Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1.Καλή επιτυχία σε όσους περιμένουν αποτελέσματα από τις Πανελλήνιες….

 

2.Αν οι βάσεις δεν ανέβουν υπερβολικά πιστεύω ότι πιάνω όλες της σχολές του 2ου και 4ου πεδίου στην Αθήνα (Υπολογίζω ότι έχω βγάλει γύρο στα 19000 μόρια).Θέλω να ασχοληθώ με αστρονομία, αστροφυσική, ουράνια μηχανική κοσμολογία και το όνειρο μου είναι να δουλέψω σε κάποιο αστεροσκοπείο...Ξέρει κανένας να μου πει ποια σχολή είναι η καταλληλότερη; (προς το παρόν έχω τσεκάρει μηχανολόγων μηχανικών, εφαρμοσμένων μαθηματικών-φυσικής και φυσικό)

:-k

«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

φιλαρακο καλη επιτυχια!

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για καθαρά αστροφυσική/αστρονομία/ἐρευνα η μόνη σχολή νομίζω που ικανοποιεί τέτοιες βλέψεις είναι αυτή της Φυσικής. Και γω γι'αυτό τη διάλεξα. Για τα εφαρμοσμένα μαθηματικά δεν έχω ακούσει καλά λόγια, και για μηχανολογικές σχολές κλπ. να πας αν θες να ασχοληθείς με το εμπορικό/ρομποτικό μέρος της διαστημικής (Πέρα απο τις χιλιάδες άλλες γήινες εφαρμογές). Να ξέρεις πάντως ότι τις κατευθύνσεις τις δίνουν οι αστροφυσικοί (μετά τη χρηματοδότηση). Η υλοποίηση της ιδέας σε μια έρευνα είναι δουλειά των μηχανικών. Αλλά οι "ηθικοί" υποκινητές και "κύριοι" ακόμα και των διαστημικών αποστολών είναι οι αστροφυσικοί. Οι μηχανικοί δηλαδή δουλεύουν για τους αστροφυσικούς. Και τα δυο βέβαια είναι ενδιαφέροντα, εξαρτάται τι σε τραβάει περισσότερο.

Σου εύχομαι και γω καλά αποτελέσματα.

IK Observing System
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Συναγωνιστή,

 

Και 'γω φέτος τα ίδια ντράβαλα περνάω (ή μάλλον πέρασα!!!!!!! YEEEAAAAH :cheesy: :cheesy: ). Στο μυαλό μου είσαι! Περίμενα να ανοίξω παρόμοιο θέμα αφού βγουν όμως τα αποτελέσματα!

Εγώ βρίσκομαι στα εξής διλήμματα:

*Φυσικό ή μηχανικός Η/Υ στην πάτρα (σπουδάζει και ο αδερφός μου εκεί)

*Αν Φυσικό, τότε φυσικό Αθήνας ή Πάτρας?

 

Ζητάω βοήθεια από τους φίλους φοιτητές φυσικής και τους φυσικούς του forum να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να με βοηθήσουν στο δεύτερο δίλημμα (γιατί το πρώτο προφανώς είναι αποκλειστικά θέμα κουβέντας με τον εαυτό μου).

 

Α! Το δίλημμα ανάμεσα στα δύο τμήματα φυσικής βασίζεται κυρίως στην ποιότητα των σχολών.

 

Γαλιλαίε,

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!

C8-NGT
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλτατε φρουρέ,

 

Στο πρώτο ερώτημα που θέτεις:

 

Αν θέλεις Αστρονομία και είσαι σίγουρος, τότε ασυζητιτί να πας στο Φυσικό. Αν θέλεις να κρατήσεις την Αστρονομία σα χόμπυ η πολυτεχνική σχολή που αναφέρεις είναι πολύ δυνατή, απλά αλλά να ξεχάσεις παραπέρα σπουδές στην αστρονομία -για να μην είναι απόλυτος υπάρχει η δυνατότητα να ξαναγυρισεις στην αστρονομία ακόμη και αν ξεκινήσεις από Πολυτεχνίο, αλλά έτσι θα έχεις επενδύσει πολλά χρόνια από τη ζωή σου σε πράγματα που δεν θα σου είναι αναγκαία για να κάνεις Αστρονομια.

 

Στην ερώτηση Φυσικό Αθήνα ή Πάτρα, πιστεύω ότι ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να απαντήσει αντικειμενικά εκτός αν έχει σπουδάσει και στις δύο σχολές... δ

Δε θα επιχειρήσω σύγκριση δύο σχολών όταν για τη μία έχω προσωπική πείρα και για την δεύτερη απλά έχω ακούσει πράγματα από φίλους. Αυτό που μπορώ να σου εγγυηθώ 100% είναι ότι το Φυσικό της Πάτρας, εφόσον αγαπάς την επιστήμη σου θα σε δώσει τις ευκαιρίες. Έχει πολύ καλούς καθηγητές και το επίπεδο της διδασκόμενης ύλης ειναι υψηλό.

 

Αυτό που αξίζει να δεις σε αυτή τη φάση είναι:

 

α) Το πρόγραμμα σπουδών των δύο σχολών

β) Το επιστημονικό έργο των διδασκόντων

γ) Το πόσο σου ταιριάζει η κάθε πόλη, μιας και θα περάσεις μερικά χρόνια από τη ζωή σου: σκοπός είναι να περάσεις ωραία!

 

Για περισσότερες πληροφορίες τα λέμε και με πμ μιας και είναι λεπτομέρειες που δεν αφορούν γενικά το φόρουμ.

 

Να είσαι καλά,

Κώστας

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

#-o #-o #-o

 

ΑΑΑΑΑΑ

 

Αποφάσεις, σκέψεις και ξανα αποφάσεις.... ελεος !!

 

Φίλε Heal σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Θα κατεβάσω τα προγράμματα σπουδών, θα τα μελετήσω και θα ξαναεπανέλθω.

C8-NGT
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες…Αυτό ήθελα ν’ ακούσω… :)

 

Guardian καλή επιτυχία :cheesy:

«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ από την πλευρά μου προτείνω το Φυσικό της Θεσσαλονίκης.

Πιστεύω (υποκειμενικά πάντα) ότι από αυτά που έχω ζήσει εδώ στη Θεσσαλονίκη και από αυτά που εχω ακούσει και για τις άλλες δυο σχολές (Αθήνας-Πάτρας) η καλύτερη επιλογή είναι το Φυσικό της Θεσσαλονίκης και κυρίως αν 8ες να ασχολη8εις με την Παρατηρησιακή Αστρονομία.

 

Η συμβουλή με το πρόγραμμα σπουδών ειναι η καλύτερη και μπορεις να κρινεις και να αποφασισεις μόνος σου και αντικειμενικά.

 

Καλά αποτελέσματα σε όσους εγραφαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πάλι όσους ρώτησα μου είπαν ότι τα καλύτερα φυσικά σε αυτό τον τομέα είναι της Αθήνας και της Πάτρας…

Για να πω την αλήθεια το πρόγραμμα σπουδών του φυσικού Θεσσαλονίκης δεν το έχω δει αλλά από τα υπόλοιπα που κοίταξα της Αθήνας μου φάνηκε το καλύτερο…

Κάνω λάθος; #-o

«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κοιτάξτε. Εγώ δεν προβληματίζομαι ανάμεσα σε Αθήνα και Πάτρα ως οι δύο καλύτερες σχολές. Απλά είναι οι δύο πόλεις-επιλογές που έχω καθώς α)μένω Αθήνα, β)ο αδερφός μου σπουδάζει στην πάτρα και γ) δεν θέλω να αρμέξω οικονομικά τους γονείς μου δηλώνοντας τρίτη πόλη.

Θα ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις για τις σχολές. Άλλους φοιτητές δεν έχουμε????

C8-NGT
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η διαφορά μεταξύ Αθήνας και Πάτρας είναι ότι στην Πάτρα θα νοιώσεις τι σημαίνει φοιτητική Ζωή ενώ στην Αθήνα όχι τόσο… Αφού έχεις και τον αδερφό σου εκεί που ξέρει τα κατατόπια τι το σκέφτεσαι; :cheesy:
«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλή επιτυχία παιδιά!

 

Ερώτηση: Που είναι οι Πατρινοί του "μαγαζιού" να υπερασπιστούν τη σχολή τουςς;;;;;; :P Μόνο ο Heal βγήκε!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ερώτηση: Που είναι οι Πατρινοί του "μαγαζιού" να υπερασπιστούν τη σχολή τουςς;;;;;; :P Μόνο ο Heal βγήκε!

 

Xαχα!! Δεν χρειάζεται,τα είπε όλα ο Heal! Guadian μην το σκέφτεσαι.Έλα Πάτρα και θα περάσουμε τέλεια! Έχει ωραία ροκάδικα και πολλούς αστροβοξίτες! :wink: :twisted:

 

Πέρα από την πλάκα..όταν ήταν να περάσω εγώ είχα πιάσει και είχα ρωτήσει αρκετούς φυσικούς που είχαν σπουδάσει Αθήνα και Πάτρα και ακόμα και οι "Αθηναίοι" μου είπαν να πάω στην Πάτρα. Βασικά εγώ νομίζω ότι το ζήτημα ανάμεσα σ'αυτές τις δύο πόλεις έγκειται στον τρόπο ζωής που έχει συνηθίσει ή θέλει να ζήσει ο καθένας. Τι πόλη ψάχνει..Εγώ πήγα εκεί γιατί δεν αντέχω την Αθήνα κυρίως..

 

Αν είσαι καλός από όπου και να πάρεις πτυχίο θα τα καταφέρεις να συνεχίσεις στον τομέα που σ'ενδιαφέρει. Το σίγουρο είναι (κ δεν το διαπραγματεύομαι λόγω οδυνηρών εμπειριών :lol:) ότι το φυσικό της Πάτρας έχει "γερό" πρόγραμμα σπουδών με πολλά μαθήματα που καλύπτουν όλο το εύρος της επιστήμης μας και θέλει αρκετό και σοβαρό διάβασμα ειδικά στο 2ο και 3ο έτος.Το επίπεδο της διδασκόμενης ύλης ειναι πράγματι υψηλό και ο φοιτητής παίρνει σίγουρα πολλές γνώσεις..Μια μικρή λεπτομέρεια: Στο τμήμα έχει προχωρήσει η συζήτηση μεταξύ των μελών ΔΕΠ για αλλαγή του προγράμματος σπουδών,το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά..αν και δεν ειίναι πια σίγουρο με τις καταλήψεις..Οπότε δεν ξέρω ποιο πρόγραμμα σπουδών θα έχουν οι πρωτοετείς μας..Πάντως εγώ το θεωρώ καλό και αναγκαίο κάτι τέτοιο μιας που το προγραμμα υπάρχει 20 χρόνια και είναι καιρός να αλλάξει, να αφομειώσει τις νέες ανάγκες των σύγχρονων επιστημόνων και της έρευνας και να εξαφανίσει κάποιες δυσκολίες και αντιφάσεις ανάμεσα στα μαθήματα και στα εργαστήρια που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων.

 

Πάντως εγώ σίγουρα δεν θα άλλαζα κάτι εάν γυρνούσα το ρολόι του χρόνου πίσω για πάρα πολλούς λόγους..αλλά μεγαλώνοντας, διαπιστώνοντας κάποια πράγματα και βλέποντας άλλα, πρέπει να πω ότι σαν τμήμα σε όλους τους τομείς συνολικά, πιστεύω προσωπικά ότι είναι καλύτερο το Φυσικό της Κρήτης και μετά της Θεσσαλονίκης (και ειδικά στον τομέα της Αστρονομίας)..Και κυρίως στον τομέα της παρατηρησιακής αστρονομίας καθώς έχουν τα αστεροσκοπεία του Σκίνακα και του Χολωμόντα αντίστοιχα ενώ στην Πάτρα δεν υπάρχει αστεροσκοπείο. Οι καθηγητές του τομέα ασχολούνται κυρίως με μαθηματική αστρονομία, θεωρητική αστροφυσική και κοσμολογία..Να ξέρετε πάντως ότι ο εξοπλισμός του εργαστηρίου (τηλεσκόπια κ.α.) χρησιμοποιείται για διπλωματικές φοιτητών σε περίπτωση παρατηρησιακού θέματος.

 

Όποια και εάν είναι η απόφασή σας, σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα και σας δίνω μια συμβουλή: Περάστε όσο καλύτερα γίνεται τα επόμενα χρόνια αλλά μην βάλετε σε δεύτερη μοίρα τα μαθήματα και την σχολή σας!!!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ:

 

MHN ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ (ΠΧ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ,ΙΑΤΡΙΚΕΣ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΜΟΡΙΑ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!

 

Υ.Γ. Παραλίγο να το κάνω και κάθε μέρα σκέφτομαι πόσο θα το μετάνιωνα αν άκουγα τρίτους..τυχαίνει να γνωρίζω φίλους/φίλες οι οποίοι έκαναν αυτό το λάθος και που δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν..

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σωστός ο QUENDI! =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Και μη ξεχνάτε.... Βρείτε κάτι να σας αρέσει αλλά και που να δίνει μελλοντικές ευκαιρίες για εξέλιξη ή ένα καλούτσικο μισθό.... :wink: :wink:

Άνθρωποι που δε σπούδασαν δουλεύουν σε βενζινάδικα για 500 ευρώ και άλλοι έγιναν υδραυλικοί και καθαρίζουν 3.000 ευρώ το μήνα για πλάκα...

Όσο και αν σας εκπλήσει είναι αλήθεια... ( :-note :-note :-note :-note O:) O:) :-$ :-$ :-$ )

ΖΥΓΙΣΤΕ καλά την επιλογή σας, είναι αμαρτία να ξεκινήσετε σπουδές σε κάτι που δε θα σας αρέσει και θα σκέφτεστε να το παρατήσετε, ή κάτι που θα σας αρέσει και δε θα έχει καμία μελλοντική προοπτική...... [-X [-X [-X

Η ζωή είναι δικιά σας - ακούστε τι προτείνουν γονείς, συγγενείς και φίλοι, αλλά εσείς και μόνο εσείς πρέπει να αποφασίσετε για τις σπουδές σας, ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΦΟΡΑ!

Καλά αποτελέσματα σε όλους!!!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παρατήρηση προς Moderators:

 

Επειδή το θέμα δεν αφορά και πολύ στο Διάστημα, ας μεταφερθεί. :)

 

Και παρατήρηση προς μέλλοντες υποψήφιους Φυσικούς: Δεν είμαι εντελώς αρμόδιος βέβαια, ας με διαψεύσουν οι Φυσικοί του forum, αλλά να ξέρουν οι υποψήφιοι ότι το τμήμα Φυσικής δεν είναι όλο Διάστημα, Αστρονομία και φιλοσοφίες... Νομίζω πως ένα πολύ χοντρό κομμάτι είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ αρκετά υψηλού επιπέδου!

 

Αυτό απλά για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων!! :)

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

MHN ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ (ΠΧ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ,ΙΑΤΡΙΚΕΣ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΜΟΡΙΑ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!

 

Όντως συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έχω φτάσει σε σημείο να εύχομαι σε φίλους που έδιναν εξετάσεις να μην γράψουν τόσο καλά, αφού θα μπαίνανε σε σχολές που δεν τους αρέσουν, μόνο και μόνο επειδή είναι υψηλόβαθμες.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Νομίζω πως ένα πολύ χοντρό κομμάτι είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ αρκετά υψηλού επιπέδου!

 

Aυτό εννοείται!!!! :-note ](*,) :twisted:

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μα ποιος είπε ότι θέλουμε το φυσικό μόνο για αστρονομία κτλ.; :?:

Απλά λέμε ότι το φυσικό σου δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να ασχοληθείς (αν θες βέβαια) με αυτό τον κλάδο και επαγγελματικά… :cheesy:

Αν κάνω λάθος διορθώστε με…

«Το βιβλίο της φύσης είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών»
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

το τμήμα Φυσικής δεν είναι όλο Διάστημα, Αστρονομία και φιλοσοφίες

 

Βαγγέλη όχι απλά θα συμφωνήσω, αλλά θα επαυξήσω κιόλας! Ούτε η αστρονομία είναι μπλα-μπλα (φαντάζομαι ότι αυτό θα εννοείς λέγοντας "φιλοσοφίες" και όχι την πραγματική Φιλοσοφία ως επιστήμη). Η αστρονομία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό χρήση μαθηματικών, ηλεκτρονικών προγραμμάτων και η εικόνα του αστρονόμου που κάνει τις παρατηρήσεις του κοιτώντας μέσα από το τηλεσκόπιο, μετά υπολογίζει και έπειτα βγάζει θεωρίες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! Το μαθηματικά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιστήμης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θέλω να ασχοληθώ με αστρονομία, αστροφυσική, ουράνια μηχανική κοσμολογία και το όνειρο μου είναι να δουλέψω σε κάποιο αστεροσκοπείο...

 

Εγώ γι'αυτό το είπα...

 

Κώστα, ναι, με το "φιλοσοφίες" εννοούσα αυτό ακριβώς. Επειδή στη χώρα μας γενικότερα υπάρχει ελλιπέστατος επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία και το Πανεπιστήμιο είναι κάτι εντελώς άγνωστο και ξένο στους μαθητές (αυτό ίσχυε και για μένα ως μαθητή...) όλοι σχηματίζουν μια άποψη για τις σχολές με βάση αυτό που φαντάζονται! Όπως όλοι, για παράδειγμα με τη δική μου σχολή, το Μαθηματικό, δεν έχουν καμία γνώση και επαφή με το τι μπορεί να κάνουμε εκει μέσα.

 

Γαλιλαίε το παραπάνω σχόλιο δεν αναφέρεται σε σενα, απλά ορμώμενος από την ερώτησή σου είπα να το θέσω.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα διαφωνισω με ολους οσους προτεινουν να πατε να σπουδασετε σε τμημα Φυσικης της Χωρας μας!!!

 

Να πατε εξωτερικο για να εχετε τη ζωη σας ησυχη!!!

 

Τι νοημα εχει ναα φατε 5 χρονια εδω κ μετα να πατε εξω?

Να πατε κατευθειαν εξω!!

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ε μη ψαρωνετε...

 

Ολα τα τμηματα καλα ειναι,ειτε Αθηνα,Θεσσαλονικη,Πατρα,Ιωαννινα,Ηρακλειο ξεχασα κανενα? :P

 

Να μη σκεφτεστε που θα παω για να περασω τη καλη φοιτιτικη ζωη γιατι ετσι σπουδες της προκοπης δε θα κανετε.

 

Να δειτε που μπορειτε να σπουδασετε χωρις να επιβαρυνετε αρκετα οικονομικα τους γονεις σας,

ετσι ωστε να ειναι σε θεση να σας βοηθησουν οικονομικα οταν θα χρειαστει να πατε πχ για ενα μεταπτυχιακο,διδακτορικο στο εξωτερικο.

 

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα,

καποιος που ειναι καλος στην Ελλαδα συνηθως πρεπει να φθγει εξω( αναφερομαι για καποιον ο οποιος εχει τασεις προς τον τομεα Αστρονομιας-Αστροφυσικης)

 

Εγω τουλαχιστον ετσι θελω να κανω,δηλαδη πτυχιο απο Πατρα κ μετα οπου μας βγαλει ο αστρικος ανεμος 8)

Οταν εχεις ενα προβλημα,κοιτα τ'αστρα,

εκει θα βρεις τη λυση...

www.orionas.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να πατε εξωτερικο για να εχετε τη ζωη σας ησυχη!!!

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΝΙΚΟ. =D>

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΞΩ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ

ΝΑ ΠΑΚΕΤΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ... \:D/

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ :^o ΑΠΛΑ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ GOOGLE ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ... ](*,)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης