Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Αυτή η αράχνη είναι πτυσσόμενη ρομποτική και κρατά γυμνό δευτερεύον 740mm στο κενό και παγωμένο διάστημα. Μια στιγμή! Το μεγαλύτερο μου πρωτεύον είναι μόνο 300mm. Το πρωτεύον λέμε.

James_Webb_Space_Telescope.jpg

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis
  • Ευχαριστώ 1
  • Χαχα 2

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

STScI-01G6933BG2JKATWE1MGT1TCPJ9.png

Η αράχνη σχεδιάστηκε ακόμα και για να συμπίπτουν τα spikes της με εκείνα του πρωτεύοντος. 

Απίστευτο πραγματικά αυτό το τηλεσκόπιο...

• Ευχαριστώ 1

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Έτσι. Τα πολλά κενά μεταξύ των εξαγώνων θα δημιουργούσαν ούτως ή άλλως ισχυρή περίθλαση σε 3 διευθύνσεις (6 ακτίνες), οπότε και η περίθλαση της "αράχνης" έπρεπε να συμπίπτει κατά το δυνατόν με τις διευθύνσεις της πρώτης, αλλιώς οι ακτίνες θα ήταν πολυάρριθμες χωρίς λόγο. Έχει γίνει ασφαλώς πολύ μεγάλη και πολύχρονη προσπάθεια να βελτιστοποιηθούν τα πάντα σ' αυτό το τηλεσκόπιο, αλλά πρέπει και να αποδειχτεί και τυχερό στην πορεία του στο χρόνο γιατί το διάστημα έχει πολλά απρόοπτα (πχ συγκρούσεις με μικροσωματίδια που έχουν ακραίες ταχύτητες). 

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Όπως βλέπω, τα μεγάλα spike με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών, προέρχονται από το πρωτεύον, το δευτερεύον παράγει μικρότερα spike με γωνίες 30 και 120 μοιρών, εκ των οποίων είναι ορατά εκείνα που διχοτομούν τις γωνίες του πρωτεύοντος στις 90 και 270 μοίρες.

Αλλά δεν προορίζεται για φωτογράφιση αστέρων το τηλεσκόπιο, ούτως ή άλλως.

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Εμένα μου είχε κάνει εντύπωση σε ένα άρθρο που διάβασα ότι το James Webb είναι ικανό να εντοπίσει τεχνητό φως (αν υπάρχει 😅) στη σκοτεινή πλευρά του εξωπλανήτη Proxima b.

Έχει δει κάποιος κάτι εξειδικευμένο σχετικά με αυτό ? Δεν είναι λίγο γενική η διατύπωση? Εννοώ δεν προσδιορίζει πόσο τεχνητό φως.. Έντασης μιας επαρχιακής πόλης ή τόσο όσο της μεγαλύτερης πρωτεύουσας? 

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9601699/amp/NASAs-James-Webb-Space-Telescope-able-detect-artificial-lights-Proxima-b.html

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης