Peri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2009 Ετσι ε? Τρεχω να τα παρω! Θα χει μεινει τιποτα αραγε? Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
PantelisOeO Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2009 τα πιρα τα κιαλια πολυ καλα ειναι...βλεπω πολλα αστερια που δεν ηξερα οτι υπαρχουν καν! πιστεβω πως αξιζει να τα παρετε...
PantelisOeO Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2009 μολις πριν λιγο καταφερα και ειδα το νεφελομα που ειναι στο σπαθι του οριωνα(Great Nebula in Orion)...σαν ομιχλι βεβεα αλλα πιστεβω πως ειναι αρκετο για κιαλα 10x50...
Peri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Πηγα σε 3 λιντλ και δεν βρηκα τιποτα Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Πηγα σε 3 λιντλ και δεν βρηκα τιποτα Δεν είπα να τρέξετε; Τα πήραν όλα οι κυνηγοί και θα ακολουθήσει η σφαγή των πτηνών... Θα υπάρχουν ξανά του χρόνου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Karellen Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Πηγα σε 3 λιντλ και δεν βρηκα τιποτα Να λέτε στο ταμείο ή στο διευθυντή ότι τα θέλετε και εκείνοι ειδοποιούν τα άλλα Λιντλ και αν υπάρχουν σας το λένε Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
Peri Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Πηγα σε 3 λιντλ και δεν βρηκα τιποτα Να λέτε στο ταμείο ή στο διευθυντή ότι τα θέλετε και εκείνοι ειδοποιούν τα άλλα Λιντλ και αν υπάρχουν σας το λένε Ναι ε? Θα ξαναπαω αυριο σιγα μην εχουν αφησει τιποτα αλλα αξιζει να δοκιμασω Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Φίλοι μου για να προλάβετε τέτοιες προσφορές στο Lidl, πρέπει να πάτε νωρίς το πρωί της 1ης ημέρας που ξεκινάει η προσφορά! Αλλιώς...καληνύχτα...δε θα προλάβετε τίποτα και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί που π.χ. θα πήραν τα κυάλια γιατί τους φάνηκαν φθηνά και επειδή παίρνουν για τον εαυτό τους 1 κομμάτι, 1 για το γιο, 1 για τον ανιψιό κλπ. και τα σηκώνουν όλα!!! το έχω δει με τα μάτια μου να γίνεται αυτό παλαιότερα!! έβγαινε ο άλλος με 5 φριτέζες που ήταν προσφορά!!! Για να τις μοιράσει σε όλο του το σόι φυσικά Και ας μη τα χρειάζονται...έτσι απλά..φέρτα! φέρτα! λένε... Εγώ επειδή έχω κυάλια 16x50, δεν τα πήρα αυτά, αλλά πήρα το Μετεωρολογικό σταθμό που ήταν στην ίδια προσφορά! Είχε μείνει 1 κομμάτι και το πρόλαβα από καθαρή τύχη! Το τρομερό ήταν ότι (στο Lidl Καλλιθέας) πριν από μένα πέρασε από τον πάγκο μια κυρά (πάνω από 60 φαινόταν) με 3 αντίστοιχους Μετεωρολογικούς σταθμούς παραμάσχαλα!!!! Μπορεί να μην ήξερε η γυναίκα ΚΑΝ τι κάνουν αυτά...ο καταναλωτισμός στο απόγειό του φίλοι μου...και η απόδειξη ότι "η φτήνια..τρώει τον παρά!!" «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Despet Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2009 Aναστάσιε...της "Ακροπόλεως"....είσαι απίστευτος.... Καλά Χριστούγεννα. Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
songless_bird Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Το ξεθαβω γιατι το Lidl την Πεμπτη 19 Απριλιου θα εχει παλι κυαλια 10x50 Μαρκας Auriol... Οπτικο πεδιο 114m/1000m με πρισματα BaK-4 με επιστρωση βαριου(αναφορα απο το φυλλαδιο). Δεν γνωριζω αν ειναι της ιδια ποιοτητας που ειχε παλαιοτερα. Εχει θηκη, καλυμματα, ιμαντα μεταφορας και πανι καθαρισμου. Μετερολογικο σταθμος ασυρματο της ιδια εταιρειας την Τριτη 17 απριλιου και αν και θα επρπε να μπει στον μη στρονομικο εξοπλισμο, ανακλαστικα ακτινων ποδηλατων 36 τεμαχια, χρωματος πρασινο, 4.99. Ολο και καπου θα χρειαστουν. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
PanosSky Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Που τις βρήκες τις φωτογραφίες;; ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗΟι κατασκευές του :https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 πηρα περυσι τα bresser. αυτα που τα βλεπω τωρα ειναι ακριβως ιδια στον σκελετο στα καπακια ακομα και η θηκη... τωρα αν εχουν διαφορα στα οπτικα που δεν νομιζω. για τα 19 ευρω πιστευω ειναι μια χαρα για να λες οτι εχεις ενα ζευγαρι κιαλια.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2012 Από το Γερμανικό κατάστημα.http://www.lidl.de/de/LIVERGY/AURIOL-Porro-Prismen-Fernglas-10x50 Είναι απαράλλαχτα εξωτερικά με τα Rocktrail & Bresser του παρελθόντος. Θυμίζω πως η ποιότητα και η κατάστασή τους κυμαίνεται, οπότε δοκιμάστε (ιδίως την ευθυγράμμιση) πριν αγοράσετε. Η ποιότητα είναι παραπλήσια με των Celestron Skymaster και η τιμή τους με εκείνων που πωλούν οι πλανόδιοι έμποροι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Γαβριήλ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2012 Στα Lidl της Ουαλίας πάνε στις 9 Απριλίου, φαινεται είναι πιο κοντα...http:// http://stargazerslounge.com/beginners-help-advice/183311-binocular-thoughts.html Τώρα αρχίζω να παρατηρώ συστηματικά τα άστρα με κάτι παλιά κυάλια 7χ35 ΤΕΝΤΟ made in USSR. Σίγουρα θα πάω να τα αγοράσω, ευχαριστώ για την ανάρτηση...
cptfurz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2012 Ηρθανε κι' απο τα μερη μας ... Απο πεμπτη http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_17592.htm Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
HOMO Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2012 Λοιπόν πήγα σήμερα να πάρω ένα ζευγάρι αν και είχα ξαναπάρει τα ίδια (bresser tote) αλλά τα παλιά που είχα έχουν απευθυγραμμιστεί λόγω πτώσης. Διαπίστωσα λοιπόν πως ποιοτικα υστερούσαν από τα παλιά. Το είδωλο ήταν λιγάκι χειρότερο και στις άκρες του πεδίου έβγαζαν αρκετα σφάλματα , θαμπάδα. Δοκίμασα 2-3 ζευγάρια και αυτό που συμπέρανα με σιγουρια ήταν ότι όλα έχουν πρόβλημα στον εστιαστη. Δεν καθαρίζει το ίδιο το είδωλο ταυτόχρονα και στους δύο φακούς. Σε γενικές γραμμές δε με ικανοποίησε η εικόνα που είδα. Δοκιμάστε αρκετα ζευγάρια πριν επιλέξετε κάποιο αν και νομίζω πως το πρόβλημα θα παρουσιάζεται σε όλα. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
nik71 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2012 Παιδια προσοχη στα κυαλια αυτα.Πριν κανα χρονο ειχα παρει και εγω ενα ζευγαρι απο αυτα και μου βγηκε ''μαπα το καρπουζι''παρολο που ειχα κοιταξει μεσα απο αυτα πριν τα αγορασω.Τα προσοφθαλμια του ηταν κατασκευασμενα στραβα στο πανω τους μερος δηλ. η καμπυλη η στρογγυλη στο πανω μερος που επρεπε να'ναι χαλαγε και δεν κατεληγε ομοιομορφα με αποτελεσμα να κανει παραμορφωση στη παρατηρηση.Ευτυχως που ειχα κατι παλιους φακους απο ρωσικα κυαλια,τους εβαλα και ταιριαξανε αλλιως θα τρωγανε πεταμα Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2012 Τα Bresser του Lidl δεν τα θεωρώ εντελώς άχρηστα! Διαβάζοντας ξανά το θέμα αυτό και μη βλέποντας φέτος πολλά ποστ, έχω χαρεί για κάτι. Πιστεύω ότι παρά τις προτροπές που υπήρχαν παλαιότερα για να τρέξουν να τα αγοράσουν, τώρα μάλλον υπάρχει περισσότερη ωριμότητα ελάχιστες προτροπές και οι νεοεισερχόμενοι καταλαβαίνουν πια ότι δεν πρέπει να αγοράσουν τέτοια κιάλια αν τα θέλουν για αστροπαρατήρηση. Δεν κάνουν! Όπως γράψατε στα τελευταία ποστ η ποιότητα τους είναι χάλια. Εάν τα θέλει κάποιος για παιχνίδι ή για να έχει απλώς μεγέθυνση, τότε ας τα πάρει. Αλλά το ότι μεγεθύνουν δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάνουν και για παρατήρηση του ουρανού. Σίγουρα όμως δεν κάνουν για σοβαρή αστροπαρατήρηση. Όμως είναι και ιδανικά για κάποια χρήση! Θα τα συνιστούσα σε όσους θέλουν να δουν πως είναι τα κιάλια στο εσωτερικό τους. Αγοράστε τα και ανοίξτε τα, διαλύστε τα και συναρμολογήστε τα. Δείτε από πρώτο χέρι τι σημαίνει φτηνός μηχανισμός στήριξης πρισμάτων, μπόλικη κόλλα για να τα στερεώνει, μονή επίστρωση στους φακούς, καθόλου επιστρώσεις στα πρίσματα. Δείτε τι σημαίνουν βίδες ρύθμισης ευθυγράμμισης που λασκάρουν με το παραμικρό μετά από κάμποσα σφιξίματα, εστιαστής που όποτε θέλει δεν εστιάζει ισομερώς. Εδώ στο σχετικό θέμα με το τεστ ευκρίνειας με την μεζούρα θα διαβάσετε ότι δεν είναι ευκρινές το πεδίο μετά το 35% γύρω από το κέντρο τους. Πιστεύω ότι αν τα γνώριζαν και τα είχαν προσέξει όλα αυτά όσοι τα συνιστούσαν στο παρελθόν, δεν θα προέτρεπαν στην αγορά τους σαν είδος κελεπουριού προς εξαφάνιση. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να ανακαλύψουμε τα προβλήματά τους. Μη φοβάστε μήπως πάθουν κάτι και τα χαλάσετε. Το χειρότερο το έχουν πάθει ήδη από τότε που κατασκευάστηκαν. Επίσης είναι ιδανικά για να πειράξουμε την ευθυγράμμιση τους και να πειραματιστούμε στο πως μπορούμε να την ρυθμίσουμε. Να ανακαλύψουμε τις βίδες ευθυγράμμισης, να κάνουμε άφοβα τα λάθη μέχρι να κατανοήσουμε πως ευθυγραμμίζονται τα κιάλια γενικότερα. Αλλά μην πιστέψετε ούτε μια στιγμή ότι κάνουν για σοβαρή αστροπαρατήρηση. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 πιστευω οτι το θεμα ειναι αν αξιζουν τα 19 ευρω που κοστιζουν (19 ειχαν περσυ).πιστευω οτι αξιζουν πιο πολυ απο οτι θα πηγαινε καποιος να παρει με τα ιδια λεφτα απο κανα μαυρο ή μουτζαχεντιν στη λαικη.η εμπειρια σου Κωνσταντινε στα κιαλια ειναι μοναδικη,και ουτε τα λεω για να ερθω σε αντιπαραθεση μην με παρεξηγεις ισα ισα που συμφωνω σε ολα αυτα που λες, αλλα τα παρουσιαζεις λες και ειναι για "πεταμα"απο την αλλη ειναι φισιολογικο εφοσον εχεις στην κατοχη σου αρκετα ζευγαρια αξιας αρκετων εκατονταδων ευρω με κορυφαια οπτικα.και δεν νομιζω οτι οποιος θελει να κανει σοβαρη αστροπαρατηρηση να βασιστει στα 19 ευρω! εγω ειμαι ευχαριστημενος με τα κιαλια αυτα, ισως ειμαι τυχερος γιατι ηταν ευθυγραμμισμενα και ισως γιατι καλυπταν τις δικες μου απαιτησεις. προσωπικα με βοηθησαν και με το παραπανω στα πρωτα βηματα μου στην αστροπαρατηρηση, οταν "χανομουνα " αναμεσα στον χαρτη και το τηλεσκοπιο που τα'βλεπα αναποδα. Μολις τα πηρα ειχα κι εγω προβλημα με τον εστιαστη, αλλα θυμαμαι το διορθωσα ευκολα. ανοιξα τον εστιαστη λυναντας τις βιδες και καθαρισα το γρασσο (κολλα) που ειχε.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Αν δώσεις 190 ευρώ και λάβεις απόδοση 19 ευρώ μπορείς να θυμώσεις. Αν δώσεις 19 ευρώ και λάβεις απόδοση 190 ευρώ μπορείς να δοκιμάσεις και στο καζίνο (προτείνω να παίξεις το 19). Αν δώσεις 19 ευρώ και λάβεις απόδοση 19 ευρώ, welcome to reality. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2012 Στέλιο να είσαι σίγουρος ότι κατανοώ το σκεπτικό σου απόλυτα. Στο παρόμοιο θέμα με το τηλεσκόπιο του LIDL υπάρχουν κάποιοι σε αντίθεση με τους περισσοτέρους, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν κάνει για σοβαρή αστρονομική χρήση. Δεν χρειάζεται να έχουν τηλεσκόπια χιλιάδων ευρώ για να πουν κάτι τέτοιο. Απλώς γνωρίζουν τι δυσκολίες δημιουργεί ένα φτηνό τηλεσκόπιο ή ένα τηλεσκόπιο της πεντάρας. Πιστεύω ότι η αγάπη για την παρατήρηση, τους έχει οδηγήσει στο να συμβουλέψουν αρχαρίους κυρίως, έτσι ώστε να μην παιδευτούν. Είπα ότι δεν κάνουν για παρατήρηση. Και έχω 100 λόγους που το υποστηρίζω αυτό και πολλές ώρες συγκρίνοντας πρακτικά πως φαίνεται -ή δεν φαίνεται- ένας στόχος με διαφορετικά κιάλια. Δεν τα παρουσιάζω ότι είναι για πέταμα, δεν έγραψα αυτό. Απεναντίας, είπα ότι είναι ιδανικά για τις χρήσεις που ανέφερα. Ειλικρινά το λέω ότι με 19 ευρώ είναι ευκαιρία κάποιος να ανοίξει κιάλια, να δει αναλυτικά πως είναι φτιαγμένα και να πειραματιστεί όσες φορές θέλει μέχρι να γίνει εξπέρ στην ευθυγράμμιση. Δεν εξετάζω αν βοήθησαν κάποιον. Γιατί τότε θα πρέπει να εξετάσω και αν έδιωξαν κάποιον. Σίγουρα μπορεί όπως έγραψα να χρησιμοποιηθούν για μεγέθυνση ή επίσης για χρήση ερευνητή όπως λες. Αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι μεγέθυνση δεν σημαίνει και ικανότητα για παρατήρηση αστρονομικών στόχων, ότι είναι κακοφτιαγμένα και λέω τέλος συμφωνώντας μαζί σου ότι δεν μπορεί να βασιστείς σε αυτά για σοβαρή παρατήρηση. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο με 19 ευρώ. Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Γαβριήλ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Πήγα την Πέμπτη 19 Απρ και τα πήρα. Εϊχα διαβάσει σχετικά με αυτά στην ανάρτηση αυτή. Θα ήθελα πολύ να σας πω πως μου φάνηκαν αλλά δεν γνωρίζω από κιάλια. Ούτε από στόχους και πως αυτοί φαίνονται μέσα από καλά κιάλια. Αυτό που ξέρω είναι ότι βλέπω περισσότερα από από τα 7Χ35 TENTO made in CCCP που επίσης χρησιμοποιώ, ότι ευτυχώς είναι ευθυγραμμισμένα (ή έτσι θέλω να πιστεύω) και ότι ξόδεψα μόνο 20 ευρώ έχοντας αγοράσει φθηνά κιάλια που μπορούν να με βοηθήσουν να μάθω τον ουρανό. Πίστεύω ότι όσο κακής ποιότητας και αν είναι θα με βοηθήσουν τουλάχιστον να αποκτήσω μία οικειοτητα με τους αστερισμούς ακόμα και από την ταράτσα μου στην Νέα Σμύρνη...
3c273 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2012 Πήγα την Πέμπτη 19 Απρ και τα πήρα. και ότι ξόδεψα μόνο 20 ευρώ έχοντας αγοράσει φθηνά κιάλια που μπορούν να με βοηθήσουν να μάθω τον ουρανό. Πίστεύω ότι όσο κακής ποιότητας και αν είναι θα με βοηθήσουν τουλάχιστον να αποκτήσω μία οικειοτητα με τους αστερισμούς ακόμα και από την ταράτσα μου στην Νέα Σμύρνη... Έτσι είναι. Θα σε ταξιδέψουν και θα ξεδιψάσεις αρκετά. Πολλές καλοκαιρινές ώρες περνάω με αυτά. Αν γράφουν τα παιδιά αντίθετα, είναι καλό για να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει με την ποιοτική παρατήρηση που έχει μεγάλη σημασία. Καλή συνέχεια!! Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
PanosSky Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2012 Το θέμα και η συζήτηση επαναλαμβάνεται συνεχώς με βάση τα ίδια δεδομένα και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το συμπέρασμα «αυτά τα κιάλια δεν είναι ποιοτικά γιατί δεν έχουν καλές επιστρώσεις ή ευθυγράμμιση» είναι κρίση μετρήσιμη και αντικειμενική. Το συμπέρασμα «αυτά τα κιάλια δεν κάνουν για παρατήρηση» είναι μη μετρήσιμο και υποκειμενικό. Διότι η παρατήρηση με κιάλια (ποιοτικά και ποσοτικά) είναι μέγεθος υποκειμενικό. Στην παρθενική μου εξόρμηση σε σύνολο 5 παρατηρητών (έμπειρων έως άσχετων) η χρήση κιαλιών περιορίστηκε στη μία φορά και από ένα παρατηρητή σε όλο το βράδυ. Είναι αυτή η αστρονομική χρήση των κιαλιών;;Είναι απλά για ένα σκανάρισμα του ουρανού και εκμάθηση των αστερισμών;;Ή είναι για πιο σύνθετη παρατήρηση που περιλαμβάνει περισσότερο χρόνο αλλά και ανάγκη οπτικής ποιότητας;; Εάν ισχύουν τα δύο πρώτα και όχι το τελευταίο γιατί είναι αρνητικό τα συγκεκριμένα κιάλια να προτείνονται σε νεοεισερχόμενο μέχρι να δει τελικά τι θα κάνει με το χόμπυ;; ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗΟι κατασκευές του :https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα