Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2010 Να σας ρωτήσω, στο νέο Stellarium 0.10.4 έχετε παρατηρήσει καθυστερήσεις κατά τη χρήση του; Εννοώ στο pan, zoom και scroll του ουράνιου θόλου. Το προηγούμενο έπαιζε τέλεια, ταχύτατο, super smooth, χωρίς να "κομπιάζει" καθόλου στην κίνηση. Το νέο...άστα να πάνε! Κάτι χαλάσανε αυτοί ή σταμάτησε η υποστήριξη για ορισμένες κάρτες γραφικών! Εγώ τώρα έχω την Nvidia Geforce FX 5500 με 128ΜΒ Ram πάνω της (PC με Pentium 4 στα 3.00 GHz) και όταν κάνω κλικ κάποιο άστρο για παράδειγμα, εκεί που πάνω αριστερά έβγαζε τις πληροφορίες για αυτό (φασματικός τύπος, ορθή αναφορά, απόκλιση, απόσταση κλπ.) τώρα βγάζει παραμορφωμένους χαρακτήρες!! Πολύ εκνευρίστηκα, η προηγούμενη έκδοση έπαιζε ΑΨΟΓΑ! Ρε να πάρει η ευχή...τι κρίμα.. Τα έχει παρατηρήσει κανείς τα συμπτώματα αυτά στην έκδοση 0.10.4 που δίνουν τώρα; Μακάρι να φταίω εγώ για κάποιο κουφό λόγο... Ευχαριστώ παιδιά! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 πιθανον να τις εχουν κανει παλι τις πατατες τους. ειχα εγκαταστησει το 10.0.3 μιας και ειχε το plugin για τους δορυφορους αλλα ειχε σε πολλους χρηστες προβλημα τα γραφικα. (δες στο stargazerslounge http://stargazerslounge.com/astro-lounge/96184-stellarium-0-10-3-released.html) εμενα παντως αρνιοταν να συνδεθει με την βαση μου και ξαναεγκατεστησα την 10.0.2 Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Peri Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Ναι οντως, συμβαινει αυτο και εγω ειχα το 10.0.3 και αμα εκανα update τον καταλογο μου κρασαρε μετα. Τι να κανουμε ετσι ειναι τα open source! Παντως, θα ηταν καλη ιδεα να τους γραψεις ενα feedback και να του πεις οτι γινεται αυτο και αυτο... Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2010 Μάλιστα κατάλαβα... Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, τουλάχιστον είδα πως δεν είμαι ο μόνος, kookoo στο link που μου είπες, έχει πάαααρα πολύς κόσμος προβλήματα, τους βλέπω να βγάζουν νέα διορθωτική έκδοση το συντομότερο... Περικλή έχεις απόλυτο δίκιο, αυτά συμβαίνουν με τα open source κατασκευάσματα...όχι βέβαια πως δεν συμβαίνουν και με αυτά που φτιάχνουν οι εταιρείες πολλές φορές. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
john67 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2010 Σε νέο υπολογιστή μου με win 7 καμία έκδοση του προγράμματος δεν τρέχει ομαλά. Συγκεκριμένα η οθόνη τρεμοπαίζει (flickering).Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ Γιάννης Μπ.
ifyoudid Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2010 Σε νέο υπολογιστή μου με win 7 καμία έκδοση του προγράμματος δεν τρέχει ομαλά. Συγκεκριμένα η οθόνη τρεμοπαίζει (flickering).Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ Γιάννης Μπ. Προφανώς γιαννη67 αυτο να οφείλεται σε ασυμβατότητα του λογισμικού με το πρόγραμμα... Ειτε υπαίτιο είναι το ίδιο το λογισμικό λόγω της νεότητας του είτε το πρόγραμμα για τον λόγο που προαναφέρθηκε παραπάνω.Δηλαδή είναι Open source και συνεπώς να οφείλεται προγραμματιστική αφέλεια από έλλειψη προσοχής... Προσπάθησε να δοκιμάσεις την νεότερη εκδοση του Stellarium που υπάρχει ... Ίσως να εκεί να το έχουν συμβιβάσει με τα windows 7! Εαν αυτό το έχεις κάνει ήδη και σου βγάζει και πάλι αυτο το πρόβλημα τότε φρόντισε να εγκαταστήσεις τους νεότερους Drivers από την καρτα γραφικών σου ! Εαν και πάλι σου εξακολουθεί να σου βγαζει αυτό το προβλημα τότε παιξε με τις ρυθμίσεις του stellarium τις οποίες θα βρεις στο C:\Program Files\Stellarium\data\default_config Η έκδοση 0.10.3 εβγαζε και σε μενα προβλήματα στα γραφικά ... Οταν έβαλα την νεότερη εκδοση ολα λειτουργούσανε στην εντέλεια... Ελπίζω να σε βοήθησα... {|=
john67 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2010 Δοκίμασα όλες τις εκδόσεις από 10.2 εως και 10.4 χωρίς επιτυχία.Αναφέρεσε σε ασυμβατότητα του λογισμικού (stellerium) με το πρόγραμμα (win 7) ??Παρόλα αυτά θα δοκιμασω να κάνω update τους drivers και να παιξω με τις ρυθμίσεις του stellerium. Ευχαριστώ Γιάννης Μπ.
ifyoudid Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2010 Δοκίμασα όλες τις εκδόσεις από 10.2 εως και 10.4 χωρίς επιτυχία.Αναφέρεσε σε ασυμβατότητα του λογισμικού (stellerium) με το πρόγραμμα (win 7) ??Παρόλα αυτά θα δοκιμασω να κάνω update τους drivers και να παιξω με τις ρυθμίσεις του stellerium. Ευχαριστώ Γιάννης Μπ. Εαν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα μπορεί να φταίει ένα από τα δυο ή και τα δυο ... Ποιος ξέρει?? Τα win7 είναι καινούργια ακόμη και σε ορισμένα προγράμματα θα βγαίνουν προβλήματα ...Ετσι γινότανε και με τα vista... {|=
vossinakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2010 μια αλλαγή που έκανα στο config.ini του προγράμματος περιόρισε σημαντικά τα κρασαρίσματα. Βρείτε την εντολή use_glshaders (βρίσκεται στο [main]) και δώστε της τιμη false Βοσινάκης Ανδρέας
DIMITRIS K. Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 2, 2010 Και μόλις που μπήκα να γράψω για το πρόβλημα, βλέπω πως ήδη έχει ανοιχτεί θέμα. Εμένα μου έχει σπάσει τα νεύρα κυρίως όταν πατάω το forward κουμπί να πάει μπροστά στο χρόνο. Μιλάμε για απίστευτα κολλήματα, σε βαθμό να είναι σχεδόν άχρηστο. Υποπτεύθηκα κάποια ρύθμιση στην κάρτα γραφικών, αλλά τζίφος. Το πρόγραμμα υποστηρίζει OPEΝGL και, επειδή βλέπω και σκαμπανεβάσματα στο frame rate, κάτι παίζει με τις γραφικές ρουτίνες στο νέο. Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι παραπάνω στο internet και το πιο κοντινό, που βρήκα ήταν στο site του stellarium, που προτείνει να κάνουμε enadle το rendering σε περίπτωση χαμηλού frame rate....Ας ελπίσουμε να βγει κάποιο patch, γιατί το έχω βολεύτει πάρα πολύ...
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2010 Ξαναγύρισα μόλις στην 0.10.3 και όλα διορθώθηκαν ως δια μαγείας, είναι ταχύτατο και τα γραφικά super. Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά πριν το αναβαθμίσω την επόμενη φορά...ας "κάτσει στα αυγά" του καλά είναι! Δεν το ξαναπειράζω... Να αναφέρω ότι το τρέχω σε XP Pro SP3 Αγγλικά με Geforce FX 5500. Τϊποτα σπουδαίο δηλαδή... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
arlaadams72 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2010 Κατεβάσα την ποιο αναβαθμισμένη εκδοση του Stellarium την 0.10.5 από 0.10.3 που είχα και δεν μου ανοίγει έχω windows xp,γνωρίζει κανεις να μου πει τι συμβαίνει;Προσπάθησα να γυρίσω στην 0.10.3 αλλά μου βγάζει αλλοιωμένα τα γράμματα κάτω στην οθόνη που πριν την αναβάθμιση μου τα έβγαζε κανονικά. «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
StratosGR Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2010 Στο φάκελο του Stellarium έχει επιλογή να το τρέξεις σε NO OPENGL mode.Είναι κάτι σαν safe mode.Θα μπορέσεις να κάνεις τις περισσότερες λειτουργίες. Αν όμως θες να το τρέξεις πλήρες, πάρε μια γραμματοσειρά από τα windows που σου αρέσει και κάνε την copy paste στο φάκελο data του stellarium.Θα δεις εκεί 2 γραμματοσειρές.Δώσε το όνομα αυτής που έκανες paste, το όνομα αυτών που είχε ήδη στο φάκελο και θα φτιάξουν τα γράμματα.
eirhnh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2010 Γεια σας παιδια!Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα, ειπα να ρωτησω εδω. (ελπιζω να μην εχει ξαναειπωθει η ερωτηση) Στο stellarium δεν δειχνει και πολλα αστερια.. οταν το ρυθμιζω να δειχνει πιο πολλα απο τις ρυθμισεις εμφανιζει περισσοτερα ονοματα και οχι αστρα.. υπαρχει καποια πιο καινουργια εκδοση που να δειχνει περισσοτερα? Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...E.W.Maunder
Karellen Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2010 Ειρήνη πάτα F4(μιλάμε για την Version 0.10.5) --Ουρανός --Αστέρες και παίξε με την απόλυτη κλίμακα και ,αν θες ,και με τη φωτορύπανση Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
eirhnh Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2010 Ειρήνη πάτα F4(μιλάμε για την Version 0.10.5) --Ουρανός --Αστέρες και παίξε με την απόλυτη κλίμακα και ,αν θες ,και με τη φωτορύπανση Εγω εχω την προηγουμενη εκδοση αλλα τα ιδια ισχυουν κ εκει! Ευχαριστω! Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...E.W.Maunder
Moonlight Sea Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Καλησπέρα,με το που πέρασα τα win 7 στο pc μου (μοντέλο 2007),κατέβασα το stellarium 0.10.5 αλλά ουσιαστικά δεν είναι να το χρησιμοποιήσεις καθώς κολλάει απελπιστικά.Έχει να κάνει με μη συμβατότητα με το λειτουργικό ? Στα ΣΒΗΣΤΑ λειτουργούσε μια χαρά,δεν θυμάμαι ποια έκδοση του προγράμματος ήταν,άνοιξη του 2009 το είχα κατεβάσει... Ξέρετε αν κάποια πιο συμβατή έκδοση είναι διαθέσιμη παράλληλα με την πιο πρόσφατη;[/img]
bellatrix Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2010 Καλησπέρα,με το που πέρασα τα win 7 στο pc μου (μοντέλο 2007),κατέβασα το stellarium 0.10.5 αλλά ουσιαστικά δεν είναι να το χρησιμοποιήσεις καθώς κολλάει απελπιστικά.Έχει να κάνει με μη συμβατότητα με το λειτουργικό ? Στα ΣΒΗΣΤΑ λειτουργούσε μια χαρά,δεν θυμάμαι ποια έκδοση του προγράμματος ήταν,άνοιξη του 2009 το είχα κατεβάσει... Ξέρετε αν κάποια πιο συμβατή έκδοση είναι διαθέσιμη παράλληλα με την πιο πρόσφατη;[/img] Kαι εγώ windows 7 έχω και μόλις κατέβασα την νέα έκδοση..Μια χάρα μου το τρέχει το πρόγραμμα και δεν κολλάει καθόλου.. Στην αρχή μόλις πατούσα ένα αστέρι μου έβγαζε την επιφάνεια εργασίας, αλλά πιο μετά που το δούλεψα λίγο, δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα. Μήπως η κάρτα γραφικών σου δεν είναι συμβατή? Γιατί αν ήταν το λογισμικό θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα..
Moonlight Sea Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2010 Kαι εγώ windows 7 έχω και μόλις κατέβασα την νέα έκδοση..Μια χάρα μου το τρέχει το πρόγραμμα και δεν κολλάει καθόλου.. Στην αρχή μόλις πατούσα ένα αστέρι μου έβγαζε την επιφάνεια εργασίας, αλλά πιο μετά που το δούλεψα λίγο, δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα. Μήπως η κάρτα γραφικών σου δεν είναι συμβατή? Γιατί αν ήταν το λογισμικό θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα.. Δεν ξέρω,μόλις κατέβασα το 0.10.2 και κολλάει κι αυτό...μου φαίνεται ότι ο υπολογιστής μου επιβάλλει να χρησιμοποιήσω κανένα πιο "σοβαρό" πρόγραμμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα