Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χθες το βράδυ φωτογράφιζα το νεφέλωμα NGC 7000(The North America Nebula), και μόλις στάκαρα τις εικόνες μου η εικόνα ήταν γεμάτη με walikng noise και hot pixels! Δεν μπορούσα να διακρύνω λεπτομέρειες! Για να το αποφύγουμε αυτό είδα πως χρησιμοποιείται μία τεχνική που ονομάζεται dithering. Μπορεί κάποιος να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα; Μπορούν να βοηθήσουν τα εξής:

1. Φωτογραφίζω με την DSLR Canon EOS 60d

2. To εστιακό μήκος του τηλεσκοπίου είναι 400mm

3.Την νύχτα που φωτογράφιζα ήταν σχεδόν πανσέληνος

4.Δεν χρησιμοποιώ οδηγητικό τηλεσκόπιο.

5.ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΧΑΡΙΟΣ!!

Ευχαριστώ πολύ και καθαρούς ουρανούς(και με λίγα τεχνικά προβλήματα!)

NGC 7000 n 2.JPG

Δημοσιεύτηκε

Το dither είναι μια τεχνική όπου μετακινεις μερικά pixel το κάδρο σου, από λήψη σε λήψη. Έτσι όταν κάνεις align & stack τα hot pixel βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία λόγω της μετακίνησης και ο αλγόριθμος τα απορρίπτει.

Dither μπορείς να κάνεις είτε όταν κάνεις οδήγηση, δίνοντας μια εντολή στο phd2 να κάνει μια μικρή κίνηση μετά από κάθε λήψη, είτε κάνοντας εσύ χειροκίνητα μια κίνηση της στήριξης μετά από κάθε (ή μετά από 3-5 , αν είναι σύντομες) λήψη.

Ποια στήριξη, και αν χρησιμοποιείς λογισμικό ποιο είναι που κάνεις τις λήψεις;

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Χρησιμοποιώ την Staradventurer GTi και την ελέγχω από το NINA

Το επεξεργάστηκε ο Startoucher101
Δημοσιεύτηκε

Οταν φωτογραφίζεις με dslr και πανσέληνο το walking noise ειναι το λιγοτερο που πρπ να σε απασχολει.

λες οτι δεν εχεις οδηγητικο, να φανταστώ εχεις oag η δεν κανεις οδήγηση;

Δημοσιεύτηκε

Δεν κάνω οδήγηση(ακόμη...)  ούτε off axis guider.Τώρα φωτογραφίζω με (σχεδόν) πανσέληνο το Μ27 και η ζωή μου γίνεται δύσκολη... Καμία λύση για το walking noise?

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Ελπίζω να βρεις λύση για το dithering και την οδήγηση. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι χρόνο έκθεσης χρησιμοποίησες για τις λήψεις και αν είσαι ευχαριστημένος από την στήριξη. Φωτογραφίζω και εγώ με ένα διοπτρικό 400 mm και DSLR και αναρωτιέμαι εάν η GTi θα ήταν μια καλή φορητή λύση. Στην ισημερινή που έχω χρησιμοποιώ stand alone autoguider με δυνατότητα να κάνει αυτόματα dithering και μέχρι στιγμής έχω καλά αποτελέσματα, απλά ψάχνω για κάτι πιο φορητό.

Καθαρούς ουρανούς εύχομαι,

Γιώργος Μποκοβός

Δημοσιεύτηκε

Καλή εβδομάδα! Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο από την star adventurer Gti. Η ακρίβεια του GoTo είναι εκπληκτική! Σου κεντράρει κάθε αντικείμενο. Επίσης μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες μεγάλης έκθεσης(κατα προτίμηση να είναι το ανώτερο 180sec) χωρίς trails!(χωρίς guiding). Σχετικά με το πόσο φορητή είναι  δεν καταναλώνει καθόλου χώρο και ζυγίζει σχετικά λίγο. Μπορώ να τη χωρέσω σε ένα backpack μαζί με το laptop μου , την κάμερά μου και το τηλεσκόπιό μου. Σου την προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα σου πρότεινα για να μην παιδευτείς να την ελέγχεις από τον υπολογιστή και όχι από το κινητό σου. Προσωπικά για την σύνδεση στον υπολογιστή με το stellarium και το ΝΙΝΑ  παιδεύτηκα λίγο οπότε μην διστάσεις να μου στείλεις για οποιαδήποτε απορία. 

Ευχαριστώ πολύ, καθαρούς ουρανούς!

• Μου αρέσει 1
Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, Startoucher101 said:

Καλή εβδομάδα! Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο από την star adventurer Gti. Η ακρίβεια του GoTo είναι εκπληκτική! Σου κεντράρει κάθε αντικείμενο. Επίσης μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες μεγάλης έκθεσης(κατα προτίμηση να είναι το ανώτερο 180sec) χωρίς trails!(χωρίς guiding). Σχετικά με το πόσο φορητή είναι  δεν καταναλώνει καθόλου χώρο και ζυγίζει σχετικά λίγο. Μπορώ να τη χωρέσω σε ένα backpack μαζί με το laptop μου , την κάμερά μου και το τηλεσκόπιό μου. Σου την προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα σου πρότεινα για να μην παιδευτείς να την ελέγχεις από τον υπολογιστή και όχι από το κινητό σου. Προσωπικά για την σύνδεση στον υπολογιστή με το stellarium και το ΝΙΝΑ  παιδεύτηκα λίγο οπότε μην διστάσεις να μου στείλεις για οποιαδήποτε απορία. 

Ευχαριστώ πολύ, καθαρούς ουρανούς!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης