masgka Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Θα ήθελα να ρωτήσω αν παρατήρησε κάποιος την Παρασκευή 28/09 στις 05:30 περίπου το πρωί, ένα πολύ φωτεινό ίχνος στον ουρανό. Νομίζω πως είδα κάτι, υποθέτω βολίδα. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ή να διαφωτίσει;; Τότε δεν υπήρχε ούτε ύπαρξη ούτε ανυπαρξία΄ δεν υπήρχε ούτε η κυριαρχία του χώρου ούτε ο ουρανός που είναι πιο πέρα. Τι ανασάλευε; Πού;
RaQua Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2012 Καλησπέρα! Αν πιστεύεις ότι ήταν λαμπρό σαν τον Δία ή τα πιο φωτεινά άστρα τότε πρόκειται για ένα λαμπρό διάττοντα. Αν ήταν σαν την Αφροδίτη ή ακόμα λαμπρότερο τότε μπορεί να ήταν πράγματι βολίδα. Αν και σπάνια γεγονότα δεν είναι καθόλου απίθανα. Γρηγόρης
masgka Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Ήταν ΠΟΛΎ πιο φωτεινό από την Αφροδίτη. Τότε δεν υπήρχε ούτε ύπαρξη ούτε ανυπαρξία΄ δεν υπήρχε ούτε η κυριαρχία του χώρου ούτε ο ουρανός που είναι πιο πέρα. Τι ανασάλευε; Πού;
RaQua Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Τότε θα μπορούσε να το είδε και κάποιος άλλος. Γρηγόρης
pmaragkos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Μάλλον φαίνεται πως είδες ένα δορυφόρο Iridium. Ταιριάζει και η ώρα. Αυτήν την εποχή οι Iridium φαίνονται 5.00 με 6.00 το πρωί και 19.00 με 20.00 το απόγευμα. Κοίτα κ αυτό
RaQua Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2012 Πράγματι θα μπορούσε να είναι και δορυφόρος. Οι Iridium συγκεκριμένα κάνουν κάποια πραγματικές λαμπρές "εμφανίσεις". Ωστόσο είναι πιο αργοί και θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν από ένα διάττοντα (εκτός αν είναι πολύ αργός και αυτός). Γενικά κάποια αναζήτηση σε τροχιές δορυφόρων θα μπορούσε να δείξει αν υπήρξε κάποιο πέρασμα. Γρηγόρης
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2012 Το πιο πιθανό θα ήταν να είναι iridium. Αν ήταν βολίδα θα έπρεπε να κάνει ένα έχει πολύ μακρύ ίχνος πολλών μοιρών στον ουρανό. Αν ήταν περισσότερο σαν ένα κινούμενο λαμπερό σημειακό φως παρά να έκανε ίχνος, ήταν δορυφόρος. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
masgka Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2012 Από όσα ξέρω αν ήταν δορυφόρος, θα κινούταν πολύ αργά. Αυτό που είδα εγώ ήταν γρήγορο. Επίσης είχα μισό ουρανό ανοιχτό από πάνω μου και αυτό που είδα διέγραψε περίπου το μισό αυτού που είχα. Τότε δεν υπήρχε ούτε ύπαρξη ούτε ανυπαρξία΄ δεν υπήρχε ούτε η κυριαρχία του χώρου ούτε ο ουρανός που είναι πιο πέρα. Τι ανασάλευε; Πού;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα