georgexiro Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούσατε να με βοηθήσετε με την αγορά Κάμερας για Αστροφωτογράφηση. Στην καλύτερη περίπτωση μια κάμερα για πλανητική και deep sky. Έχω ενα GSO 150/900 f/6 στην Skywatcher NEQ-5. Δυστυχώς δεν έχω και το μεγαλύτερο μπάτζετ και δεν θα μπορούσα να δώσω πάνω από 500€ για κάμερα κλπ. Θα χαιρόμουν πολύ για την βοήθειά σας. GeorgeXiro
georgexiro Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Τι άποψη έχετε για τις ToupTek κάμερες; Φαίνονται σχετικά καλές για την τιμή https://www.omegon.eu/cameras/touptek-camera-g3m385c-color/p,55510#tab_bar_1_select GeorgeXiro
Magicstar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Θα σου προτινα τις καμερες της ZWO. Εχω την ASI1600 MM - Cool και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. SkyWatcher Esprit 100ED PRO TripletASI183MM-C Pro | Canon EOS 100DZWO EFW 8x1,25'' w/ Baader LRGB HOSZWO OAG w/ ASI290MM MiniSkyWatcher EQ6-R PRO w/ EQMODPegasusAstro Pocket PowerboxIntel Compute Stick
stellar82 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Καλησπερα.Δεν ξερω αν ειναι συμφερουσες ή οχι οι τιμες, μιας και χρησιμοποιω dslr, αλλα μολις μου ηρθε newsletter, απο το πλανηταριο θεσσαλονικης, για εκπτωσεις σε ολες τις ASI.Εμενα μου φαινονται καλες εκπτωσεις, οποτε ριξε και μια ματια εκει!
georgexiro Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Θα το έκανα ευχαρίστως αλλά δεν ζω στην Ελλάδα.. Ελπίζω οι ZWO να είναι καλές. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα είναι σχετικά καλά για τη τιμή. Είναι κατάλληλες για deep sky φωτογράφηση όμως; Δεν θελω τίποτα τρελό απλά να μη φαίνονται και σαν λεκέδες σε σκούρο καμβά.. GeorgeXiro
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2018 Αν σε ενδιαφέρει η φωτογράφιση σε βαθύ ουρανό, δες κάτι μεταχειρισμένο σε Atik 314L mono. Οι zwo που μπορείς να πάρεις μέχρι 500 ευρώ θα είναι χωρίς ψύξη. Με μια τέτοια επιλογή σε βάθος χρόνου και εμπειρίας μπορείς να περιμένεις συμπαθητικά-αξιοπρεπή αποτελέσματα στον βαθύ ουρανό και εξαιρετικές πλανητικές φωτογραφίες.Αν όμως σε ενδιαφέρει μονάχα η φωτογράφιση γαλαξιών, νεφελωμάτων κλπ, δες για μια μεταχειρισμένη μονόχρωμη 314L συνυπολογίζοντας όμως και προσθέτοντας στα 500-600 ευρώ που θα κοστίσει η κάμερα το κόστος μιας οδηγητικής κάμερας που θα χρειαστείς άμεσα και μεσοπρόθεσμα το κόστος των φίλτρων LRGB, narrowband κλπ.Σε κάθε περίπτωση επειδή τα 500 ευρώ δεν είναι πολλά για αστρονομική ψυχόμενη CCD/CMOS αλλά είναι αρκετά χρήματα για να τα ρίξεις σε μία αγορά που αργότερα θα μετανιώσεις, σκέψου καλά τι είδος φωτογράφισης θέλεις να κάνεις και το ενδεχόμενο να περιμένεις λίγο και να διαθέσεις κάτι παραπάνω για κάτι καλύτερο που θα σου δώσει τα αποτελέσματα που θέλεις.
xaralam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2018 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2018 Θα συμφωνήσω με τον Ηλία . Στα χρήματα αυτά καλύτερο θα ήταν να πας σε μια μεταχειρισμένη, ψυχόμενη μονόχρωμη ccd την οποία θα βρεις γύρω στα 500- 600 Ευρώ . Αν προσθέσεις βέβαια φίλτρα και τροχό και ένα οδηγητικό + μια κάμερα οδήγησης θα υπολογίσεις άλλα 300 περίπου οπότε πας στα 800 με 900 . Τα φίλτρα ο τροχός κτλ θα σου μείνουν βέβαια όταν θα θες να προχωρήσεις σε αλλαγή καμερας. Αν πας στην λύση μη ψυχόμενης γρήγορα θα χρειαστεί να την αλλάξεις όσο θα μεγαλώνουν οι απαιτήσεις σου και θα χάσεις αρκετά χρήματα . Καλό θα ήταν να μαζέψεις ένα ποσό γύρω στα 1000 Ευρώ και να προχωρήσεις σε μια αγορά που θα σε καλύψει για αρκετό καιρό και όταν αποφασίσεις να αλλαξεις να μην χάσεις πολλά χρήματα .
georgexiro Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2018 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2018 Δεν μπορώ να πω ότι είμαι λάτρης του ενός ή του άλλου, θα ήθελα κάτι κατάλληλο και για τα 2. Ναι.. Μια ψυχόμενη ccd θα ήταν μάλλον η καλύτερη λύση.Όπως είπα, το οικονομικό είναι ένα θέμα που με εμποδίζει να ζήσω το χόμπι μου στα όρια αλλά δεν με πειράζει τόσο. Έχετε δίκιο, θα περιμένω ακόμα και θα πάρω κάτι καλό στο μέλλον.Γιαυτό διάλεξα και ένα 6" f/6, ώστε να είμαι λίγο ευέλικτος στο τι θα μπορούσα να δω/φωτογραφίσω και να μη έχω το δίλημμα f/5 ή f/8, με τα θετικά και αρνητικά του καθενός βέβαια.. GeorgeXiro
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα