Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Έχεις γενικά αστροφωτογραφιες? Θα ήθελα να δω κάποιες από αυτές αν δεν έχεις πρόβλημα "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Είναι λίγο περίπλοκο... Γενικά φωτογράφιζα με έναν τηλεφακό 72mm και για να λειτουργήσει έπρεπε να κλείσω το διάφραγμα του φακού μου στο f/16! Οπότε καταλαβαίνεις το πόση λίγη πληροφορία μάζευα. Αύριο περιμένω το τηλεσκόπιο-αστρογράφο sw 72ed f/5.8 οπότε θα βγάλω κάποιες πολύ καλές! Θα στις δείξω μόλις το βάλω μπορος.
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 1 minute ago, Startoucher101 said: Είναι λίγο περίπλοκο... Γενικά φωτογράφιζα με έναν τηλεφακό 72mm και για να λειτουργήσει έπρεπε να κλείσω το διάφραγμα του φακού μου στο f/16! Οπότε καταλαβαίνεις το πόση λίγη πληροφορία μάζευα. Αύριο περιμένω το τηλεσκόπιο-αστρογράφο sw 72ed f/5.8 οπότε θα βγάλω κάποιες πολύ καλές! Θα στις δείξω μόλις το βάλω μπορος. Τυχερός που είσαι και έχεις το 72ed μακάρι να είχα και εγώ. Έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτόν τον σωλήνα. 1 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Ναι είναι πολύ καλός από ότι έχω ακούσει! Θα τον δοκιμάσω μόλις καθαρίσουν οι ουρανοί! 1
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Με το καλό! "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Ευχαριστώ! Οι παλιές μου αστροφωοτγραφίες δεν ήταν κακιές, εκτός εξευρέσεων απλώς είχαν θόρυβο επειδή δεν συγκέντρωνα αρκετό φως και άλλων τεχνικών θεμάτων, που έμαθα πρόσφατα. Νομίζω πως θα τραβήξω κάποιες πολύ καλές τώρα... Καθαρούς ουρανούς!
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Ποιο/α πρόγραμμα/ματα χρησιμοποιείς για επεξεργασία? 1 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Προς το παρόν DSS,SIRIL,GIMP αν και σκέφτομαι να πάρω και το photoshop σύντομα. Επίσης σκέφτομαι αντί για το DSS να χρησιμοποιώ το SIRIL για stacking
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Τα ίδια χρησιμοποιούμε, καλύτερα θα σου έλεγα να χρησιμοποιείς το DSS για stacking γιατί δουλεύει καλύτερα. Αντιμετωπίζεις προβλήματα με το stacking στο DSS? "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Ναι, όταν δεν χρησιμοποιώ darks, μου εμφανίζει κάτι περίεργα rgb rixels, που εννοείται δεν είναι θόρυβος. Η κάποιο glitch είναι ή κάτι δεν έχω ρυθμίσει εγώ καλά.
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Αυτό είναι το θέμα ότι δεν χρησιμοποιείς darks. Και εγώ τα πετυχαίνω αυτά όταν κάνω δοκιμές χωρίς dark Frames. Πάντα να βγάζεις dark,flat,bias Frames εάν θες τα τέλεια αποτελέσματα. Ειδικά flats και darks. Όλα κάνουν την δουλειά τους πάντως. "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Ναι, δεν πρέπει να είναι κάποιο θέμα των darks πρέπει να έχω ρυθμίσει κάτι εγώ λάθος.
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δεν έχεις ρυθμίσει τίποτα λάθος, είναι απλά το ότι δεν έχει βγάλει τα απαραίτητα calibration Frames. Η δουλειά των darks είναι να εξαφανίζουν αυτά τα Hot Pixels και γενικά κάποια pixels τα οποία είναι πρόβλημα στην φωτογραφία όπως αυτά που μου αναφέρεις, έπειτα διορθώνουν το noise και το vignetting. Τα flat διορθώνουν κυρίως τη σκόνη στην κάμερα και τα biases έχω ακουσει κάποια extra noise που έχει ο αισθητήρας γιατί οι φωτογραφικές παράγουν πολύ noise όχι όπως οι CCD. Για αυτό σου προτείνω πάντοτε να βγάζεις τα απαραίτητα calibration Frames και θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών σου, θα είναι πιο απαλές και με χαμηλότερο θόρυβο δηλαδή. Εάν θες κάποια βοήθεια με το πώς να βγάλεις τα frames μην διστάσεις να μου πεις "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Ναι δεν πρέπει έχουν καμία σχέση με hot pixels. Εδώ είναι ένα παράδειγμα: 20 λεπτά έκθεση στον vega,είχα ένα θεματάκι με τον φωτισμό εκείνη την νύχτα...
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Τώρα η ανάλυση δεν είναι και πολύ καλή.
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Αυτά είναι που μου εμφανίστηκαν σε εμένα σήμερα στην δοκιμαστική μου επεξεργασία χωρίς calibration Frames. Βάζοντας τα έχουν εξαφανιστει, και εγώ τα είχα κάποτε που δεν τα χρησιμοποιούσα και όταν το έκανα εφυγαν. Δοκίμασε το οπότε μπορείς και βγάλε calibration Frames και θα με θυμηθείς. "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Ναι, αυτό κάνω συνήθως αλλά αυτό πρέπει να είναι λάθος του προγράμματος.
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δοκίμασε το οπότε μπορείς και θα δούμε τι φταίει. Στείλε μου καλύτερα πμ γιατί εδώ πέρα έχουμε κάνει την συζήτηση 2 σελίδες 😅 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Startoucher101 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 οκ, θα το κοιτάξω και στα foroums όταν μπορέσω. Αυτό λέω καλύτερα να το βάλουμε εδώ σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με εμάς! 1
Rend Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 Σωστό και αυτό δεν το σκέφτηκα 😅. Καλή ιδέα! 1 "Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο" "Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις" "Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα