nancych Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2015 Καλησπέρα!Θέλω εδώ και πολλά χρόνια να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο, και επιτέλους μπορώ να το κάνω! Διάβασα στο φόρουμ οτι για αρχή ένα καλό τηλεσκόπιο είναι ένα Dobsonian 8", αλλα μου φαίνεται κάπως ογκώδες... Επίσης κάποιοι λένε οτι μπορεί να είναι άβολο για τον παρατηρητή.Πόσο εύκολο είναι στη μετακίνηση? Μένω Θεσσαλονίκη, μακριά απ το κέντρο και στον τελευταίο όροφο και μιάς και το μπαλκόνι είναι μικρό θα πρέπει να ανεβάζω το τηλεσκόπιο στην ταράτσα, να το στήνω, μετά να το ξεστήνω και να το ξανακατεβάζω, και το Σ/Κ να το βάζω στο αμάξι και να παίρνω τα βουνά. Απο τιμή μπορώ να διαθέσω περίπου 500€. Για αρχή με ενδιαφέρει να βλέπω κυρίως πλανήτες & το φεγγάρι, και αφού μάθω κάτι παραπάνω να προχωρήσω και σε πιο μακρινά αντικείμενα. Μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να μου συστήσει κάτι καλό, που να μπορώ να το χρησιμοποιώ για μερικά χρόνια χωρίς να χρειαστεί να το αλλάξω?Ευχαριστώ πολυ!
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 Καλώς ήρθες nancych στον υπέροχο κόσμο της αστρονομίας. Μετά απ την ενασχόλησή σου με αυτήν τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο. Πιστεύω να διάβασες το παρακάτω λινκ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15860 και είσαι αποφασισμένη πια να αγοράσεις τηλεσκόπιο.Λοιπόν η αγορά ενός μεγάλου τηλεσκοπίου σε διάμετρο σε γλιτώνει από πολλά έξοδα στο μέλλον για αναβάθμιση εξοπλισμού. Επίσης ο χειρισμός ενός Dobsonian είναι πολύ πιο εύκολος και δεν αποθαρρυνεσαι προσπαθώντας να βρεις έναν στόχο.Αρα θα σου πρότεινα την αγορά ενός 6' ή 8' ιντσων Dobsonian. Εντάξει είναι λίγο βαριά αλλά στήνονται εύκολα , χειρίζονται εύκολα και κάτι σημαντικό....μεταπωλούνται εύκολα. Αν το βάρος πάλι είναι πολύ μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας τότε πάρε ένα μικρό Dobsonian http://www.planitario.gr/dobsonian-truss-130mm.htmlΠριν αγοράσεις οτιδήποτε έλα στην πανελλήνια συνάντηση στα Γρεβενά να δεις μέσα από πολλά τηλεσκόπια και σου λύσουν όσες απορίες έχεις. http://www.astroexormisi2015.gr/ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
nancych Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 Γειά σου φίλε homo!Τα έχω διαβάσει τα βήματα, και γι αυτό δεν βιάστηκα να αγοράσω τηλεσκόπιο (βέβαια και το οικονομικό έπαιξε ρόλο...).Λοιπόν, πήρα πρίν 2 χρόνια περίπου έναν άτλα του ουρανού, έχω μάθει να αναγνωρίζω τους αστερισμούς και να εντοπίζω τους πλανήτες με τη βοήθεια βέβαια του stellarium και του google sky maps, πήγα στο πρώτο μου αστροπάρτυ στην Καλαμαριά (οπου βέβαια μας έφαγε η γκαντεμιά), πήγα στο πλανητάριο οπου είχαν την ευγενή καλοσύνη να απαντήσουν στις ερωτήσεις μου και να μου συστήσουν κάποια τηλεσκόπια, (κυρίως αυτό http://www.planitario.gr/catalog-eshop/telescopes/robotic/nexstar-102-slt.html) ορολογία μόλις ξεκίνησα να μαθαίνω, και δέν έχω σκοπό να ασχοληθώ με την αστροφωτογράφηση. Μεταξύ του dobsonian 8" και του truss νομίζω το 8" θα είναι καλύτερο, αλλα τί γίνεται μεταξύ του dobsonian 8" και του NexStar 102 SLT?
aiolos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 μεταξύ του dobsonian 8" και του NexStar 102 SLT, το dobsonian 8" φυσικά. Αυτό θα σου πουν και οι εμπειρότεροι από μένα εδώ. Απορώ με ποια λογική σου πρότειναν σε αυτά τα χρήματα το συγκεκριμένο. Μπορεί να κάνω και λάθος. Υπάρχουν βέβαια και άλλες επιλογές πιο λογικές από το συγκεκριμένο ρομποτικό. π.χ. ένα μικρότερο σε ίντσες από το dob αλλα σε ισημερινή βάση. Όπως αυτό πχ http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2686_Skywatcher-Explorer-150P-on-EQ3---150-750mm-Newton-Telescope.html Θεόδωρος Σπανός
nancych Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 Τί κόστος αγοράς έχει περίπου? Άκυρο, την είδα την τιμή Θα ρωτήσω και στο πλανητάριο γιατί δεν γράφουν
ecuador Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2015 Για πλανήτες νομίζω περισσότερα απ' όλα βολεύει ένα Maksutov 127mm (το 150 ακριβαίνει πολύ). Το 102 παραείναι μικρό. Είναι απίστευτα φορητό και σε αρχάριους αρέσει συνήθως με βάση Skywatcher Synscan ή Celestron SLT (ίδια βάση ουσιαστικά Celestron/Skywatcher είναι η ίδια κατασκευάστρια) που είναι επίσης πανάλαφρη και ρομποτική ώστε να "βοηθάει" στην εύρεση. Εμένα δε μου αρέσει η συγκεκριμένη βάση κυρίως λόγω έλλειψης σταθερότητας (γίνονται βελτιώσεις βέβαια πάνω της), και γενικά προτιμώ τις ισημερινές (ένα Mak 127 είναι άνετο και σε EQ3).Το Skywatcher 150P που προτάθηκε παραπάνω είναι φυσικά πολύ καλύτερο για all-around χρήση (και πολύ πιθανόν αν μου λέγανε ότι πρέπει να έχω μόνο ένα τηλεσκόπιο να διάλεγα κάτι τέτοιο), αλλά για πλανήτες/σελήνη το μικροσκοπικό 127άρι δε μένει πίσω. Και το καλύτερο τηλεσκόπιο είναι πάντα αυτό που χρησιμοποιούμε συχνότερα, οπότε διαστάσεις/βάρος κλπ παίζουν αρκετό ρόλο, δηλαδή μπορεί τελικά να δεις περισσότερα με αυτό από ένα μεγαλύτερο απλά και μόνο επειδή δε σε κουράζει και το "βγάζεις" συχνότερα. Υ.Γ. Το 127ρι Mak προτάθηκε δεδομένου του budget. Αλλιώς π.χ. ένα APO 4" για εμένα είναι σαφώς ανώτερη λύση για οπτική παρατήρηση πλανητών.Υ.Γ. 2. Να τσεκάρεις πάντα και τιμές μεγάλων καταστημάτων εξωτερικού (τα δύο που χρησιμοποιώ εγώ περισσότερο είναι το TS που αναφέρθηκε και το First Light Optics). Αν και στα dob το πλανητάριο δεν είναι πολύ ακριβό, στα περισσότερα άλλα μπορεί να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό χωρίς να σου προσφέρει κάτι εξτρά... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Κοίταξε nancych και τα μικρά διοπτρικά και τα μικρά Maksutov που προτείνει ο ecuador μια χαρά είναι και υπάρχουν πάρα πολλά αντικείμενα στον ουρανό που μπορείς να παρατηρησεις με αυτά. Άλλωστε δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Θα σου πω εγώ απ τη δική μου προσωπική εμπειρία. Είχα ένα μικρό διοπτρικό πάνω σε μια ισχνή ισημερινή βάση και με είχε κουράσει το μικρό πεδίο του τηλεσκοπίου , οι κραδασμοί με το παραμικρό κούνημα. Προχώρησα στην αγορά ενός 10' ντομπσόνιαν. Εύκολος χειρισμός , γρήγορος εντοπισμός αντικειμένων , μεγάλη διάμετρος δεν το μετάνιωσα. Το μικρό διοπτρικό βέβαια στολίζει ωραία το καθιστικό και βγαίνει γρήγορα στο μπαλκόνι για μια γρήγορη παρατήρηση. Δεν μας είπες όμως θέλεις ρομποτικό αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο ή χειροκίνητο? Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
nancych Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Μα η χαρά δεν είναι στο χειροκίνητο? Τί θα μάθω άν τα έχω όλα στο πιάτο? Στο σαλόνι δέν χωράει στημένο τίποτα έτσι κι αλλιώς, ούτε στο μπαλκόνι. Οπότε μιά και η ταράτσα είναι δικιά μου θα το στήνω εκεί.
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Ωραία λοιπόν! Φαντάζομαι δε θα σε ενδιαφέρει άμεσα η αστροφωτογραφία? Τότε πήγαινε με κλειστά μάτια σε ντομπσόνιαν 6 ή 8 ιντσων. Πάρε κι έναν ερευνητη κόκκινης κουκίδας ή έναν telrad , εκτύπωσε και δωρεάν χάρτες , πάρε κι έναν κόκκινο φακό για να βλέπεις στο σκοτάδι και βουρ στη ταράτσα. Αν θέλεις κάτι ελαφρύ εμένα μου αρέσει κι αυτό στις 6' ίντσες!https://www.astromarket.org/telescopen/dobson/classic-dobsonians/starblast-6-150mm-f5 Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
nancych Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Ωραία λοιπόν! Φαντάζομαι δε θα σε ενδιαφέρει άμεσα η αστροφωτογραφία? Όχι, τουλάχιστον για μερικά χρόνια
ecuador Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Τότε πήγαινε με κλειστά μάτια σε ντομπσόνιαν 6 ή 8 ιντσων. Φαντάζομαι το λες επειδή με ανοικτά μάτια μπορείς να δεις και όλα τα μειονεκτήματα του dobsonian; Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2015 Χα χα να φανταστείς ecuador είχα βαρεθεί στο φόρουμ να ακούω "Πάρε 8αρι ντομπσον , πάρε 8αρι ντομπσον" Εγώ ήμουν ένας φανατικός της ισημερινής στήριξης. Είχα βέβαια αποκτήσει αυχενικό προσπαθώντας να εντοπίσω στόχους . Όταν πρωτοχειρίστηκα ντομπσόνιαν και άρχισα να βρίσκω τον εναν στόχο μετά τον άλλον...είχα πάρει ήδη την απόφαση! Η nancych ζήτησε : "Μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να μου συστήσει κάτι καλό, που να μπορώ να το χρησιμοποιώ για μερικά χρόνια χωρίς να χρειαστεί να το αλλάξω? " Ε με 500 ευρώ τι άλλο θα μπορούσαμε να προτείνουμε? ΄Η 6αρι ή 8αρι νευτώνειο σε ισημερινή ή ντομπσονιαν βάση. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
ecuador Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Χα χα να φανταστείς ecuador είχα βαρεθεί στο φόρουμ να ακούω "Πάρε 8αρι ντομπσον , πάρε 8αρι ντομπσον" Εγώ ήμουν ένας φανατικός της ισημερινής στήριξης. Είχα βέβαια αποκτήσει αυχενικό προσπαθώντας να εντοπίσω στόχους . Όταν πρωτοχειρίστηκα ντομπσόνιαν και άρχισα να βρίσκω τον εναν στόχο μετά τον άλλον...είχα πάρει ήδη την απόφαση! Γούστα είναι αυτά. Εγώ όταν χρησιμοποίησα dobsonian πρώτη φορά είπα "σοβαρολογείτε τώρα, έτσι θα κάνουμε δουλειά όλο το βράδυ;" και τα αποφεύγω εκτός από όταν βρίσκω κανένα τεράστιο (αν και σε ένα 30άρι που έχω πρόσβαση διαλέγω μόνο χαμηλούς στόχους λόγω υψοφοβίας). Βλέπεις από 12 χρονών μου άρεσε να βγάζω τους χάρτες του Wil Tirion από το απόγευμα και να σχεδιάζω τις κινήσεις/hops για να με φτάσει η ισημερινή βάση σε δύσκολους στόχους και μετά μπορούσα να φωνάζω και άλλους να τους βλέπουν χωρίς να φοβάμαι ότι θα τους χάσω... Φαντάζομαι για άλλους κάτι τέτοιο θα ήταν εκνευριστική διαδικασία. Γούστα λοιπόν, ανάλογα με τη χρήση που κάνει ο καθένας! Αλλά πρέπει να ομολογήσω πλέον έχω καλομάθει και με το goto και μου λείπει όταν δεν το έχω, ιδιαίτερα όταν υπάρχει φωτορύπανση - οπότε για οπτική παρατήρηση δε θα με χάλαγε ένα goto-dobsonian (πάει το μπάτζετ όμως)! Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
nancych Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Ποιό budget, πάει αυτό, μας τα χάλασαν οι τράπεζες... Τόσο καιρό να μαζεύω και με το που πήρα την απόφαση να το πάρω κλείνουν οι τράπεζες. Μα πόση γκαντεμιά πια... Πάντως το πήρα απόφαση, θα πάρω το 8άρι με την πρώτη ευκαιρία! Ίσως μέχρι τότε να έχω μαζεψει κ κάτι παραπάνω κ να πάρω ισημερινή στήριξη, ποιός ξέρει?
ecuador Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2015 Ποιό budget, πάει αυτό, μας τα χάλασαν οι τράπεζες... Τόσο καιρό να μαζεύω και με το που πήρα την απόφαση να το πάρω κλείνουν οι τράπεζες. Μα πόση γκαντεμιά πια... Πάντως το πήρα απόφαση, θα πάρω το 8άρι με την πρώτη ευκαιρία! Ίσως μέχρι τότε να έχω μαζεψει κ κάτι παραπάνω κ να πάρω ισημερινή στήριξη, ποιός ξέρει? Εγώ πάλι είχα κλείσει να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο και θα έβγαζα λεφτά Σάββατο πρωί από το ATM. Ε, βλέπω δεκάδες πανικόβλητους μπροστά στο ATM και ντράπηκα να μπω στην "παρέα" τους (δεν είναι πολιτική τοποθέτηση, απλά έχω διαβάσει ιστορία και ξέρω τί είναι "bank run" και "self-fulfilling prophecy", οπότε δε θέλω να είμαι και εγώ υπεύθυνος που η τράπεζα θα κατεβάσει ρολλά). Ευτυχώς ο πωλητής δέχτηκε online συναλλαγή.Φυσικά ξέρετε τι έγινε μετά... Νέο τηλεσκόπιο... 100% νεφοκάλυψη... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
nancych Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Το πήρα!!! Τελικά διάλεξα ένα καινούριο. Το κόστος είναι μεγαλύτερο, αλλα η χαρά του καινούριου είναι ακόμα μεγαλύτερη. Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν ο Κρόνος, με το προσοφθάλμιο των 25mm.Πολύ εύκολο στη χρήση. Αυτό με το λουμπάγκο το κατάλαβα μετά απο λίγα λεπτά. Με μιά καρέκλα όμως όλα ειίναι οκ. Μιά ερώτηση μόνο για το προσοφθάλμιο των 10mm. Ενώ με τα 25mm δέν είχα κανένα πρόβλημα, με τα 10 αντί να βλέπω τον ουρανό έβλεπα το δευτερεύον κάτοπτρο με το σταυρό που το στηρίζει. Με τον εστιαστή δέν λύθηκε το πρόβλημα οπότε κάτι κάνω λάθος. Υπάρχει κάποιος 'σωστός' τρόπος που χρησιμοποιούνται τα παρακάτω?Ευχαριστώ![/img]
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Καλορίζικο και καλές ουράνιες πτήσεις. Αυτά τα προσοφθάλμια μπαίνουν σε αυτά που έχεις γράψει ως 4.Μετά εστιάζεις. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
nancych Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Καλορίζικο και καλές ουράνιες πτήσεις. Αυτά τα προσοφθάλμια μπαίνουν σε αυτά που έχεις γράψει ως 4.Μετά εστιάζεις. Μα αυτό χρησιμοποίησα... Θα κοιτάξω τωρα που είναι μέρα μήπως και βρώ άκρη. Ευχαριστώ πολύ, ανυπομονώ να δώ και το φεγγάρι![/img]
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Μη πανικοβάλλεστε. Προσπάθησε και σήμερα. Αν δεν τα καταφέρεις σημαίνει ότι έχει πρόβλημα ο συγκεκριμένος φακός. (Μικρό το κακό) Αν πάλι κάνει τα ίδια να το αναφέρεις στο κατάστημα που αγόρασες το τηλεσκόπιο. Αν είναι από Ελλάδα νομίζω δεν θα υπάρξει πρόβλημα θα στον αλλάξουν. Απλώς θα είναι το σπάσιμο του να περιμένεις. Τέτοια τα έχουμε ζήσει όλοι. Καλή συνέχεια και μην πτοήσε. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
aiolos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Καλορίζικο και από μένα. Τελικά κατάφερες να το πάρεις καινούριο. Μπράβο και καλές παρατηρήσεις. Άντε και στα δικά μας. Μη ξεχάσεις την ευθυγράμμιση των κάτοπτρων να ελέγξεις. Θεόδωρος Σπανός
StamosP Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Μήπως βάζεις και τον 2ιντσο αντάπτορα (τον αριστερό στη φωτό)? Δεν χρειάζεται, μόνο τον 1.25 πάνω στον εστιαστή και μετά τους προσοφθάλμιους.Καλορίζικο και από εμένα! Σταμάτης-https://www.astrobin.com/users/Stamos/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 με τα 10 αντί να βλέπω τον ουρανό έβλεπα το δευτερεύον κάτοπτρο με το σταυρό που το στηρίζει Το βλέπεις καθαρά;Εάν ναι σημαίνει πως δεν υπάρχουν καθόλου φακοί μέσα στον προσοφθάλμιο (όπως με το δικό μου 4mm που τους έχω αφαιρέσει για ευθυγράμμιση κατόπτρου).Εάν όχι, δηλαδή φαίνονται θολά, είναι εκτός εστιακού επιπέδου (πολύ μακρύτερα εάν δεν απατώμαι). Θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό που λέει ο Στάμος καθώς (αν και μισοκρύβεται από τον ερευνητή) στη φωτογραφία μου φαίνεται πως ο φακός είναι υπερβολικά μακριά από το σώμα του τηλεσκοπίου.Σε όλα τα τηλεσκόπια ο προσαρμογέας 1.25" μπαίνει μέσα στον 2.0", εκτός από αυτήν την σειρά της SW όπου είναι εναλλακτικοί, βγάζεις τον ένα και βάζεις τον άλλο. Γιαυτό τους έχω αλλάξει και στο 8" και στο 12" και το ίδιο έκαναν όλοι οι γνωστοί μου. ΥΓ και άσχετο: Η γάτα είναι για καλλιστεία. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
nancych Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Το έλυσα το θέμα τελικά, απλά για κάποιο λόγο πρέπει να κουμπώνω τα 10mm λίγο πιό ψηλά(οχι τέρμα μέσα στην εσοχή), και να ρυθμίζω τον εστιαστή στο ανώτερο σημείο (πιό μακρυά απο το σωλήνα). Μπόρεσα να δώ καθαρά μια καμινάδα περίπου στα 50 μέτρα, με ένα ζουζούνι επάνω.Το #1 δέν το χρησιμοποιώ καθόλου, το έβγαλα. ΥΓ και άσχετο: Η γάτα είναι για καλλιστεία.Όντως!
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Τότε σίγουρα θα εστιάζεις και στα αστέρια. Πάντως αν υπάρχει μεγάλη διαφορά από εκεί που εστιάζει ο 25 έχει κάποιο πρόβλημα ο φακός. Να το αναφέρεις. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
nancych Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2015 Τότε σίγουρα θα εστιάζεις και στα αστέρια. Πάντως αν υπάρχει μεγάλη διαφορά από εκεί που εστιάζει ο 25 έχει κάποιο πρόβλημα ο φακός. Να το αναφέρεις. Θα το μάθουμε απόψε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα