Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το περασμενο Σαββατο το βραδυ εκανα νομιζω ην δευτερη σοβαρη μου παρατηρηση.

Ξεκινησα με τι αλλο , με τον Δια...

με το dob 8" και τον hyperion zoom αφου μονο αυτα διαθετω.

ο διας οπως παντα ηταν πανεμορφος, εντυπωσιακος. :D με 4 δορυφορους γυρω του.

μετα απο πολυ προσπαθεια καταφερα να εντοπισω και τον ουρανο, :shock: και εκει ηταν που εντυπωσιαστηκα μπορω να πω.

καταρχην δεν φανταζομουν οτι θα μπορουσα ποτε να τον εντοπισω :oops: . εχε χαρη που ηταν σε συνοδο με τον δια, αλλιως φανταζομαι οτι δυσκολα εντοπιζεται στον ουρανο...

για δορυφορους βεβαια ουτε λογος. :cry:

δεν ξερω, ειναι θεμα εμπειριας? η απλα με τα προσοφθαλμια που διεθετα ηταν χαμενη υποθεση? :-s

η βραδυα θα τελειωνε εκει μιας και ειχαμε και κατι φιλους στο κτημα και ειπα να μην τους αφησω αλλο μονους. =P~ αφησα ομως το τηλεσκοπιο στημενο (με τα καπακια του εννοειται) και τα υπολοιπα συνεργα στο τραπεζακι, σε ετοιμοτητα... :roll:

κατα τις 4 και κατι που με ξυπνησε ο μπεμπης (7 μηνων ), λεω "δεν βγαινω να ριξω μια ματια?"

ειχα βγαλει και τους φακου επαφης και με μυωπια 3,5 και 3,5 σκουρα τα πραγματα... #-o

εντοπισα πολυ ευκολα τον δια και με πολυ μεγαλυτερη ανεση (αφου ηξερα πλεον τι να ψαχνω και που) τον ουρανο. τους χαζεψα λιγο ακομα και εκει που ελεγα να παω στο τροχοσπιτο να την πεσω, τι να δω, μια γνωριμη "φιγουρα" στον ουρανο... ο ωριωνας. :D εδω εισαι πουλακι μου? καιρο ειχα να σε δω, σκεφτομαι...

και φυσικα δεν εχασα την ευκαιρια να δω ξανα το υπεροχο νεφελωμα στην καρδια του οποιου φαινονταν ξεκαθαρα τα 4 αστερια του... :-note

παραδιπλα εβλεπα μια θολουρα που οταν την παρατηρησα με το τηλεσκοπιο ηταν ενα πανεμορφο σμηνος :shock: , νομιζω το bytterfly , αν δεν κανω λαθος. =D>

και κατω αριστερα απο τον ωριων φαινοταν κατι που εβγαζε ματι... τι να ειναι αραγε?

με το τηλεσκοπιο βλεπω ενα υπερλαμπρο αστρο και (χωρις να εχω ιδεα ποιο ειναι) ημουν σιγουρη οτι εβλεπα τον σειριο... :D πραγματι , ανοιγω βιαστικα τον χαρτη και βλεπω οτι ειναι ο σειριος.. :wink:

σιγα το πραγμα θα σκεφτεστε τωρα, αλλα με τοση μυωπια (οι εχοντες μυωπια ξερω οτι με καταλαβαινουν) ειναι μεγαλη υποθεση .

οπως και να εχει, η ωρα ειχε παει 5 και τεταρτο (και ειχε και μια σχετικη δροσια) και αρκετα ικανοποιημενη απο την ολη βραδυα πηγα για υπνο...

μπορει ολη αυτη η περιγραφη να μην πλησιαζει σε τιποτα αυτα που διαβαζω απο πολλους εδω περα, αλλα για αρχη νομιζω οτι τα πηγαινω αρκετα καλα... :cheesy:

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

να εισαι καλα και μπραβο σου για την περιγραφη =D> =D> =D> =D>

να ξερεις οτι και αλλοι ζουν καποια πραγματα οπως εσυ :D , εχω και εγω εναν μπεμπη 6 μηνων που βοηθαει στην αστροπαρατηρηση σαν ξυπνητηρι \:D/ :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Ανέφερες ότι κάτο από των Ωρίωνα είδες ένα αντικείμενο που έβγαζε μάτι.

Αν εννοείς κάτω & αριστερά από την ζώνη τότε είναι το νεφέλωμα Β33(Horshead Nebula)

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Και εγώ τα ίδια έκανα με το 8αρι μου χθες το βράδυ.Μόλις κοιμήθηκε ο μικρός από 12-2 λίγο ο Δίας λίγο ο ουρανός λιγο η Ανδρομέδα....καλά περάσαμε.
:cheesy: VS :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Μπραβο! Το ανοικτο σμηνος που ειδες πιο πανω απο τον Ωρίωνα είναι οι Πλειάδες ή όπως την αναφερει ο λαός μας η Πούλια.

μαλλον τα μπερδεψα λιγο. :?

τις πλειαδες τις εντοπισα το βραδυ κατα τις 5, λιγο πανω απο τον ωριωνα πραγματι, αφου ειχα δει στον χαρτη που βρισκονται, μιας και ηταν η πρωτη φορα που τις παρατηρουσα με το τηλεσκοπιο...

απλα ξεχασα να το αναφερω στην περιγραφη μου. #-o

περιττο να πω οτι με κατεπληξαν :shock:

η θολουρα που ειδα ηταν νωρις το βραδυ κατα τις 11, ανατολικα-νοτιοανατολικα και αρκετα πανω απο τον οριζοντα, και με το τηλεσκοπιο φαινοταν καθαρα ενα ανοιχτο σμηνος σε σχημα σαν αυτο του αστερισμου του ωριωνα. λογω σεληνης ομως δεν μπορουσα να προσανατολιστω σε ποιον αστερισμο βρισκεται και να βρω την θεση του σε καποιο χαρτη.. 8-[

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
και οι 2 πλανήτες σε αντίθεση στις 21 Σεπτ.

http://www2.jpl.nasa.gov/calendar/

αυτος ηταν και ο λογος που εφερα το τηλεσκοπιο πισω στην καβαλα την κυριακη το βραδυ , γυρνωντας απο το τροχοσπιτο..

μονο που χθες το βραδυ ειχε συννεφια και δεν φαινοταν τιποτα... [-( [-(

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
κατα τις 4 και κατι που με ξυπνησε ο μπεμπης (7 μηνων ), λεω "δεν βγαινω να ριξω μια ματια?"

ειχα βγαλει και τους φακου επαφης και με μυωπια 3,5 και 3,5 σκουρα τα πραγματα... #-o

σιγα το πραγμα θα σκεφτεστε τωρα, αλλα με τοση μυωπια (οι εχοντες μυωπια ξερω οτι με καταλαβαινουν) ειναι μεγαλη υποθεση .

:lol: :lol: :lol: R E S P E C T!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

• 3 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης