mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2006 Καλημέρα στην παρέα....! Έχω ενα πρόβλημα στην εστίαση με το dob (orion usa 10") Πρέπει η μηχανή να κατέβει πιο κοντά στο δευτερέυων για να εστιάση....τί λύσεις έχω εκτός από barlow ή να αλλάξω εστιαστή...?Με coma corector θα έχω κάποια βελτίωση? Παραθέτω μια photo του Κ.maxplanck.....είναι ο ίδιος ο εστιαστής! SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2006 Φιλε maeμε το coma corrector, μάλλον χειροτερα θα γινουν τα πραγματα!Στειλε αν δε σου κανει κοπο μια φωτο ακριβως του σημειου που προσαρμόζεις τη Canon καθως και του ανταπτορα που χρησιμοποιείς.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2006 Μήπως να δοκίμαζε με focal reducer f6.3 ? Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Αυτός είναι ο εστιαστής.... SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Εδώ ο αντάπτορας.... SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Αντάπτορας με t-ring τέρμα κάτω... SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Ακόμα και να βγεί η βάση τον 2" πάλι οριακά εστιάζει ένα βουνό... SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Ποιές είναι οι πιθανές λύσεις που μπορώ να δοκιμάσω...? Μήπως να δοκίμαζε με focal reducer f6.3 ? Το τηλεσκόπιο είναι f4.7...με τον reducer πού θα φτάσει..? Ισώς με μετακίνηση των κατόπτρων?? Λέω τώρα! SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Καλε μου φιλε η τελευταια σου φωτο ηταν εντελως αποκαρδιωτική!Τοσο "μεσα" και παλι να μην εστιαζει??!!Να αλλαξεις εστιαστη? ποσο πιο κοντος θα ειναι ο καινουργιος???Για δοκιμασε με τη μηχανη στο χερι,ποσο μεσα πρεπει να παει ακομη???Δηλαδη,αν ακουμπησει το σωμα ανω στον εστιαστη,παλι δεν εστιαζει???Αν αυτο συμβει μετα χρειαζεται διορθωτικος φακος για να επιτευχθει συγκλιση.Μηπως ομως αυτο χειροτερεψει το φαινομενο κομης???Αν ομως εστιασει με τη σωμα της μηχανης κολλητα στον εστιαστη,εισαι για... μηχανουργειο.για δοκιμασε και πες μας
argiris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Μήπως με κάποια προσπάθεια collimation έχεις μετακινήσει το πρωτεύον κάτοπτρο πολύ πίσω και γι' αυτό δέν εστιάζει?
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Φίλε μου maxplanck περνάω ένα δράμα! Χωρίς t-ring και χωρίς τη βάση των 2" ίσως οριακά να εστιάσει.Αλλά και ο μηχανουργός τί θα μου φτιάξει...λεπτό t-ring..? SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
maxplanck Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Ελεγα για t-ring με ενσωματωμενο σωληνα για να πιασει στον εστιαστη.οι πιο παλοι τι προτεινουν???
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Μήπως με κάποια προσπάθεια collimation έχεις μετακινήσει το πρωτεύον κάτοπτρο πολύ πίσω και γι' αυτό δέν εστιάζει? Το μετακίνησα τέρμα πίσω εχθές αλλά δεν έκανε κάτι.....μάλλον μπροστά χρειαζόντανε..! SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Εμένα πάντως μου φαίνετε παράξενο mae. Να ρωτήσω κάτι ακόμη όταν πάς για Σελήνη και βάλεις Τ-ring και σώμα μηχανής, την βλέπεις όλοι την Σελήνη στο εικονοσκόπιο της κάμερας σου? και αν γίνετε να μου γράψεις εστιακή απόσταση τηλεσκοπίου σου και εστιακό λόγο. Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις focal reducer f6.3 ? αν δεν έχεις δανείσου από κάποιον φίλο. Επίσης αν δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις μια Web camera και αν μπόρεσες να εστιάσεις με αυτήν? Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Εμένα πάντως μου φαίνετε παράξενο mae. Να ρωτήσω κάτι ακόμη όταν πάς για Σελήνη και βάλεις Τ-ring και σώμα μηχανής, την βλέπεις όλοι την Σελήνη στο εικονοσκόπιο της κάμερας σου? και αν γίνετε να μου γράψεις εστιακή απόσταση τηλεσκοπίου σου και εστιακό λόγο. Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις focal reducer f6.3 ? αν δεν έχεις δανείσου από κάποιον φίλο. Επίσης αν δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις μια Web camera και αν μπόρεσες να εστιάσεις με αυτήν? Εστιακή απόσταση 1200mmΕστιακος λόγος f4.7 Με toUcam II εστιάζει μια χαρά! όταν πάς για Σελήνη και βάλεις Τ-ring και σώμα μηχανής, την βλέπεις όλοι την Σελήνη στο εικονοσκόπιο της κάμερας σου? Κανονικά πρέπει να τη βλέπω όλη...δεν δοκίμασα! SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Καλά αφού δεν δοκίμασες πως ξέρεις ότι δεν εστιάζει? μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά sorry. Θα βάλω τα στοιχεία τηλεσκοπίου σε ένα πρόγραμμα που έχω να δω τι βλέπεις. Αλλά πες μου γιατί δεν δοκίμασες. Γιατί κανονικά αν βάλεις αυτά που σου είπα πριν θα πρέπει να βλέπεις στο μάτι τις μηχανής σου την Σελήνη. Και απλά μετά βλέποντας μέσα από την μηχανή σου θα παίζεις τον εστιαστή. Φιλικά Γιώργος Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Δοκιμασε με barlow η με φωτογραφικο διπλασιαστη.Θα χασεις δυο f/stop βεβαια και θα χεις διπλασια εστιακη αποσταση.Ευθυγραμμισε με το πρωτευον οσο δυνατον προς τα πανω...παρ ολα αυτα μπορει να μην επιτυχεις εστιαση, τα dobsonian δεν ειναι κατασκευασμενα με την φωτογραφια κατα νου... σαν τελικη λυση δοκιμασε afocal φωτογραφηση μεσα απο τον προσοφθαλμιο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Φίλε mae ο ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ στο δικό μου νευτώνιο 1000mm 200D f/5 όταν δοκίμασα να εστιάσω με την Canon χρησιμοποιώντας παράλληλα και τροχό φίλτρων.Το αποτέλεσμα ήταν να μην εστιάζει και να χρειάζεται να μπεί πολύ πιο μέσα ο εστιαστής. Οι λύσεις που προτάθηκαν είναι :a)Αλλάζεις εστιαστή και παίρνεις έναν πιό χαμηλό.΄β)Ανοίγεις τρύπες πιο ψηλά απο τις τρύπες που στηρίζεται το πρωτεύον κάτοπτρο, και μεταφέρεις το πρωτεύον πιό μπροστά.Σε αυτή την περίπτωση όμως ίσως χρειαστεί να αλλάξεις το δευτερεύον με ένα μεγαλύτερο.γ)Πηγαίνεις και αγοράζεις ένα άλλο τηλεσκόπιο που εστιάζει. Φιλικά, Νίκος
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 (δ) Αγοραζεις ενα TeleVue Zero-Length Adapter ωστε να κερδισεις περιπου αλλη μια ιντσα προς το μεσα της σωληνας (αν εισαι κοντα στο σημειο εστιασης αρχικα). Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Κατ' αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων των μελών..! Δοκιμασε με barlow η με φωτογραφικο διπλασιαστη.Θα χασεις δυο f/stop βεβαια και θα χεις διπλασια εστιακη αποσταση. Το δοκίμασα και εστιάζει..! Αλλά είναι πολύ μικρό το πεδίο. Ευθυγράμμισα το πρωτέυον όσο πιο πάνω μπορούσα και και...εστιάζει...! Θα χρειαστώ έναν αντάπτορα t-ring-εστιαστή αλλά έχω όμως μόνο 2mm διαδρομή out of focus και για μελλοντική χρήση coma corrector ή χρήση φίλτρων θα έχω πρόβλημα..! Μάλλον θα επιλέξω το ( δ ) (δ) Αγοραζεις ενα TeleVue Zero-Length Adapter ωστε να κερδισεις περιπου αλλη μια ιντσα προς το μεσα της σωληνας (αν εισαι κοντα στο σημειο εστιασης αρχικα). Φιλικά Λευτέρης..! SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 ΥΓ. Παρατήρησα εχθές σε κάτι piggyback φωτογραφίες που έκανα πάνω στο etx-70 ότι ήταν λίγο θολά τα άστρα. Ο Φακός canon 50mm f2. Πουθενά με τον φακό δεν πέτυχα τέλεια εστίαση.Μέσα από το etx καρφί το αστρικό είδωλο..! Μήπως έχει πρόβλημα η μηχανή ή ο φακός...? SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Το etx-70 προφανως δεν θα το ειχες στησει σαν ισημερινο και με εκθεσεις πανω απο 1 λεπτο θα χες περιστροφη πεδιου.Εκτος αυτου το πιθανοτερο ειναι να μην εχεις εστιασει στο απειρο γιατι πολλες φορες και ειδικα σε ψηφιακες το σημειο εστιασης δεν ταυτιζεται με το συμβολο του απειρου πανω στον φακο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Το etx-70 προφανως δεν θα το ειχες στησει σαν ισημερινο και με εκθεσεις πανω απο 1 λεπτο θα χες περιστροφη πεδιου. Εκτος αυτου το πιθανοτερο ειναι να μην εχεις εστιασει στο απειρο γιατι πολλες φορες και ειδικα σε ψηφιακες το σημειο εστιασης δεν ταυτιζεται με το συμβολο του απειρου πανω στον φακο. Οχι...Οχι μιλάω για πολύ μικρές εκθέσεις 2" εως 15" πχ. Με τον φακό δεν κατάφερα να εστιάσω. Δεν έχει σύμβολο άπειρου, σε καμία θέση δεν εστίασε! SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Δεν έχει σύμβολο άπειρου, σε καμία θέση δεν εστίασε! Λυση απλη και δοκιμασμενη.. επιστροφη στο φιλμ και τους παλιους καλους μεταλλικους manual focus φακους!!!! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Μέσα απο τον φακό.... SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα