Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μετά από σύντομο break και αφού ο καιρός επιτέλους ''έστρωσε'' στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισα πως ήταν μια καλή ευκαιρία να τσεκάρω ότι διαβάζω στο nightwatch. Διέκρινα άνετα αστερισμούς Κασιόπη,Κύκνο - Deneb-, Λύρα - Βέγα- ,Αετό -Altair-,πολικό κ.λ.π. Μάλιστα χάρηκα πολύ , λές και ανακάλυψα τον κόσμο όλο..Η χαρά του αρχάριου βλέπετε!!

Μπορεί κανείς να μου πεί πού αξίζει πραγματικά να στρέψω το dobsάκι μου(8'')?Επίσης μπορεί κάποιος να μου πεί για ποιό λόγο υπάρχει η εσοχή-τρύπα ή όπως αλλιώς λέγεται στο καπάκι του σωλήνα του τηλεσκοπίου?Μήπως για να εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ουρανού?? :?

Με μια πρόχειρη περιήγηση-εξερεύνηση στον ουρανό,αρχίζω και συνειδητοποιώ πως τα προσοφθάλμια που έχω Super Plossl 10 και 25mm δεν είναι για πολλά-πολλά....

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα φίλε μου,

Φυσικά, δες στο βιβλίο σου τα αντικείμενα που προτείνει ο Dickinson για παρατήρηση, και στόχευσε. Εξαρτάται και σε ποιο σημείο της πόλης είσαι.

Η τρύπα στο καπάκι είναι αν θες να δεις ένα φωτεινό αντικείμενο (σελήνη) . Επειδή μικραίνει η διάμετρος, το τηλεσκόπιο συλλέγει λιγότερο φως και δεν τυφλώνεσαι πχ στην πανσέληνο. Επιπλέον μπορεί να σου χρειαστεί αν κάνεις παρατήρηση ηλίου, γιατί αντί να κόψεις φίλτρο για 8 ίντσες κόβεις μονο για 2 (2 είναι; δεν θυμάμαι).

Τα προσοφθάλμια δεν είναι τα καλύτερα της αγοράς αλλά μπορείς να δεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ στόχους και μόνο με αυτά για αρχή. Αργότερα θα χρειαστεί να αγοράσεις κάποιον άλλο .

Καλές παρατηρήσεις!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης