Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μόλις ανακάλυψα πως υπάρχει κανάλι του astrovox στο irc. Μπήκα, αλλά κανείς δεν το χρησιμοποιεί, μάλλον επειδή είναι κάπως άγνωστο...

Αλλά είναι πολύ εύκολο... Συνδεόμαστε (με Pidgin, Xchat κλπ) στο GRnet (εγώ χρησιμοποιώ το darkness.irc.gr) και μπαίνουμε στο chatroom #astrovox.

Βολεύει στη συννενόηση κατά τη διάρκεια της παρατήρησης...

\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Δημοσιεύτηκε
!!!! irc... Πόσα χρόνια πίσω με πήγες φίλε! Δεν ήξερα ότι το χρησιμοποιεί ακόμη ο κόσμος.. Δεν είναι κακή ιδέα
"Ιf Ι was in ww2 they ''d call me spitfire..."
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου Johnny Who :D

Το κανάλι δεν είναι άγνωστο. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις κατά το παρελθόν.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=176647&highlight=chat#176647

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=44566&highlight=chat#44566

και αρκετές παλαιότερες.

Επειδή είμαι 10 χρόνια συν, στο συγκεκριμένο κανάλι και με αφορμή τη δημοσίευση σου, η εμπειρία μου λέει πως το βασικό πρόβλημα τού καναλιού, είναι το support και όχι η διαχείριση (ops) ή ο κίνδυνος πως θα υποβαθμιστεί το φόρουμ.

Και εξηγούμαι.

Οι 99 στους 100 θέλουν να μπαίνουν σε ένα κανάλι με κόσμο.

Οι 99 στους 100 θέλουν να παίρνουν άμεσα μια απάντηση όταν κάνουν μία ερώτηση αλλιώς φεύγουν από το κανάλι.

Οι 50 στους 100 ψάχνουν συγκεκριμένα άτομα στο κανάλι για να τους απαντήσουν στην ερώτηση αλλιώς θεωρούν μειωμένης αξιοπιστίας την απάντηση, με αποτέλεσμα πάλι να φεύγουν.

Οι 99 στους 100 δεν έχουν σκεφτεί πως για να υπάρχει ανοιχτό ένα κανάλι κάποιος/κάποιοι πρέπει να το κρατάνε ανοιχτό.

Οι 99 στους 100 δεν έχουν σκεφτεί πως αυτός που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο κανάλι για να κάνει support, εκείνη την ώρα μπορεί να εργάζεται, μπορεί να μαγειρεύει, μπορεί να μην είναι καν μπροστά στον υπολογιστή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις όταν δεν απαντάει άμεσα στην ερώτηση ή ακόμα και στο... γεια.

Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται ελάχιστο χρόνο (μερικά δευτερόλεπτα) για να μπεις στο κανάλι και να το υποστηρίξεις. Ειδικά από ανθρώπους που εργάζονται μπροστά σε έναν υπολογιστή ή τις ώρες που σερφάρει κάποιος στο διαδίκτυο.

Δεν χρειάζεται να μιλάς όταν δεν μπορείς, ενώ αντίστοιχα τα οφέλη είναι μεγάλα όταν συμμετέχεις, όταν έχεις απορίες, όταν μοιράζεσαι σε ζωντανό χρόνο κάποιο αστρονομικό γεγονός κλπ.

Βέβαια για να πούμε και τα στραβά, οι παρεξηγήσεις πάντα υπήρχαν και πως δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν άλλωστε όταν 5 ή 10 άνθρωποι εκφράζουν τις απόψεις τους...

Όπως όμως έχω ξαναπεί, στην εποχή του facebook και του skype, όλα αυτά περί καναλιού και υποστήριξης μοιάζουν περισσότερο με... παραμύθι. :mrgreen:

Αν παρ όλα αυτά βρεθούν 2-3 άνθρωποι να στηρίξουμε ξανά το κανάλι, εγώ μέσα είμαι έτσι κι αλλιώς, φαίνεται άλλωστε κι από την υπογραφή μου :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Εγώ είμαι μέσα! :cheesy:

Άλλωστε, το skype, αν εξαιρέσουμε τις βιντεοκλήσεις, δεν είναι καλύτερο στο chat με κανέναν τρόπο.

\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης