alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Γεια στο φόρουμ! Σήμερα ήταν μια περίεργη μέρα. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για τη μέση μου. Ανέκαθεν είχα θέμα με τη μέση μου, αλλά αυτή τη φορά, ο μεσοσπονδύλιος δίσκος δε χαρίστηκε. Κόπηκε και μπλόκαρε ένα νεύρο του ποδιού και δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα... Anyway, όλα πήγαν καλά, αλλά οι άρσεις βαρών και τα συνεχή σκυψήματα στον χάρτη και τα πολλά πήγαινέλα πρέπει πλέον να σταματήσουν. Αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά την αγορά goto σετ ( φυσικά 8ιτσου ! ) Θα είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά προκειμένου να συνεχίσω την παρατηρησούλα μου, νομίζω είναι μονόδρομος θα ήθελα λοιπόν τις προτάσεις σας. Μιλάμε για ως επί το πλείστον ταξίδια στο βουνό και όχι στην Αθήνα. θένκς Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Σε έχω έτοιμο 😄 1 http://pegasusastro.com/
mad Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Δημήτρη περαστικά σιδερένιος. Καθαρούς ουρανούς! 1
HOMO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Περαστικά Δημήτρη! Ήσουν και θα παραμείνεις ένας από τους πιο μάχιμους παρατηρησιακούς ερασιτέχνες. Μας έδινες κίνητρο να ψάξουμε ακόμα πιο βαθιά . Ακόμη και με Goto υπάρχουν άπειρα περιθώρια για θέαση και αναγνώριση πολύ αμυδρών αντικειμένων. Ευχομαι γρήγορη αποκατάσταση με την υγεία σου και τι άλλο ....καθαρούς ουρανούς! 1 Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Σιδερένιος (κυριολεκτικά μάλλον, αν κρίνω από αυτά που πρέπει να σου έβαλαν μέσα σου). 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 Σας ευχαριστώ πολύ! Κώστα έκανα δισκεκτομή. Το νεύρο I1 είχε βγει τελείως off. Κομμάτι δίσκου ευτυχώς έχει μείνει στο μεσοσπονδύλιο, αλλά θέλει πολλή προσοχή τώρα. Θυμάμαι ότι είχα αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Κεφαλή του Ίππου με το OIII..... Ξέρω, είναι Ha, αλλά το OIII είναι το μόνο στενό φίλτρο που έχω και λέω να το παλέψω από Πάρνωνα, γιατρών επιτρεπόντων. Σκέφτομαι το Nextar 8E. Τι λέτε; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Καλά τα Nexstar, αλλά 15 χρόνια μετά την αγορά τους θα ήθελα επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ενσωματωμένα ρολόγια και GPS ή/και WiFi ή BT σύνδεση με το SkySafari, θύρα USB αντί RS-232, χερούλι μεταφοράς και άλλες σημερινές ευκολίες. To δεύτερο γίνεται με το SkyBT ή SkyWiFi, αλλά ενώ μου δούλευε στο Huawai, δεν μου δουλεύει στο Xiaomi (ευτυχώς δουλεύει στην ταμπλέτα Lenovo). Η εξέλιξή τους είναι το Nexstar Evolution 8, το οποίοι χωρίς το StarSense και οπτικά EdgeHD κοστίζει 3300 https://planitario.gr/gr/nexstar-evolution-8.html και με 3750 https://planitario.gr/gr/nexstar-evolution-8-hd-me-sustima-automatis-euthugrammisis-starsense.html Τα θεωρώ ακριβά, όπως και τα πορτοκαλί Nexstar, τα οποία 15 χρόνια μετά, αντί να πέσει η τιμή τους, έγιναν ακόμη ακριβότερα (και μεσολάβησε η μείωση μισθών και η πτώση της αγοραστικής μας δύναμης). Ωστόσο έχω δει 1-2 στις αγγελίες στο παρελθόν. Μόνο έτσι. Η εναλλακτική είναι Dobson, όπου το 8" SW κοστίζει 1400 https://www.astroshop.eu/telescopes/skywatcher-dobson-telescope-n-203-1200-skyliner-flextube-bd-dob-goto/p,21050?utm_medium=cpc&utm_term=21050&utm_campaign=2502&utm_source=froogle&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zr3OLlP444Dd-P5zk1JdIaofrtEJ7-Upe9LC0th1FAoAr3pjisE3TBoCQXUQAvD_BwE&utm_content= και το 8" Celestron 1100 https://planitario.gr/gr/starsense-explorer-dobsonian-8.html Το παλαιό Nexstar 8SE έχει τα διπλά χρήματα. Και ζυγίζει περίπου το μισό. 11 κιλά το Nexstar, 10 + 10 κιλά το Dob, To οποίο κουβαλιέται σε 2 δόσεις αλλά βάζεις και ροδάκια. Βέβαια., στα μεταχειρισμένα τα Nexstar εμφανίζονται συχνότατα. 1 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Ιιιιιιιιιιιιι! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
vagkaf Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 (επεξεργάστηκε) Καλησπέρα και περαστικά! Ευχομαι γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην καθημερινότητα δυνατός και υγιής. Στα ίδια περίπου χρήματα και με συνδυασμό γίνεται ένα σετ με σύγχρονη βάση. https://www.astroshop.eu/alt-azimuth-with-goto/skywatcher-mount-fusion-120i-synscan-goto/p,84906 https://www.astroshop.eu/telescopes/celestron-schmidt-cassegrain-telescope-sc-203-2032-c8-ota/p,7937 Όπως το evolution βασικά μείον 1000 ευρώ περίπου. Ίδια εταιρεία Synta -> ίδια βάση ουσιαστικά. Το επεξεργάστηκε Φεβρουάριος 12 ο vagkaf 1
fotodektis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 (επεξεργάστηκε) Δημήτρη σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά και γρήγορη αποκατάσταση,όσον είναι δυνατόν αυτό με το σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε!! Γνωρίζω ανάλογη περίπτωση από πολύ κοντινό μου πρόσωπο που έκανε πρόσφατα σπονδυλοδεσία στη μέση και μερική αποκατάσταση της ζημιάς στα νεύρα...Είναι πρόβλημα που αλλάζει τη ζωή σου. Θέλει πολλή προσοχή να μην ασκηθεί πλέον πίεση στη μέση! Δυστυχώς άνθρωποι που έκαναν αντίστοιχες εγχειρήσεις,όταν σταμάτησαν να πονάνε και άρχισαν να κινούνται πάλι κανονικά,ξεθάρεψαν και νόμισαν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι και πριν,με καταστροφικά όμως στη συνέχεια αποτελέσματα,παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των γιατρών... Σου εύχομαι καλή υπομονή και πολύ προσοχή πλέον στην υπόλοιπη ζωή σου. Μην ρισκάρεις την υγεία σου για κανένα λόγο,όσο και αν σε στεναχωρεί που δεν θα κάνεις κάποιες δραστηριότητες με τον τρόπο που τις έκανες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Διάλεξε με προσοχή ένα νέο ελαφρύ τηλεσκόπιο,χωρίς να βιαστείς (καλύτερα άφησε για του χρόνου τις εξορμήσεις). Θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να σταθεροποιηθεί σχετικά η μέση,φορώντας πάντα τον "κηδεμόνα" για μεγάλο χρονικό διάστημα,που σου σύστησε ο γιατρός σου.Μην ξεθαρεύεις και τον βγάλεις πρόωρα,είδα από κοντά τί ζημιά παθαίνει κάποιος που βιάζεται να ξαναγυρίσει στην κανονική του ζωή...😥 Να εφαρμόζεις πιστά τις οδηγίες των γιατρών. Καλή δύναμη και υπομονή στη νέα σου πραγματικότητα! Φιλικά-Κώστας Το επεξεργάστηκε Φεβρουάριος 12 ο fotodektis 1 "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Μου δίνουν μεγάλη χαρά! Ελπίζω να ανταμώσουμε σύντομα κάπου, βουνό, συνάντηση, cafe, όπου! Πλησιάζει και για μένα η ώρα να δω τι είναι πια αυτό το goto! 1 Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 Περαστικά σου Δημήτρη! Αν έχεις σωλήνα, κοίτα για αρμονική στήριξη. Είναι ελαφριές, σηκώνουν πολλά κιλά και ενδεχομένως να μην χρειαστείς να κουβαλάς αντίβαρα. 1 Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Erisian Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 Δημήτρη σιδερένιος! Επειδή πέρασε η evolution από τα χέρια μου είναι πολύ καλή βάση για 8" , εγώ είχα το 9.25 και το σήκωνε αν κ είχα λίγο κούνημα σε αέρα. Η σύνδεση με το skysafari ήταν πάντα πολύ σταθερή. 1 www.star-surfing.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Περαστικά Δημήτρη και καλή επάνοδο! Θα την βρεις την λύση είτε με Nexstar είτε με κάποια αρμονική (με 8άρι SCT ακόμα και μικρή αρμονική παίζει καλά). Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι παρατήρηση στο βουνό! 1 Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
HOMO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 Εγώ θα πρότεινα νευτώνειο σε ρομποτική αλταζιμουθιακη γιατί θα κοιτάς από το πλάι σε όποια θέση κι αν στρέφεται το τηλεσκόπιο , όπως τα ντομπσονιαν. Ένα shmit cassegrain στο ζενιθ θα απαιτεί σκύψιμο. Βέβαια το νευτώνειο είναι πιο βαρύ και μεγάλο. Μια skywatcher AZEQ 6 με το σωλήνα που έχεις είναι μια χαρά. 1 Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 23 hours ago, HOMO said: Ένα shmit cassegrain στο ζενιθ θα απαιτεί σκύψιμο. Με μια αστροκαρέκλα (έχω τη Vestil CPRO-800LP Ergonomic Worker Seat/Chair, μα πλέον βλέπω πως υπάρχουν πολλές) δεν χρειάζεται να σκύβει. Εργονομικά καθίσματα. Quote Αν έχεις σωλήνα, κοίτα για αρμονική στήριξη Τι είναι η αρμονική στήριξη; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
HOMO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 1 hour ago, kkokkolis said: Τι είναι η αρμονική στήριξη; https://planitario.gr/gr/nyx-88-harmonic-gear-mount.html Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Τσουχτερότατη! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Οι αρμονικές είναι πιο ακριβές. Στο παραπάνω παράδειγμα (NYX-88) μιλάμε για 5 κιλά βάρος, της κεφαλής, +2 κιλά για το τρίποδο. Αν υπάρχει τρίποδο από κάποια παλιότερη στήριξη, χρειάζεται μόνο ένας αντάπτορας. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 On 13/2/2025 at 10:01 ΠΜ, βολιωτης said: Περαστικά σου Δημήτρη! Αν έχεις σωλήνα, κοίτα για αρμονική στήριξη. Είναι ελαφριές, σηκώνουν πολλά κιλά και ενδεχομένως να μην χρειαστείς να κουβαλάς αντίβαρα. Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε! On 14/2/2025 at 7:06 ΜΜ, Βασίλης_Μ said: Περαστικά Δημήτρη και καλή επάνοδο! Θα την βρεις την λύση είτε με Nexstar είτε με κάποια αρμονική (με 8άρι SCT ακόμα και μικρή αρμονική παίζει καλά). Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι παρατήρηση στο βουνό! Ευχαριστώ πολύ Βασίλη! Πάνε τώρα τα αστροάλματα, τα γωνιοάλματα και οι έντυποι χάρτες! Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, αν και πόσο θα επανέλθω .. On 15/2/2025 at 7:46 ΜΜ, kkokkolis said: Με μια αστροκαρέκλα (έχω τη Vestil CPRO-800LP Ergonomic Worker Seat/Chair, μα πλέον βλέπω πως υπάρχουν πολλές) δεν χρειάζεται να σκύβει. Εργονομικά καθίσματα. Τι είναι η αρμονική στήριξη; Αστροκαρέκλα είναι πράγματι ένα must. Η εργονομία και η άνεση ίσως συμβάλουν στα mag.. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
fotodektis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 (επεξεργάστηκε) Εκτός από την πολύ χρήσιμη (απαραίτητη θα έλεγα) αστροκαρέκλα,θα βοηθήσει στην μεταφορά,στήσιμο του εξοπλισμού και λοιπές δραστηριότητες,το να φοράς τον ειδικό νάρθηκα (κηδεμόνα) που σου υποδείχθηκε για τους πρώτους μήνες της μετεγχειρητικής περιόδου.Θα περιορίσει αναγκαστικά τις ταλαντώσεις και παραμορφώσεις της μέσης από το κουβάλημα και τα σκυψίματα. Είναι άβολο το ξέρω,αλλά βοηθάει. Φορώντας τον νάρθηκα της μητέρας μου (που βιάστηκε πεισματικά να τον αποχωριστεί,όπως έκαναν και άλλοι δυστυχώς...😔),έκανα δουλειές στο σπίτι χωρίς να αισθάνομαι καμία ενόχληση στη μέση μου που έχει και αυτή τα προβλήματά της.Είναι πολύ χρήσιμο βοήθημα,προσφέρει ασφάλεια έστω και αν είναι άβολο. Αυτό το θέμα μετά την αποθεραπεία συζήτησέ το με τους γιατρούς για τα βάρη και μήκη (βάρος Χ μήκος=ροπές =>ταλαντώσεις της μέσης,έστω και ελάχιστες) που θα μπορείς να διαχειριστείς χωρίς πρόβλημα. Αν φοράς νάρθηκα στις εξορμήσεις (αλλά και σε δουλειές στο σπίτι) χωρίς να διαμαρτύρεσαι,ίσως αυξηθούν τα φορτία που μπορείς να διαχειριστείς,άρα και οι ίντσες,άρα και τα mag...🙂 Αυτό όμως θα στο πουν οι γιατροί μετά την αποθεραπεία. Το επεξεργάστηκε Φεβρουάριος 21 ο fotodektis "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
fotodektis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 (επεξεργάστηκε) Ενθαρρυντικά να σου πω ότι σε αντίθεση με τους απείθαρχους ασθενείς,αυτοί που τηρούν τις οδηγίες των γιατρών και προσέχουν από την αρχή με ακρίβεια τη σπονδυλική στήλη τους,έχουν για πολλά χρόνια μια σχεδόν φυσιολογική ζωή. Ένας γνωστός μου τώρα στα 74 του,έκανε σοβαρή εγχείριση στη μέση στα 30 του,τήρησε με ακρίβεια τις οδηγίες,πρόσεχε και προσέχει πολύ βάρη και σκυψίματα,με αποτέλεσμα να ζει για 40+ χρόνια χωρίς ενοχλητικό πρόβλημα ("ωχ! η μέση μου...") αν και κάνει και αγροτικές εργασίες,φορώντας πάντα κάποια ζώνη. Το επεξεργάστηκε Φεβρουάριος 21 ο fotodektis "Δεν γνωρίζεις τίποτα,μέχρι να εξασκηθείς σε αυτό" Richard P.Feynman"Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής,πανουργία,ού σοφία φαίνεται" Πλάτων Αλήθεια <=> Αγάπη[Ταπεινότητα[Δικαιοσύνη]]
alepohori Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 Κώστα παραμένω κι εγώ πιστός στις υποδείξεις του νευροχειρουργού και στις οδηγίες του (εκτενούς) εξιτηρίου. Φοράω τον νάρθηκα όταν δουλεύω από το σπίτι αλλά όχι στο καθημερινό βάδισμα, διότι δεν πρέπει. Εννοείται βάρη και σκυψίματα ούτε κατά διάνοια και οδήγηση μετά τον μήνα. Στα αστρονομικά, να πω να περιμένετε συννεφιές. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω στη ταράτσα. Το ποιος θα το ανεβάσει, είναι άλλο θέμα. Μάλλον ο γείτονας.. Τους χάρτες (NSOG + Uranometria) θα τους έχω για επιλογή των στόχων, να μη χαλάει η προσαρμογή. Το κινητό και το Skysafari θα το έχω για τις εκδηλώσεις. Σας ευχαριστώ όλους! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα