Jump to content

πωλουνται διαφορα πραγματακια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ερευνητης διαγωνιος antares 7x50. με βαση quick release, τα βιδακια συγκρατησης του ερευνητη λειπουν. μπορειτε να τα προμηθευτειτε απο το εμποριο. τιμη 37ευρω

IMG_1433.thumb.jpg.70fda01ea6541b70409a4b834a72fc33.jpg

ΛΑΖΑΡΟΣ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ Λάζαρε για τον ερευνητή.

Απλώς να αναφέρω για την ιστορία πως, αντίθετα από ότι λένε οι σελίδες των καταστημάτων πώλησης, δεν είναι RACI. Αντί για πρισματικό διαγώνιο Amici διαθέτει διαγώνιο με κάτοπτρο και δίνει εικόνα ανάλογη με εκείνη των διοπτρικών και καταδιοπτρικών με διαγώνιο, δηλαδή ορθή επάνω κάτω αλλά ανεστραμμένη δεξιά αριστερά. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα καθώς διορθώνεται με αλλαγή του διαγωνίου, είτε τοποθετώντας το σε ένα Nexstar (όπου θα δίνει ίδιο προσανατολισμό με εκείνον του καταδιοπτρικού) αντί για ένα Νευτώνιο.

Σε αυτή την δοκιμή http://www.astro-baby.com/reviews/finder_scopes/antares_7x50_RACI.htm είναι ορατό το πρίσμα Amici το οποίο είναι http://www.astro-baby.com/reviews/finder_scopes/antares-2.jpg. ξεχωρίζει καθώς και οι τρεις γωνίες του είναι κομμένες, ενώ αυτού που πωλήθηκε (φωτογραφία στην πρώτη καταχώρηση) η κορυφαία γωνία είναι οξύαιχμη. Άρα, αν θέλετε RACI, θα πρέπει να πάρετε αυτό με τις κομμένες γωνίες.

 

antares-2.jpg

 

 

Το αναφέρω απλώς για πιθανούς μελλοντικούς αγοραστές ενός καινούριου Antares. Για όσους διάβασαν την ανωτέρω δοκιμή, αφενός ο Amici μπορεί να ευθυνόταν για την αναφερόμενη κακή ποιότητα (και ίσως γιαυτό και να αντικαταστάθηκε από κάτοπτρο), αφετέρου πράγματι δεν εστιάζει στο άπειρο επειδή διαθέτει ένα ελαστικό O-Ring το οποίο απομακρύνει τον διαγώνιο κατά περίπου 1cm. Με την αφαίρεση αυτού του δακτυλίου εστιάζει άνετα (και ως εκ τούτου δεν καταλαβαίνω γιατί τον έβαλαν εκεί).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης