kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2011 Το χειρίζομαι αδρά με το αριστερό και τον εστιαστή με το δεξί. Όταν όμως θέλω να φέρω το αντικείμενο στο κέντρο σε υψηλή μεγέθυνση πρέπει να υποβοηθήσει και το δεξί. Γενικώς είναι εύκολομε το 5ρι και το 8ρι αλλά δύσκολο με το 12ρι. Θα ήθελα άλλη μία λαβή στην ράχη του σωλήνα για το δεξί. Τώρα πιάνω συνήθως το μεταλλικό τμήμα του εστιαστή, με το αριστερό να κρατά την κοιλιά του σωλήνα ή το άνοιγμα κοντά στο δευτερεύον. Στο 8ρι κάνω το ίδιο ή βάζω το αριστερό στο άνοιγμα του σωλήνα και το δεξί στο γείσο δίπλα απο το πρωτεύον (το αντέγραψα από τον Σεβάχ). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
blackholesun Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2011 Εγω παντος ειμαι αριστεροχειρας αλλα κοιταω με το δεξι, αλλα και γραφω το ιδιο καλα οπως στο αριστερο με πολυ μικρες αισθητικες διαφορες γραφης.. Λοιπον εχουμε και λεμε : Σεληνη - Παντα με δυοφθαλμιοΠλανητες - Παντα με δυοφθαλμιοΚαποια συγκεκριμενα messier οπως ring,orion,m13, πλειαδες, και πολλα ακομη σφαιρωτα και ανοικταΓαλαξιες -εκτος απο την Ανδρομεδα οι υπολοιποι με μονο οφθαλμοΗλιος - Παντα με δυοφθαλμιο και χαριζει εκπληκτικο θεαμα κηλιδων με το baader astrosolarΕιπα τα πιο σιγουρα και ανετα απο 5 ιντσες εως 8, φυσικα βλεπω και αλλα με δυοφθαλμιο αλλα δεν τα θυμαμαι. Πιστευω να εγινα κατατοπιστικος.Κωστα εχεις μαζεψει του κοσμου την πρικα απο τηλεσκοπια, και προσωπικη μου αποψη δεν εχεις παρει αυτο που πραγματικα θα σε κανει βολτα στο διαστημα... οχι ναγκλερ αλλα ενα maxbright!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2011 Το ψήνω... Κάτσε πρώτα να μελετήσουμε τ' έναν ομμάτ και έπονται τα μάτια μας τα δυό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Django Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2011 Η κίνηση του σωλήνα γίνεται κατά κόρον με το αριστερό και τα δάκτυλα να μπαίνουν μέσα στον σωλήνα.Μέσα στο Σ/Κ πάντως λέω να πάρω ένα χερούλι και να φτιάξω μια αυτοσχέδια λαβή.Να'ναι καλά το Mastrovox!http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5239
m 51 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Ας απαντήσω και γω με τη σειρά μου: 1. Μόνο με το δεξί μάτι 2. Υπερμετρωπικό αστιγματισμό 3. Δεξιόχειρας. 4. Το αριστερό το χρησιμοποιώ πάρα πολύ, απειροελάχιστα λιγότερο από ότι το δεξί. Κράτημα μαχαιριού με το αριστερό την ώρα του φαγητού. Στο μπάσκετ στα σουτ κυρίως δεξί, αλλά δε δυσκολεύομαι καθόλου να σουτάρω και με το αριστερό. Το μόνο πράγμα που το αριστερό μου χέρι δε μπορεί να κάνει είναι το μπάσιμο. Ντριπλάρισμα το ίδιο καλά και με τα 2 χέρια. Στην άμυνα τάπες με το δεξί κυρίως ενώ κλεψίματα περισσότερο με το αριστερό. Στο βόλλεϋ καρφί με την ίδια ακριβώς ευκολία είτε αριστερό χρησιμοποιήσω είτε δεξί. Επίσης, στη σχολή πολεμικων τεχνών που πήγαινα, παρατηρούσα ότι η αριστερή γροθιά στο στόχο ήτανε πιο γρήγορη, άρα πιο δυνατή και ήτανε και ακριβέστερη από τη δεξιά (μικροδιαφορές αλλά το καταλάβαινα). Η αριστερή μεριά του σώματός μου αισθάνομαι να είναι γενικά δυνατότερη (έχω παρατηρήσει ότι με το αριστερό χέρι μπορω να σηκώσω λιγο παραπάνω μέγιστο βάρος, - το υπολογίζω το πολύ 6-7 κιλά παραπάνω).Αριστεροπόδαρος. Στο κλώτσημα της ποδοσφαιρόμπαλας - όποτε δοκίμασα να παίξω κλωτσόμπαλο (σιχαίνομαι το ποδόσφαιρο, είμαι ακραιφνώς και μονολιθικός μπασκετάνθρωπος) - το δεξί κλώτσαγε τη μπάλα στο γάμο της Κίτσαινας και μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σφάλμα του δεξιού μου ποδιού στην κλωτσιά δε διορθώνεται ούτε με αυτόματη οδήγηση για τηλεσκόπια. Στις πολεμικές τέχνες πάντα αριστερό πόδι όλες οι κλωτσιές με τριπλάσια ταχύτητα και δύναμη από ότι με το δεξί (με το δεξί δεν έβγαλα ΠΟΤΕ σωστή roundhouse) και με καλύτερα ανοίγματα βέβαια. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι το πρώτο βήμα είτε σε περπάτημα είτε σε τρέξιμο γίνεται με το αριστερό. 5. Δεν έχω προτίμηση 6. Γέρνω ελαφρώς προς το συζυγές αφτί 7. Γραφίστας 8. Παίζω πιάνο. Έκανα μαθήματα σε ωδείο από 5 χρονών αλλά σταμάτησα λίγο πριν το πτυχίο λόγω αδυναμίας στη δεξιοτεχνία απο κείνο το σημείο και μετά. Πλέον παίζω καθαρά βασιζόμενος στο - κατά την καθηγήτριά μου - μουσικό αφτί. Έχω σκεφτεί να κάνω καμιά συνθεσούλα σε συγκεκριμένο στυλ (μου αρέσει πολύ ο Βαγγέλης Παπαθανασίου - η μουσική μου λατρεία).Λογοτεχνικές ανησυχίες.. για την περίπτωσή μου δε θα τις έλεγα λογοτεχνικές αλλά γλωσσικές - λεξιπλαστικές. 9. Κλειστό και βάζω και το χέρι από πάνω Τι συμπεράσματα βγάζεις για την πάρτη μου Κωνσταντίνε; Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Κατεσταλμένος αριστερόχειρ! Κάνει μπαμ που λένε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Βέβαια στις πολεμικές τέχνες δεν έχει σχέση το που είσαι πιο δυνατός, αριστερά ή δεξιά: αν το αριστερό σου πόδι ή το δεξί σου χέρι είναι πιο δυνατό σε σχέση με το άλλο, αυτό σημαίνει ότι απλά πρέπει να δουλέψεις περισσότερο την τεχνική από την πλευρά στην οποία χωλαίνεις και σίγουρα θα βελτιωθεί. Εκεί που υπάρχει διαφορά και ίσως δείχνει κάτι, είναι όταν ένας συνδυασμός τεχνικών σου βγαίνει αισθητά καλύτερα από τη μια πλευρά σε σχέση με την άλλη. Πάλι επιμένοντας στην προπόνηση η διαφορά αργά ή γρήγορα θα μειωθεί αλλά πάντα η κίνηση προς τη μια ή την άλλη πλευρά θα είναι πιο "φυσική", όχι πιο δυνατή.
m 51 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Αυτό ακριβώς Ηλία, η αριστερή μου πλευρά λειτουργεί πολύ πιο φυσικά. Σαφώς έχει υπάρξει βελτίωση αυτά τα δυόμιση χρόνια που πήγαινα, αλλά όχι πολύ μεγάλη. Με λίγα λόγια το αριστερό μου πόδι ειναι και το ''φυσικό'' μου πόδι, και το δυνατό μου (το έχει διαπιστώσει και ο ίδιος ο.... σάκος, από την ταλάντωση που έκανε) Υ.Γ: Προηγουμένως ξέχασα να γράψω ότι ένα από τα πολύ λίγα πράγματα στο οποίο δε μπορώ να χρησιμοποιήσω καθόλου το αριστερό μου χέρι είναι το γράψιμο. Κατά τα άλλα σχεδόν όλα όσα κάνω με το δεξί τα κάνω και με το αριστερό. Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Κώστα, μήπως η ερώτηση 6 θα έπρεπε να είχε να κάνει με το που εστιάζουμε, δηλ. δεξια (πάνω ή κάτω) ή αριστερά (πάνω ή κάτω); Δηλαδή σε ποιο τμήμα του οπτικού πεδίου τοποθετούμε το αντικείμενο;Η αναφορά που έκανα σε σχέση με την ασσυμετρία επεξεργασίας ερεθισμάτων από τα ημισφαίριασχετιζόταν με το ότι το δεξιό ημισφαίριο εμπλέκεται περισσότερο από ότι το αριστερό στην αναγνώριση και στην ενασχόληση με πολύπλοκα οπτικά ερεθίσματα. Βέβαια αυτή η ιστορία θυμίζει: " έχω μέτρια επίδοση στα μαθηματικά, γιατί είμαι άτομο που χρησιμοποιεί το δεξιό ημισφαίριο;" Γενικά όταν οι άνθρωποι λένε: " είμαι άτομο που χρησιμοποιεί το δεξιό ημισφαίριο", εννοούν ότι αποδίδουν καλύτερα σε δοκιμασίες που απαιτείται δημιουργηκότητα από ότι σε δοκιμασίες που απαιτείται αναλυτική σκέψη. Γιαυτό, η δηλωση στην παραγματικότητα συμπυκνώνεται στο: " Δεν έχω καλή επίδοση στα μαθηματικά, γιατί δεν έχω καλή επίδοση στα μαθηματικά." Είπαμε να περνάμε καλά και κάτι να μαθαίνουμε σκαλίζοντας. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Υ.Γ: Προηγουμένως ξέχασα να γράψω ότι ένα από τα πολύ λίγα πράγματα στο οποίο δε μπορώ να χρησιμοποιήσω καθόλου το αριστερό μου χέρι είναι το γράψιμο. Κατά τα άλλα σχεδόν όλα όσα κάνω με το δεξί τα κάνω και με το αριστερό. Αυτό έγινε επειδή σου έμαθαν να γράφεις. Αν το μάθαινες μόνος σου θα χρησιμοποιούσες το αριστερό και για την γραφή. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Κώστα, μήπως η ερώτηση 6 θα έπρεπε να είχε να κάνει με το που εστιάζουμε, δηλ. δεξια (πάνω ή κάτω) ή αριστερά (πάνω ή κάτω); Δηλαδή σε ποιο τμήμα του οπτικού πεδίου τοποθετούμε το αντικείμενο;Η αναφορά που έκανα σε σχέση με την ασσυμετρία επεξεργασίας ερεθισμάτων από τα ημισφαίριασχετιζόταν με το ότι το δεξιό ημισφαίριο εμπλέκεται περισσότερο από ότι το αριστερό στην αναγνώριση και στην ενασχόληση με πολύπλοκα οπτικά ερεθίσματα. Βέβαια αυτή η ιστορία θυμίζει: " έχω μέτρια επίδοση στα μαθηματικά, γιατί είμαι άτομο που χρησιμοποιεί το δεξιό ημισφαίριο;" Γενικά όταν οι άνθρωποι λένε: " είμαι άτομο που χρησιμοποιεί το δεξιό ημισφαίριο", εννοούν ότι αποδίδουν καλύτερα σε δοκιμασίες που απαιτείται δημιουργηκότητα από ότι σε δοκιμασίες που απαιτείται αναλυτική σκέψη. Γιαυτό, η δηλωση στην παραγματικότητα συμπυκνώνεται στο: " Δεν έχω καλή επίδοση στα μαθηματικά, γιατί δεν έχω καλή επίδοση στα μαθηματικά." Είπαμε να περνάμε καλά και κάτι να μαθαίνουμε σκαλίζοντας. Με αυτό ακριβώς σχετίζεται. Προσπάθησα να το διατυπώσω σωστά αλλά είναι δύσκολο δίχως μια εικόνα. Όταν μετατοπίζεις την δεξιά κόρη προς τα έσω (προς την μύτη) το φως φθάνει στον έσω αμφιβληστροειδή που είναι αριστερά στο δεξί μάτι και με τον χιασμό πάει στον αριστερό ινιακό λοβό δίνοντας την πληροφορία επάνω στην οποία χτίζεται η αντίληψη του δεξιού οπτικού πεδίου. Η αντίληψη αυτή σχηματίζεται και στα δύο ημισφαίρια αλλά οι αριστερές διεργασίες είναι ταχύτερες. Μόνο σε διατομή του μεσολοβίου η εικόνα θα μείνει αριστερά.Υπομονή, θα βάλω εικόνες και την φυσιολογία βήμα βήμα, μόλις καταστεί εφικτό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 1. δεξί2. κανένα πρόβλημα με τα μάτια μου3. δεξιόχειρ4. εργαλεία και πινέλα και με το αριστερό . Γράψιμο δε δοκίμασα ποτέ 5. ----------6. προς το αυτί7. -----------8. ανησυχίες δε θα το΄λεγα αλλά με τα πινέλα καλά τα πάω 9. κλειστό MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Νομίζω πως έφτασε η ώρα να διαπιστώσουμε ποιό είναι το επικρατές μας μάτι. Ο ευκολότερος ίσως τρόπος δίδεται από την δοκιμασία Miles. Τεντώστε τα χέρια με τους αντίχειρες αντιτακτούς ως προς τα υπόλοιπα κλειστά δάκτυλα. Φέρτε τα χέρια όπως στην φωτογραφία και από το μικρό σχετικά άνοιγμα που σχηματίζεται παρατηρήστε ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ένα μακρινό αντικείμενο (τουλάχιστον 15-20 μέτρα απόσταση). Κατόπιν κλείστε εναλλάξ το δεξί και αριστερό μάτι. Στην μία περίπτωση το αντικείμενο εξακολουθεί να είναι ορατό, στην άλλη εξαφανίζεται!Ο οφθαλμός που, κλείνοντάς τον, οδηγεί σε εξαφάνιση του αντικειμένου, είναι ο επικρατής. Άλλως, ο οφθαλμός με τον οποίο εξακολουθείτε να βλέπετε το αντικείμενο μέσα από την οπή που σχηματίζουν τα χέρια σας όταν κλείνετε τον άλλον, είναι ο επικρατής.Επαναλάβετε την δοκιμασία ορισμένες φορές για να δείτε αν τα ευρήματα αναπαράγονται ή είναι τυχαία.Κάντε όλοι όσοι απαντήσατε την δοκιμασία. Καταγράψτε τα αποτελέσματα εδώ σχολιάζοντας αν ο επικρατής οφθαλμός είναι και εκείνος με τον οποίο παρατηρείτε. Αναλογιστείτε σε ποιά πλευρά βρίσκεται και αν υπάρχει συσχέτιση με το επικρατές χέρι και το επικρατές πόδι.Μετά από τις απαντήσεις σας θα ακολουθήσει λίγη θεωρία.Ας ξεκινήσω εγώ. Ο επικρατής μου οφθαλμός είναι ο αριστερός. Οφθαλμός παρατήρησης, όπως και χέρι- πόδι, βρίσκονται δεξιά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
R2D2 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Είναι αυτός που παρατηρώ. Ο αριστερός. Αν και η δεξιά είναι η δυνατή μεριά μου σε χέρια και πόδια.
christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 παρατηρώ με το ισχυρό μάτι (δεξι) MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
wereniki Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Ο επικρατής μου οφθαλμός είναι ο δεξιός, ίδιος δηλαδή με τον οφθαλμό παρατήρησης. Τι γίνεται στα χέρια και στα πόδια όμως; Γιατί δουλεύω τόσο καλά και τα αριστερά; Λόγω κατεσταλμένης αριστεροχειρίας; Στους μαθητές μας στο Σχολείο, κάνουμε το εξής test:Ανοίγουμε στο κέντρο ενός χαρτιού Α4 μια μικρή τρύπα όσο ένα κέρμα 1€. Κρατάνε με τεντωμένα μπροστά τα χέρια τους το χαρτί, ώστε να βλέπουν και με τα δυο μάτια ένα αντικείμενο απέναντι, στα 10 μέτρα. Χωρίς να χάσουν το αντικείμενο από τα μάτια τους, παρατηρώντας το συνεχώς, πλησιάζουν αργά το χαρτί στο πρόσωπό τους, μέχρι να ακουμπήσει πάνω τους. Και τότε αντιλαμβάνονται μόνοι τους, πιο είναι το «καλό» τους μάτι, διότι το χαρτί έχει ακουμπήσει στο ένα από τα δύο μάτια, αυτό που είναι και το επικρατέστερο! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Django Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Καλό τεστ αυτό! Δεν το ήξερα! Λοιπόν:Επικρατής οφθαλμός είναι ο αριστερός. Με αυτόν παρατηρώ. Είμαι αριστερόχειρ και δεξιοπόδαρος
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Ο επικρατής μου οφθαλμός είναι ο δεξιός, ίδιος δηλαδή με τον οφθαλμό παρατήρησης. Τι γίνεται στα χέρια και στα πόδια όμως; Γιατί δουλεύω τόσο καλά και τα αριστερά; Λόγω κατεσταλμένης αριστεροχειρίας; Στους μαθητές μας στο Σχολείο, κάνουμε το εξής test:Ανοίγουμε στο κέντρο ενός χαρτιού Α4 μια μικρή τρύπα όσο ένα κέρμα 1€. Κρατάνε με τεντωμένα μπροστά τα χέρια τους το χαρτί, ώστε να βλέπουν και με τα δυο μάτια ένα αντικείμενο απέναντι, στα 10 μέτρα. Χωρίς να χάσουν το αντικείμενο από τα μάτια τους, παρατηρώντας το συνεχώς, πλησιάζουν αργά το χαρτί στο πρόσωπό τους, μέχρι να ακουμπήσει πάνω τους. Και τότε αντιλαμβάνονται μόνοι τους, πιο είναι το «καλό» τους μάτι, διότι το χαρτί έχει ακουμπήσει στο ένα από τα δύο μάτια, αυτό που είναι και το επικρατέστερο! Θα φανεί πιστεύω πως ο επικρατής οφθαλμός δεν σχετίζεται με το επικρατές χέρι. Κατερίνα, είσαι μάλλον κατεσταλμένη αριστερόχειρ όπως έχεις υποπτευθεί. Η καταστολή της αριστεροχειρίας αφορά κυρίως την γραφή. Σε Βικτωριανές συνθήκες και κάποιες άλλες τελετουργικές δραστηριότητες όπως την χρήση του μαχαιριού με το δεξί. Κανείς δεν διαμαρτύρεται όταν χρησιμοποιήσεις ένα πόμολο με το αριστερό, εκτός από το... πόμολο το ίδιο! Πόμολα, όπλα, κιθάρες, πληκτρολόγια κλπ κατασκευάζονται για δεξιόχειρες (εκτός αν μπορεί να γίνει ειδική παραγγελία ή αναστροφή) και το δεξί του αριστερόχειρα αναγκάζεται να αποκτήσει επιδεξιότητα κάτι που δεν συμβαίνει με το αριστερό του δεξιόχειρα. Οι αριστερόχειρες συχνά είναι σπουδαίοι αθλητές καθώς έχουν 1.5-2 χέρια/πόδια, ενώ οι καθεαυτό δεξιόχειρες μόνο 1. Και όχι μόνο αυτό, υπάρχει και ένα στατιστικό πλεονέκτημα.Η δοκιμασία που περιγράφεις είναι παραλλαγή, γνωστή ως μέθοδος Dolman. Μπορείς να τυπώσεις την καρτέλα της δοκιμασίας, αν το επιθυμείς.Dominant-Eye-Test.pdf Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Επικρατής και παρατήρησης οφθαλμός, ο δεξιός. Επικρατές χέρι, το δεξί. Επικρατές πόδι, επίσης! Δημήτρης ΚαπετανάκηςCGCG108-138: Mag 15.5v, να τ''αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Σχεδόν ισάξια, δεν μπορώ να αποφασίσω, ίσως 53% υπέρ του αριστερού... Κανένας από τους δύο τρόπους δεν μου έδειξε κάποιο μάτι σαν επικρατέστερο αφού στις περισσότερες περιπτώσεις παίρνω διπλό είδωλο, ή πέφτω κάπου στη μέση ή εξαρτάται πού θα τοποθετήσω τα χέρια μου. Κώστα εξηγησε μου γιατί δεν παρατηρείς με το επικρατέστερο μάτι σου; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Bebylos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Ο επικρατής μου οφθαλμός είναι ο δεξιός, ίδιος με τον οφθαλμό παρατήρησης.Όσο για πόδια και τα 2 τα λειτουργώ το ίδιο. Άστρα μη με μαλώνετε που τραγουδώ τη νύχτα...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Σχεδόν ισάξια, δεν μπορώ να αποφασίσω, ίσως 53% υπέρ του αριστερού... Κανένας από τους δύο τρόπους δεν μου έδειξε κάποιο μάτι σαν επικρατέστερο αφού στις περισσότερες περιπτώσεις παίρνω διπλό είδωλο, ή πέφτω κάπου στη μέση ή εξαρτάται πού θα τοποθετήσω τα χέρια μου. Κώστα εξηγησε μου γιατί δεν παρατηρείς με το επικρατέστερο μάτι σου; Μάλλον επειδή άλλαξα επικρατή οφθαλμό!Είναι γνωστό το φαινόμενο πως σε περιπτώσεις ανισομετρικής μυωπίας επικρατές μάτι είναι εκείνο που έχει περισσότερη μυωπία.Φαίνεται παράδοξο, αλλά ίσως η υπερδιόρθωση που κάνουν οι οφθαλμίατροι σε αυτό το μάτι με την συνταγή γυαλιών, του δίνει πλεονέκτημα.Όποτε θέλω να δω κάτι μονόφθαλμα, με ή χωρίς τηλεσκόπιο, από την παιδική μου ηλικία, χρησιμοποιώ το δεξί μάτι. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως, όπως και στα 2/3 των ανθρώπων, αυτό ήταν το επικρατές μάτι και μάλιστα έβλεπε καλύτερα από την στιγμή που άρχισα να αναπτύσσω μυωπία. Όταν φόρεσα γυαλιά στην ηλικία των 13 ετών τα πράγματα άλλαξαν και το αριστερό έγινε οξύτερο. Έκτοτε έγινε η αλλαγή προοδευτικά και δίχως να το καταλάβω.Έχω χρόνια να πάω στον οφθαλμίατρο και πρέπει καθώς βλέπω τα φωτεινά άστρα με πολλά spikes και το δεξί μου μάτι έχει κάποιο υπόλειμμα μυωπίας σε σχέση με το αριστερό, φορώντας τα γυαλιά (πρέπει να αρχίζει και η πρεσβυωπία που περιπλέκει την κατάσταση αλλά δεν την αντιλαμβάνομαι ακόμη- μπορώ να διαβάσω και κάτι που θα γράψετε στην μύτη μου, με ή χωρίς τα γυαλιά μου). Στο πρόγραμμα ο οφθαλμίατρος, μετά τον κουρέα και πριν το βουλκανιζατέρ.Στο τηλεσκόπιο δεν έχει σημασία ποιό είναι το επικρατές μάτι καθώς η εστίαση διορθώνει την μυωπία και των δύο και η όραση είναι μονόφθαλμη. Έτσι ακολουθώ την παιδική μου συνήθεια, να βλέπω με το δεξί όπως παιδί με την σφεντόνα και στο στρατό με τα Μ1 και G3.Ο επικρατής οφθαλμός αφορά κυρίως την δυόφθαλμη όραση και ανάμεσα στα ερωτήματά μου είναι και τι ρόλο παίζει στην μονόφθαλμη. Δώστε περισσότερα στοιχεία λοιπόν! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Επικρατής οφθαλμός: δεξιός.(και με τα δύο τέστ)Οφθαλμός παρατήρησης: δεξιός. Επικρατές χέρι: δεξιό. Επικρατές πόδι: δεξιό. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Επικρατής οφθαλμός: δεξιός.Οφθαλμός παρατήρησης: δεξιός. ( και με τα δύο τέστ)Επικρατές χέρι: δεξιό. Επικρατές πόδι: δεξιό. Δεν τολμώ να υποθέσω τι ψηφίζεις Αλέξη Πίσω στο θέμα: όπως είσαι υποθέτω πως ήμουν και εγώ, μόνο το μάτι άλλαξε. Ο συνομιλητής στα αριστερά, η σύντροφος στα αριστερά (εγώ δεξιά δηλαδή), πορτοφόλι δεξιά, παρατήρηση δεξιά, σκόπευση δεξιά (αυτό θα έπρεπε να το αλλάξω αν έκανα σκοποβολή), στο σκάκι ανοίγματα δεξιά (ε2-ε4α) όλα τα εξωκοινοβουλευτικά δεξιά. Και στο αυτοκίνητο ουδέποτε τράκαρα αριστερά. Με έχουν χτυπήσει 4-5 φορές από δεξιά (η ευθύνη μοιρασμένη) και το έχω γδάρει άλλες 3-4 φορές από δεξιά. Ότι υπάρχει αριστερά έγινε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αλλά αυτό σχετίζεται με το μάτι ή με το πεδίο; Ή και με τα δύο; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα