Mask Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2016 Καλησπερα σε ολους.Σκεφτομαι να αγορασω το πρωτο μου κανονικο τηλεσκοπιο και ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο.Βλεπω οτι εχουν ελαχιστες διαφορες αλλα και καποιες βασικες σε κιλα,τιμη,προσοφθαλμια,διαμετρο.Εχετε εμπειρια με καποιο απο αυτα?Καθε βοηθεια,πολυτιμη! http://www.planitario.gr/130-900-eq2.html http://www.planitario.gr/powerseeker-127eq.html
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2016 Το powerseeker ξέχνα το, δεν είναι κανονικό νευτώνιο, αλλά τύπου jones-bird. Το Skywatcher είναι κάπως καλύτερο, αλλά ακόμα καλύτερο είναι στην έκδοση 130P με παραβολικό κάτοπτρο και ελαφρύτερο/κοντύτερο σωλήνα (ώστε να μη ζορίζει την ελαφριά βάση eq2) που βεβαίως έρχεται φθηνότερα μαζί και με τα μεταφορικά αν το παραγγείλεις από Αγγλία ή Γερμανία (τα πιο αξιόπιστα Ευρωπαϊκά καταστήματα).Και φυσικά κοιτάμε και τις μικρές αγγελίες... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
KC Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2016 Εγώ θα σου πρότεινα να το αγοράσεις από το ελληνικό κατάστημα γιατί είναι κρίμα τα χρήματα να πηγαίνουν στο εξωτερικό τη σήμερον ημέρα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο την Ελλάδα μας... “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2016 Εγώ θα σου πρότεινα να το αγοράσεις από το ελληνικό κατάστημα γιατί είναι κρίμα τα χρήματα να πηγαίνουν στο εξωτερικό τη σήμερον ημέρα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο την Ελλάδα μας... Εισαγωγή είναι, πάλι έξω θα πάνε βασικά τα χρήματα, θα βγει βέβαια και ένα ΦΠΑ, αλλλά η κύρια διαφορά είναι ότι θα πάνε τα χρήματα της σημαντικής διαφοράς τιμής από εσένα στον έμπορο. Σε μερικά πράγματα που ο Έλληνας έμπορος έχει κάπως ανταγωνιστηκές τιμές μπορεί να τον προτείνω, αλλά στα περισσότερα που βλέπεις μεγάλη διαφορά εγώ δεν μπορώ να τον προτείνω - αν σας περισσεύουν βεβαίως ευχαρίστως και δεν είναι κακό να πάρει το κράτος και το ΦΠΑ του (αλλιώς θα ψάχνει να τα πάρει από αλλού)... Edit: Για να γίνει πιο κατανοητό τι εννοώ, παίρνω το παράδειγμα του τηλεσκοπίου Skywatcher 130 που ήταν στο αρχικό ερώτημα. Όλοι το έχουν 299 Ευρώ τελική τιμή στην Ελλάδα. Στην Αγγλία έχει 135 λίρες. Αν βγάλουμε το ΦΠΑ και από τις δύο περιπτώσεις (23% και 20%) αντίστοιχα και μετατρέψουμε, μιλάμε για λιανική τιμή προ φόρων 243 ευρώ έναντι 146 ευρώ, δηλαδή 66% περιθώριο κέρδους ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ! Προφανώς το First Light Optics μπορεί να επιτύχει καλύτερη τιμή εισαγωγής από ένα ελληνικό κατάστημα, αλλά και το Ελληνικό κατάστημα δε θα αγοράσει λιανική τιμή από το First Light Optics, δηλαδή θα το πάρει σίγουρα φθηνότερα από 146 ευρώ, για να το πούμε απλά ο Έλληνας έμπορος το πουλάει διπλή τιμή απ' ότι το αγόρασε, γιατί για κάποιο λόγο πάει να βγάλει όλο το κέρδος από ένα τηλεσκόπιο. Επίσης, περιέργως στο planitario.gr το ίδιο τηλεσκόπιο αναφέρεται με υποδεέστερο ερευνητή και χωρίς barlow, αλλά ελπίζω να είναι από λάθος... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
hypercube Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Εγώ θα σου πρότεινα να το αγοράσεις από το ελληνικό κατάστημα γιατί είναι κρίμα τα χρήματα να πηγαίνουν στο εξωτερικό τη σήμερον ημέρα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο την Ελλάδα μας... Εισαγωγή είναι, πάλι έξω θα πάνε βασικά τα χρήματα, θα βγει βέβαια και ένα ΦΠΑ, αλλλά η κύρια διαφορά είναι ότι θα πάνε τα χρήματα της σημαντικής διαφοράς τιμής από εσένα στον έμπορο. Σε μερικά πράγματα που ο Έλληνας έμπορος έχει κάπως ανταγωνιστηκές τιμές μπορεί να τον προτείνω, αλλά στα περισσότερα που βλέπεις μεγάλη διαφορά εγώ δεν μπορώ να τον προτείνω - αν σας περισσεύουν βεβαίως ευχαρίστως και δεν είναι κακό να πάρει το κράτος και το ΦΠΑ του (αλλιώς θα ψάχνει να τα πάρει από αλλού)... Edit: Για να γίνει πιο κατανοητό τι εννοώ, παίρνω το παράδειγμα του τηλεσκοπίου Skywatcher 130 που ήταν στο αρχικό ερώτημα. Όλοι το έχουν 299 Ευρώ τελική τιμή στην Ελλάδα. Στην Αγγλία έχει 135 λίρες. Αν βγάλουμε το ΦΠΑ και από τις δύο περιπτώσεις (23% και 20%) αντίστοιχα και μετατρέψουμε, μιλάμε για λιανική τιμή προ φόρων 243 ευρώ έναντι 146 ευρώ, δηλαδή 66% περιθώριο κέρδους ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ! Προφανώς το First Light Optics μπορεί να επιτύχει καλύτερη τιμή εισαγωγής από ένα ελληνικό κατάστημα, αλλά και το Ελληνικό κατάστημα δε θα αγοράσει λιανική τιμή από το First Light Optics, δηλαδή θα το πάρει σίγουρα φθηνότερα από 146 ευρώ, για να το πούμε απλά ο Έλληνας έμπορος το πουλάει διπλή τιμή απ' ότι το αγόρασε, γιατί για κάποιο λόγο πάει να βγάλει όλο το κέρδος από ένα τηλεσκόπιο. Επίσης, περιέργως στο planitario.gr το ίδιο τηλεσκόπιο αναφέρεται με υποδεέστερο ερευνητή και χωρίς barlow, αλλά ελπίζω να είναι από λάθος... Μπορεί να είναι εισαγωγή τα προιόντα αλλά το Ελληνικό κατάστημα τα εισάγει με έκπτωση χονδρικής άρα ένα ποσοστό θα πάει στο Ελληνικό κατάστημα. Το ΦΠΑ θα το πληρώσεις ούτως ή άλλως, 20% στην Αγγλία και 19% Γερμανία. Η αλήθεια είναι οτι τα περισσότερα καταστήματα έχουν υψηλές τιμές σε σύγκριση με τα Ευρωπαικά σε βαθμό που νομίζεις (λανθαςμένα) οτι κερδοσκοπούν, και έτσι αναγκάζεσαι να στραφείς στις αγορές απο εξωτερικό. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς ο πελάτης, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, θα κοιτάξει το συμφέρον του. Η άποψή μου είναι οτι είναι λάθος των Ελληνικών καταστημάτων να μην καταφέρνουν να ανταγωνιστούν στις τιμές τις Ευρωπαικές αγορές, αλλά είναι έγκλημα να μεταπωλούν σε υψηλότερες τιμές με σκοπό το κέρδος γιατί έτσι, αργά ή γρήγορα, θα χάσουν τους πελάτες τους. Γιάννης
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Μπορεί να είναι εισαγωγή τα προιόντα αλλά το Ελληνικό κατάστημα τα εισάγει με έκπτωση χονδρικής άρα ένα ποσοστό θα πάει στο Ελληνικό κατάστημα. Το ΦΠΑ θα το πληρώσεις ούτως ή άλλως, 20% στην Αγγλία και 19% Γερμανία. Η αλήθεια είναι οτι τα περισσότερα καταστήματα έχουν υψηλές τιμές σε σύγκριση με τα Ευρωπαικά σε βαθμό που νομίζεις (λανθαςμένα) οτι κερδοσκοπούν, και έτσι αναγκάζεσαι να στραφείς στις αγορές απο εξωτερικό. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς ο πελάτης, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, θα κοιτάξει το συμφέρον του. Η άποψή μου είναι οτι είναι λάθος των Ελληνικών καταστημάτων να μην καταφέρνουν να ανταγωνιστούν στις τιμές τις Ευρωπαικές αγορές, αλλά είναι έγκλημα να μεταπωλούν σε υψηλότερες τιμές με σκοπό το κέρδος γιατί έτσι, αργά ή γρήγορα, θα χάσουν τους πελάτες τους. Τα ΦΠΑ τα αφαίρεσα για σύγκριση τιμών (να μη λέμε α φταίει ο ΦΠΑ για τις τιμές). Πάντα το πληρώνουμε και θα προτιμούσα κι εγώ να το δίνουμε στην Ελλάδα αν γινόταν...Πάντως, όπως λες κι εσύ, με χονδρική αγοράζουν, άρα αυτό που πουλάνει 243 προ ΦΠΑ το έχουν αγοράσει σίγουρα λιγότερο από 146 που είναι λιανική σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Το αν κερδοσκοπούν είναι θέμα ορισμού. Εγώ καταλαβαίνω ότι πηγαίνουν για την εύκολη λύση. Σου λέει αντί να χαμηλώσουμε τις τιμές και να πουλάμε λίγο μόνο ακριβότερα από τους ξένους και να πουλάμε 100 κομμάτια με 10% κέρδος, πάμε να χτυπήσουμε όσους δεν ξέρουν και κοιτάζουν μόνο στην Ελλάδα και να πουλάμε 10 κομμάτια με 100% κέρδος ώστε να βγάζουμε τα ίδια με λίγο κόπο και λιγότερες ανάγκες support...Αλλιώς δε μπορώ να το εξηγήσω... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
tkaratasos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Το ότι ο Έλληνας έμπορος πουλάει το ίδιο προϊόν σε πολύ ηψηλότερη τιμή δε σημαίνει πάντα ότι όλο το υπόλοιπο είναι κέρδος του. Είναι πολύ συχνές οι περιπτώσεις του λεγόμενου price transfering που κάνουν οι μητρικές εταιρείες για να γλιτώσουν φορολόγηση των κερδών τους στις χώρες πώλησης. Για παράδειγμα η Skywatcher μπορεί να πουλάει το ίδιο μοντέλο στον άγγλο έμπορο 140 ευρω και στον έλληνα εμπορο 200 ευρώ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι κάποιοι εξυπνόπουλοι ελληνάρες δε σε χρεώνουν και ό,τι θέλουν.
jimkopa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 θα συμφωνησω με ecuador δεν το πιστευω αυτο που λες (φτηνη δικαιολογια των πωλητων μου φαινεται ) ..οπως εσυ σαν αγοραστης μπορεις και βρισκεις το προιον 30% κατω το θεωρω αδιανοητο να μην μπορει να το βρει ο Πωλητης 40% κατω και να αρκεστει με ενα 15% κερδους ...το ιντερνετ μας ανοιξε τα ματια και οσοι ασχολουνται με αυτο εχουν γνωση «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Το ότι ο Έλληνας έμπορος πουλάει το ίδιο προϊόν σε πολύ ηψηλότερη τιμή δε σημαίνει πάντα ότι όλο το υπόλοιπο είναι κέρδος του. Είναι πολύ συχνές οι περιπτώσεις του λεγόμενου price transfering που κάνουν οι μητρικές εταιρείες για να γλιτώσουν φορολόγηση των κερδών τους στις χώρες πώλησης. Για παράδειγμα η Skywatcher μπορεί να πουλάει το ίδιο μοντέλο στον άγγλο έμπορο 140 ευρω και στον έλληνα εμπορο 200 ευρώ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι κάποιοι εξυπνόπουλοι ελληνάρες δε σε χρεώνουν και ό,τι θέλουν. Το price transferring αφορά πώληση ειδών από/προς θυγατρικές, δηλαδή π.χ. μαμά εταιρεία στην Αμερική θα μπορούσε να πουλήσει τσάμπα στη θυγατρική στα Barbados και η θυγατρική να τα βγάλει στην αγορά ώστε τα έσοδα να φορολογηθούν στα Barbados. Τα barbados ήταν εντελώς τυχαίο παράδειγμα δεν έχω ιδέα αν έχουν καλή φορολογία! Και ξαναλέω, το πουλάνε οι Έλληνες 243+ΦΠΑ. Αν ο χονδρέμπορος δεν τους το δίνει φτηνά (λόγω μικρής παραγγελίας π.χ.) ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ το παίρνουν λιανική π.χ. από Αγγλία 146 ευρώ (ο Έλληνας έμπορος δεν πληρώνει VAT/ΦΠΑ στην αγγλία προφανώς). Ρεαλιστικά θα το παίρνουν και λίγο φθηνότερα, αποκλείεται να μη βρίσκουν φθηνότερα της λιανικής.Άρα χρεώνουν ό,τι θέλουν... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 θα συμφωνησω με ecuador Ώπα, θέμα που συμφωνήσαμε! Άντε και άλλα τέτοια να έχουμε!!! Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
jimkopa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 θα συμφωνησω με ecuador Ώπα, θέμα που συμφωνήσαμε! Άντε και άλλα τέτοια να έχουμε!!! Αντε καλη αρχη Μα καποια πραγματα ειναι αυτονοητα ως ποτε θα κοροιδευόμαστε μεταξυ μας .....αν η τιμη ηταν 5-10% πανω να το καταλαβω οταν ειναι 30 και 40 δεν υπαρχει δικαιολογία και γω δεν ζηταω να τα εχουν στοκ ασ τα παραγγειλουν και ας τα χω στο χερι μου σε μια βδομαδα ..δηλαδη ειναι κοροιδια να πληρωνω μεσαζοντες και μαλιστα ακριβα «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
tkaratasos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Συμφωνών κι εγώ απόλυτα μαζί σας.. το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μεσάζοντες..άλλωστε κι εγώ το δικό μου απ'εξω το πήρα σχεδόν 30% φθηνότερα από ότι στην ελληνική αγορά
Mask Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Εχετε δικιο παιδια!Στο αγγλικο σαϊτ μαζι με τα εξοδα αποστολης ερχεται πολυ φτηνοτερο!Να ενισχυσω τα ελληνικα μαγαζια αλλα εμενα δεν μου περισσευουν να πληρωνω τοσα περισσοτερα!Ευχαριστω για τη διαφωτιση,αρχιζω κ μπαινω στο νοημα κ πιστευω να αγορασω κατι καλο!
jimkopa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 απο οτι καταλαβα εχεις κατασταλαξει ... εισαι σιγουρη οτι θες αυτο το ειδος βασης ? γιατι μερικες φορες οι επιλογες που κανουμε ειναι επειδη δεν γνωριζαμε οτι υπηρχε και κατι αλλο «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
astrofriend Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Νομίζω ότι το θέμα της βάσης του τηλεσκοπίου είναι πολύ σημαντικό και θα έπρεπε να συζητείται εκτενέστερα. Παρόλο που δεν έχω χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη βάση, κρίνοντας από μια παρόμοια που έχω χρησιμοποιήσει (και από παλαιότερο σχόλιο συμφορουμίτη που έλεγε -ίσως με κάποια δόση υπερβολής - ότι οι βάσεις EQ1 και EQ2 κατέστρεψαν την ερασιτεχνική αστρονομία), εκτιμώ ότι η αστάθεια της (δηλαδή η ταλάντωση του τηλεσκοπίου όταν προσπαθείς να εστιάσεις ή ακουμπάς το μάτι στον προσοφθάλμιο) θα είναι προβληματική. Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ αυτή την βάση ή τηλεσκόπιο με αυτή την βάση. Όπως πολύ σωστά ανέφερε συμφορουμίτης παραπάνω έχεις εξετάσει για ποιό λόγο χρειάζεσαι - άν χρειάζεσαι, ισημερινή βάση που και ακριβότερη είναι και ασταθής στην χαμηλή κατηγορία τιμής ;
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2016 Το συγκεκριμένο συνδυασμό eq2+130P τον βλέπω σε κάθε αστροσυγκέντρωση (είναι από τα πιο δημοφιλή τηλεσκόπια εδώ) και τον έχω δοκιμάσει και γι' αυτό το λόγο το πρότεινα αντί του 130/900. Το μακρύτερο και βαρύτερο 130/900 αυξάνει τις ταλαντώσεις, αλλά η eq2 είναι αρκετή για το 130P/650 και είναι από τα τηλεσκόπια που ικανοποιούν αρκετά αυτούς που το αγοράζουν.Αν το θέλετε συγκριτικά είναι αρκετά πιο σταθερός συνδυασμός π.χ. από το επίσης δημοφιλές NexStar 127SLT (το οποίο χωρίς παρεμβάσεις στη βάση του δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω, μου σπάει τα νεύρα στην εστίαση). Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
Mask Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Η αλήθεια είναι οτι μέσω του φόρουμ και του ψαξιματος που κάνω αυτές τις μέρες (σαν εντελώς αρχάρια που είμαι) σκέφτομαι να πάρω αυτό το τηλεσκόπιο,το Skywatcher Explorer αλλά με κάποια άλλη στήριξη.Είδα ότι παίζει πολύ η eq5 και το σκέφτομαι.Μπορώ να προσθέσω βαράκια ώστε να το κάνω καλύτερο εννοώ.Τί νομίζετε?(μια eq5 θα ερχόταν πανάκριβη)Επίσης να ρωτήσω,το Skywatcher 130p απο Αγγλια λεει οτι έχει f/5 ενώ από Ελλάδα f/7.Το αγγλικό ,μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, είναι καλύτερο ή θα παίξει κάποιο ρόλο ο μεγαλύτερος εστιακός λόγος,παρ'όλα αυτά? Ακόμη,κανένα απ'τα 2 δεν έχει barlow.Καλό θα ήταν να πάρω ένα,σωστά?Ευχαριστώ και πάλι για τα (αστρο)φώτα σας,κάθε συμβουλή=πολύτιμη http://www.planitario.gr/130-900-eq2.html https://www.firstlightoptics.com/beginner-telescopes/skywatcher-explorer-130p.html
ecuador Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Η αλήθεια είναι οτι μέσω του φόρουμ και του ψαξιματος που κάνω αυτές τις μέρες (σαν εντελώς αρχάρια που είμαι) σκέφτομαι να πάρω αυτό το τηλεσκόπιο,το Skywatcher Explorer αλλά με κάποια άλλη στήριξη.Είδα ότι παίζει πολύ η eq5 και το σκέφτομαι.Μπορώ να προσθέσω βαράκια ώστε να το κάνω καλύτερο εννοώ.Τί νομίζετε?(μια eq5 θα ερχόταν πανάκριβη)Επίσης να ρωτήσω,το Skywatcher 130p απο Αγγλια λεει οτι έχει f/5 ενώ από Ελλάδα f/7.Το αγγλικό ,μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, είναι καλύτερο ή θα παίξει κάποιο ρόλο ο μεγαλύτερος εστιακός λόγος,παρ'όλα αυτά? Ακόμη,κανένα απ'τα 2 δεν έχει barlow.Καλό θα ήταν να πάρω ένα,σωστά?Ευχαριστώ και πάλι για τα (αστρο)φώτα σας,κάθε συμβουλή=πολύτιμη http://www.planitario.gr/130-900-eq2.html https://www.firstlightoptics.com/beginner-telescopes/skywatcher-explorer-130p.html Άλλο το ένα τηλεσκόπιο, άλλο το άλλο. Το 130 (χωρίς P) έχει χαμηλότερης ποιότητας σφαιρικό κάτοπτρο και γι' αυτό έχει μεγαλύτερο εστιακό λόγο για να καλύψει κάπως αυτό το πρόβλημα. Μεγαλώνοντας τον εστιακό λόγο, βαραίνει και μακραίνει ο σωλήνας και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την EQ2. Είναι η οικονομική λύση που απο την Αγγλία έρχεται με μεταφορικά μαζί 166 λίρες (κάπου 215 ευρώ). Το 130P είναι κάπως καλύτερο πάνω στην EQ2 (φυσικά πάλι θα προτιμούσαμε π.χ. EQ3) αφού είναι πιο ελαφρύ και κοντό (παίζει ρόλο στις ταλαντώσεις αρκετά το μήκος), και έχει καλύτερο (παραβολικό) κάτοπτρο και μεγαλύτερο πεδίο που ενίοτε είναι χρήσιμο. Στο First Light Optics και τα δύο αναφέρονται ότι έρχονται με 6x30 ερευνητή και barlow, δεν ξέρω γιατί στο πλανητάριο λέει 5x24 ερευνητή και όχι barlow (ο 5x24 της skywatcher κάνει μόνο για καραμούζα) - μπορεί να είναι παλιές πληροφορίες αλλά ρωτάει κάποιος πριν πληρώσει ένα σωρό λεφτά παραπάνω Πάντως κοιτάζουμε τις Αγγελίες, π.χ. δινότανε το 150P+EQ3 τις προάλλες λίγο παραπάνω απ' όσο ζητάει το πλανητάριο για το απλό 130+EQ2. Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
gepap Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Λιγο που το είχα ψάξει πιο παλιά το "P" δηλώνει οτι έχει παραβολικό κάτοπτρο. Οι γνώστες φίλοι μου είπαν οτι είναι ανώτερης ποιότητας. Μάλλον στην ελλάδα εχουν το απλό μοντέλο, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.
gepap Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 ecuador sorry τα γράφαμε μαζί μαλλον.
jimkopa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 δεν ξερω τι ηλικια εχεις εγω θα σου προτεινα να κανεις υπομονη και να περιμενεισ να μαζεψεις 500 ευρω να παρεισ την ΕQ5 και ενα 5 ιντσο σωληνα (δεν θα παει χαμενη αυτην η αγορα σου ) εχει και μεταπωλητικη αξια αν το βαρεθεις ή να παρεις ενα ντοπσονιαν http://www.firstlightoptics.com/dobsonians/skywatcher-skyliner-150p-dobsonian.html http://www.firstlightoptics.com/dobsonians/skywatcher-skyliner-200p-dobsonian.html «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
Mask Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Ναι συνολικα είναι καλύτερο το 130p κι εννοείται ότι μολις άρχισα να το ψαχνω λίγο με τη βοηθεια σας, δεν το έχω πλεον σαν πιθανοτητα το 130/900 του πλανηταριου...Οι αγγελίες έιναι μια καλή λύση αλλά πάντα είναι διαφορετικά να παίρνεις ένα καινούριο,ειδικά αν είσαι αρχάριος...?Σκέφτομαι να προσθέσω έναν 2χ Barlow,θα έχω καλύτερη απόδοση?
Mask Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Τα Dobsonian είναι αντίστοιχα καλά και σαν τηλεσκόπια και σαν -ας το πουμε- αίσθηση,όπως ένα κλασικό μεγάλο τηλεσκόπιο?Τα έιδα όταν άρχισα να ψάχνω αλλά δεν τα μελέτησα.Θα συνέφεραν από άποψη μεγέθους-σίγουρα,αλλά σε γενικά πλαίσια?
jimkopa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 μην παρασυρεσαι απο το καινουριο (δεν ειναι αυτοκινητο) σχεδον οι περισσοτεροι σαν καινουρια τα εχουν τα τηλεσκοπια τους σκοπός ειναι να μην πεταξεις τα λεφτα σου 'η να πεταξεις οσο το δυνατον πιο λιγα ..και να μην απογοητευτεις ιδια δουλεια κανουν ειτε καινουρια ειτε μεταχειρισμενα που ο αλλος το χρησιμοποιησε 10 φορες «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
gepap Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2016 130p ειναι πάντως και το μικρο dob της skywatcher που εχω εγω και αρκετοι αρχαριοι στο forum.Ψαξτο λιγο αν θες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα