Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Πολύ όμορφο και πολύ φωτεινό γαλαζοπράσινο μετέωρο με μεγάλη ουρά παρατηρήθηκε από την περιοχή του Πειραιά στις 22:45 στα Ανατολικά χαμηλά στον ορίζοντα. Το είδε κανείς;
Δημοσιεύτηκε

Περιπου τη ιδια ωρα στα νοτιοδυτικα απο βορεια της ναξου.. στις 30 μοιρες περιπου ειδα ενα πολυ φωτεινο μετεωρο! Υπερλαμπρο και μεγαλο σε μεγεθος. Το ειδα να σπαει σε 2 κομμάτια το 2ο κομματι ειχε αρκετα μικροτερο φαινόμενο μεγεθος.

Μου επεσε το σαγονι απο το θεαμα!

Μαλλον ηταν το ιδιο.

Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ την Τρίτη που είχα βγει για παρατήρηση γύρο στα μεσάνυχτα είδα ένα εντυπωσιακό μετέωρο με κατεύθυνση ανατολικά προς δυτικά ανάμεσα στον βοώτη και τον οφιούχο.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Εμεις στις 19/7 κατά τις 3:30 που είχαμε πάει για παρατήρηση παρατηρήσαμε ένα αντικείμενο που διέσχιζε αργα τον ουρανό από τον Αλταιρ μέχρι και τον αστερισμό του Περσέα και αυξομοιωνοτσν η λαμπρότητα του
Δημοσιεύτηκε
Ισως να ήταν κάποιος ανενεργός που απλά έχει ακανόνιστες κινήσεις γύρο απ τον άξονα του με αποτέλεσμα να μην πέφτει το φως του Ηλίου στο ίδιο σημείο και γι αυτό να τον είδες με αυξομειώσεις στη φωτεινότητά του. Πολλές φορές έχω δει κάτι ανάλογο. ΤΙς περισσότερες φορές απλά σβήνει και ανάβει με ακανόνιστο ρυθμό αλλά πάντα στην ίδια τροχιά.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Επιβαιβεωνω και εγώ μετέωρο (βολίδα) που παρατηρήθηκε απο βορειοανατολικά της Αστυπάλαιας την ώρα που αναφέρετε. Υπέροχο θέαμα διάρκειας 4 δευτερόλεπτων. Στο τέλος του ταξιδιού του αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη φωτινη και πολύχρωμη του λάμψη. Δεν ακούστηκε ήχος έκρηξης. Υποθέτω ότι η πτώση του ήταν ανατολικά της Καλύμνου προς τα παραλία της Τουρκίας.

Με εκτίμηση

Άρης

Δημοσιεύτηκε

«Μετέωρο» εμφανίστηκε στην ατμόσφαιρα της Γης και φώτισε τον νυχτερινό ουρανό της χώρας. :cheesy:

Ένα «μετέωρο» εμφανίστηκε στην ατμόσφαιρα της Γης και εξέπεμψε αρκετή ακτινοβολία σχεδόν σε όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα, το ιδιαίτερο αστρονομικό φαινόμενο έγινε ορατό στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια, στη Λακωνία, στη Μαγνησία, στη Φωκίδα, στη Χίο, στην Άνδρο, στην Ευρυτανία, καθώς και σε πολλές ακόμα περιοχές.

Ως «μετέωρο» ονομάζεται κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου κάποιου μετεωροειδούς σε αυτήν.

Ως εκ τούτου, η κίνηση του μετεωροειδούς με μεγάλη ταχύτητα και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, την συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας.

https://www.pronews.gr/epistimes/diastima/907035_meteoro-emfanistike-stin-atmosfaira-tis-gis-kai-fotise-ton-nyhterino

8055606.thumb.jpg.c42079c058836cff64bd99fb050acdb5.jpg

Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο.

Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.

Δημοσιεύτηκε

Στην Λημνο ηταν σχεδον overhead με κατευθυνση νοτια, το μεγαλυτερο που εχω δει ποτε, και δεν εχω δει λιγα...

Εντυπωσιακο το οτι εριξε σκιες σε φωτισμενη περιοχη, φιλοι ανεφεραν οτι φωτιστηκε ολος ο καμπος στιγμιαια (και καποιοι νομισαν οτι αστραφτει!).

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης