panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Καλημερα και χρονια πολλα!!!!! Ειχα παρει απο 2 μερες το DS 2130. Ειχα προβλημα με την ευθυγραμμιση στο βορρα. Πηγα πισω και καναμε δοκιμες. Μου αλλαξαν τη ρομποτικη στηριξη. μου εδωσαν καποια αλλη new. Τιποτε και μ αυτη. Μετα μου εδωσαν μια αλλη.εκανε μια φορα ευθυγραμμιση...και μετα τιποτε... ( Οταν αποσυνδεω το LNT τοτε ολα καλα) . Εν το μεταξυ εχω προβλημα με το χειριστιριο τωρα.... Το τηλεσκοπιο το εχω παρει 450 Ε. Να παω να μου δωσουν αλλη ρομποτικη μονάδα που θα εχει και καινουριο χειριστηριο ή να κανω κατι αλλο? Να κοπει πιστοτικο και να παρω κατι αλλο ? υπαρχει καποια προταση ? κατι παρομοιο με το DS 2130? Eyxaristw!!!!!!!!!!!!! Αναμνήσεις απο το μέλλον
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Θέλεις ρομποτικό οπωσδήποτε;Οι επιλογές σου είναι από τον Νομικό του Πειραιά; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Το ρομποτικο , επειδη ειμαι αρχαριος και λογικα θα μου ειναι δυσκολο να εντοπισω μονος ( ολα αυτα που εχει η data base ) γι αυτο και διαλεξα το ρομποτικο... Τωρα δεν ξερω αν ειμαι λαθος.... Καποια συμβουλη-προταση ? Αναμνήσεις απο το μέλλον
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Το ρομποτικο , επειδη ειμαι αρχαριος και λογικα θα μου ειναι δυσκολο να εντοπισω μονος ( ολα αυτα που εχει η data base ) γι αυτο και διαλεξα το ρομποτικο... Και πιστεύεις ότι η χρήση ρομποτικού θα σε βοηθήσει να εντοπίζεις αυτά που έχει η data base μόνος σου; Πώς θα γίνει αυτό.. Δημήτρης ΚαπετανάκηςCGCG108-138: Mag 15.5v, να τ''αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Αν δε κανω λαθος , απο το χειριστηριο δε πατας π.χ. πιγαινε στο Δια και σε παει? Νομιζω ετσι πρεπει να ειναι.....ή οχι ? Αναμνήσεις απο το μέλλον
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Όχι, δεν είναι άσχημα τα ρομποτικά. Αλλά τα καλά κοστίζουν αρκετά, πάνω από 1000 ευρώ στην Ελλάδα. Τα Celestron Nexstar 6/8 και τα Meade ETX-LS 6/8 δηλαδή. Ή ακόμη και το ETX 125. Αλλά η βάση των Meade DS και Celestron SLT και η όμοια της Skywatcher κάνουν παραχωρήσεις λόγω κόστους. Ακόμη η τελευταία φουρνιά Celestron Nexstar 4/5 που είναι καλύτερη από αυτές βγήκε... στραβή, με κλίση του άξονα RA! Απαράδεκτο, κανείς δεν το πρόσεξε; Δεν κάνουν καθόλου ποιοτικό έλεγχο πια.Ενώ με τα ίδια χρήματα αγοράζεις καλό μη ρομποτικό, συνήθως Νευτώνιο και μεγαλύτερο από το 130. 6'' σε ισημερινή, ή 8'' Dob. Δυστυχώς όμως το 8'' Lightbridge κοστίζει τα διπλά από το Skywatcher 8''.Αλλιώς πρέπει να δώσεις άλλα τόσα για το ETX 125 (προσοχή, είναι MAK, κυρίως για πλανήτες) και ακόμη άλλα τόσα για το ETX LS στην λιτή εκδοχή του, που είναι το αντίστοιχο του δικού μου Nexstar 6SE και αξιοπρεπέστατο ρομποτικό γενικής χρήσης. Μην βιαστείς, να το συζητήσουμε μετά την παρέλαση. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Ok...!!!! Αναμνήσεις απο το μέλλον
pez237 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 έχεις δοκιμάσει να κάνεις restart;
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Αν μπορείς να το αλλάξεις, κάντο και μείνε μακρυά από goto-παιχνίδια. Σε αυτά τα χρήματα και λίγο παραπάνω, πάρε ένα dob γύρω 8-10 ίντσες ή ένα 8ιντσο σε ισημερινή MON2 (αναφέρομαι στη ΜΟΝ2 έχοντας ως δεδομένο ότι θα βγάλεις πιστωτικό και θα πρέπει να αγοράσεις από το ίδιο κατάστημα). Πρόσθεσε το Nightwatch και ένα χάρτη και είσαι 100% έτοιμος για να ξεκινήσεις.Από τη στιγμή που ταυτίσεις έναν αστερισμό στον ουρανό με αυτό που βλέπεις στο χάρτη (χρησιμοποίησε τους απλούς χάρτες του nightwatch για αρχή) είναι εντελώς απίθανο να μην καταφέρεις να εντοπίσεις τουλάχιστον 5 λαμπρά αντικείμενα την πρώτη κιόλας βραδιά. Πίστεψέ με, και ένα αντικείμενο να εντοπίσεις θα σου αφήσει ένα πλατύ χαμόγελο που θα κάνει 48 ώρες για να σβήσει Καλή αρχή!Φιλικά,Ηλίας.
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 ναι.... την πρωτη φορα εκανε κανονικα ευθυγραμμιση...μετα τιποτα.... Αν αποσυνδεσω το laser τοτε κανει κανονικα....Αν συνδεσω το laser κανει κανονικα ευθυγραμμιση 2 αστερων. Στην ευθυγραμμιση 1 αστερα και βορρα , απλως γυρναει !!!! Αναμνήσεις απο το μέλλον
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δηλαδή με 450 Ε στο περιπου εχεις καμια ιδεα - μοντελο ? Οταν λεμε ένα dob γύρω 8-10 ίντσες ή ένα 8ιντσο σε ισημερινή MON2 τι ενοουμε??? το Nightwatch ? Αναμνήσεις απο το μέλλον
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Για το nightwatch:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598Για 8ιντσο σε ισημερινή από τον κ.Νομικό:http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=7Έχει ονομαστική τιμή τα 750 ευρώ αλλά θεωρώ ότι στο κατάστημα θα γίνει κάτι καλύτερο.Πολύ φθηνότερα dob (8 ίντσες γύρω στα 350 ευρώ, 10 ιντσες γύρω στα 500 ευρώ) υπάρχουν στα άλλα 2 καταστήματα στην Ελλάδα:www.astronomy.grwww.aktis.gr
pez237 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 το πρόβλημα που ανέφερες με το laser γίνετε και στις δυο ρομποτικές μονάδες ;
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Ναι...αμα βγαλεις εντελως το laser δεν ευθυγραμιζεται με το βορρα...απλως επιλεγει μονο του τα 2 πιο κοντινα-λαμπρα αστρα! Αναμνήσεις απο το μέλλον
aristotelis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Καλημερα και απο εμενα!!!!!!!!Το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο το εχω δουλεψει αρκετα και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα..Περα απο το reset που μαλλον θα του εκανες, στο μοτερ calibration εκανες??
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Οχι...δεν εχω κανει . εκτος και αν το εχω κανει χωρις να το ξερω. Απλως συνεδεσα χειριστιριο και laser. Εβαλα οτι ζητησε.ωρα μερος κλπ. Μετα εκανε με το βορρα.Ολα κανονικα.αστρα πλανιτες κλπ. Το κλεινω..Το ανοιγω..παω να κανω ξανα ευγραμμιση με βορρα...γυρναει συνεχως.!!! Callibration ποτε γινεται? Αναμνήσεις απο το μέλλον
pez237 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Για Callibration:1. setup μετά 2. telescope μετά 3. calibrate motor. Γίνεται όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με τα μοτέρ ( ελέγχει αν δουλεύουν σωστά).
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Αυτά που σου είπε ο Ηλίας (2004) θα έλεγα και εγώ. Το πρόβλημα είναι πως το δίδυμο Meade- Bresser προσφέρει λιγότερες επιλογές από το Celestron- Skywatcher. Αν έφερναν και πλήρη γκάμα Orion USA θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Και για να μην παρεξηγηθούμε, η προαναφερθείσα ελαττωματική παρτίδα Nexstar 4/5 ήταν στην Αμερική. Δεν έχω κάποια ένδειξη πως ήρθαν και Ελλάδα τέτοιες βάσεις. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2010 Το προβλημα λυθηκε....Αυτο που εφταιγε ήταν οτι το LNT θα πρεπει να ειναι παράλληλα με το εδαφος. Με ενα αλφάδι που το τοποθετουμε επανω στο LNT ....το ευθυγραμμίζουμε καιι μετα ΟΚ...!!! Αναμνήσεις απο το μέλλον
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29, 2010 Μα βέβαια, LNT σημαίνει Level North Technology, δηλαδή οριζοντίωση στον Βορρά. Ευτυχώς που η Celestron έχασε την δίκη για την πατέντα και αναγκάστηκε να αναπτύξει το ανώτερο 1-2-3 SkyAlign και τo 2 Star Align. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
panagiotisky Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2010 το 2 star align εχει καποια διαφορα με το αντιστοιχο της meade? Αναμνήσεις απο το μέλλον
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2010 Δεν το γνωρίζω της Meade. Παραλλαγές σε ένα θέμα είναι όλα. Θα σου περιγράψω για να κρίνεις.Διαλέγεις ένα άστρο. Οι περισσότεροι διαλέγουν τον πολικό, εγώ ένα λαμπρό άστρο που ανατέλλει ή δύει, αυτήν την εποχή όμως κάνει και ο Φωμαλχώτ στον Νότο. Το ευθυγραμμίζεις. Μετά ένα άλλο κάπως ψηλότερα, 120 μοίρες μακριά αν γίνεται. Πηγαίνει αυτομάτως κοντά του, το ευθυγραμμίζεις και είσαι έτοιμος. Δεν χρειάζεται οριζοντίωση ή αρχική θέση στον Βορρά.Στο 1.2.3 SkyAlign διαλέγεις τρία λαμπρά άστρα με αποστάσεις μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζεις πως ονομάζονται. Ευθυγραμμίζεις και μετά σου λέει αυτό ποιά ήταν. Στην αρχή προτιμούσα αυτό, τώρα που γνωρίζω τα άστρα κάνω όποιο από τα δύο με βολεύει.Όταν εστιάζω σε έναν αστερισμό κάνω συγχρονισμό στην περιοχή και βελτιώνεται η ακρίβεια. Αυτό βολεύει στην πόλη, όταν περιορίζομαι στον αστερισμό του ζενίθ για να έχω την μικρότερη δυνατή επίδραση της φωτορρύπανσης.Μου έφεραν νοσταλγία οι ερωτήσεις σου. Έχω να χρησιμοποιήσω το ρομποτικό πάνω από έναν μήνα. Λόγω της συννεφιάς βγάζω τα χειροκίνητα στα πεταχτά. Σήμερα όμως η νύκτα είναι γεμάτη υποσχέσεις.Μόνο μην μπερδευτούμε με την αλλαγή ώρας. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα