hypercube Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2013 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω την eq2 για την οποία έχω μια απορία.Ο μοχλός μικρομετρικών κινήσεων του άξονα απόκλισης, παρατηρώντας π.χ. τον κρόνο και "βιδώνοντας" δεξιά για να τον ακολουθώ, κάποια στιγμή τερματίζει. Για να τον επαναφέρω, χαλαρώνω τελείως τη βίδα συγκράτησης του άξονα και "ξεβιδώνω" τον μοχλό μέχρι να επανέλθει αρκετά πίσω. Είναι σωστό αυτό ή υπάρχει άλλος τρόπος; Γιάννης
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Έτσι γίνεται. Ατέρμονη κίνηση έχει μόνο στην ορθή αναφορά. Είναι λίγο ενοχλητικό, το ξέρω, έτσι ήταν και η πρώτη μου στήριξη στο ρωσικό ΤΑΛ-2. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Υποτίθεται πως οταν έχεις κάνει σωστή πολική, λύνεις τα φρενα, στρεφεις το τηλεσκόπιο εκεί που θέλεις και μετά για την παρακολουθηση γυρνάς μόνο τον κοχλία του RA. Το σύστημα δουλεύει. Το να κανεις πολική χωρίς διόπτρα θέλει λίγο τυχη αλλα αν σου βγει δεν εχεις προβλημα. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
hypercube Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Έτσι γίνεται. Ατέρμονη κίνηση έχει μόνο στην ορθή αναφορά. Είναι λίγο ενοχλητικό, το ξέρω, έτσι ήταν και η πρώτη μου στήριξη στο ρωσικό ΤΑΛ-2. Υποτίθεται πως οταν έχεις κάνει σωστή πολική, λύνεις τα φρενα, στρεφεις το τηλεσκόπιο εκεί που θέλεις και μετά για την παρακολουθηση γυρνάς μόνο τον κοχλία του RA.Το σύστημα δουλεύει. Το να κανεις πολική χωρίς διόπτρα θέλει λίγο τυχη αλλα αν σου βγει δεν εχεις προβλημα. Απο τη ταράτσα μου μπορώ να παρατηρώ μόνο πλανήτες και Σελήνη και γι'αυτό δεν κάθομαι να κάνω τέλεια πολική. Απλά το βάζω να κοιτάει βόρεια στο περίπου ή ακόμα και καθόλου, αφού μπορεί κάποιες φορές να με βολεύει καλύτερα σε άλλη θέση το τηλεσκόπιο. Κατα συνέπεια, χρησιμοποιώ και του δυο μοχλούς. Γιάννης
cptfurz Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Ξερω οτι είναι μπελάς αλλα νομιζω οτι χρειαζεται λιγο εξασκηση. Ισημερινη χωρις πολική ευθυγράμιση δεν λεει. Δεν κάνει αυτο για το οποίο είναι φτιαγμένη. Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
hypercube Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2013 Έχεις δίκιο, πρέπει να εξασκηθώ στο στήσιμο της ισημερινής. Εφόσον την έχω, ας τη δουλεύω σωστά. Να 'στε καλά. Γιάννης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα