dmis73 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 παιδια το ειδε κανενας αλλος?? δεν εχω ξαναδει μεγαλυτερο μετεωρο...φαινοταν κανονικα η φωτια στην ουρα του και το περιγραμα του βραχου πραγμα που σημαινει πως ηταν αρκετα κοντα στην επιφανεια της γης!! συγκεκριμενα κοιτουσα δυτικα και η τροχια που διεγραψε ηταν μεταξυ του αρκτουρου και της κωμης της βερενικης με πορεια προσ το σαος
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 Ακριβως !!!!!!!!!!! Το ειδα και γω απο Σκιαθο και επαθα Σ Ο Κ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πολυ φωτεινο, και το χαζευα.... Για καλη μας τυχη προλαβα και κρατησα το ντοκουμεντο απο την allsky camera.... Δεν ειναι σε πολυ καλη ποιοτητα αλλα εχουμε αποδειξη τουλαχιστον.....Φωτο σε λιγο Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 Ειναι πολυ φωτεινο , αφου μονο και μονο φαιντεται τοσο εντονα και ειναι κοντα στα φωτα του δρομου , στην περιοχη μου.... Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
omega7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2012 Το είδα και εγώ από την παραλία του Αιγίου! Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και από τα μεγαλύτερα που έχω δει. Φαινόταν σαν να πέφτει κατακόρυφα προς τα ΒΑ του Αιγίου
efthimis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2012 παιδια το ειδε κανενας αλλος?? δεν εχω ξαναδει μεγαλυτερο μετεωρο...φαινοταν κανονικα η φωτια στην ουρα του και το περιγραμα του βραχου πραγμα που σημαινει πως ηταν αρκετα κοντα στην επιφανεια της γης!! συγκεκριμενα κοιτουσα δυτικα και η τροχια που διεγραψε ηταν μεταξυ του αρκτουρου και της κωμης της βερενικης με πορεια προσ το σαος παιδια το ειδα και γω απο τη λαρισα απλα μετα απο μια ωρα περιπου ειδα και ενα δευτερο ακριβως ιδιας εντασης λιγο νοτιοανατολικα.μηπως το ειδε κανεις αλλος το δευτερο?
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2012 Μπράβο παιδιά, αυτά είναι!! Για πόσα mag μιλάμε; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
dmis73 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2012 ευχαριστω για τις απαντησεις σας! γιατι εχθες κατι φιλοι που ηταν μαζι μου αλλα δεν το ειδαν κοντεψαν να με βγαλουν τρελο παντως ηταν απιστευτο! και πρεπει να το ειδα στο χαμηλο της τροχιας του γιατι το ξαναλεω και παλι...ειχε φλογες!! πορτοκαλι!!
zeitgeist7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2012 παιδια το ειδα και γω απο τη λαρισα απλα μετα απο μια ωρα περιπου ειδα και ενα δευτερο ακριβως ιδιας εντασης λιγο νοτιοανατολικα.μηπως το ειδε κανεις αλλος το δευτερο? Λιγο μετα τις 11 ειδα και εγω (μαλλον το δευτερο μετεωρο). πραγματικα εντυπωσιακο, με μεγεθος περιπου -4 mag
efthimis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Ακριβως !!!!!!!!!!! Το ειδα και γω απο Σκιαθο και επαθα Σ Ο Κ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Πολυ φωτεινο, και το χαζευα.... Για καλη μας τυχη προλαβα και κρατησα το ντοκουμεντο απο την allsky camera.... Δεν ειναι σε πολυ καλη ποιοτητα αλλα εχουμε αποδειξη τουλαχιστον.....Φωτο σε λιγο νικο περιμενουμε φωτογραφια φιλε
nikos paschalis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2012 Kοιτα λιγο πιο πανω.... Νίκος ΠασχάληςΑστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθοςwww.nunki.gr
efthimis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Kοιτα λιγο πιο πανω.... σωστα δεν το προσεξα
vtsamis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Παιδιά πολύ ενδιαφέρον το θέαμα - και το θέμα! Κρίμα που έχασα τα συγκεκριμένα.Είδα τη φωτό από την all-sky και τη ζήλεψα, μπράβο! Είναι πολύ πιθανόν να είναι το ίδιο fireball (βολίδα) που αναφέρει και ο φίλος από τη Σαμοθράκη. Το ότι φάνηκε διαφορετική η φαινομένη πορεία του στο αστρικό υπόβαθρο ανάμεσα στη Σαμοθράκη και τη Σκιάθο, οφείλεται στο φαινόμενο της παράλλαξης. Στη φωτό του Νίκου η πορεία είναι από α-β Κασσιόπης μέχρι α Ανδρομέδας. Έχω στείλει ένα e-mail σε ανθρώπους της ΙΜΟ μήπως και έχει καταγραφεί το συγκεκριμένο από κάμερες του δικτύου της κεντρικής Ευρώπης. Στην περίπτωση αυτή θα ήταν πολύ ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα μιας συνολικής ανάλυσης. By the way, κάτι που με απασχολεί εδώ και καιρό είναι μήπως κάποτε στήσουμε δικό μας δίκτυο καταγραφής fireballs στην Ελλάδα. Ενδιαφέρεται κανείς; Το Nunki στη Σκιάθο φαίνεται ιδανική περίπτωση, Νίκο! Αν σ' ενδιαφέρει τα λέμε και τηλεφωνικά, ίσως κάτι οργανώσουμε, και στο IMC 2012 το Σεπτέμβριο μπορούμε να πάρουμε από πρώτο χέρι βοήθεια και υποστήριξη από την IMO. Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
frozed2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2012 Τυχεροι οσοι το ειδαν!!! Εχω δει παρομοια fireballs (2) το 1 παιζει να χε mag -6 γιατι ηταν σα μπαλα μπειζμπολ και φωτισε το δωματιο μ!! Πανε 6 χρονια απο τοτε.... πριν 3 χρονια ειχα δει και ενα αναλογο mag -4 περιπου, επεφτε αργα αργα προς τον βορρα.... Και τα δυο αυτα απο την Αθηνα τα χα δει...Επισης εχω δει και λαμψεις σαν αστραπες δυο φορες, και τις δυο εμαθα πως ειχε πεσει καποιο τερας απο τον ουρανο...ειχα φαει ηττα που δεν ηταν στο οπτικο πεδιο μ.... Χτες ωστοσο εβλεπα κατα της 4 το πρωι το ζενιθ του ουρανου και ειδα εναν αμυδρο περσειδη.... Αναμονη για τις 11 του Αυγουστου, οπου θα βρισκομαι και σε εξοχη....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα