pitsosds Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Καλημέρα,είναι η πρώτη μου απόπειρα να γράψω στο forum και επέλεξα ένα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε πρόσφατα.Πριν πέντε μήνες αγόρασα από το site astronomy.gr το συγκεκριμένο μοντέλο πυξίδας http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1329.Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά ενώ με βοήθησε να προσανατολιστώ και να κατανοήσω το νυχτερινό ουρανό.Ωστόσο μετά από ένα διάστημα ενός μήνα που δεν την χρησιμοποίησα συνέβη κάτι παράξενο.Όλες οι ενδείξεις έδειχναν το αντίθετο του πραγματικού , το βορρά νότο και νότο βορρά.Να τονίσω ότι έψαξα στο internet και δεν κατάφερα να βρω μία σαφή απάντηση.Καμία ιδέα...
mixailg Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Έχουμε την ίδια πυξίδα όταν την τοποθετείς μήπως υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα γύρο; Ηχεία ; ακόμη και ο τρίποδας της βάσης επηρεάζει τοποθετήσετε σε ένα σημείο που να δείχνει βορά. Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
pitsosds Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Έχουμε την ίδια πυξίδα όταν την τοποθετείς μήπως υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα γύρο; Ηχεία ; ακόμη και ο τρίποδας της βάσης επηρεάζει τοποθετήσετε σε ένα σημείο που να δείχνει βορά.Είναι πιθανό γιατί ο εξοπλισμός μου περιέχει όλα τα παραπάνω.Ωστόσο υπάρχει κάποιο άλλο είδος πυξίδας που να μην επηρεάζεται τόσο εύκολα?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Μιλάς για μόνιμη αναστροφή των πόλων; Χρειάζεται ισχυρό μαγνητικό πεδίο για να συμβεί αυτό. Δεν είναι πρόβλημα, απλώς την διαβάζεις ανάποδα.Καλύτερα όμως να προσανατολίζεσαι με τα άστρα. Η Μεγάλη Άρκτος σου δείχνει τον Πολικό αστέρα, δηλαδή τον Βορρά. Την ημέρα η ημιευθεία που βρίσκεται απέναντι της διχοτόμου ενός ρολογιού του οποίου ο ωροδείκτης σημαδεύει τον ήλιο, αν θυμάμαι καλά από τον στρατό. Αλλά μάλλον σε ενδιαφέρει η νύκτα.Η πυξίδα στο Casio μου φαίνεται αρκετά ακριβής, φθάνει να είμαι μακρυά από ογκώδη μεταλλικά αντικείμενα. Το ίδιο συμβαίνει με την πυξίδα του Meade My Sky. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
AstroGEO Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2011 Ολεs οι πυξιδεs αυτου του τυπου πρεπει να βρισκονται μακρια απο οποιοδηποτε μεταλικο σωμα, εχω δουλευω ψηφιακη.
saxlina Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Παιδια σορυ που ξεθαβω παλια θεματα ,αλλα ηθελα να μου πειτε αν εχει γραφτει κατι καπου για αγορα πυξιδας σε στυλ δοκιμης, ή αν τελικα ειναι αχρηστο αξεσουαρ λογω των αστεριων την νυχτα... ''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Όταν βλέπεις τον ήλιο ή τα άστρα δεν χρειάζεσαι πυξίδα. Μόνο σε συννεφιά, αλλά τότε δεν αστροπαρατηρείς. Επειδή μου αρέσει σαν gadget και χρησιμεύει και σαν αλφάδι κουβαλώ μια Recta/Victorinox αν και ηλεκτρονικές υπάρχουν παντού, στο Suunto, το iPhone, το LG Tablet, το Navigon του αυτοκινήτου, γεμίσαμε πυξίδες θέλοντας και μη. Εάν έχεις Smartphone, τότε έχεις και πυξίδα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
saxlina Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Ναι κι εγω εχω στο κινητο, απλα για πιο απλες καταστασεις οπως να μην εχεις ρευμα , φορτιστη κλπ.Εχω δει να πουλανε τετοιες διάφανες , ειναι καλες κατασκευές του στρατιωτικου τυπου ειναι πλεον ξεπερασμενες???Εχουν καλη θωρακιση ωστε να μην απομαγνητιζονται δηλαδη?Και μια τετοιου τυπουhttp://www.planitario.gr/konustar-ii-puxida.htmlθα βοηθουσε αν την χρησιμοπιουσες για να κοψεις αζιμουθιο ή να βρεις σε μοιρες κατι σε καθετο αξονα? ''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Αυτή είναι πυξίδα πυροβολικού. Καλή αν σκοπεύεις να κάνεις βαλιστικές ασκήσεις. Μια επίπεδη διάφανη Recta, Silva ή Suunto χωράει παντού και χρησιμεύει για τις περισσότερες προσκοπικές χρήσεις. Και οι δύο τύποι είναι ωραία gadget, έχουν κάτι το αρχετυπικό, όπως τα αναλογικά ρολόγια και τα σπίρτα, αλλά δεν γνωρίζω εφαρμογή τους στην αστεονομία. Σε ένα άγνωστο μέρος ψάχνω τον πολικό αστέρα. Το πρωί στρέφω τον ωροδείκτη στον ήλιο και η διχοτόμος της γωνίας με την ώρα 12 δείχνει τον νότο. Το αζιμούθιο το βρισκεις αδρά αν γνωρίζεις ένα σημείο του ορίζοντα, το ύψος με τον εξάντα. Αλλά εάν έχεις goto τα βρίσκει μόνο του, αν δεν έχεις κάνεις αστροάλματα από γνωστά αντικείμενα όπου οι σχετικές τους θέσεις έχουν σημασία και όχι οι απόλυτες. Δεν νομίζω η φθηνή Konus να είναι αξιόπιστη όσο μια Cammenga αλλά η τιμή της επιτρέπει να παίξεις μαζί της για να λυθούν οι απορίες σου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
saxlina Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2016 Ααα φίλε μου παρά είσαι ψαγμενος... Αυτή με το φώσφορο είναι τέλεια... https://cammenga.com/product/compasses/tritium-compass-3h/ ''''''''''''''''''''''''''''''''Τα πάντα εν σοφία Εποιησε'''''''''''''''''''''''''''''''' S ταύρος Α μανατιδης του Χ αραλαμπου
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2016 Αυτή είναι το υπόδειγμα 1950 του Αμερικανικού στρατού. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα