kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Καθώς η ιδέα πως πρέπει να δώσω περίπου 70 Ευρώ για 3 λαστιχάκια μου προκαλούσε δυσπεψία και κατόπιν ανάγνωσης των σχετικών θεμάτων του forum και λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν τις προσφερθείσες συμβουλές (ευχαριστώ Laskos), ορίστε το δικό μου σετ αποσβεστήρων κραδασμών. Κάθε ένας αποτελείται από:1. Μία πορτοκαλί γομολάστιχα, ονόματι "Crazy Cars" της Eberhard Faber. Σκληρή αλλά με μεγάλη ελαστικότητα και μικρή πλαστικότητα.2. Μία γκρι γομολάστιχα, ονόματι Knetgummi Art Eraser της Eberhard Faber. Μαλακή με μηδαμινή ελαστικότητα και μεγάλη πλαστικότητα3. Ένα καπάκι από σάλτσα pesto Barillla.Μπήκαν το ένα μέσα στο άλλο σαν sandwitch, χωρίς κόλλα, καθώς το Art Eraser, έχοντας μεγάλες δυνάμεις συναφείας τα συνένωσε έξοχα.Αποτέλεσμα; Κραδασμοί 3-4 δευτερολέπτων (και βάλε) διαρκούν τώρα λιγότερο από 0,5 sec!!! Μετά από οριζόντια ταλάντωση μεγάλου πλάτους κατόπιν σφαλιάρας στον οπτικό σωλήνα, οι κραδασμοί αποσβαίνονται απότομα. Συνολικά 3-4 κύματα, ενώ πριν 15-20 κύματα ταλαντώσεων. Δοκιμή στα 470x (δοκιμή 8mm x 2.5). Η γόμα δουλεύει και από μόνη της. Ο συνδυασμός βελτίωσε λίγο αλλά εμφανώς την αποτελεσματικότητα (προσθέτοντας οριζόντια ακαμψία), αλλά κυρίως αποτρέπει την φθορά του ελαστικού από την επαφή με το έδαφος και αποκρύπτει τα... "τρελά αυτοκινητάκια" της κύριας επιφάνειας προσδίδοντας σοβαρότητα.Ήθελα να χρησιμοποιήσω πορτοκαλί καπάκι για λόγους αισθητικής αντίληψης, αλλά τα Uncle Ben's καπάκια με το επιθυμητό χρώμα ήταν μεγαλύτερης διαμέτρου. Θα το ψάξω όμως καθώς η αισθητική απόλαυση είναι η πρωταρχική αιτία λόγω της οποίας η αστροψία με κάνει ευτυχισμένο, με την γνώση να έρχεται δεύτερη, κάθιδρη και πνευστιώσα.Κόστος 1 ευρώ ανά γόμα, σύνολο 6 ευρώ . Τις σάλτσες δεν τις υπολογίζω, καθώς τις... έφαγα (τι άλλο; ) Αποσβεστήρες Επί τω έργω Οπλοστάσιο σε ετοιμότητα. Στόχος τα... σύννεφα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Άξιος! Ο ερασιτέχνης αστρονόμος πρέπει να είναι εφευρετικός και ...οικονόμος. Κι όπως λέει η διαφήμηση ..."the Royal Academy of Economy awards you the Gold Metal!!"Για τρίποδες με πιό αιχμηρά πόδια (κάποιοι Vixen) ίσως ένα πολύ μικρό νόμισμα στο κέντρο της γόμας να βοηθούσε να μην φθαρεί γρήγορα. Πιθανόν όμως να κόστιζε σε αποτελεσματικότητα. Μόνο με δοκιμές θα φανεί. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
mcstar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 μεγαλε εγραψες.το πεστο alla genovese ή rosso ηταν?
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Κωνσταντίνε είσαι υπόδειγμα ευρηματικότητας και οικονομίας... Μήπως τελικά δεν είναι τυχαίο ότι...η λέξη "Γαστρονομία", τα προϊόντα της οποίας χρησιμοποίησες...εμπεριέχει την λέξη "Αστρονομία";; Για να αρχίζουμε να πειραματιζόμαστε όλοι με κάθε λογής "γαστρονομικό" εξοπλισμό! Ο Κωνσταντίνος που το έκανε, μόλις μας απέδειξε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απίστευτο! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2010 Με κολακεύετε (μη σταματάτε, μη σταματάτε...)Το pesto ήταν a la genovese.Έψαχνα κάτι σαν Gerber καρότο, ελέω χρώματος. Έφαγα 1 τόνο μικρός (με το ζόρι, μην με περάσετε για κανέναν ανώμαλο) και τώρα που την χρειαζόμουν δεν βρήκα... Αμέλησα να σημειώσω πως κατά την αποθήκευση οι αποσβεστήρες τοποθετούνται εντάκτως, εντός της πορτοκαλόχροης θήκης η οποία είναι αναρτημένη με αυτοκόλλητο Velcro σε ένα από τα πόδια του τρίποδα (εξοφθάλμως ορατή στην φωτογραφία). Η θήκη προέρχεται από το σετ σχολικής τσάντας του υιού μου, από την τρίτη δημοτικού. Λυσσαλέες προσπάθειες να αποσπάσω και το ομόχρωο δικτύωμα το οποίο συνόδευε την αυτή τσάντα αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς ο 1.80μ 14ετής κανακάρης μου, με την καταστροφική επιρροή της μητρός αυτού, επιμένει να το χρησιμοποιεί για να επιστρέφει την ενδυμασία της καλαθοσφαίρισης στην εν λόγω μήτηρ. Το ατράνταχτο επιχείρημα για την πρακτική αυτή συνίσταται στο ότι το δικτύωμα δεν εγκλωβίζει την υγρασία και κατά διαβολική σύμπτωση αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που το ποθώ και εγώ, προκειμένου να τοποθετώ τα προστατευτικά των προσοφθαλμίων και άλλα τινά στοιχεία εντός αυτού, προσωρινά, κατά τις συνεδρίες παρατηρήσεως. Όσο για την ευρηματικότητα, υπερβάλετε. Όταν δείτε υλοποιημένο το σχέδιό μου για Νευτώνιο από πατομπούκαλο νταμιτζάνας (ρετσίνας Μεσογείων), Sanitas Foil, τενεκέ λαδιού (Καλαματιανό, προσήλωση στην ποιότητα πάντοτε), πηρούνες BarBQ Tramontina, στεφάνες αλευροκοσκίνου και κλαρωτό τραπεζομάνδηλο, τα ξαναλέμε... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2010 πηρούνες BarBQ Tramontina και κλαρωτό τραπεζομάνδηλο, τα ξαναλέμε... //:D/ Αααααααααααα Truss θα είναι! Μιά χαρά Δημήτρης
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2010 Ωραία κατασκευη!Μόνο που στα πλακάκια δεν έχουν ΑΨΟΓΗ χρησιμότητα διότι Ολοισθένουν επειδή είναι μεταλλικά αλλα σε χώμα πρέπει να είναι καλαΌσο για το Αν τα έπερνες έτοιμα απο το πλανητάριο δεν νομίζω πως χρειαζεται να το κάνεις φιάχνεις δικά σου όπως έκανες αλλωστε... απλα μην γραφεις προς βάρος του καταστήματος αφου κανεις δεν μας ανακγάζει. Παράδειγμα εγώ τα παίρνω όσο και να κοστίζουν.το αν μπορώ να τα φιάξω-κατι παρομοιο ας πουμε είναι κατι που δεν χρειάζεται να πω οτι τα φιαχνω επειδη τα έτοιμα ειναι ακριβαΧτυπάει άσχημα να λεμε έτσι..Ωραία Φαίνονται!!!Στην Πράξη?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Ωραία κατασκευη!Μόνο που στα πλακάκια δεν έχουν ΑΨΟΓΗ χρησιμότητα διότι Ολοισθένουν επειδή είναι μεταλλικά αλλα σε χώμα πρέπει να είναι καλαΌσο για το Αν τα έπερνες έτοιμα απο το πλανητάριο δεν νομίζω πως χρειαζεται να το κάνεις φιάχνεις δικά σου όπως έκανες αλλωστε... απλα μην γραφεις προς βάρος του καταστήματος αφου κανεις δεν μας ανακγάζει. Παράδειγμα εγώ τα παίρνω όσο και να κοστίζουν.το αν μπορώ να τα φιάξω-κατι παρομοιο ας πουμε είναι κατι που δεν χρειάζεται να πω οτι τα φιαχνω επειδη τα έτοιμα ειναι ακριβαΧτυπάει άσχημα να λεμε έτσι..Ωραία Φαίνονται!!!Στην Πράξη? Μα Χρήστο, δεν μιλώ πουθενά για κανένα κατάστημα! Σε όλη την υφήλιο πάνω- κάτω την ίδια τιμή έχουν και από την Celestron και από την Meade. Αντιθέτως το κατάστημα και την εξυπηρέτηση τα έχω εξάρει και έχω αγοράσει σχεδόν τα πάντα από εκεί. Αν έχω δώσει 2500 Ευρώ (για αρχή, μην το ξεχνάμε) και απέφυγα να δώσω 77 Ευρώ δεν νομίζω πως είμαι και ιδιαίτερα κακός πελάτης.Επίσης δεν ολισθαίνουν αν και νόμιζα πως θα το κάνουν. Το βάρος τα κολλάει κάτω. Ίσως αν σπρώξεις πλάγια με δύναμη. Αν σε ανησυχεί αυτό βάζεις σκέτη την γόμα, ή προσθέτεις ένα κομμάτι αντιολισθητικής σιλικόνης. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Χρήστος Παζαρένκας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Έχεις δίκιο και όντως δεν πειράζει αν δεν τα παρεις έτοιμα αφου ήδη έχεις και έχουμε δώσει περισσότερα απλα το πήρα λίγο τραβά χωρις παρεξήγηση.
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 ριξτε μια ματια για τα προιοντα που διατιθενται στην πραγματικη αγορα και σε πραγματικες (μη αστρονομικες) τιμες.Ειδικα προιοντα κατασκευασμενα για αυτην την χρηση, και απο ανθρωπους που ξερουν τι σχεδιαζουν και για ποιο λογο .(εγω παντως δεν θα αγοραζα σετ αποσβεστηρες που πωλουνται 70€-80€ και "καλυπτουν" ολες μου τις αναγκες.... απο την απλη Vixen porta με ενα 80αρι (λιγοτερο απο 10κιλα), εως τον κυριο εξοπλισμο τριποδο/κεφαλη/αντιβαρα/τηλεσκοπια/εξαρτηματα (σχεδον 60κιλο συνολο).Αν κατεβετε ποτε στην Ρετσινα στον Πειραια, ή στην ευρυτερη περιοχη πισω απο τον ηλ.σταθμο, (ρωτηστε και λιγο...ολοι ξερουν τα στεκια), θα βρειτε πολυ υλικο, και ανθρωπους να σας βοηθησουν στην επιλογη.Δυστυχως δεν εχουν ιστιοσελιδες, οπως ο...http://www.rubberking.com.tw/rubber-o-mount.htm#αλλα τα προιοντα θα τα βρειτε ευκολα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Από την Ρετσίνα πήρα Tecnofon για τις βαλίτσες μου και από τον Ηλεκτρικό (Βέντης) βίδες μετρικού συστήματος για το Baader Clamp. Ρώτησα για υλικά απορρόφησης κραδασμών, καθώς και αλφάδι Bulls Eye και δεν γνώριζαν. Παραδίπλα (στην ψαραγορά) πήρα τις γόμες, την ίδια μέρα και το Green Laser 3 μήνες πριν από το παζάρι του Πειραιά (20 Ευρώ). Άν ξέρεις κάποια άλλη άκρη ενημέρωσέ μας. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Αν σε ανδιαφερει να πληρωσεις με pay-pal....http://www.toolspot.co.uk/product/bulls-eye-levelπολυ καλα επισης (αλλα δεν ξερω αν εχει pay-pal.....αλλα μαλλον εχει)...http://www.leveldevelopments.com/circular-bullseye-levels.htm Οι τιμες πρεπει να ξεκινουν στα 2-3€ (αναλογα με το εργαλειο).Στην Αθηνας θα βρεις πολυ καλα facom (facom DELA.3180) σε 3 διαφορετικες διαμετρους (νομιζω 2-2,5-3 εκ)αλλα δεν ξερω ποσο κανουν.Επισης ειχα βρει πολυ ποιοτικα Stanley (China) και Festool (Ελβετικα).Το κακο με τα Ελληνικα καταστηματα ειναι οτι δεν εχουν παντα στοκ, και κατι που διεθεταν στο παρελθον, ισως δεν το διαθετουν τωρα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2010 Ευχαριστώ. Δεν φανταζόμουν πως υπάρχουν τόσοι τύποι. Στο Toolnet τα Facom κάνουν από 17 (20mm) έως 55 Ευρώ (50mm). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2010 Λοιπόν, παρ' όλο που οι αποσβεστήρες μου με ικανοποιούσαν απόλυτα, ειδικά μετά την προσθήκη αντιολισθητικών στοιχείων από σιλικόνη, δοθείσης της ευκαιρίας απόκτησης κάποιων μεταχειρισμένων Meade σε γήινη τιμή αποφάσισα να τους συμπεριλάβω στον εξοπλισμό μου. Οι αποσβεστήρες είναι αυτοί που φαίνονται στην φωτογραφία.Σήμερα το πρωί, εν' όψει πιθανής νυκτερινής παρατήρησης έβγαλα το τηλεσκόπιο για συντήρηση, ρυθμίσεις και δοκιμές. Μεταξύ άλλων αποφάσισα να δοκιμάσω και τους αποσβεστήρες αυτούς σε σύγκριση με τον τρίποδα με και χωρίς την ιδιοκατασκευή μου.Αποτέλεσμα: Ενώ κάνουν εξαιρετική δουλειά, απόλυτα ικανοποιητική για παρατηρησιακές εφαρμογές και οι κραδασμοί καταπνίγονται πριν προλάβεις να εκνευριστείς με αυτούς, δεν υπάρχει καμμία αντιληπτή και μετρήσιμη διαφορά από αυτούς που κατασκεύασα. Είτε χρησιμοποιήσω τους εργοστασιακούς είτε αυτούς που κατασκεύασα, ένα και το αυτό.Υπάρχουν βεβαίως κάποιες διαφορές: οι εργοστασιακοί είναι μεγαλύτεροι, βαρύτεροι, με ιδιότροπο σχήμα (δυσκολεύει την αποθήκευση) και απέχουν από το πορτοκαλόχροο χρωματικό πρότυπο με το οποίο συμβαδίζουν οι ιδιοκατασκευασθέντες.Η αλήθεια είναι πως περίμενα κάποια ορατή διαφορά. Το αποτέλεσμα με εξέπληξε.Κατόπιν, αποφάσισα να δοκιμάσω την χρήση μιας απλή γομολάστιχας (εις τριπλούν φυσικά). Συγκεκριμένα δοκίμασα τρεις μεγάλου μεγέθους κλασικές κόκκινες- κυανές γομολάστιχες, κατάλληλες για μολύβι και στυλογράφο, σαν αυτές με τις οποίες ολοκλήρωσα το Λύκειο. Αυτές που χρησιμοποίησα είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος, καθώς πρόκειται για διαφημιστικό υλικό, αλλά αποτελούνται από το ίδιο ελαστικό υλικό με τις κλασσικές.Αποτέλεσμα: Όταν τις τοποθετούσα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ώστε το κυανό στοιχείο να προβάλει ακτινωτά προς τα έξω το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και απαράλλαχτο με τις άλλες δύο υλοποιήσεις!Συμπέρασμα: Ότι και να βάλετε (σχεδόν) οι κραδασμοί βελτιώνονται δραματικά, σε τέτοιο βαθμό που απορώ, γιατί σε έναν ατσάλινο τρίποδα με τηλεσκόπιο των 1300 Ευρώ (στην Ψωροκώσταινα βεβαίως βεβαίως) να μην προσφέρεται κάποιο ενσωματωμένο ελαστικό πέλμα που θα κόστιζε στην εταιρία 1 ευρώ το πολύ.Τώρα έχω τρεις επιλογές και προβλέπω να χρησιμοποιήσω τις δύο τουλάχιστον από αυτές εναλλακτικά (και για δοκιμή σε άλλους τύπους εδάφους). Ο μόνος λόγος που θα αποφύγω την χρήση της κλασικής γομολάστιχας είναι επειδή δεν δείχνει «επαγγελματική». Αν όμως δεν είχα κατασκευάσει ή αγοράσει τις άλλες υλοποιήσεις δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να την χρησιμοποιήσω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Μόλις υλοποίησα την κατασκευή και εγώ και έχω μείνει ...άφωνος με το αποτέλεσμα...ευχαριστώ για το "ξεστράβωμα" kokkolis. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Μόλις υλοποίησα την κατασκευή και εγώ και έχω μείνει ...άφωνος με το αποτέλεσμα...ευχαριστώ για το "ξεστράβωμα" kokkolis. Θα με ευχαριστήσεις με μια φωτογραφία της κατασκευής σου Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Μόλις βρω χρόνο θα κάνω και ένα βιντεάκι με τις διαφορές στους χρόνους απόσβεσης.ΥΓ και χωρίς να το ξέρω εντελώς τυχαία πήρα και ακριβώς τις ίδιες σβηστήρες...έχουν το ίδιο barcode. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Πρίν λίγες εβδομάδες σάλταρα κι εγώ στο τραίνο με τις γομολάστιχες. Ε λοιπόν, την πρώτη φορά που τις δοκίμασα, εξεπλάγην και γέλασα τόσο δυνατά που νομίζω πως οι γείτονες θορυβήθηκαν. Η βελτίωση είναι πράγματι απροσδόκητη, απίστευτη και τελικά αστεία! Οι ταλαντώσεις κόβονται μαχαίρι αμέσως μόλις παύει η επαφή του χεριού με το τηλεσκόπιο. Η εστίαση σε μεγάλες μεγεθύνσεις γίνεται πολύ ευκολότερη και ακριβής. Μιλάω βέβαια για την porta mount της Vixen και με φορτίο όχι το ελαφρύ ED81S, αλλά το maksutov OMC-140 της Orion Optics (θαυμάσιο όργανο, θα τα πούμε αλλού), το οποίο με φουλ αξεσουάρ κοντεύει τα 4,5 kg και θα δυσκόλευε μιά σκέτη porta mount. Βέβαια, όπως έχω γράψει αλλού, την έχω ενισχύσει γεμίζοντας τα αλουμινένια πόδια με μασίφ ξύλινα πηχάκια. Αν τα πηχάκια κατέβασαν τις ταλαντώσεις ας πούμε από το 100 στο 20, οι γομολάστιχες τις κατέβασαν από το 20 στο 4. Η συμπεριφορά της porta mount είναι πιά εντελώς «αλλού» και δεν θυμίζει σε τίποτα τον αρχικό εαυτό της (που δεν ήταν καθόλου κακός). Ωραιότατα!Οι πρώτες γομολάστιχες ήταν οι stabilo swano. Πολύ αποτελεσματικές αλλά τελικά πολύ μαλακές και καθόλου ανθεκτικές κάτω από τα μυτερά πόδια της porta mount. Διαλύθηκαν μετά από μερικές χρήσεις. Οι επόμενες και ακόμη σε χρήση είναι κάποιες μικρές ..."ΚΟΗ -Ι- NOOR HARDTMUTH 300/40" αγνώστου διάρκειας ζωής αφού μέχρι τώρα δεν έχουν κανένα σημάδι φθοράς κι ας έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο από τις προηγούμενες. Σκληρό λευκό λάστιχο σε διαστάσεις 35Χ22Χ8 mm και κόστος 0,90 ευρώ οι δύο στο super market. Το ίδιο αποτελεσματικές με τις προηγούμενες. Θα ρίξω 5-6 σε ένα σακουλάκι και θα τις χρησιμοποιώ με τυχαία σειρά (όποιες πιάσει το χέρι) για μεγαλύτερη διάρκεια. Αν αποδειχτούν ιδιαίτερα ανθεκτικές στο χρόνο, μπορεί και να τους φτιάξω πλαίσια.Αυτά! Ευχαριστώ πολύ εκείνους που πρωτοπαρουσίασαν την ιδέα στο astrovox! ΥΓ. Σκέφτομαι να δοκιμάσω κάποια στιγμή εκείνα τα χονδρά φύλλα λάστιχου με τα οποία κάποιοι στρώνουν τις καρότσες σε φορτηγάκια ή αγροτικά αυτοκίνητα. Ίσως 3 μικρά κομάτια από αυτό το υλικό να είναι αποτελεσματικά και πολύ ανθεκτικότερα στο βάρος από τις γομολάστιχες. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Kōh-i Nūr στα Farsi σημαίνει ''Όρος του Φωτός". Τέλειο όνομα για αστρονομικό υλικό, έστω και αν πρόκειται για δάνειο από τον κόσμο της γραφής. Εάν έχει την ανθεκτικότητα του ομώνυμου αρχαίου αδάμαντα του βρετανικού στέμματος, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2010 Ωραία πληροφορία! Περσικό όνομα αλλά τσέχικο προϊόν.http://www.ecrater.com/product.php?pid=7443969#http://en.wikipedia.org/wiki/Koh-i-Noor_Hardtmuth "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα