Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2012 Αυτό το βιβλίο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598 σκέφτομαι να το αγοράσω έχοντας ακούσει ότι είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για ξεκίνημα. Μπορεί να μου πει κανείς τι θα μου προσφέρει από γνώσεις και γενικώς σαν αστρονομικό βιβλίο με χάρτες? Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2012 Θα σου κάνει μια γενική εισαγωγή στην αστρονομία, την παρατήρηση, τα ουράνια αντικείμενα και τον εξοπλισμό. Λέει αναλυτικά τα περιεχόμενα το παραπάνω link. Το σίγουρο είναι πως είναι καλογραμμένο και κατανοητό και έχει στο νου του των πρωτάρη στην ερασιτεχνική αστρονομία. Για χάρτες έχει περιορισμένα πράγματα, θα σου δείξει κάποια πράγματα στην αρχή αλλά αν θέλεις να κάνεις παρατήρηση με τηλεσκόπιο θα χρειαστείς έναν χάρτη όπως ο Pocket Sky Atlas. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
PanJi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2012 Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ένα βιβλίο που το βαριέσαι αλλά στο οποίο ξαναγυρίζεις ! Και πάντα έχει κάτι να σου δώσει. Πέρα από βασικές εισαγωγικές γνώσεις, σου δίνει και κατευθύνσεις παρατήρησης ανά εποχή καθώς και το έναυσμα να αναζητήσεις κάποια από τα "διαμάντια του ουρανού" . ___________________________________________...εκεί που υψώνομαι να μάθω ότι κείμαι.______________________________________
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2012 Καλημέρα, Θα σου πρότεινα να επιλέξεις το The Backyard astronomer's guide. http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1765 Είναι καλύτερα δομημένο και περιέχει πολύ περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες. Τα έχω και τα δύο στη βιβλιοθήκη μου. Όσον αφορά τους χάρτες θα ήταν προτιμότερο να αγοράσεις κάτι ξεχωριστά. Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2012 +1Πέρσι έμαθα αυτό το βιβλίο κυριολεκτικά απ` έξω, τόσο πολύ με συνεπήρε. Μια ένσταση μόνο: σε παρασύρει σε έξοδα, καθώς αναλύει πολύ θεωρητικά τον εξοπλισμό, σου δείνει την εντύπωση πως έχεις ανάγκη για παραπάνω εξοπλισμό ενώ δεν έχεις. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ βιβλίο αναφοράς, αλλά μην αγοράσεις ταυτόχρονα περισσότερα από ένα είδη, πριν αποκτήσεις πρακτική εμπειρία. \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
dreamchaser Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2012 Καλησπερα και απο εμενα. Το εχω στην κατοχη μου πανω απο 3 χρονια και ακομα το χρησιμοποιω. Εχει πολλες πληροφοριες για την εισαγωγη στην αστρονομια αλλα και σε βαζει και σε πιο βαθια ζητηματα. Εχει απλους χαρτες με βασικα σημεια του ουρανου για να εξοικιωθεις αλλα και για να μαθεις τον ουρανο. Το προτεινω ανεπιφυλακτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα