΗΝΑ

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

 

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

  • Απαντήσεις 3.9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Πρωτομαγιά και στη θέση (Α) υπάρχει ένας λεπτός σε δομή αλλά ωραιότατος σε μορφή σχηματισμός, μιας όχι και τόσο συνήθους προεξοχής.

Αυτού του είδους τις πιάνουν CCD κάμερες...Περιέργως όμως σήμερα ίσως η θέση του ήλιου αλλά και το seeing να έπαιξαν το καθοριστικό τους ρόλο, για τη παρατήρηση τέτοιου είδους δομής. :shock: \:D/

Στο σημείο (Β) η ΑR αφήνει το δίσκο και το θέαμα είναι αρκετά θεαματικό.

 

Όπως και παλαιότερα έχω πει τη πρωτομηνιά όλο και κάτι το περίεργο και ωραίο μας επιφυλάσσει.... :D 8)

 

Καλό μήνα και καλές παρατηρήσεις σε όλους...

 

01-05-2009_Solardisk_Sketch.thumb.jpg.09e80fc9aa55ac63f193b29312b06b56.jpg

ΣΚΙΤΣΟ

01-05-2009

ΑΘΗΝΑ

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

 

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Καλο μηνα και απο μενα σε ολα τα παιδια.

 

Οι κηλιδες του παλαιου κυκλου δεν λενε να μας εγκαταλειψουν με τιποτα.

 

Εκει που παμε να χαλαρωσουμε. Τσουπ. Να τες παλι οι ατιμουλικες..... O:)

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε

Ορμομενος απο τον DESP και βρισκοντας ενα ανοιγματακι καταφερα και γω να τον δω τον μαγκα σημερα.

 

Με το SM 40 η επιφανεια δεν εδειξε σχεδον τιποτα εκτος μιας περιοχης οχι πολυ ισχυρης.

 

Απο πλευρας περιφερειας και οι δυο περιοχες προεξοχων ηταν πολυ δυσκολα αναγνωρισιμες ενω η πολυ μικρη αγκιστροειδης προεξοχη που εχει σχεδιασει ο DESP ακριβως στην ΒΑ πλευρα εχει χαθει.

 

Εκανα μεγαλη προσπαθεια να αναδειξω φωτογραφικα την περιοχη που αποτελειται απο 2 προεξοχες στα ΒΑ. Η προεξοχη στα αριστερα εχει αναπτυχθει σημαντικα απο την ωρα που την ειδε ο DESP ενω στο υψηλοτερο σημειο ενα κομματι πλασματος εχει δημιουργηση ενα αγκιστρι.

 

Η αλλη προεξοχη της ιδιας περιοχης δειχνει να εχει χασει υψος αλλα δεν μπορω απο το σχεδιο να κρινω αν εχει παρει πλατος. Ισως εαν την δει ο DESP μας πει.

 

Οι προεξοχες αυτες παντως ηταν πολυ αχνες και την δομη τους την ειδα αφου χαλασα στο ETALON την εστιαση πανω στον δισκο.

 

1370294811_ASTROVOX-BOMBER.thumb.jpg.dbd6c6b60c052d4d2f7eff5a603143f5.jpg

1/5/2009 - Περιοχη προεξοχων στα ΒΑ του δισκου.

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε

Γειά σου Bomb

Μετά τη πρωινή παρατήρηση και <ανέβασμά της>, με το σκίτσο του δίσκου και της περιφέρειάς του,...δεν είχα άλλη δυνατότητα να παρακολουθήσω την εξέλιξή των προεξοχών..λόγω μιας προγραμματισμένης εκδρομής....

 

Γράφεις εδώ:

 

Με το SM 40 η επιφανεια δεν εδειξε σχεδον τιποτα εκτος μιας περιοχης οχι πολυ ισχυρης.

και εδώ:

Οι προεξοχες αυτες παντως ηταν πολυ αχνες και την δομη τους την ειδα αφου χαλασα στο ETALON την εστιαση πανω στον δισκο.

 

Θέλω να σου πω ότι, εγώ μόνο μια φορά έχω κάνει τη ρύθμιση του PST μόνο του στην αρχή και μετά με το SM 40/TMax Filter DS... έκτοτε βλέπω ταυτόχρονα και τις δομές πάνω στο δίσκο και τις δομές στη περιφέρειά του-Προεξοχές,αμυδρές και έντονες...Το πολύ-πολύ να πειράξω λίγο τη ρόδα του SM..εάν το seeing το απαιτεί και τίποτα άλλο.

 

Η προεξοχή πάντως στη θέση Α το πρωί, φάνταζε σα πίνακας ... :roll:

Ήταν τόσο καθαρή η εικόνα της, που λίγο απέχει, στο σύνολό της, από το σκίτσο. :mrgreen:

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

 

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Καλο μηνα παιδια! Καλο μηνα Πετρο! :D

 

 

=D> =D>

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Καλήμέρα Βασίλη ,Bomb,Νίκο κ.λ.π :D

 

Μάλλον πήρε φόρα και θα μου βγάλει το λάδι.... \:D/ :mrgreen: #-o

Η εικόνα του σκίτσου τα λέει όλα, για μα ακόμη φορά από την ΑΘΗΝΑ...

 

Οι προεξοχές ονειρεμένες.Εχει και μια νέα ΑR ,έχει Νήματα ογκώδη ,έχει από όλα ....το αλώνι.

Οι κηλίδες....μόνο λοίπουν...Που θα πάνε.... :lol:

 

Βomb, εάν εννοείς την αγκιστροειδή αυτή προεξοχή που είναι στο κάτω μέρος του δίσκου,στο σκίτσο, αυτή δεν την είχα δει χθες την ώρα της πρωινής παρατήρησης.Μάλλον θα εμφανίσθηκε αργότερα.

Η άλλη στο πάνω μέρος του δίσκου είναι η χθεσινή, αλλά με μεγάλη αλλοίωση της εικόνας της.

 

02-05-2009_Solardisk_Sketch.thumb.jpg.31cfef6615042ac7904e6559c25853c0.jpg

ΣΚΙΤΣΟ

02-05-2009

ΑΘΗΝΑ

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

 

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Πολυ καλο το σκιτσο Μπραβο Πετρο!!

 

Επιτελους βλεπουμε κατι απο τον Ηλιο!! Μακαρι να συνεχίσει να μας δινει...γιατι αλλιως μας βλεπω να πηγαινουμε σε «μίνι εποχή παγετώνων» :-$ αν το συνεχισει.... [-(

<λετε ο Φθινοπωρινος καιρος που εχουμε...να εχει καμια σχεση με τον κυκλο του ηλιου;;>

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη physics4u.gr

http://www.physics4u.gr/news/2009/scnews3764.html

Οι αστρονόμοι βρίσκονται σε σύγχυση με τον Ήλιο αφού παρατηρείται μια ασυνήθιστη μείωση της ηλιακής δραστηριότητας ενώ έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι ηλιακές κηλίδες και οι εκρήξεις είναι κι αυτές ελάχιστες. Ο ήλιος διανύει μια από τις πιο ήσυχες περιόδους εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η απουσία ηλιακής δραστηριότητας προβληματίζει τους αστρονόμους γιατί συνήθως ο Ήλιος διαγράφει έναν 11ετή κύκλο δραστηριότητας. Στην κορύφωση του κύκλου η θερμοκρασία του αυξάνεται και εκτινάσσει φλόγες και τεράστιες μάζες αερίων στο μέγεθος ενός πλανήτη, ενώ ακολουθούν πιο ήπιες περίοδοι δραστηριότητας.

 

Η εμφάνιση και εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων ακολουθεί διαχρονικά ένα πρότυπο που διαρκεί ορισμένα χρόνια, όμως αυτή τη φορά η απουσία των κηλίδων έχει ξεφύγει από αυτό το πρότυπο και έχει διαρκέσει περισσότερο από άλλες φορές - μάλιστα ο Ήλιος δεν δείχνει σημάδια ότι σύντομα οι κηλίδες του θα επανεμφανιστούν. Κανένας εν ζωή επιστήμονας δεν έχει δει ποτέ τον ήλιο να συμπεριφέρεται έτσι.

solar_spots.jpg

 

Το 2008 κανονικά έπρεπε ο Ήλιος να αρχίσει να δραστηριοποιείται μετά από μια ήρεμη περίοδο. Ωστόσο, ο Ήλιος εμφάνισε ιστορικά χαμηλά 50ετίας στην πίεση των ηλιακών ανέμων (που αποτελούνται από ρεύματα φορτισμένων σωματιδίων που εκτοξεύει ο ήλιος στο διάστημα αλλά και προς τη Γη), χαμηλά 55ετίας στις ράδιο-εκπομπές και χαμηλά 100ετίας στη δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων.

 

Πέρα από αυτά τα χαμηλά (ηλιακοί άνεμοι, δραστηριότητα και κηλίδες) έχει επίσης παρατηρηθεί ότι ο μαγνητικός άξονας του ήλιου έχει αποκτήσει μια ασυνήθιστη κλίση.

 

Σύμφωνα με την Louise Hara, καθηγήτρια στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνο, δεν είναι σαφής ακόμη η αιτία αυτής της ήπιας δραστηριότητας. "Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εισερχόμαστε σε μια περίοδο ελάχιστης δραστηριότητας, αυτό όμως είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης". Στα μέσα του 17ου αιώνα, μια τέτοια περίοδος είχε ως αποτέλεσμα μια «μίνι εποχή παγετώνων».

 

Ορισμένοι επιστήμονες άρχισαν πλέον να προωθούν την θεωρία ότι ο ήλιος έχει περισσότερη σχέση με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή από ό,τι νομίζαμε ως τώρα. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να σκεφτούν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και υπερθέρμανσης της Γης. Γιατί ο ήλιος αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα του κλιματικού συστήματος της Γης, καθώς με βάση αυτόν διαμορφώνονται τα μοτίβα των θαλάσσιων ρευμάτων και όλα τα κλιματικά φαινόμενα της Γης, συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου του θερμοκηπίου.

 

Μήπως έχουμε υπερεκτιμήσει το ρόλο του διοξειδίου του άνθρακα στη διαμόρφωση της θερμοκρασίας της Γης και ενδεχομένως αποδειχθεί ότι ο ήλιος έχει τη δύναμη να αναστείλει την υπερθέρμανση του πλανήτη για κάποιο διάστημα, λένε μερικοί επιστήμονες.

 

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Mike Lockwood, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σάουθάμπτον, η άποψη αυτή είναι υπερβολικά απλοϊκή. "Πολύ θα ήθελα ο Ήλιος να μας βοηθούσε, δυστυχώς όμως τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν αυτή την υπόθεση".

 

Ο Lockwood ήταν από τους πρώτους ερευνητές που έκαναν λόγο για μείωση της ηλιακής δραστηριότητας από το 1985. "Αν η αυτή η εξέλιξη είχε ευεργετικές ιδιότητες για τον πλανήτη μας, θα τις είχαμε δει μέχρι τώρα".

 

Ο κύκλος των ηλιακών κηλίδων - πιο σκούρων από το περιβάλλον τους και πιο ψυχρών περιοχών στην επιφάνεια του Ήλιου - είναι περίπου 11ετής και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1843. Έχει παρατηρηθεί ότι ανάλογα με το αν οι κηλίδες μεγαλώνουν ή μικραίνουν, το κλίμα της Γης γίνεται θερμότερο ή ψυχρότερο αντίστοιχα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, κατά τα τελευταία 12.000 χρόνια, υπήρξαν 27 μεγάλα "ελάχιστα" και 19 μεγάλα "ζενίθ" των ηλιακών κηλίδων, δηλαδή εποχές είτε ιδιαίτερα κρύες είτε ιδιαίτερα θερμές.

 

Στον 20ό αιώνα ο ήλιος ήταν ιδιαίτερα ενεργός στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄80. Ο ήλιος έγινε αυξανόμενα ενεργός την ίδια περίπου εποχή που η Γη άρχισε να θερμαίνεται περισσότερο, όμως μέχρι τώρα γενικά οι επιστήμονες απέδιδαν μικρή μόνο επίδραση στον ήλιο (γύρω στο 10%-20% σύμφωνα με τα υπολογιστικά κλιματικά μοντέλα) - μια άποψη που ίσως στο μέλλον αλλάξει.

 

Αυτό που έχει παρατηρηθεί στον 21ό αιώνα, είναι ότι αφού ο ήλιος άρχισε να έχει πια μειωμένη δραστηριότητα, η αύξηση στη θερμοκρασία της Γης άρχισε επίσης να μειώνεται. Αν και στη διάρκεια του 11ετούς κύκλου των κηλίδων, η ενεργειακή παραγωγή του ήλιου μεταβάλλεται μόλις κατά 0,1% (μικρό ποσοστό για να θεωρηθεί σημαντικό για τη Γη), σε απόλυτα νούμερα αυτή η μεταβολή είναι τεράστια και αναλογεί σε 1,3 βατ ενέργειας ανά τετραγωνικό μίλι στην επιφάνεια του πλανήτη μας, ποσότητα που, σύμφωνα με νέες θεωρίες, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το κλίμα και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

http://www.physics4u.gr/news/2009/scnews3764.html

 

 

 

 

 

Τουλάχιστον χθες εμφανίσθηκε μια μικρή κηλίδα...αν και μετά εξαφανίσθηκε....όπως αναφέρει το... spaceweather.com

http://spaceweather.com/archive.php?view=1&day=02&month=05&year=2009

BLANKETY-BLANK SUN: Sunspot 1016 has vanished. Yesterday it rotated over the western limb of the sun where it can no longer be seen from Earth. But has it really vanished? According to NASA's STEREO-A spacecraft, the sunspot still exists. It is circled in this extreme UV image just beamed back to Earth:

 

http://spaceweather.com/images2009/01may09/20090501_121530_n7euA_195.jpg?PHPSESSID=9lnqfm4rk2fe61eer0l443apf4

 

STEREO-A is stationed above the western limb of the sun. From that vantage point, the spacecraft can track sunspots for days after they leave the range of terrestrial telescopes. Back on Earth, the sunspot number has dropped to zero, but STEREO-A is still counting.

 

So is the sun blank--or not? For more than 200 years, astronomers have counted spots on the Earth-facing side of the sun and called that the sunspot number. Farside spots couldn't be seen and didn't count. Continuing this tradition makes sense because it allows us to compare data across the centuries. So, today, the sun is officially blank even if STEREO-A knows better.

http://spaceweather.com/archive.php?view=1&day=02&month=05&year=2009

 

20090501_121530_n7euA_195.jpg.04b223260f049ffeafbdf1f19f642644.jpg

Photo STEREO-A

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα στον ανταποκριτή μας από ΚΕΡΚΥΡΑ... \:D/ :-({|=

 

Κοίταξε όμως να δεις και κάτι μέσα από το PST... :-k :!:

Μη το αφήνεις να μουχλιάζει... #-o

Έχετε αρκετοί το <Τιμημένο>, μα κανείς δε βλέπει???!!!!! :cry:

Εάν δε κοιτάτε έστω και για λίγο ..κλεφτά που λένε, πότε το μάτι σας θα το μάθει...όταν θα θέλετε φακό για να διαβάσετε ένα γράμμα...!!!! :mrgreen:

 

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

 

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Ο DESP εχει απολυτο δικιο. Εαν δεν κανεις παρατηρησεις το ματι δεν εξοικειωνετε και δεν μπορει να ξεχωρισει τις διαφορες στην επιφανεια. Απο την δικη μου πλευρα σου λεω οτιμε το αριστερο ματι κανω ανετη παρατηρηση ενω με το δεξι που δεν εχω κοιταξει τον βλεπω το δισκο πορφυρο κοκκινο και δεν μπορω ευκολα να ελενξω.

 

Εαν σε ενδιαφερει η ηλιακη αστρονομια πρεπει να χρησιμοποιησει πιο συχνα το τηλεσκοπιο που αγορασες και το οποιο ειναι μεγαλο οπλο ας ειναι μικρο σε μεγεθος. Εαν στο μελλον το κανεις και double stack τοτε θα εχεις ενα φορητο μικρο οπλο στην κυριολεξια.

 

Αυτον τον καιρο προσωπικα σκεφτομε την αγορα binoviewer στο οποιο θα τοποθετεισω πανω CMAX και θα το εχω μονο για παρατηρηση.

 

Αλλα σιγουρα αυτο που λεει ο ΠΕΤΡΟΣ ειναι γεγονος. Αν κανεις αραιες παρατηρησεις δεν εξοικειωνετε το ματι. Δυστυχως.

 

Αυτη την στιγμη ειμαι ετοιμος να ανεβω πανω αλλα απ`οτι βλεπω η ατμοσφαιρα δεν ειναι καλη. Εχει συννεφια.

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε

Λίγο πριν κλείσει ο ουρανός στην Αθήνα..

Οι προεξοχές στη θέση (Α) τις έκανα λίγο περισσότερο έντονες για να φαίνονται στο σκίτσο.Στη πραγματικότητα ήσαν πολύ αχνές αλλά καλά ορατές.

Η παρουσία των ωραίων σχηματισμών Νημάτων είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του δίσκου σήμερα.

 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

 

03-05-2009_Solardisk_Sketch.thumb.jpg.b0149de75875ebf5cf112bacc3b606c7.jpg

ΣΚΙΤΣΟ

03-05-2009

ΑΘΗΝΑ

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

 

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Εκανα και γω την παρατηρηση μου παλι σημερα η οποια μου ανεδειξε ενα φανταστικο γεγονος.

 

Για δευτερη φορα σε μικρο χρονικο διαστημα ειδα ιπταμενο αντικειμενο να διασχιζει την επιφανεια του ηλιου. Αυτη την φορα μαγκες δεν ηταν κουκιδα αλλα ηταν σαν αυγο και μαλιστα ευκρινεστατο. Η ωρα ηταν 10:36 πμ και ειχα καλη ορατοτητα. Εχω μεινει εκπληκτος απο τον ογκο του. Αποκλειετε να ηταν δορυφορος διοτι το σχημα του ηταν σαν αυγο και δεν ειχε ουτε μια προεξοχη. Το ειδα καθαροτατα. Διεσχισε την επιφανεια σε 4-5 δευτερα και χαθηκε στον Β οπως εβλεπα με το PST.

 

Aποτυπωσα στο μυαλο την εικονα και σας την δειχνω. Ειναι η πορεια και το μεγεθος του σε σχεση με το 17mm SUPER PLOSSL που ειχα πανω εκεινη την ωρα.

 

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.

 

bmpc.png

 

 

Δεν προλαβα να κανω παρατηρηση επιφανειας διοτι εκλεισε ο καιρος και δεν προλαβα να τοποθετησω το SOLARMAX 40. Eιναι προφανες οτι παρατηρω χωριστα με το pst και κατοπιν βαζω το SOLARMAX.

 

Παρολα αυτα το PST συνελαβε και ενα νημα στην φωτο που θα σας παρουσιασω καθως και μια προεξοχη που ηταν η μοναδικη στις 11:45 που το κοιταξα. Η αλλες δυο που δινει ο DESP ειχαν εξαφανιστει.

 

Η προεξοχη που εμεινε στην επιφανεια ειναι αυτη η αχνη προεξοχη για την οποια μιλαει ο DESP που παρολο που φαινοταν ηταν πολυ αχνη.

 

Επειδη εγω στις παρατηρησεις μου παντα αλλαζω την εστιαση του ETALON για να παρω την καλυτερη εικονα προεξοχων βρισκοντας το τελειο σημειο μεταξυ FOCUS και ETALON FOCUS σημερα πετυχα παρα την αραιη νεφωση καλο ανοιγμα και εστιαση ωστε να σας δωσω την αχνη αυτη προεξοχη στα ΒΔ την οποια αποθανατισα φωτογραφικα.

 

Σιγουρα παντως το πιο εντυπωσιακο της μερας ηταν το ιπταμενο αντικειμενο.

 

1585529636_ASTROVOX-BOMBER.thumb.jpg.bf71a55d77cc8610157b32180f620312.jpg

3/5/2009 - Αχνη προεξοχη στα ΒΔ και μικρο νημα νοτιοτερα.

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε
Καλημέρα στον ανταποκριτή μας από ΚΕΡΚΥΡΑ... \:D/ :-({|=

 

Κοίταξε όμως να δεις και κάτι μέσα από το PST... :-k :!:

Μη το αφήνεις να μουχλιάζει... #-o

Έχετε αρκετοί το <Τιμημένο>, μα κανείς δε βλέπει???!!!!! :cry:

Εάν δε κοιτάτε έστω και για λίγο ..κλεφτά που λένε, πότε το μάτι σας θα το μάθει...όταν θα θέλετε φακό για να διαβάσετε ένα γράμμα...!!!! :mrgreen:

 

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

:-note :-note :-note ](*,)

 

Μπορω να πω οτι εχεις απολυτο δικιο...αλλα με αυτον τον Αγγλικο καιρο**...η μονη παρατηρηση ειναι μεσω Despet & Bomb :roll: Ασε που μ'εχει φαει η δουλεια :(

 

Βεβαια τωρα που ερχετε το Νεο τριποδο.... :mrgreen: θα μου ειναι πολυ πιο ευκολο να δω μεσα απο το PST διοτι η επιτραπεζια μου ειναι δύσχρηστη.

 

 

 

Bomb θα μπορουσε να ηταν δορυφορος!! Υπαρχουν 6.000 απο αυτους εκει εξω! (δες στο Starry Night και στο Heaves Above πιος περασε)

 

 

 

**

Αφου σου ειπα οι Λονδρεζοι εδωσαν μονο τα Εδαφη...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Δεν υπηρχε φιλαρα προεξοχη στο αντικειμενο απο καμια πλευρα του.

 

Ηταν ενα σχημα αυγου χωρις κατι να προεξεχη στην περιφερεια.

 

Δεν ξερω τι ηταν παντως ηταν κατι το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ την στιγμη που διεσχιζε τον ηλιο. Κριμα να ειμαστε λιγοι ηλιοπαρατηρητες. Θα ειχε επιβεβαιωθει και απο αλλου.

 

Αλλο να βλεπεις τετοιο πραγμα βραδυ και αλλο πανω στην επιφανεια του ηλιου.

 

Φιλε δεν τα εχω τα προγραμματα αυτα. Ειδα ομως την ωρα. Ηταν 10:36 πμ.

 

Με δυο λογια ηταν καταπληκτικο..... \:D/ \:D/

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε

Θα μπορουσε να ηταν καποιος Αστεροειδης...

Αν θα το Εγραφες σε καμερα ισως να ειχες ανακαλυψει εναν!!! :mrgreen:

 

Οπως και αν εχεις παντως θα πρεπει να ηταν πολυ καλη εμπειρια!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Φανταστικη εμπειρια γιατι δεν εχω δει κατι αλλο με τετοιο ογκο αλλα και τετοιο σχημα.

 

Για καμερα δεν εκανα κινηση γιατι ειχε συννεφια.

 

Ηταν το πρωτο παντως που βλεπω τοσο μεγαλο και φυσικα το καλυτερο.

 

=D> =D> =D>

 

 

 

 

Υ.Γ ....

Βεβαια τωρα που ερχετε το Νεο τριποδο.
... Εμενα να δεις τι μου ερχετε φιλε. Εν αναμονη. Η αγαπη μου για το συγκεκριμενο αστρο και τα σκερτσα του ειναι τοσο μεγαλη που δεν υπολογιζω χρηματικο κοστος..... \:D/
jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε

...Δε ξέρω τι να πω εγώ σε όλα όσα αναφέρεις Bomb...εσύ σίγουρα που είδες ξέρεις καλύτερα.

 

<...Παρολα αυτα το PST συνελαβε και ενα νημα στην φωτο που θα σας παρουσιασω καθως και μια προεξοχη που ηταν η μοναδικη στις 11:45 που το κοιταξα. Η αλλες δυο που δινει ο DESP ειχαν εξαφανιστει.....>

 

Αυτές θα πρέπει να είναι ....αν και έχουν αλλάξει αρκετά από ότι βλέπω ,γιατί μετά τις 10.00 π.μ ο καιρός είχε κλείσει για τα καλά... και δε μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Την ώρα που εγώ τις είδα, ήταν όπως τις βλέπεις στο σκίτσο και όσες βλέπεις.

 

Τι,... μας ετοιμάζεις... :?: :-k

Πέτρος Δεσύπρης

Corvus Eye Observatory

ATHENS / S Y R O S

 

http://www.pdesypris.com/

http://www.ceo-despet.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε
... Εμενα να δεις τι μου ερχετε φιλε. Εν αναμονη. Η αγαπη μου για το συγκεκριμενο αστρο και τα σκερτσα του ειναι τοσο μεγαλη που δεν υπολογιζω χρηματικο κοστος..... \:D/

 

Να Υποθεσω PST Ca-K ;;; :mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Θα δειτε σε λιγο καιρο.

 

 

Σχετικα με το αντικειμενο πως θα μαθουμε τι ηταν.

 

Λεω να ανοιξω ξεχωριστο ποστ μπας και βρεθει τι ειναι.

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε

Λοιπον περιμενω να παραλαβω.

 

 

CORONADO MAXSCOPE SOLARMAX 60mm Ha - BF 10 - <0.5 AGSTREM

 

CORONADO MAXSCOPE SOLARMAX 70mm CaK - BF 10 - <2.2 AGSTREM

(καλο το pst CaK αλλα αποφασισα να παρω την καλυτερη ευκρινεια της επιφανειας. Θα δινει καλυτερη αποδοση για μελετη. Αφου πηρα καλο Ηα επρεπε να παρω και φωτεινο ασβεστιο. Εχω δει μεσα απο CORONADO 70mm CaK και η αποδοση ειναι φανταστικη. Αλλωστε τα PST CaK αποσυρθηκαν και φοβηθηκα μην φαω καμια πατατα στα μουτρα.)

 

 

Eιμαι φανατικος oπαδος της CORONADO και οι αγορες παιξαν εκει και οχι σε LUNT.

 

Θελησα να δημιουργησω ενα καλο παρατηρητηριο και πλεον θα παιζω απο WHITE LIGHT με το skywatcher μεχρι σε καλα ΑGSTREM Ha. Θα διαθετω ολη την γκαμα των ηλιακων μηκων.

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε
Λοιπον περιμενω να παραλαβω.

 

 

CORONADO MAXSCOPE SOLARMAX 60mm Ha - BF 10 - <0.5 AGSTREM

 

CORONADO MAXSCOPE SOLARMAX 70mm CaK - BF 10 - <2.2 AGSTREM

(καλο το pst CaK αλλα αποφασισα να παρω την καλυτερη ευκρινεια της επιφανειας. Θα δινει καλυτερη αποδοση για μελετη. Αφου πηρα καλο Ηα επρεπε να παρω και φωτεινο ασβεστιο. Εχω δει μεσα απο CORONADO 70mm CaK και η αποδοση ειναι φανταστικη. Αλλωστε τα PST CaK αποσυρθηκαν και φοβηθηκα μην φαω καμια πατατα στα μουτρα.)

 

 

Eιμαι φανατικος oπαδος της CORONADO και οι αγορες παιξαν εκει και οχι σε LUNT.

 

Θελησα να δημιουργησω ενα καλο παρατηρητηριο και πλεον θα παιζω απο WHITE LIGHT με το skywatcher μεχρι σε καλα ΑGSTREM Ha. Θα διαθετω ολη την γκαμα των ηλιακων μηκων.

:shock: :shock: WoW

Μια χαρα σε βρισκω!!

Τι ειναι ολα αυτα βρε :shock:

Αντε καλοριζικα!!

 

 

 

(αντε τωρα να δω ποτε θα φτιαξει ο καιρος....)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Και ο καιρος θα φτιαξει φιλαρα και οταν ο φιλος αρχισει τα σκηνικα του θα ειμαι ετοιμος.

 

Σου προτεινω εφοσον εχεις PST να το κανεις double stack με ενα solarmax 40mm.

Θα σε ευχαριστησει πολυ το αποτελεσμα αυτο που θα δεις.

Συνεχεια εδω : ΗΛΙΑΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ και τα τμήματά των....

 

για να μεινει καθαρο το ΔΗΔ.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης