τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Κατόπιν σκέψεων αποφάσισα να προμηθευτώ ένα barlow 2χ για χρήση μόνο σε πλανητικά ουράνια σώματα, σκευτομαι για αυτόν https://www.astroshop.eu/barlow-lenses/celestron-barlow-lens-omni-2x-1-25-/p,7979?utm_medium=cpc&utm_term=7979&utm_campaign=2411&utm_source=froogle&gclid=Cj0KCQiAoae5BhCNARIsADVLzZeaLqkndgUPgSGzDwIxZLqH7hWJO7ImI0ghFvwvexGhT2Cg5adyu54aAvV1EALw_wcB&utm_content= είναι οκ από ποιότητα οπτικών; Να πάω σε κάτι παραπάνω για την χρήση που το θέλω; Πχ celestron Xcel 2x ; . Televue 2x ; Eυχαριστω Καθαρούς ουρανούς Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε 16 ώρες πριν Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 16 ώρες πριν Αν βρεις το Orion Shorty Barlow https://www.astroshop.eu/barlow-lenses/orion-2x-short-1-25-barlow-lens/p,14064 πάρε τον. Με αυτόν έκλεισα από Barlow. Ο φθηνός Baader των ορθοσκοπικών κάνει επίσης τη δουλειά. https://www.astroshop.eu/barlow-lenses/baader-barlow-lens-2-25x-1-3x-q-1-25-/p,33612?_gl=1*1m9ebif*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiAoae5BhCNARIsADVLzZeaLqkndgUPgSGzDwIxZLqH7hWJO7ImI0ghFvwvexGhT2Cg5adyu54aAvV1EALw_wcB Τώρα, τον Celestron δεν τον έχω δει, αλλά γνωρίζω πως η σειρά Omni είναι η φθηνή τους. Και για τέτοια τη βρίσκω ακριβή. Αν προσέξεις, οι περισσότεροι έχουν έναν φακό Smythe με μαύρο χρώμα, μεγέθυνσης περίπου 1.5x, βιδωμένο σε τέτοια απόσταση που να δίνει 2x (περίπου). Το αγοράζουν από τον ΟΕΜ και βάζουν τη μάρκα τους και την τιμή. Οπότε κάποιοι από τους φθηνότερους είναι πρακτικά ίδιοι, ή έστω παρόμοιοι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
vagkaf Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 14 ώρες πριν Είναι κρίμα να πετάξεις 55 ευρώ. Πραγματικά πόσο κέρδος βγάζουν..... Εγώ ακόμη και τα 16 ευρώ του aliexpress θα σκεφτόμουν. Μεταχειρισμένο μπορείς να βρεις τον Televue με 80 έως 100 ευρώ. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν 1 hour ago, vagkaf said: Είναι κρίμα να πετάξεις 55 ευρώ. Πραγματικά πόσο κέρδος βγάζουν..... Εγώ ακόμη και τα 16 ευρώ του aliexpress θα σκεφτόμουν. Μεταχειρισμένο μπορείς να βρεις τον Televue με 80 έως 100 ευρώ. O X-cel LX 2x αξίζει σαν οπτικό μέσο ; Καθαρούς ουρανούς Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
fotodektis Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Με δεδομένο ότι χρησιμοποιείς το τηλεσκόπιο SW 102/500 και διαγώνιο 2",μην αγοράσεις barlow με μεγάλο μήκος όπως ο Televue 2x,αλλά και άλλους με μικρότερο αλλά ακατάλληλο μήκος! Δεν θα εστιάζουν οι φακοί σου! Ακόμα και με το μικρότερο διαγώνιο 1.25" δεν είμαι σίγουρος ότι θα εστιάζουν. Οπότε πρόσεχε το μήκος των barlows. Το μήκος του Celestron barlow 2x που ήδη έχεις,είναι το κατάλληλο για διαγώνια. Δεν ξέρω τί ποιότητα έχει ο barlow που έχεις (κυκλοφορούν διάφορες ποιότητες με αυτό το brand name) και αν η ποιότητά του είναι ανεπαρκής και αυτός είναι ο λόγος που θέλεις να τον αλλάξεις. Έχω έναν Celestron barlow 2x που είναι άριστης ποιότητας,αλλά κυκλοφορούν και μέτριας έως κακής. Πάντως φθηνοί barlows και plossl κυκλοφορούν συχνά με φθηνά οπτικά γυαλιά κατώτερης ποιότητας και κακών επιστρώσεων και δεν αξίζουν τα λίγα χρήματα που ζητούν. Κυκλοφορούν κατώτερης οπτικής ποιότητας οπτικά με γνωστά brand names σε φθηνή τιμή και παίρνεις μέτριας έως κακής ποιότητας φακούς... Σκέψου λοιπόν αν χρειάζεται όντως αλλαγή ο barlow που ήδη έχεις. Αν επιμένεις πάντως στην αγορά,διάλεξε μόνο πολύ κοντό προφίλ,δηλαδή του μικρότερου μήκους,όπως του Celestron 2x που έχεις. "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]] Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
fotodektis Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν 12 minutes ago, τσιαγκας προδρομος said: O X-cel LX 2x αξίζει σαν οπτικό μέσο ; Αξίζει σαν φακός,αλλά όπως σου είπα γιατί να αλλάξεις τον Celestron barlow 2x που ήδη έχεις; Έχει όντως κακή ή έστω μέτρια ποιότητα; "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]] Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν 37 minutes ago, fotodektis said: Αξίζει σαν φακός,αλλά όπως σου είπα γιατί να αλλάξεις τον Celestron barlow 2x που ήδη έχεις; Έχει όντως κακή ή έστω μέτρια ποιότητα; Δεν έχω κάποιον celestron 2x Καθαρούς ουρανούς Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
fotodektis Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Εντάξει Πρόδρομε από κάποιες συζητήσεις νόμισα ότι ήδη είχες Celestron barlow 2x,δικό μου το λάθος. Πάντως όπως σου είπα και πιο πάνω μην πάρεις barlow με μεγάλο μήκος,αλλά ούτε και φθηνό,διότι ρισκάρεις κακή ποιότητα-κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις με γνωστά brand names. Ο Celestron barlow X-Cel 2x είναι πολύ καλός πάντως και κοντού προφίλ. Από φακούς έχεις ήδη τους SvBony 6 και 9mm,68ο σωστά; "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]] Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Οι Barlow χρησιμοποιούνται λίγο και συχνά βρίσκεις μεταχειρισμένους σε κατάσταση καινούριου. Θα μπορούσες να βάλεις μια αγγελία εδώ και να πάρεις κάτι καλύτερο, στην ίδια ή και κατώτερη τιμή. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
fotodektis Δημοσιεύτηκε 11 ώρες πριν Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 11 ώρες πριν Σε σεληνιακή και πλανητική παρατήρηση οι barlows χρησιμοποιούνται πολύ από εκείνους που ασχολούνται συστηματικά με αυτό το είδος παρατήρησης,δίνουν ευελιξία στις μεγεθύνσεις και εξοικονομούν χρήματα από περιττές αγορές επιπλέον προσοφθάλμιων. Μικρή αύξηση στη μεγέθυνση μπορεί να δώσει ανάδειξη λεπτομερειών σε Σελήνη και φωτεινούς πλανήτες (Δία,Κρόνο,Άρη) εφ'οσον βέβαια το επιτρέπουν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες. Καλής ποιότητας barlows δεν υποβαθμίζουν την εικόνα σε φωτεινά αντικείμενα,αντίθετα μπορεί να διορθώσουν οπτικά σφάλματα πχ.χρωματική εκτροπή κόμη κλπ. "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]] Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν 2 hours ago, fotodektis said: Εντάξει Πρόδρομε από κάποιες συζητήσεις νόμισα ότι ήδη είχες Celestron barlow 2x,δικό μου το λάθος. Πάντως όπως σου είπα και πιο πάνω μην πάρεις barlow με μεγάλο μήκος,αλλά ούτε και φθηνό,διότι ρισκάρεις κακή ποιότητα-κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις με γνωστά brand names. Ο Celestron barlow X-Cel 2x είναι πολύ καλός πάντως και κοντού προφίλ. Από φακούς έχεις ήδη τους SvBony 6 και 9mm,68ο σωστά; Ναι σωστά και έχω πάρει τώρα και τους 20 & 15mm για να δοκιμασω και αυτούς Καθαρούς ουρανούς Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
fotodektis Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Οπότε Πρόδρομε έχεις μια καλή σειρά φακών απο άποψη εστιακών αποστάσεων: 6,9,15,20mm υποθέτω όλοι 68o. Για να αξιοποιήσεις το μεγάλο πεδίο του 102/500 πολύ χρήσιμος θα είναι ένας ευρυγώνιος 30-32mm,όπως ο APM UFF 30mm,70o που είδα προ ημερών να πουλιέται στις αγγελίες.Είναι πολύ καλός φακός (καλύτερος απο τον Baader Hyperion Aspheric 31mm που έχω) και συνεργάζεται καλά και με τηλεσκόπια μικρού εστιακού λόγου,σύμφωνα με όσα διάβασα. Αν σκοπεύεις να πάρεις barlow 2x για σεληνιακή-πλανητική κυρίως παρατήρηση,πρέπει να είναι μικρού μήκους και καλής ποιότητας ώστε να μην υποβαθμίζει την εικόνα,αλλά να βοηθάει αναδεικνύοντας λεπτομέρειες. Ένας μέτριας ποιότητας barlow θα μειώσει την απόδοση του προσοφθάλμιου. Όταν βάζουμε γυαλί πάνω στο γυαλί,πρέπει όλα να είναι καλής ποιότητας για να συνεργαστούν καλά και να αποδώσουν όπως πρέπει. "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]] Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα