Jump to content

See star s50

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 hours ago, Μιχάλης said:

το ιδιο ισχυει για καθε αστροφωτογραφια ανεξαρτητως εξοπλισμου.Επισης το ιδιο ισχυει για τις φωτογραφιες εν πολλοις:γιατι να φωτογραφισω την ακροπολη αφου υπαρχουν καλυτερες στο διαδυκτιο;

Με το seestar,μιλαμε παντα για basic αστροφωτογραφιση,που οσα περισσοτερα frames παρεις εχεις και καλυτερο αποτελεσμα στο post processing,με το mosaic mode που μπηκε πριν λιγες μερες μπορεις να διευρινεις το πεδιο και να περιλαμβανεις περισσοτερους απο εναν στοχους στο ιδιο καδρο,οποτε αυτο απο μονο του ειναι αρκετα μοναδικο μια και οι συνδιασμοι με κοντινα αστρικα αντικειμενα ειναι απειροι.Τωρα αν το ερωτημα ειναι αν μπορουν αν συγκριθουν οι φωτο που τραβας με αυτες του hubble που θα βρεις στο διαδυκτιο προφανως και οχι...

Σίγουρα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι σαν υποκατάστατο της παρατήρησης, γιατί χάνετε η ουσία. Δηλαδή μην γίνει η αιτία τεμπελιάσματος και κλεισίματος των μεγάλων τηλεσκοπίων στην ντουλάπα τις ημέρες που υπάρχει η ευκαιρία για εξόρμηση ή ακόμη και παρατήρηση πχ πλανητών από την πόλη.

Θα σου φέρω και εγώ ένα παράδειγμα. Πλήθος κόσμου (η πλειοψηφία) όταν πηγαίνει σε μια live συναυλία βγάζει βίντεο με το κινητό. Τι κανει λοιπόν? Ενώ έχει ζωντανό μπροστά του τον καλλιτέχνη, τον βλέπει και πάλι μέσα από μια οθόνη σαν να ήταν στον καναπέ στο σπίτι του.

Το επεξεργάστηκε ο vagkaf
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σωστό. Από τον Πειραιά όμως, στα 15 χρόνια που έχω το Nexstar 6SE, η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική. Στο εξοχικό έχω τον ουρανό που είχε ο Πειραιάς πριν, σχεδόν (το καλοκαίρι. Τον χειμώνα κάτι γίνεται). Όταν μπορέσω να πάω σε εξορμήσεις, κουβαλάω το Dob. 

• Μου αρέσει 1

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εγω απο κεντρο αθηνας δεν ειναι δυνατον οχι να κανω παρατηρηση ουτε καν να βγαλω το τηλεσκοπιο στο μπαλκονι γιατι θα νομιζουν οι γειτονες οτι τους παρακολουθω.Συνεπως το οτι μπορω να φωτογραφιζω κιολας αποτελει θαυμα για μενα υπο αυτες τις συνθηκες.

• Μου αρέσει 2

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο

21 hours ago, vagkaf said:

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω προσφέρει από το να δεις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, όταν μόνο του στοχεύει και απλά δίνει μία εικόνα στο κινητό σαν τις χιλιάδες ίδιες στο διαδίκτυο. Πόσο μάλλον μέσα από την πόλη που στοχεύει στο "μαύρο" ούτε καν δηλαδή να φαίνεται ο αστερισμός του αντικειμένου παρακολούθησης με γυμνό μάτι.

Επίσης απουσιάζει ο άξονας αστρικό φως->οπτικά->μάτι. Άμεση επαφή δηλαδή με το φως. Οι μαθητές ενθουσιαζονται το ίδιο όπως όταν βλέπουν από το προσοφθάλμιο?

Δεν το μηδενίζω ούτε έχω δει από κοντά, απλώς προσπαθώ να καταλάβω το concept. 

Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι η απευθείας προσεκτική και ενδελεχής παρατήρηση,διαφέρει πολύ από την θέαση εικόνων σε μια οθόνη!

Αυτό το έχουμε καταλάβει όσοι έχουμε ασχοληθεί με το θέμα,αλλά και την φωτογραφία γενικότερα.

Φωτογράφιση-απεικόνιση σε οθόνη κλπ.και Παρατήρηση (όχι απλή και επιφανειακή θέαση στόχων),είναι διαφορετικές διαδικασίες με διαφορετικό αντίκτυπο διανοητικό,συναισθηματικό,ψυχικό.

Όμως κατανοώ και την ανάγκη όσων προσπαθούν να δουν στόχους σε περιοχές με έντονη φωτορύπανση,και επιλέγουν την θέαση από οθόνες από το να μην δουν τίποτα...

Είναι μάλλον αναγκαστική επιλογή μια τέτοια "υβριδική" παρατήρηση.

Όμως έχω μια απορία:

Αξίζουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ σε τέτοια e-scopes που δίνουν μετριότατες εικόνες με ακριβό κόστος;

Κατανοώ την ευκολία στησίματος,τις εκπαιδευτικές δυνατότητες κλπ.αλλά μήπως με τα ίδια χρήματα μπορούμε να έχουμε καλύτερα setup;

Πχ.ένα κοινό τηλεσκόπιο μεγαλύτερης διαμέτρου όπως το SW 102/500+AZ-GTI+ισημερινή σφήνα ή κάτι ανάλογο και μια κάμερα που έχουμε,δίνει καλύτερες εικόνες;

Εδώ μια συζήτηση παλαιότερα για το θέμα:

Για να μην παρεξηγηθώ,δεν απορρίπτω την ηλεκτρονικά υποβοηθούμενη αστρονομία,αλλά αναρωτιέμαι για το value for money τέτοιων e-scopes.

Μήπως το marketing έχει βάλει το χεράκι του για να πουλήσουν,όπως σε άλλες περιπτώσεις υπερκοστολογημένων απλών τηλεσκοπίων σε μέτριες βάσεις,που βρίσκουν τα ουράνια αντικείμενα με χρήση κινητού,ενώ την ίδια δουλειά κάνουν και τα αστρονομικά προγράμματα σε κινητά/τάμπλετ με πολύ λιγότερο κόστος;

Φιλικά-Κώστας 🙂

Το επεξεργάστηκε ο fotodektis

"Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman

"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων

Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εδώ μια συζήτηση για την βίντεοαστρονομία (ηλεκτρονικά υποβοηθούμενη αστρονομία):

Καλό θα ήταν να μας διαφωτίσουν όσοι έχουν ήδη ασχοληθεί με το θέμα για τα setup,τις ποιότητες και το κόστος.

Διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το value for money των δυνατοτήτων/ποιότητας που παρέχουν τα έτοιμα e-scopes (εξαιρώ τις ειδικές χρήσεις τους) ...

Φιλικά-Κώστας 🙂 

Σύνδεσμος για σχόλιο

Το 2021 ήμουν εναντίον.

Το 2023 έγραψα "Αναρωτιέμαι, 2.5 χρόνια μετά, πόσοι το έχουν αγοράσει ή δοκιμάσει από εδώ; Ως εργαλείο αντιμετώπισης της φωτορρύπανσης περισσότερο, για μέσα στην πόλη."

Το 2024 το παρήγγειλα (το φθηνό, δεν θα έπαιρνα αν έκανε πάνω από 1000 ευρώ).

Σύμφωνα με τα Διαθεωρητικό μοντέλο της αλλαγής, πέρασα από τις φάσεις της προπερίσκεψης και της περίσκεψης και τώρα είμαι στη φάση της προετοιμασίας. Αν και όταν φθάσει στα χέρια μου θα βρίσκομαι στη φάση της δράσης. Μετά, βλέπουμε.

Τα μικρά και φθηνά μοντέλα δεν δίνουν την αίσθηση πως αντικαθιστούν τον τρόπο που έχουμε μάθει και συνηθίσει, αλλά τον συμπληρώνουν.

Είναι ένα ακόμη εξάρτημα, το οποίο κάνει τη ζωή σου πιο ενδιαφέρουσα, όσο σου προσφέρει κάτι.

Δυστυχώς φοβάμαι πως στο μέλλον, με τη φωτορρύπανση, το μποτιλιάρισμα δορυφόρων και την έκπτωση του φυσικού περιβάλλοντος (πυρκαγιές, αστική επέκταση, αυθαίρετη δόμηση, ιδιωτικοποίηση των πάντων, επέκταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών και ποιος ξέρει τι άλλο θα γίνει, μπορεί να σκάσει η Σαντορίνη ή να πατήσει το κουμπί κανένας υπερτύραννος και να έχουμε πυρηνικό χειμώνα για 30 χρόνια) τα γυαλάκια και τα κάτοπτρα ίσως και να μπουν στο Μουσείο, εκτός από τα εξωατμοσφαιρικά.

Το επεξεργάστηκε ο kkokkolis
  • Μου αρέσει 2

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μετριοτατες εικόνες δεν δίνει το seestar αν αναλογιστει καποιςο το κοστος.Χωρις να εχω εμπειρια στην αστροφωτογραφιση θα ελεγα οτι δεν υπάρχει set up στην τιμή των 500-800 ευρω που να δίνει παρόμοιες εικόνες με το seestar.Μια βολτα απο τα facebook groups θα σας αποκαλύψει εξαιρετικές πραγματικά λήψεις που καποια χρονια πριν μονο πανακριβα και περίπλοκα συστηματα θα μπορουσαν να βγαλουν.Στο κατω κατω κανει ευκολη την διαδικασια της αστροπαρατηρησης-ηλεκτρονικης παρατρήσης και της αστροφωτογραφισης γεγονος που εχει φερει πολυ κοσμο στον χομπυ,αυτο απο μονο του ειναι καλο.Φυσικα η επιτυχια του σαν προιον δειχνει και ποσο πολυ ειχε η αγορα αναγκη απο ενα all around συστημα με σχετικα μικρο κοστος.

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

59 minutes ago, Μιχάλης said:

Μετριοτατες εικόνες δεν δίνει το seestar αν αναλογιστει καποιςο το κοστος.Χωρις να εχω εμπειρια στην αστροφωτογραφιση θα ελεγα οτι δεν υπάρχει set up στην τιμή των 500-800 ευρω που να δίνει παρόμοιες εικόνες με το seestar.Μια βολτα απο τα facebook groups θα σας αποκαλύψει εξαιρετικές πραγματικά λήψεις που καποια χρονια πριν μονο πανακριβα και περίπλοκα συστηματα θα μπορουσαν να βγαλουν.Στο κατω κατω κανει ευκολη την διαδικασια της αστροπαρατηρησης-ηλεκτρονικης παρατρήσης και της αστροφωτογραφισης γεγονος που εχει φερει πολυ κοσμο στον χομπυ,αυτο απο μονο του ειναι καλο.Φυσικα η επιτυχια του σαν προιον δειχνει και ποσο πολυ ειχε η αγορα αναγκη απο ενα all around συστημα με σχετικα μικρο κοστος.

Ένα set up με go to alt az βάση, ένα μικρό διοπτρικό και μια φτηνή colour κάμερα πιστεύω παίρνεις ανάλογες εικόνες στα ίδια χρήματα. Το seestar απλώς σε απαλλάσσει από καλώδια και κάνει πιο γρήγορο το στήσιμο συν του ότι έχεις την εξειδικευμένη του εφαρμογή οπότε ακολουθείς απλώς τις οδηγίες και δεν ψάχνεσαι με προγράμματα.

Δε βρίσκεις συχνά τέτοιο σετ απ γιατί όσοι ασχολούνται με αστροφωτογραφια χρησιμοποιούν ισημερινή στήριξη και πολύ ακριβότερο εξοπλισμό. 

Σύνδεσμος για σχόλιο

1 hour ago, vagkaf said:

Ένα set up με go to alt az βάση, ένα μικρό διοπτρικό και μια φτηνή colour κάμερα πιστεύω παίρνεις ανάλογες εικόνες στα ίδια χρήματα. Το seestar απλώς σε απαλλάσσει από καλώδια και κάνει πιο γρήγορο το στήσιμο συν του ότι έχεις την εξειδικευμένη του εφαρμογή οπότε ακολουθείς απλώς τις οδηγίες και δεν ψάχνεσαι με προγράμματα.

Δε βρίσκεις συχνά τέτοιο σετ απ γιατί όσοι ασχολούνται με αστροφωτογραφια χρησιμοποιούν ισημερινή στήριξη και πολύ ακριβότερο εξοπλισμό. 

η εφαρμογη που εχει για αυτοματο stack δεν δινει καλα αποτελεσματα,οποτε το κομματι της επεξεργασιας εικονας εφοσον εχεις τα fits ειναι το ιδιο ,αν εξαιρεσεις οτι τραβαει αυτοματα τα darks κτλ

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

On 1/11/2024 at 10:20 ΠΜ, Μιχάλης said:

Μετριοτατες εικόνες δεν δίνει το seestar αν αναλογιστει καποιςο το κοστος.Χωρις να εχω εμπειρια στην αστροφωτογραφιση θα ελεγα οτι δεν υπάρχει set up στην τιμή των 500-800 ευρω που να δίνει παρόμοιες εικόνες με το seestar.

Μιχάλη έχω ασχοληθεί σοβαρά και συστηματικά με τη φωτογραφία από το 1985,έχω δει και χιλιάδες αστροφωτογραφίες.

Επίτρεψέ μου να έχω μια ασφαλή γνώση του τί είναι καλό και τί μέτριο από τεχνική και αισθητική άποψη σε μια φωτογραφία.

Θα το επαναλάβω ότι τα τηλεσκόπια αυτά δίνουν μέτριες έως μετριότατες φωτογραφίες,περιορισμένης ανάλυσης,τονικής διαβάθμισης και χρωματικής παλέτας.

Σε αυτό συμβάλλουν η πολύ μικρή διάμετρος του τηλεσκοπίου (50mm) και η μέτρια ποιότητα της κάμερας (χαμηλής ανάλυσης 2ΜΡ).

Αυτό που με προβληματίζει είναι το value for money τέτοιων τηλεσκοπίων,δεν απορρίπτω την ευκολία του στησίματος του setup,ούτε φυσικά το ότι σε περιβάλλοντα με έντονη φωτορύπανση,η ηλεκτρονικά υποβοηθούμενη αστρονομία είναι ο μόνος τρόπος για να δεις πολλά αντικείμενα!

Με τηλεσκόπια και κάμερες που ήδη υπάρχουν σε πολλούς από εμάς και μια αναβάθμιση στη βάση,μπορούμε να έχουμε το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα.

Παρέθεσα στα προηγούμενα post μου,τα δύο θέματα που είχαν συζητηθεί και που αφορούν το θέμα της ηλεκτρονικά υποβοηθούμενης αστρονομίας (ΗΥΑ)/βίντεοαστρονομίας,όπου έμπειρα μέλη που ασχολούνται με το είδος,αναπτύσσουν τις απόψεις τους.

Διαβάστε τα προσεκτικά με ψυχραιμία και νηφαλιότητα,να δείτε τί setup ΗΥΑ/βίντεοαστρονομίας προτιμούν να έχουν έμπειροι αστρονόμοι.

Σε μια ψύχραιμη εξέταση διαπιστώνεται η μέτρια ποιότητα του setup (υπάρχει και το πρόβλημα της περιστροφής πεδίου που δεν το αντιμετωπίζει το τηλεσκόπιο αυτό):

https://www.cloudynights.com/topic/894064-seestar-s50-first-light-and-review/

Και στην ποιότητα κατασκευής του και αντοχής στον χρόνο υπάρχει σκεπτικισμός,όπως αναγράφεται σε άλλα reviews.

Κατά την γνώμη μου,πρόκειται για marketing περισσότερο με σκοπό το κέρδος,παρά για αξιόλογα setup τέτοια e-scopes.

Η εμπορική επιτυχία ενός προϊόντος δεν συμβαδίζει αναγκαστικά με την ποιότητά του ή το value for money,υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ωθούν τους αγοραστές,όπως το shopping therapy,η "λάμψη" του νέου προϊόντος που πλασάρεται ως τεχνολογικό επίτευγμα,η ευκολία στησίματος που αντανακλά μια τάση της εποχής μας να αποφεύγει πολύς κόσμος τον δημιουργικό κόπο...κλπ.

Αυτό έχει γίνει τάση ήδη από τη δεκαετία του 1980,όπου στη φωτογραφία άρχισαν να εμφανίζονται οι auto-focus φωτογραφικές μηχανές,τα αυτόματα συστήματα φωτομέτρησης κλπ.και επικράτησε η τάση "easy" σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας και όχι μόνο...

Η τάση "κάντο εύκολα και γρήγορα χωρίς να κουράζεις το μυαλουδάκι σου" κυριαρχεί παντού,μεταβάλλοντας σε παθητικούς χρήστες την πλειοψηφία των αγοραστών τεχνολογικών προϊόντων...

Μικρή διανοητική προσπάθεια και λίγος δημιουργικός κόπος δεν κουράζει,αντίθετα δίνει μεγάλη και βαθιά χαρά που διαρκεί,όπως δείχνει και η εμπειρία σε διάφορα χόμπυ! 🙂

Ελπίζω κάποιοι να προβληματιστούν με όλα αυτά.

Φιλικά-Κώστας 🙂 

Σύνδεσμος για σχόλιο

Όταν έχεις κουράσει το μυαλουδάκι σου επί 56 ώρες την εβδομάδα, προσπαθώντας να βοηθήσεις στα πιο δυσεπίλυτα ανθρώπινα προβλήματα και διαβάζοντας για τα πιο δυσνόητα θέματα (αυτά που αφορούν το ανθρώπινο μυαλουδάκι), δεν είναι έγκλημα να θέλεις να το ξεκουράσεις. 

Για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιούν οι λογιστές Excell και παλαιότερα calculators. Όχι επειδή δεν γνωρίζουν τα μαθηματικά με τα οποία πήραν το πτυχίο της λογιστικής. 

Όσο για το θέμα της αγοράς, ισχύει. Τίποτε δεν είναι απαραίτητο, εκτός από το ψωμί, το νερό και μια κουβέρτα μάλλινη. Όλα τα υπόλοιπα είναι τεχνητές ανάγκες. Ούτε η Paramount χρειάζεται για να ζήσεις, ούτε τα Ritchey-Chretien, ούτε οι Ethos, ούτε το 99% από αυτά που έχει ο μέσος μισθωτός. Ρωτήστε τους παππούδες σας που έβγαλαν την Κατοχή. Και αφού είναι τεχνητές οι ανάγκες, είναι τεχνητό και το ερώτημα του τι έχει ανάγκη ο καθένας. 

• Μου αρέσει 3

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

10 minutes ago, kkokkolis said:

Όταν έχεις κουράσει το μυαλουδάκι σου επί 56 ώρες την εβδομάδα, προσπαθώντας να βοηθήσεις στα πιο δυσεπίλυτα ανθρώπινα προβλήματα και διαβάζοντας για τα πιο δυσνόητα θέματα (αυτά που αφορούν το ανθρώπινο μυαλουδάκι), δεν είναι έγκλημα να θέλεις να το ξεκουράσεις. 

Κωνσταντίνε δεν διαφωνώ επί της ουσίας με την προσωπική τοποθέτησή σου!

Αυτό όμως είναι κάτι που αφορά εσένα προσωπικά και κάποιους άλλους που έχουν το χόμπυ ως ξεκούραση...

Δεν αφορά την πλειονότητα των περισσότερων χρηστών προϊόντων τεχνολογίας.

Το value for money σε πολλούς από εμάς που δεν έχουμε την οικονομική άνεση κάποιων από εσάς,ειδικά σε καιρούς μεγάλης ακρίβειας είναι πάντα ζητούμενο!

Άλλωστε ο λίγος δημιουργικός κόπος δεν πάει χαμένος,αντίθετα μόνο χαρά δίνει!

Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο....

Το πρόβλημα της ήσσονος προσπάθειας και της ευκολίας ιδιαίτερα όταν την ευκολία την πληρώνεις αδρά,είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό,που το αντιμετωπίζουν ειδικά οι νέοι πλέον.

Δεν χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικά και να θίγεσαι...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δεν θίγομαι. Υπερασπίζομαι την ελευθερία των προσωπικών επιλογών. Των δικών μου και των άλλων. 

Εξ άλλου έχουν προηγηθεί 15 χρόνια παρατήρησης. Συμφωνώ πως αν ξεκινήσει κανείς από αυτοματισμούς, δεν θα μάθει. Αν όμως γίνει αντίστροφα, μικρό το κακό. 

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

2 minutes ago, kkokkolis said:

Δεν θίγομαι. Υπερασπίζομαι την ελευθερία των προσωπικών επιλογών. Των δικών μου και των άλλων. 

Δεν έθιξα την ελευθερία των προσωπικών επιλογών,από πού προκύπτει αυτό;

Ο καθένας αποφασίζει με τα δικά του κριτήρια,καλό είναι όμως να υπάρχει και κάποια αντικειμενικότητα όταν τα γραφόμενα σχετικά με εξοπλισμό αφορούν πολύ κόσμο....

Πέρα από τα αυστηρά προσωπικά κριτήρια,υπάρχει και η επιλογή της λογικής,σύνεσης και σοφρωσύνης στην αγορά ειδικά των ακριβών προϊόντων,όπου οι περισσότεροι επιλέγουμε το value for money.

Διότι τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα και θέλουμε να κάνουμε την πιο αποδοτική τοποθέτηση των χρημάτων μας.

Για το θέμα της βιντεοαστρονομίας και του εξοπλισμού,διάβασε και τα λεγόμενα των πιο έμπειρων στο θέμα,στα post που παρέθεσα πιο πάνω.

Ελπίζω να έγιναν κατανοητά (το πνεύμα των λεχθέντων) όσα έχουν γραφτεί σχετικά με το θέμα του εξοπλισμού στην βιντεοαστρονομία.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλε μου, όταν ονομάζεις τον ανθρώπινο εγκέφαλο των 80+ δισεκατομμυρίων νευρώνων και 600 επτακισεκατομμυρίων συνάψεων "μυαλουδάκι", είναι σαν να ονομάζεις το Σύμπαν "Κοσμάκη" 😏

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

8 minutes ago, kkokkolis said:

Φίλε μου, όταν ονομάζεις τον ανθρώπινο εγκέφαλο των 80+ δισεκατομμυρίων νευρώνων και 600 επτακισεκατομμυρίων συνάψεων "μυαλουδάκι", είναι σαν να ονομάζεις το Σύμπαν "Κοσμάκη" 😏

Συγνώμη αλλά αυτό αποτελεί παρανόηση των όσων είπα...

Δεν βλέπω καμία λογική σε αυτήν τη διαπίστωση...

Δεν ονόμασα τον εγκέφαλο γενικά "μυαλουδάκι"....σχήμα λόγου ήταν που λέγεται συνήθως για μια νοοτροπία που εξήγησα πιο πάνω!

Έλεος με τις παρανοήσεις!

Κωνσταντίνε εξήγησα όσο πιο καλά μπορούσα όσα είπα!

Μη συνεχίζεις να παρεξηγείς όσα είπα!

Ξαναδιάβασέ τα παρακαλώ με περισσότερη νηφαλιότητα τα όσα έγραψα για να συνεννοηθούμε.

Και ο δικός μου χρόνος είναι πολύτιμος,όχι μόνο ο δικός σου!

Μην τον ξοδεύουμε σε τρολαρίσματα...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μάλλον έχουμε διαφορετικούς ορισμούς για κάποιες λέξεις, του τρολαρίσματος συμπεριλαμβανομένου. 

Τέλος από εμένα, θα μιλήσω μόνο για το θέμα του νήματος, το Seestar, αν χρειαστεί. 🕊️

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλό βράδυ Κωνσταντίνε και καλή ξεκούραση το Σαββατοκύριακο!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εδώ ένα review που φαίνεται αξιόπιστο:

https://www.cloudynights.com/topic/894064-seestar-s50-first-light-and-review/

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους! 🙂

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αν καποιος κατοχος του seestar εχει καταφερει να επεξεργαστει fits που τραβηχτηκαν με το mosaic mode ας ποσταρει το τελικο αποτελεσμα!Εγω δεν εχω βρει ακομα καποιο script στο siril.Επισης ειδα στο facebook καποιοι χρησιμοποιουν και το astrotools που ειναι free οποτε ισως να εχει λυθει το θεμα με το μωσαικο σε αυτο το λογισμικο!

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

17 minutes ago, Μιχάλης said:

Αν καποιος κατοχος του seestar εχει καταφερει να επεξεργαστει fits που τραβηχτηκαν με το mosaic mode ας ποσταρει το τελικο αποτελεσμα!Εγω δεν εχω βρει ακομα καποιο script στο siril.Επισης ειδα στο facebook καποιοι χρησιμοποιουν και το astrotools που ειναι free οποτε ισως να εχει λυθει το θεμα με το μωσαικο σε αυτο το λογισμικο!

Μια που το αναφέρεις, ποια είναι τα εντελώς βασικά δωρεάν εργαλεία για απλή επεξεργασία των εικόνων;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

10 minutes ago, kkokkolis said:

Μια που το αναφέρεις, ποια είναι τα εντελώς βασικά δωρεάν εργαλεία για απλή επεξεργασία των εικόνων;

siril for stacking fits /color correction

graXpert for image noise reduction,

upscayl for upscaling image resolution.Ειναι πραγματικά ακραιο εργαλειο ειδικα αν αναλογιστει κανεις οτι ειναι εντελως free!!

gimp for image color correction etc 

τελος να προσθεσω οτι και το astrotools πρεπει να ειναι free αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει.

• Ευχαριστώ 1

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

Σύνδεσμος για σχόλιο

Στο design παίρνουν άριστα πάντως. 

Επιτέλους, εργονομία. 

Και USB θύρα, WiFi και Bluetooth αντί για RS232 και RJ11 της προηγούμενης χιλιετίας! Χωρίς StarBT, από τη μάνα του. 

Είναι φορητότερο και από το SW Heritage ακόμη.

IMG_20241106_161138.thumb.jpg.0fdeeb4b4a3dde263335a4fd26fe1517.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης