Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γεια σας αστροφιλοι!Σημερα στο αλιβερι εχει ηλιοφανια και σκεφτομαι να παρατηρησω τον ουρανο το βραδυ με το τηλεσκοπιο μου.Τα επιπεδα της υγρασιας θα ειναι περιπου 90% και οι ανεμοι 7 χιλιομετρα.Και τωρα καποιες ερωτησεις.Η υγρασια θα μου χαλασει την παρατηρηση?Θα εχω θολες εικονες?Και επισης τι ωρα μπορω(αν μπορω) να παρατηρησω τον πλανητη αρη?Θα μου δωσει καλη εικονα?Τελος το νεφελωμα του ωριωνα και του καρκινου τι ωρα εμφανιζονται?
Δημοσιεύτηκε
Με 90% υγρασία, σε πέντε λεπτά όλα θα έχουν γίνει μούσκεμα. Οι φακοί, οι καθρέπτες και τα προσοφθάλμια θα έχουν θολώσει και το μόνο που θα κάνεις θα είναι να μαζεύεις. Θα βγει και το φεγγάρι σαν προβολέας. Άστο για καμιά άλλη βραδιά......

ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι κατασκευές του :

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165

https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Παππού, περίμενε μια εβδομαδούλα ακόμα να έχει σηκωθεί να φύγει το φεγγάρι. Όσον αφορά τις ώρες που θα είναι κατάλληλες για παρατήρηση των προαναφερόμενων αντικειμένων, το Μεγάλο νέφος του Ωρίωνα μπορείς αμέσως μετά το σούρουπο. Για τον Άρη η καλύτερη παρατήρηση θα έρθει αυτή την εποχή με τις πρώτες πρωινές ώρες. Εάν θες να γνωρίζεις πότε είναι η καταλληλότερη στιγμή για το οποιοδήποτε αντικείμενο προς παρατήρηση, κατέβασε το πρόγραμμα stellarium από εδώ. είναι εντελώς δωρεάν: http://stellarium.org
Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!Εαν παρατηρησω τον αρη περιπου στις 3 θα εχω καλη εικονα?Και γενικα ειναι δυσκολο αντικειμενο προς παρατηρηση?
Δημοσιεύτηκε
Φίλε μου Παππού, πες μας πρώτα τι τηλεσκόπιο θα διαθέσεις προς παρατήρηση του άρη και θα σου πούμε τι θα δεις μ'αυτό. Αφού τον βλέπεις ξεκάθαρα με γυμνό μάτι, τότε με όλες τις διαμέτρους θα τον παρατηρήσεις. :shock: :shock: :lol:
Δημοσιεύτηκε
Φιλε μου GLOUKOS καταρχας ευχαριστω που απαντας στις ερωτησεις μου.Το ιδο και εσυ kostasigou.Θα χρησιμοποιησω το τηλεσκοπιο μου Meade LX 90 8".Θα μου δωσει καλες εικονες?Εννοω θα ειναι ικανοποιητικο το μεγεθος?Η θα βλεπω απλα μια κιτρινη μπαλιτσα?
Δημοσιεύτηκε
Τι λες τώρα........... Το συγκεκριμένο κατοπτροδιοπτρικό είναι εξαιρετικό. Χρησιμοποίησε τον φακό με την μικρότερη διάμετρο και απόλαυσε τον. Από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Με σταθερή ατμόσφαιρα θα διακρίνεις πολλά χαρακτηριστικά της επιφάνειας του! =D> =D> =D> =D> =D> Αφού αδελφέ μου ρωτάς, δε θα σου απαντήσουμε??
Δημοσιεύτηκε
Παντως πρεπει να ειναι πολυ ωραιο το συναισθημα οταν τον βλεπεις για 1η φορα.Ανυπομονω να τον δω.Οπως και το crab nebula!Τον εχεις παρατηρησει ποτε φιλε μου?
  • 5 μήνες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης