Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι,

Όταν μεταφέρω τις φωτογραφίες μου από το laptop στο κινητό μου, η ποιότητα των φωτογραφιών μου μειώνεται δραματικά. Αυτό ξεκινάει από όταν κάνω save στο SiriL. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να το αποφύγω αυτό?

"Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο"

"Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις"

"Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"

Δημοσιεύτηκε

Η επεξεργασία είναι το τελικό και πιο δύσκολο στάδιο για την ποιότητα της εικόνας πριν την δημοσίευση της στα social media. Οι παράγοντες για την υποβάθμιση είναι αρκετοί και ενας από τους πολλούς και βασικούς ειναι να προσέξεις κατά την έξοδο (η όταν κάνεις crop) τα bit.  Εάν είναι στα 16 μείωσε στα 8 και επέλεξε τον τύπο αρχείου για  δημοσίευση στα social. Ωστόσο όπως ανέφερα η ποιότητα της τελικής εικόνας εξαρτάτε από πολλούς παραμέτρους. 

Δημοσιεύτηκε

Οι υπόλοιποι παράγοντες είναι κάτι το οποίο μπορώ να διορθώσω?

"Οι δυσκολότερες στιγμές είναι αυτές που θυμόμαστε περισσότερο"

"Σε αυτόν τον κόσμο, ακόλουθα αυτό που λέει η συνείδηση σου για να πετύχεις"

"Στην αναζήτηση του χρυσού, χάσαμε τα διαμάντια"

Δημοσιεύτηκε

Η εκάστοτε διόρθωση εξαρτάτε από τα εκάστοτε  λαθοι τα οποία προκύπτουν κατά την διάρκεια της πολύπλοκης τεχνικής επεξεργασίας. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι τα  σωστά δεδομένα πριν μπουν στην διαδικασία της καθως αυτά παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο στην τελική μας εικόνα. Εάν τα δεδομένα δεν επαρκούν σε χρόνο και ποιότητα  (π.χ υπερεκθεση - υποεκθεση, θόρυβος, κακή διαφάνεια κ.λ.π) η επεξεργασία  είναι ανώφελη. Αυτο που μπορείς να διορθώσεις η τουλάχιστον να βελτιώσεις είναι να βρίσκεις προς επιλογή στόχους οι οποίοι να ανταποκρίνονται στον εξοπλισμό σου και να μαζεύεις αρκετό  χρόνο συν σωστή έκθεση και ανάλογο iso. Η πεποίθηση ότι  παίρνοντας  μια μηχανή και ένα τηλεσκόπιο μπορούμε να απεικονίσουμε ότι θέλουμε  είναι δια ροπάλου  λανθασμένη καθώς ο "κανόνας" λέει πως  μπορούμε να απεκονιζουμε μόνο ότι μας επιτρέπει ο προσωπικός μας εξοπλισμός. Πιο απλά, η επεξεργασία είναι μια διαδικασία που έπεται της απεικόνισης και γίνεται σωστά  μόνο όταν τα δεδομένα  επαρκούν. 

• Μου αρέσει 2

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης