nkalomiris Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2023 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2023 Είμαι κάτοχος του διοπτρικό astromaster 90eq. Η βάση - έδρα στήριξης είναι μικρή και δεν μπορώ να ζυγοσταθμίσω όταν βάζω το κινητό για μια φωτογραφία αλλά και για το λίγο βαρύ προσοφθάλμιο 32mm που αγόρασα προσφάτως. Υπάρχουν στο εμπόριο μακρύτερες; Θα είναι συμβατές; Ευχαριστώ.
DJMIKE Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2023 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2023 Το πρόβλημα σου πιθανών οφείλετε στη βάση που πιθανών να είναι οριακή για το βάρος και το μήκος αυτού του σωλήνα και έχει κενά και όχι στο dovetail που θες να αλλάξεις. 1 N 254/1200 Skyliner FlexTube, 200 PDS, StarTravel 120, EvoStar 72 ED DS, EvoStar 120 ED DS, Skymax 90, Nexstar 128 SLT, Heritage 150 virtuoso
fotodektis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2023 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2023 (επεξεργάστηκε) Δοκίμασες να μετακινήσεις πιο χαμηλά τα αντίβαρα της βάσης όταν αυξάνεις το βάρος με προσοφθάλμια,κινητά κλπ.? Επιπρόσθετα μπορείς να τοποθετήσεις επιπλέον αντίβαρα πχ.μαγνήτες ή κάτι άλλο καλά στερεωμένο πάνω στα υπάρχοντα αντίβαρα ή και στην απέναντι άκρη του σωλήνα (κοντά στον αντικειμενικό φακό). Πάντως ισημερινές απλές βάσεις τύπου EQ-1,EQ-2 όπως η δική σου,συχνά έχουν προβλήματα αξιοπιστίας. Αν δεν έχει λήξη η εγγύηση του τηλεσκοπίου,μπορείς να απευθυνθείς στο κατάστημα αγοράς. Το επεξεργάστηκε Φεβρουάριος 8, 2023 ο fotodektis 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
george mic Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2023 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2023 On 5/1/2023 at 5:51 ΜΜ, nkalomiris said: Είμαι κάτοχος του διοπτρικό astromaster 90eq. Η βάση - έδρα στήριξης είναι μικρή και δεν μπορώ να ζυγοσταθμίσω όταν βάζω το κινητό για μια φωτογραφία αλλά και για το λίγο βαρύ προσοφθάλμιο 32mm που αγόρασα προσφάτως. Υπάρχουν στο εμπόριο μακρύτερες; Θα είναι συμβατές; Ευχαριστώ. Είναι συμβατή, έχουμε κάνει αυτή την αλλαγή , σε νευτόνιο 130/650 . Υπάρχει μεγάλη βελτίωση αλλά στο νευτόνιο μπορείς να αποσυναρμολογήσης και να δουλέψεις με άνεση και ασφάλεια. Και σε διοπτικό sw 102/500 ξεβιδωνει ο αντικειμενικός φακός ,το έκανα για καθαρισμό . Στο δικό σου ΔΕΝ ξέρω . Δοκίμασε πρώτα όπως σου λέει ο κ. Κώστας. 1
panr05 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2023 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2023 Η στήριξη σου όπως λένε τα παιδιά πρέπει να είναι οριακή για το τηλεσκόπιο σου κυρίως γιατί είναι μακρύ. Δοκίμασε πρώτα όπως είπε ο Κώστας να βάλεις παραπάνω βάρος στα αντίβαρα όχι πολύ όμως. Αν δεν δουλέψει ίσως πρέπει να πάρεις μια ελαφρώς μεγαλύτερη. Ίσως την eq2 που έχω με το sw 130/900 1 "Κάθε αστέρι μπορεί να είναι ο ήλιος κάποιου". Carl Sagan.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα