Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Pix αλλά το στακάρισμα (σε mosaic) είναι χρονοβόρο (τα 1400 περίπου 4-5 ώρες) και έχει 4 στάδια (υπάρχουν βίντεο) . Χωρίς mosaic πάλι Pix αλλά με το WBBP κάνει 1 ώρα περίπου τα 1000 (αν δεν κάνεις drizil το οποίο επεξεργάζεται 10 αρχεία το λεπτό άρα άλλες 2 ώρες) . Καμιά σχέση το τελικό αποτέλεσμα του στακαρίσματος siril με pix (τα έχω συγκρίνει σε ίδια αρχεία) . Βέβαια δεν είμαι ειδικός και είχα 3 βράδια από τα οποία το πρώτο δε μου το στάκαρε με τίποτα (κάτι έκανα λάθος) . Τα άλλα δυο μου στάκαρε από τα 1500 τα 1400 που είναι πολύ καλά για mosaic . Επίσης και η επεξεργασία είναι η μέρα με τη νύχτα αλλά κοστίζει ακριβά το άτιμο και θέλει μελέτη (υπάρχουν αρκετά βίντεο που τα εξηγούν αναλυτικά). 

Τώρα θα μου πεις το siril τα στακάρει σφαίρα . Αλλά φίλε μου για τα 3 βράδια κάθισα 9 ώρες στο σκοτάδι και στο κρύο (παρέα με πλάσματα της νύχτας στην ερημιά του Πόρτο Γερμενό) και άλλες 2 ώρες να πάω και να έρθω κάθε φορά και 15 ευρώ για βενζίνη εεεε μετά δε με πειράζει να περιμένω μερικές ώρες για στακάρισμα στη ζέστη του σπιτιού μου .

• Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

Εγώ αστρόφιλοι είμαι ακόμη στο Α. 

Στις δύο πρώτες φωτογραφίες βλέπω συμπεριφορά αποχρωματικού τηλεσκοπίου. Καλύτερα από οποιοδήποτε διοπτρικό και κιάλι έχω (SV F50, WO66ED, Orion 80ST, SW 102, κιάλια Pentax, Nikon, Canon, Docter και Zeiss). 

Το λέω επειδή στα fora έχω δει να αμφισβητείται. 

Ειδικά ο Stellarvue F50 που έχει την ίδια διάμετρο με 2 στοιχεία σε f/4, κοστίζει στις ΗΠΑ 170$. Το Seestar κοστίζει άλλα 330$ για όλα τα παραπάνω που έχει, goto, tracking, φίλτρο, dew heater, ηλεκτρονικά (αισθητήρα, Wi-Fi, Bluetooth, Πυξίδα, αλφάδι, πρόγραμμα, αστροχάρτη, φωνητική λειτουργία), τρίποδα με ανθρακονήματα, ηλιακό φίλτρο, βαλιτσάκι. 

Μόνο ακριβό δεν είναι. 

Και έχω δει το Veil καλύτερα από τον Χελμό με 12" και Ethos στα 5' που χρειάζεται να το βρω, αλλά επ' ουδενί από τον φωτόλουστο Πειραιά. 

Φυσικά, όταν το αφήσω περισσότερη ώρα, καμμιά παρατήρηση δεν θα συγκρίνεται (όπως εύκολα καταδεικνύει το M42). 

Είμαι κυριολεκτικά ενθουσιασμένος. 

1731252365186.thumb.jpg.f4aa227f8e1398077238928f04897832.jpg1731252746558.thumb.jpg.b0e9d2d698540f6f6ec6308b239e1e30.jpg1731257737492.thumb.jpg.490dfb02959848a09782c5c3789cf189.jpg

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

7 minutes ago, vagkaf said:

Ίσως έρθει και 80αρι.

Screenshot_20241110_211851_Chrome.thumb.jpg.bbd04349c90b8034d07ada485b317d84.jpg

Πλημμυρίζει η αγορά. Τα Smart Telescopes είναι προέκταση, εξάρτημα, του Smartphone, με το οποίο όλοι είναι εξοικειωμένοι. Θα εκνευριστούν οι παραδοσιακοί με τους άμπαλους νεοφώτιστους, αλλά από το να ασχολούνται με την αστρολογία και άλλες ανοησίες καλύτερα είναι νομίζω. 

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
9 hours ago, kkokkolis said:

Μικρότερο τηλεσκόπιο = μεγαλύτερο πεδίο αλλά και ανάγκη για μεγαλύτερη έκθεση. 

Αφού κάνανε το mosaic mode. Τι λεπτομέρειες να καταγράψει το 30

Έχουν να συναγωνιστούν το Dwarf 35mm.

Εχει ανάψει η αγορά, είναι το "it" gadget τώρα και ρίχνουν προϊόντα να δουν τι θα πιάσει. Τα Fiat 500 πουλούν περισσότερο από τα Volvo και τις BMW, αυτά γεννούν την υπεραξία και το κέρδος. Έτσι;

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
2 hours ago, vagkaf said:

Αφού κάνανε το mosaic mode. Τι λεπτομέρειες να καταγράψει το 30

ειναι μεγαλη η διαφορά τιμής αναμεσα στο s30 και το s50.περιπου 150 δολάρια.Επίσης το s30 ηταν κατι που η αγορα δεν χρειαζονταν και η zwo το πλασαρε για να παρει ο,τι μπορει απο το hype του s50.Τα ηλεκτρονικα μερη του s50 ειναι παμφθηνα και το πραγματικο upgrade θα ηταν καλυτερος αισθητηρας,περισσοτερα mpixel και μεγαλυτερη διαμετρος,αυτο θα ανεβαζε το κοστος της τιμης στο 3πλασιο ομως.Επειδή το s50 εχει πουλήσει τοσο λογω τιμής και όχι τοσο λογω επιδοσεων  zwo απλα προσπαθει να παρει οτι μπορει απο την αγορά χωρίς να κάνει νέα ανοίγματα.

• Μου αρέσει 1

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

http://mechntua.blogspot.com/

65 έτη χωρίζουν αυτά τα δύο τηλεσκοπιάκια, Questar και Seestar. 

Τόσο οι ομοιότητες, όσο και οι διαφορές, είναι εντυπωσιακές. 

Φωτογραφία του ιδιοκτήτη τους, John D. Endreson Jr., από την Ομάδα FB ZWO Seestar S50. 

ΥΓ: Ήθελα να το φέρω στο Συνεβρό (Bortle 4), αλλά φυσικά έχει συννεφιά ☁️ και βρέχει 

FB_IMG_1731685263780.thumb.jpg.3231162f6c12ef15dad726b6fa4c8ebd.jpg

• Μου αρέσει 2

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Είναι μέχρι να αναλάβει ο Τραμπ 😅

Εν τω μεταξύ ζυγίζει όσο ένα απο τα προσοφθάλμιά μου.

Παίζει να είναι και σε μέγεθος ίδιο.

Έξυπνη κίνηση για τηλεσκόπιο πόλης/τσέπης.

Δημοσιεύτηκε
On 18/11/2024 at 2:40 ΜΜ, vagkaf said:

Είναι μέχρι να αναλάβει ο Τραμπ 😅

Εν τω μεταξύ ζυγίζει όσο ένα απο τα προσοφθάλμιά μου.

Παίζει να είναι και σε μέγεθος ίδιο.

Έξυπνη κίνηση για τηλεσκόπιο πόλης/τσέπης.

πραγματικα προτεινω σε ολους να διαθεσουν εξτρα 200 ευρω και να παρουν κατευθειαν το s50.Δεν αξιζει το μικρο,ουτε λογω μεγεθους ουτε λογω επιδοσεων.

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

http://mechntua.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε

Ανήκει σε παλαιό μέλος του Astrovox.gr με σημαντική δραστηριότητα ερασιτεχνικής αστρονομίας. Από εκεί πήρα το δικό μου. Πλέον το δίνει και φθηνότερα, από ότι βλέπω, λόγω Black Friday. Εγώ το θεωρώ τεκμηριωμένα αξιόπιστο. 

Στήθηκε η ιστοσελίδα του ή το είδες στο FB; 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Στις 25 Νοεμβρίου ανοίγει η ιστοσελίδα του:

https://telescopium.gr/?fbclid=IwY2xjawGqrpZleHRuA2FlbQIxMAABHXMKXzgJoXOKNt-8G8SkOFSKhmk0HQxZXfkVEnG7KaGaqlX4yAtIBjND8w_aem_PQPP7ZWJPO5jormmByq7FA

Καλή επιτυχία εύχομαι στον Αντώνη στο νέο κατάστημα αστρονομικών που άνοιξε,οι τιμές του είναι πολύ ελκυστικές.

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis
  • Ευχαριστώ 1

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης