mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Μέσα απο το etx.. 2.5" iso 1600 SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Περα απο αστεια ειναι και εξωφρενικο ενας φακος φωτογραφικης μηχανης να μην εχει συμβολα απειρου αποστασεων και ενδειξεις βαθους πεδιου για διαφορα διαφραγματα..... η φωτογραφια παει απο το κακο στο χειροτερο..... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Χε Χε Μάλλον έχεις δίκιο...!Αυτό που θέλω να μάθω φίλε Γιώργο είναι εάν έχει πρόβλημα η canon γιατί και με τον φακό της canon δεν εστιάζει, πρέπει να μπεί κιάλο μέσα στο σώμα (πιό κοντά στον καθρέπτη) για να έχω το άπειρο, είναι τέρμα κλειστός δηλαδή και νομίζω ότι θέλει κιάλο! Μάλλον θα την πάω πίσω. SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Ειναι καλη ιδεα να ζητησεις να στην τσεκαρουν....Σε επιγειους στοχους πολλα km μακρια δοκιμασες; Εστιαζει οκ; Αν εστιασεις ετσι την ημερα και σημειωσεις το σημειο εστιασης και το βραδυ εστιασεις τον φακο στο ιδιο σημειο;Δεν χανεις τιποτα να κανεις μερικες δοκιμες πριν την πας για τεκαρισμα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Δοκίμασα, στα 10km περίπου, μια χαρά είναι και νύχτα και μέρα.Ίσως να μην έχω καταλάβει διαφορά, θα είναι πολύ μικρή.Στα δύσκολα όμως, στα αστρικά είδωλα έχω πρόβλημα, εκεί φαίνετε και η παραμικρή ατέλια..! Φιλικά... SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη ... (1) τι μηχανη ακριβως εχεις;(2) τι φακο ακριβως εχεις; Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη ... (1) τι μηχανη ακριβως εχεις; (2) τι φακο ακριβως εχεις; Πάμε...(1) canon 350d(2) canon ef 50mm f2 ΥΓ.Τα λέμε αύριο γιατί στο καινούργιο σπίτι δεν παίζει net...!Φιλικά.... SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
aristarchus Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2006 Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη ... (1) τι μηχανη ακριβως εχεις; (2) τι φακο ακριβως εχεις; Πάμε...(1) canon 350d(2) canon ef 50mm f2Ωραια ... τωρα, προσπαθεις να παρεις φωτογραφιες στην κυρια εστια του τηλεσκοπιου σου (prime focus) η με θετικη προβολη (afocal projection); Ταυτοχρονα, τι ειναι ο στοχος σου (αντικειμενο) αυτη τη στιγμη που προσπαθεις να φωτογραφησεις; Φιλικά, Αντώνης Αγιομαμίτηςhttp://www.perseus.gr
mae Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2006 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2006 Ωραια ... τωρα, προσπαθεις να παρεις φωτογραφιες στην κυρια εστια του τηλεσκοπιου σου (prime focus) η με θετικη προβολη (afocal projection); Το πρόβλημα το έχω σε prime focus μόνο. Πρέπει να έρθει πολύ κοντά στο δευτερέυον το σώμα της μηχανής και τερματίζει η διαδρομή του εστιαστή.Με μετακίνηση του πρωτέυον όσο πιο πάνω (πιο κοντά στο δευτερέυον) και χρήση ενός ιδιοκατασκευασμένου αντάπτορα λύθηκε εν μέρη το πρόβλημα αλλά έχω μόνο 2-3mm in focus. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι και με τον φακό της cannon 50mm f1.8 II σε piggyback φωτογράφιση δεν εστιάζει τα αστρικά είδωλα σαν σημεία αλλά θολά ακόμα και στο τέρμα του φακού, θα έπρεπε να μπεί ο φακός πιό μέσα στο σώμα της μηχανής (πιο κοντά στον καθρέπτη) για να εστιάσει ακριβώς. Υπάρχει περίπτωση να έχει η μηχανή κάποιο πρόβλημα και να πρέπει να αλλάξει η διαδρομή στο οπτικό μονοπάτι προς το ccd ή καθρέπτη? Ταυτοχρονα, τι ειναι ο στοχος σου (αντικειμενο) αυτη τη στιγμη που προσπαθεις να φωτογραφησεις; Ο στόχος είναι η σελήνη και αστέρες! SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα