Bill_165 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Καλημερα σε όλους, Επειδή με ενδιαφέρει αρκετά ο τομέας της αστροφωτογραφείας αν και είμαι ακόμα αρχάριος, αφού καλά καλά δεν έχω κλείσει ούτε ένα χρόνο με το SkyWatcher dobsonian 8 inch, μήπως θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει ώστε να <<χτίσω>> μία σχέση σε αυτόν τον τομέα; Αρχικά, γνωρίζω ότι αρκετοί μπορεί να διαφωνήσουν ως αναφορά την έλλειψη εμπειρίας μου ώστε να ξεκινήσω την αστροφωτογράφηση και από προηγούμενη συζήτηση εδώ. Οι terrain_inconnu, panr05, rem54397 ,fotodektis , vagkaf αλλά και αλλά άτομα με είχαν βοηθήσει βέβαια στην αρχή (και τους ευχαριστώ ) να διαπιστώσω επίσης ότι είναι σχετικά ένας ακριβός τομέας. Παρ'όλα αυτά θα ήθελα να κατανοήσω και να γνωρίσω κάποια πράγματα ακόμη και αν δεν καταφέρω να ασχοληθώ. Όπως καταλαβαίνετε μπερδεύω αρκετά κάποια πράγματα. Δεν καταλαβαίνω για παράδειγμα τι είναι όλα αυτά τα lens που χρειάζονται οι dslr, πού χρησιμεύουν και πού χρειάζονται. Από μια πρόχειρη έρευνα στο youtube και με τα ελάχιστα που ξέρω σχεδίασα πρόχειρα και απλά ένα σύστημα στο μυαλό μου με την στήριξη HAMA Star 61 4161 Τρίποδο - Φωτογραφικό (από το skroutz όπου ένας αγοραστής έχει αναφέρει ότι την χρησιμοποιεί και για αστροφωτογράφηση) και την κάμερα Canon EOS 2000d ή την 4000d (δεν καταλαβαίνω την διαφορά). Όμως όπως σας είπα και πριν δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα σε αυτόν τον τομέα, οπότε πιστεύω ότι χρειάζομαι βοήθεια, την γνώμη αλλά και την εμπειρία ανθρώπων που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα ή απλώς γνωρίζουν περισσότερα. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Καλησπέρα Bill_165 και καλό καλοκαίρι, Καλωσήρθες στον κόσμο της αστροφωτογραφιας, πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για ένα setup για να γνωρίζουμε τι να προτείνουμε? "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bill_165 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Θα ήθελα να ξεκινήσω από ένα οικονομικό αλλά και αποτελεσματικό setup οπότε δεν ξέρω αν φτάνουν τα 300€ ή 400€ περίπου. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 (επεξεργάστηκε) Καλησπέρα, Η αστροφωτογραφια δυστυχώς είναι ένα χόμπι το οποίο είναι ακριβό. 300 ή 400€ είναι αρκετά αλλα όχι όσα χρειάζεσαι για ένα αποδοτικό setup. Η καλύτερη πρόταση είναι η δεύτερη επιλογή που σου πρότεινα, βεβαίως έχεις και την επιλογή να πάρεις ένα μικρότερο νευτωνειο τύπου 130mm κλπ.. Κάτι που δεν θα πρότεινα με την καμία είναι κάποιος να ξεκινήσει με μια στήριξη όπως οι EQ1 η EQ2 και ένα μικρό αχρωματικο διοπτρικό τηλεσκόπιο. Έαν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο για αστροφωτογραφια καλύτερο θα ήταν να πάρεις ένα αποχρωματικό το οποίο δεν θα σου εμφανίσει όσα σφάλματα όσα ένα αχρωματικο αμφιβόλου ποιότητας σε αυτό το εύρος τιμής . Συνολικά για να χτίσω εγώ ένα ποιοτικό setup έδωσα 600€ • 500€ το OTA και το Mount (καινούρια) • 50€ ο αστροστατης R.A (μεταχειρισμένος) • 50€ η πολική διόπτρα (καινούρια) Σίγουρα μπορείς να αγορασεις μεταχειρισμένα (το προτείνω) ώστε να γλιτώσεις λεφτά. Για αρχή καλύτερα αγόρασε ένα νευτωνειο παραβολικο και όχι κάποιο από αυτά τα PowerSeeker και τα Starsense που είναι Bird-Jones. Με έναν αστροστατη και μια τίμια EQ3 μαζί με πολική διόπτρα μπορείς να κάνεις εξαιρετική δουλειά, και βεβαίως θα σε βοηθήσει στο να βρίσκεις τα αντικείμενα χωρίς να χρειάζεσαι GOTO. Θα επισυναψω μερικές φωτογραφίες που έχω βγάλει και συνεχίζω να βγάζω με το setup που σου ανεφερα Καθαρούς Ουρανούς, Βασίλης Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 26 ο Rend "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bill_165 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την βοήθεια Βασίλη. Θα το ψάξω και εάν έχω ακόμη απορίες θα σε ενημερώσω. 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 Γειά και από εμένα! Εγώ άρχισα αστροφωτογραφία με ένα νευτώνειο με εστιακή απόσταση 1000mm. Παράτησα γρήγορα αυτό το setup λόγω της μεγάλης του μεγέθυνσης γιατί δεν μπορούσα να φωτογραφίσω πολλά πράγματα και στράφηκα σε κάτι πιο μικρό, έναν τηλεφακό 400mm όπου άρχισα να βλέπω και τα πρώτα μου ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι σαν τον φακό rokinon 135(350 στο astrovox)και την star adventurer(startracker στα 450 ευρώ στο πλανητάριο αλλά έχω βρει εδώ και με 180). Η canon 2000d είναι μία πολύ καλή επιλογή. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου αλλά έχω ακούσει πολλά καλά για αυτή. Τώρα μιας και έχεις περιορισμένο budget αποφάσισε τι θέλεις να φωτογραφίσεις. Οι γαλαξίες/πλανήτες και τα νεφελώματα/αστρικά σμήνη θέλουν διαφορετικό εξοπλισμό. Με ένα setup με μεγάλη εστιακή απόσταση μπορείς να κάνεις πλανητική φωτογράφιση και γαλαξίες αλλά οι δυνατότητές σου στα νεφελώματα θα είναι περιορισμένες μιας και δεν θα έχεις αυτό το ευρύ πεδίο. Εκτός από τον rokinon 135 που είναι κάτι πολύ ευρύ θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι γύρω στα 200mm αν και ίσως να σου βγει λίγο πιο ακριβά. Εαν φωτογραφίζεις από την πόλη πάρε κάτι όπως ένα φίλτρο φωτορύπανσης UHC ή CLS για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Καλή τύχη! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bill_165 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 On 26/7/2024 at 4:34 ΜΜ, Startoucher101 said: Γειά και από εμένα! Εγώ άρχισα αστροφωτογραφία με ένα νευτώνειο με εστιακή απόσταση 1000mm. Παράτησα γρήγορα αυτό το setup λόγω της μεγάλης του μεγέθυνσης γιατί δεν μπορούσα να φωτογραφίσω πολλά πράγματα και στράφηκα σε κάτι πιο μικρό, έναν τηλεφακό 400mm όπου άρχισα να βλέπω και τα πρώτα μου ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι σαν τον φακό rokinon 135(350 στο astrovox)και την star adventurer(startracker στα 450 ευρώ στο πλανητάριο αλλά έχω βρει εδώ και με 180). Η canon 2000d είναι μία πολύ καλή επιλογή. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου αλλά έχω ακούσει πολλά καλά για αυτή. Τώρα μιας και έχεις περιορισμένο budget αποφάσισε τι θέλεις να φωτογραφίσεις. Οι γαλαξίες/πλανήτες και τα νεφελώματα/αστρικά σμήνη θέλουν διαφορετικό εξοπλισμό. Με ένα setup με μεγάλη εστιακή απόσταση μπορείς να κάνεις πλανητική φωτογράφιση και γαλαξίες αλλά οι δυνατότητές σου στα νεφελώματα θα είναι περιορισμένες μιας και δεν θα έχεις αυτό το ευρύ πεδίο. Εκτός από τον rokinon 135 που είναι κάτι πολύ ευρύ θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι γύρω στα 200mm αν και ίσως να σου βγει λίγο πιο ακριβά. Εαν φωτογραφίζεις από την πόλη πάρε κάτι όπως ένα φίλτρο φωτορύπανσης UHC ή CLS για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Καλή τύχη! Ευχαριστώ και σένα φίλε για τη βοήθειά σου. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που ίσως ακουστεί λίγο χαζό απλά θα ήθελα να σιγουρευτώ για να μην ψάχνω λάθος πράγματα. Όταν μιλάμε για νευτώνειο εννοούμε κατοπτρικό; Επίσης δεν κατάλαβα Βασίλη τί ειναι το OTA που μου αναφέρεις αρχικά. Ακόμη θα ήθελα να ρωτήσω: επειδή το βλέπω αρκετά δύσκολο να αγοράσω και νέα στήριξη με πολική διόπτρα και αστροστάτη, έχοντας το Skywatcher dobsonian 8inch μπορώ να φωτογραφίσω με καλά αποτελέσματα εάν βγάλω το προσοφθάλμιο ή αξίζει να περιμένω και να αγοράσω μια κάμερα αποκλειστικά για αστροφωτογράφηση όπως η camera asi 715mm colour; Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί η dobsonian στήριξη στη πιθανή φωτογράφηση που σας ανέφερα παραπάνω. Γνωρίζω ότι με την σελήνη ίσως δεν έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο με τους πλανήτες που κινούνται πιο γρήγορα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο με τους γαλαξίες και τα νεφελώματα. Βασίλης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Δεν κάνει τίποτα ! Όταν μιλάμε για νευτώνειο μιλάμε για κατοπτρικό. Το dobsonian που έχεις, έχει αυτό το σχέδιο. Ο ΟΤΑ(optical tube assembly) είναι ο οπτικός σου σωλήνας(το τηλεσκόπιο χωρίς την στήριξη δλδ.) Δυστυχώς η dobsonian στήριξη δεν είναι η καλύτερη επιλογή για αστροφωτογραφία και θα σου πω γιατί. Αρχικά, όπως ξέρεις η Γη κινείται με αποτέλεσμα να κινούνται και τα ουράνια σώματα που παρατηρείς/φωτογραφίζεις. Αυτό εννοείται ισχύει και για τα αντικείμενα βαθέως ουρανού(νεφελώματα,σμήνη κλπ). Τώρα όπως μάλλον ξέρεις αυτά τα αντικείμενα είναι πάρα πολύ αμυδρά. Για να τα φωτογραφίσεις αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις την κάμερά σου να τραβάει τα φωτόνια που έρχονται από αυτά τα αντικείμενα για πολύ ώρα. Τραβάς πολλές από αυτές τις εικόνες και μετά τις ενώνεις σε μία με ένα πρόγραμμα. Αφού όμως κινείται η Γη θα βλέπεις τα άστρα σου από μικρά σημεία να γίνονται σαν μακριές λωρίδες με μεγάλες εκθέσεις. Οπότε, ανάλογος πάντα με την εστιακή απόσταση του τηλεσκοπίου σου, θα πρέπει να τραβάς εκθέσεις του ενός δευτερολέπτου, αλλά εμείς θέλουμε πιο πολύ. Οπότε, ναι θα πρέπει να πάρεις μία στήριξη με πολική διόπτρα, που μπορεί να ακολουθεί τις κινήσεις αυτών των σωμάτων του ουρανού. Επίσης με ένα 8ιντσο τηλεσκόπιο θα δυσκολευτείς αρκετά με το να αρχίσεις αστροφωτογραφία, λόγω της μεγάλης του μεγέθυνσης . Και ένα άλλο τιπ, θα σου πρότεινα να αρχίσεις με μία DSLR,όχι με μία αστρονομική κάμερα. Τέλος ,υπάρχει και η πιο οικονομική λύση να βάλεις την στήριξή σου σε ένα ''eq platform'' και να βάλεις κινητήρες(με έναν diy τρόπο) για το tracking... Καθαρούς ουρανούς και καλή τύχη! 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 (επεξεργάστηκε) Καλησπέρα Βασίλη, Εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα καλύτερα είναι να ξεκινήσεις με ενα κατοπτρικό όπως το 130P σε μια καλή στήριξη όπως η EQ3. Βέβαια μπορείς με μια ράγα και μια EQ5 στήριξη να βάλεις το OTA εύκολα πάνω αλλά όπως είπε και ο Startoucher η εστιακή απόσταση είναι μεγάλη και θα είσαι περιορισμένος σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 27 ο Rend "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Γειά σου Βασίλη! Μόλις τώρα σκεφτόμουν το εαν θα ήταν καλό να αγοράσω το 130p. Τραβάς τις εικόνες με comma corector ή όχι? Επίσης έχει μεγάλο σφάλμα κόμμης? Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 (επεξεργάστηκε) Επιπλέον, Μια ακόμη καλύτερη επιλογή για έναν αρχάριο είναι να αγοράσει ένα φορητό και χρηστικό διοπτρικό τηλεσκόπιο όπως το 62ed πάνω σε μια στήριξη της αρεσκείας σου ώστε να μπορείς να βγάλεις περισσότερα αντικειμενα Το επεξεργάστηκε Ιούλιος 27 ο Rend "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 1 minute ago, Startoucher101 said: Γειά σου Βασίλη! Μόλις τώρα σκεφτόμουν το εαν θα ήταν καλό να αγοράσω το 130p. Τραβάς τις εικόνες με comma corector ή όχι? Επίσης έχει μεγάλο σφάλμα κόμμης? Καλησπέρα Μάνο αν θυμάμαι καλά, Το 130P δεν το έχω στην κατοχή μου, αλλά έχω το 150P το οποίο είναι περίπου ίδιο αλλά πιο μεγάλο προφανώς. Το 130P έχω ακούσει ότι είναι δυνατό τηλεσκόπιο. Δεν έχω κάποιο coma corrector και ούτε το σφάλμα κόμης είναι μεγάλο, είναι λίγο στην άκρες το οποίο απλά κάνω crop και τελειώνει η ιστορία. Αυτήν την στιγμή ενδιαφέρεσαι για έναν OTA ή για OTA και στήριξη μαζί πχ. 130P EQ2 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Ευχαριστώ πολύ! Το θέμα μου είναι πως χρησιμοποιώ την staradventurer gti που μπορεί να αντέξει μέχρι και 5 κιλά αλλά το τηλεσκόπιο ζυγίζει ήδη 4,οπότε βρίσκομαι σε δίλλημα εαν θα το αγοράσω ακόμη. Ευχαριστώ πολύ-Μάνος Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Έχεις κάποιον σωλήνα η είσαι με κάμερα και φακο? "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Έχω σωλήνα, αλλά προτιμώ κάμερα με τηλεφακό για πιο ευρύ πεδίο. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Εντάξει τότε, Έαν θες να αγοράσεις ένα τηλεσκόπιο θα σου πρότεινα το ίδιο που πρότεινα και στον Βασίλη. Ένα μικρό διοπτρικό σίγουρα θα είναι καλύτερο από ένα τηλεσκόπιο με εστιακή απόσταση 650-750mm. Ακόμη και εγώ δεν μπορώ με το μεγάλο να χωρέσω σωστά στο πεδίο μου τον Γαλαξία της Ανδρομέδας και νεφελώματα όπως της Καρδιάς και της Ψυχής αλλά και το Νεφελωμα Ρ Οφιουχου. Πρόσφατα πήρα ένα τροποποιημένο TravelScope 70 το οποίο έχει εστιακή απόσταση 400mm και είναι καλό από ότι φαίνεται, περιμένω να το δοκιμάσω όταν τελειώσω με το Νεφέλωμα του Αετού σήμερα. Τότε θα έχω και εγώ μια εικόνα για να σε ενημερώσω γιατί πιστεύω ότι αξίζει και είναι πολύ υποτιμημένο τηλεσκόπιο. Έχω ακούσει και από άλλους ότι αν τροποποιηθεί είναι τίμιο για αστροφωτογραφια "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rend Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Θα επισυναψω κάποιες φωτογραφίες άλλων με τροποποιημένο το Travel Scope "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια" Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Πολύ ωραίες εικόνες για ένα τέτοιο τηλεσκόπιο. Τα άστρα μοιάζουν λίγο περίεργα λόγω των οπτικών αλλά γενικά είναι οκ Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Kyuss Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Καλησπέρα Bill_165, Πρέπει αρχικά να ξεκαθαρίσεις τι σε ενδιαφέρει να φωτογραφίζεις.Πόσο ευκινητο θες να είναι το setup, από που θα φωτογραφίζει και το budget που διαθέτεις. Θα πω κάτι που δεν ακολούθησα ούτε ο ίδιος, αν σε γοητευει πολυ το χομπυ και εισαι τελειομανης τοτε πάρε πολύ καλό εξοπλισμό από την αρχή γιατί θα χάσεις περισσότερα χρήματα με ημιμετρα. 2 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 O Kyuss,έχει απόλυτο δίκιο.... Έκανα και εγώ αυτό όταν άρχισα... Δεν είχα ΄ενα πλάνο. Επίσης να μελετάς πάντα την αγορά σου πριν την κάνεις... 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bill_165 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα είναι καλύτερα να επικεντρωθώ στην αγορά μιας καλής στήριξης του τηλεσκοπίου με την οποία στο μέλλον θα μπορώ να επιχειρήσω την αστροφωτογράφηση παρά τώρα με την dobsonian. Όπως ανέφερε και ο Kyuss θα ήταν καλύτερο να πάρω πολύ καλό εξοπλισμό από την αρχή, οπότε αυτό σκέφτομαι να κάνω. Θα ήθελα να ρωτήσω για αρχή αν γνωρίζετε ποια ειναι η διαφορά μεταξύ μιας eq3 και μια eq5 ή μια eq6 εκτός βέβαια από την διαφορά της τιμής. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν σε μια στήριξη με προσαρμοσμενο το goto μπορείς να δουλέψεις και χωρίς αυτό. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω την τιμή πάνω-κάτω μιας πολύ καλής στήριξης. Ίσως υπάρχουν διαφορετικές γνώμες για αυτό το θέμα αλλά θα ήθελα να δω και την άποψη των πιο έμπειρων. Σας ευχαριστώ Βασίλης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 Γειά και πάλι! 1. Για την διαφορά των τριών στηρίξεων που ανέφερες αναφέρεσε σε αυτοματοποιημένες ή όχι(η 5 και η 6 είναι. 2. Να επενδύσεις σε μία καλή στήριξη. 3. Επίσης εαν έχεις goto γιατί να δουλέψεις χωρίς αυτό; 4. Η τιμή μίας στήριξης μπορεί να ποικίλει. Αρχικά, θα σου πρότεινα να πάρεις μία από εδώ μεταχειρισμένη που μπορείς να βρεις πολύ καλές και με 800 ευρώ. Είδα μία eq 6 στα 750 ευρώ. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bill_165 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 15 hours ago, Startoucher101 said: Γειά και πάλι! 1. Για την διαφορά των τριών στηρίξεων που ανέφερες αναφέρεσε σε αυτοματοποιημένες ή όχι(η 5 και η 6 είναι. 2. Να επενδύσεις σε μία καλή στήριξη. 3. Επίσης εαν έχεις goto γιατί να δουλέψεις χωρίς αυτό; 4. Η τιμή μίας στήριξης μπορεί να ποικίλει. Αρχικά, θα σου πρότεινα να πάρεις μία από εδώ μεταχειρισμένη που μπορείς να βρεις πολύ καλές και με 800 ευρώ. Είδα μία eq 6 στα 750 ευρώ. Σχετικά με το goto θα ήθελα να προσπαθήσω να μάθω τον ουρανό για αρχή καθώς βέβαια δεν με τρελαίνει και η ιδέα να πατάω απλά ένα κουμπί και να λειτουργεί μόνο του το τηλεσκόπιο για αυτό και ρώτησα. Είδα την στήριξη που μου ανέφερες οπότε εφόσον το ψάξω και δεν βρω κάτι καλύτερο θα πρέπει να ξεκινήσω να μαζεύω λεφτά για την αγορά. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 Οκ, θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα tracker όπως την staradventurer αλλά να έχεις υπόψη σου ότι θα πρέπει να έχεις έναν φωτογραφικό φακό ή ένα μικρό τηλεσκόπιο(π.χ ένα 60mm) ή τέλος πάντων κάτι πάρα πολύ ελαφρύ γιατί το μέγιστο που μπορεί να αντέξει η στήριξη είναι 5 κιλά... Εαν σκοπεύεις να φωτογραφίζεις με το τηλεσκόπιο που έχεις(δεν θα το πρότεινα για τον βαθύ ουρανό), δεν υπάρχει κάποιο tracker που να αντέχει τέτοιο βάρος, οπότε θα πρέπει να αγοράσεις αναγκαστικά μία που έχει goto. Μπορείς βέβαια να μην το χρησιμοποιήσεις. Να έχεις υπόψη σου πως το να βρίσκεις αντικείμενα βαθέως ουρανού, ειδικά σε περιοχές με φωτορύπανση, είναι αρκετά δύσκολο. Μπορεί να είναι εύκολο για το νεφέλωμα του Ωρίωνα και τις Πλειάδες αλλά για Γαλαξίες κλπ θα είναι πιο δύσκολο και θα χάνεις αρκετό χρόνο κάθε φορά, ίσως και 1-2 ώρες... Βέβαια, το να τα βρίσκεις μόνος σου είναι κι αυτό πολύ ωραίο και πιο ''μαγικό''. Καθαρούς ουρανούς! 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bill_165 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 2 minutes ago, Startoucher101 said: Οκ, θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα tracker όπως την staradventurer αλλά να έχεις υπόψη σου ότι θα πρέπει να έχεις έναν φωτογραφικό φακό ή ένα μικρό τηλεσκόπιο(π.χ ένα 60mm) ή τέλος πάντων κάτι πάρα πολύ ελαφρύ γιατί το μέγιστο που μπορεί να αντέξει η στήριξη είναι 5 κιλά... Εαν σκοπεύεις να φωτογραφίζεις με το τηλεσκόπιο που έχεις(δεν θα το πρότεινα για τον βαθύ ουρανό), δεν υπάρχει κάποιο tracker που να αντέχει τέτοιο βάρος, οπότε θα πρέπει να αγοράσεις αναγκαστικά μία που έχει goto. Μπορείς βέβαια να μην το χρησιμοποιήσεις. Να έχεις υπόψη σου πως το να βρίσκεις αντικείμενα βαθέως ουρανού, ειδικά σε περιοχές με φωτορύπανση, είναι αρκετά δύσκολο. Μπορεί να είναι εύκολο για το νεφέλωμα του Ωρίωνα και τις Πλειάδες αλλά για Γαλαξίες κλπ θα είναι πιο δύσκολο και θα χάνεις αρκετό χρόνο κάθε φορά, ίσως και 1-2 ώρες... Βέβαια, το να τα βρίσκεις μόνος σου είναι κι αυτό πολύ ωραίο και πιο ''μαγικό''. Καθαρούς ουρανούς! Σε ευχαριστώ πολύ Startoucher101 Καθαρούς ουρανούς και σε εσένα 1 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα