Estarian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2012 Μόλις μπήκα σπίτι φρικαρισμένος από 2 πράγματα. 1. Έχω βγάλει το μηχάνημα στην αυλή και το έχω αφήσει να πιάνει θερμοκρασία. Πάω να τσεκάρω ευθυγράμμιση και βλέπω αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία! Χωρίς να χει μετακινηθεί το τηλεσκόπιο, χωρίς να χει φάει καμια κλωτσιά χωρίς τίποτα. (ΟΚ παραδέχομαι ότι η πιθανότητα της αθάνατης ελληνίδας μάνας που πέρασε από το σπίτι και "ίσα που το ακούμπησε" είναι υπαρκτή. Αλλά μετά από ανάκριση, δεν είπε τίποτα). Το να πιτσικάρισε λόγω ζέστης και διαφοράς θερμοκρασίας απο μέσα έξω....τόσο πολύ;;!!Έχουμε θέμα;;; και πως λύνεται; Γιατί το να μπάζει φως δε με ενθουσιάζει [solved]2. Ο εστιαστής μου κάνει μαγκιές. Για την ακρίβεια όχι μόνο μαγκιές, αρνείται να συνεργαστεί. Σε μικρές γωνίες με το έδαφος και με οποιοδήποτε φακό πάνω, ο εστιαστής πάει μόνο προς τα κάτω, με τα χίλια ζόρια (και με πολύ τζόγο) ανεβαίνει πάνω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων update :οκ το πρόβλημα με τον εστιαστή έφυγε.. είδα για το αλλενάκι που είναι πίσω από τη βίδα με το τεφλόν και τον έσφιξα απο κει!! (μερικές φορές αυτή η φρίκη που σου σκάει όταν δε σου χει ξανατύχει το παραμικρό πρόβλημα είναι πολύ εκνευριστική..) Οπότε, για φίλους που πιθανώς να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα με εστιαστή Crayford :ΠΙΣΩ από τη βίδα με το teflonι έχει μια αλενόβιδα που ..ρυθμίζει το όλο πράμα. Πάρτε ενα αλενάκι, στρίφτε τη και κομπλέ. Αυτό το κενό κει κάτω πως βρέθηκε ξαφνικά;; Skywatcher 10 / ΝΕQ6
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Απ τη φωτογραφία δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει. Τι εννοείς όταν λες "μπάζει φως" ? Από πού? Ανέβασε μια άλλη φωτο ίσως. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Μια χαρα φαινεται και σε αυτη τη φωτο. Πιτσικαρισε μεταξυ σωληνα και πρωτευοντος κατω, ετσι πως το βλεπεις. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
Estarian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Homo, στην κάτω πλευρά του πρωτεύοντος έχει έναν φωτεινό μηνίσκο. Έχει κενό μεταξύ βάσης κατόπτρου και σωλήνα Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Τυφλά να 'χουν τα Trust ποτ μπάζουν φως από παντού Τι τηλεσκόπιο έχεις;Εάν απλά μπάζει φως δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα, το πρόβλημα θα ήταν αν η βάση του καθρέφτη δεν θα παταγε σωστά και θα υπήρχε περίπτωση να φύγει. Το πάνω τμήμα του σωλήνα είναι οκ, είναι στρογγυλό; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Estarian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Τυφλά να 'χουν τα Trust ποτ μπάζουν φως από παντού Τι τηλεσκόπιο έχεις;Εάν απλά μπάζει φως δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα, το πρόβλημα θα ήταν αν η βάση του καθρέφτη δεν θα παταγε σωστά και θα υπήρχε περίπτωση να φύγει. Το πάνω τμήμα του σωλήνα είναι οκ, είναι στρογγυλό; Χεχεχε ναι οκ τα truss ναι.. αλλά δε μπορώ να το αφήσω έτσι Ξέρω γω τώρα τι γίνεται με τη βάση του καθρέφτη;; Αν έχει πιτσικάρει εκεί πέρα τώρα, γιατί να μη μου δημιουργήσει πρόβλημα μετά;; Να χαλαρώσει και καμια μέρα να κυνηγάω το πρωτεύον σε καμια ράχη; Ένα Skywatcher είναι το 10ιντσο.. Χμμμ.. μου ήρθε τώρα μια πιθανή αιτία..Του χω κάνει μεταφορά από τη dobson σε ισημερινή. Παίζει να σφιξα τόσο πολύ τις βίδες στους δακτύλιους συγκράτησης που να παραμορφώθηκε;;; τι διάτανο..το ζήτημα είναι να το φτιάξω Skywatcher 10 / ΝΕQ6
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Για να συμβεί αυτό σημαίνει ότι έφαγε γερό χτύπημα το κάτω στεφάνι που συγκρατεί το πρωτεύον. Ξεβίδωσε τις βίδες , βγάλε τη βάση ισιωσε το σωλήνα , ξανατοποθέτησε τη βάση αλλά άνοιξε καινούριες τρύπες στο σωλήνα. Το πρωτεύον σίγουρα δεν έχει πάθει καμιά ζημιά? Μήπως απλά ξεβιδώθηκε η βάση και κρέμεται? Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Αν μπορεις ανέβασε και μια φωτο απο κάτω να δούμε το πρόβλημα καλύτερα. Πάντως αν είναι απλό πιτσικάρισμα στην άκρη δεν έχεις πρόβλημα, αν όμως έχεις ανοίξει/σκιστεί ο σωλήνας θα πρέπει να το κοιτάξεις το θέμα. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Estarian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Απορώ που χτύπησε και πως.. Το τηλεσκόπιο δεν έχει πάει ακόμα καν βουνό. Μόνο αυλή κλπ.. τέλος πάντων, ανεβάζω και άλλες φωτό από την έξω πλευρά.. Skywatcher 10 / ΝΕQ6
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα στατικότητας στο κάτο μέρος. αυτό που με προβληματίζει είναι το μικρό άσπρο κομμάτι στο mirror cell που δείχνεις στην πρώτη εξωτερική φωτό. μήπως είναι κάπιο τεφλον το οποίο ασκεί πίεση και έτσι έχεις το άνοιγμα; αποψη είναι να βγάλεις το κυρίως κάτοπτρο να δεις εαν οι τρύπες που πιάνει το κυρίως κάτοπτρο είναι εντάξει και μετά να το ξανατοποθετήσεις Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Nova Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δε γνωρίζω πολλά από αυτό το τηλεσκόπιο αλλά υποθέτω ότι οι σημειωμένες με κόκκινο βίδες είναι (οι 2 από τις 3-4; ) που κρατάνε το καπάκι, που περιέχει το πρωτεύον, στη θέση του. Μετά θέλω να ρωτήσω εάν το πρόβλημα υπάρχει περίπτωση να υπήρχε "εκ γενετής" και απλά να έγινε αντιληπτό τώρα. Θεωρώντας εντελώς αυθαίρετα ότι η απάντηση στα προηγούμενα ερώτηματα είναι "ναι", λέω μήπως οι τρύπες για τις βίδες δεν είναι στις απόλυτα ίδιες θέσεις με το καπάκι και σφίγγοντάς τις παραμορφώνεται ο σωλήνας. Το "βούλιαγμα" του σωλήνα στην αριστερή βίδα με κάνει να υποψιάζομαι κάτι τέτοιο. Εάν δε, το καπάκι είναι μεταλλικό τότε υποψιάζομαι κι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ με τον kookoo_gr. Κι εγώ θα έβγαζα το πρωτεύον για να δω τι γίνεται. Και κάτι άλλο. Βλέπω μια μαύρη "βρώμα" στο χείλος του σωλήνα. Είναι αντανάκλαση, μπογιά από το καπάκι η υπόλειμα καποιου είδους κόλλας; Τέλος, όσον αφορά την αθάνατη ελληνίδα μάνα, η κλασσική απειλή της δικιάς μου, πριν αρκετά χρόνια, για να μεζέψω παιχνίδια από το πάτωμα, ήταν: "Μαζεψέ τα γιατί θα στα πατήσω και θα κλαις"
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 ναι είναι οι μαύρες βίδες που δείχνεις, πρέπει να είναι 6 προσοχή όταν θα βγάλεις τον καθρέπτη, βάλε τον σωλήνα στο πάτωμα ή σε ένα τραπέζι/καναπέ και βγάλε τον καθρέπτη με προσοχή να μην κάνεις ζημιά. όταν είναι να τον βάλεις πίσω θα προσέξεις ένα υτετράγωνο κόψιμο να μπεί στην ένωση που έχει ο σωλήνας. είναι ενας οδηγός γαι να μην μπει λάθος το mirror cell. το μαύρο που βλέπεις στο χείλος είναι από την μαύρη ματ μπογιά που έχουν βάψει εσωτερικά τον σωλήνα και κατά το βάψιμο απλά έφυγε λίγο η μπογιά. το πρόβλημα είναι πιθανό να είναι εκ γενετής αλλά μου μοιάζει λίγο απίθανο, η αυτοψία θα δείξει. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Estarian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Όχι παιδιά δεν είναι εκ γεννετής το πρόβλημα θα το χα προσέξει.. Κάθε φορά που το βγάζω έξω τσεκάρω collimation, αποκλείεται να μου χε ξεφύγει..έτσι το πρόσεξα και τώρα δηλαδή.A, δεν υπάρχει βούλιαγμα στη βίδα αριστερά, από την αντανάκλαση δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση.Υπάρχει μόνο η "φυσιολογική" διαφορά που θα είχε το μέταλλο αφού εκεί είναι "χαμηλότερα" από το δίπλα που έχει πιτσικάρει. Ευχαριστώ ! Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Estarian Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Το πρόβλημα λύθηκε με τη βοήθεια του κ.Μυλωνά. Ολα οκ, το μηχάνημα σαν καινούριο - και πλέον ξέρω πως να του συμπεριφερθώ αν ξανατύχει κάτι τέτοιο Skywatcher 10 / ΝΕQ6
songless_bird Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2012 Νομιζω οτι εχω και εγω το ιδιο προβλημα...Σημερα που πηγα να κανω ρυθμιση για να ειναι ετοιμο για τη βραδινη παρατηρηση ειδα να εχει πιτσικαρει στο ιδιο σημειο, κοντα στη ραφη του σωληνα. Μαλιστα το προσεξα γιατι δεν ηταν το φως μονο που εμπαινε. αλλα φαινεται η ασπρη μπογια του στεφανιου της βασης. Απο οσο θυμαμαι ειχε μαυρη μπογια εσωτερικα. Στην αρχη νομιζα οτι εσπασε και καποιο κομματι απο τη βαση του πρωτευοντος... Εξωτερικα στο σημειο δεν υπαρχει χτυπημα. Υπαρχει περιπτωση στη μεταφορα στο αυτοκινητο να πιεστηκε τοσο πολυ εκεινο το σημειο, να μπηκε προς τα μεσα η λαμαρινα, να εξυσε τη μπογια απο τη βαση και να πεταξε εξω; Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα