Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Το Διαστημικό Λεωφορείο μπορεί να παρατηρηθεί σήμερα υπό πολύ ευνοϊκές συνθήκες, γιατί θα περάσει σχεδόν πάνω από την Αθήνα!!!

Η λαμπρότητα του θα είναι ίση με αυτή του Δία -2,0.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://www.heavens-above.com/PassSummary.asp?lat=37.983&lng=23.733&alt=147&loc=Athens&TZ=EET&satid=29251

http://www.heavens-above.com/PassDetails.asp?SatID=29251&lat=37.983&lng=23.733&alt=147&loc=Athens&TZ=EET&Date=38904.7787636653

• Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Απ' ότι με ενημέρωσε ο Αντώνης Αγιομαμίτης, η φαιν. διάμετρος του θα είναι γύρω στα 35", οπότε και στα κυάλια πιθανόν να διακρίνεται το σχήμα του.

(Η φ.δ. του κυμαίνεται από 25-40").

Δημοσιεύτηκε

Ηλια... =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Thanks!!!!!

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

Οπωσδήποτε, αλλά δεν είναι εύκολο!

Να θυμίσω ότι οι πίνακες παραπάνω αφορούν την Αθήνα.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας πρέπει να εισάγετε το όνομα της πόλης σας στα αγγλικά:

http://www.heavens-above.com/selecttown.asp?CountryID=GR&lat=0&lng=0&alt=0&loc=Unspecified&TZ=CET

Δημοσιεύτηκε

Ωραια......... :( :( :( :(

Εδω πληρωνονται ολα........

Δεν εχω δοκιμασει ακομα το τηλεσκοπιο στo wedge,δεν εχω κανει autostar update,και γενικως λογω υποχρεωσεων,τον τελευταιο καιρο ειμαι λιγακι....χυμα.

Τωρα......κυαλια,και πολυ μου ειναι :shock: :shock: :shock:

(εδω που τα λεμε,ακουγεται πολυ αισιοδοξο,να στησεις ενα τηλεσκοπιο,να κατευθηνθει καπου μονο του,και να περιμενεις το αντικειμενο να μπει μεσα στο πεδιο,σε δεδομενη ωρα.Ωραια τα GPS με τις ακριβεις θεσεις,ωρες,κλπ,αλλα το σκαφος θα το ειχα,εστω και με 2'' 42αρι προσοφθαλμιο,και focal reducer?

Αν καποιος φιλος εχει κανει παρακολουθηση δορυφορου με ρομποτικο,θα με ενδιεφεραν πολυ οι εντυπωσεις του.

Ομολογουμενως ομως,οι προσωπικη μου γνωμη απο 4 ρομποτικα τηλεσκοπια που ειχα,(τωρα εχω 2),ειναι οτι ενα καλοστημενο ρομποτικο,ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσε να εχει ενας ερασιτεχνης που τα θελει ολα,και με ελαχιστους συμβιβασμους.

Satellite trackin' λοιπον,μια που ειναι απο τις προκλησεις που με γοητευουν ιδιαιτερα.

Παρακαλω,τις εμπειριες σας.

[-o< [-o< [-o<

Δημοσιεύτηκε
Sorry παιδια αλλα δεν φανηκε απολυτως τιποτα! Μονο ενα αεροπλανο ακριβως εκεινη την ωρα

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Είσαι σίγουρος ότι το έψαξες την ώρα που περνούσε; Γιατί ήταν αδύνατο να το χάσεις, ήταν πολύ φωτεινό και είχε αρκετά μεγάλη ταχύτητα.

Το ζήτημα είναι ότι εγώ που μένω Χολαργό το παρατήρησα 5 λεπτά μετά απ' την αναγραφόμενη ώρα για Αθήνα. Όσοι το χάσατε μήπως το περιμένατε ακριβώς την ώρα που αναγραφόταν για Αθήνα;

Δημοσιεύτηκε

Για μένα η φωτογράφηση αυτή ήταν συγκλονιστική!

Είναι αστείο ότι μόλις το απόγευμα κοίταξα στο Heavens above και είδα ότι θα έχουμε ευνοϊκή εμφάνιση. Αμέσως τηλεφώνησα στον Αντώνη Αγιομαμίτη που μου έδωσε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες για τη λήψη.

Το βίντεο μου είναι 2700+ καρέ και πιθανόν το σύνολο των ευκρινών καρέ να είναι πάνω από 20. Πρέπει να κάτσω να τα βρω ένα ένα.

Δημοσιεύτηκε
Το περιμενα μεχρι και 45. Νομιζα οτι δε το ειδα κι ετσι εφυγα ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας αγαπητοι φιλοι!

Χαιρομαι που εχει ηδη ανοιξει αυτο το θεμα στο φορουμ :D

Σας εχω τις εντυπωσεις μου απο την Θεσσαλονικη!!

Η παρατηρηση θα γινοταν δια γυμνου οφθαλμου και μικρων κυαλιων tasco 30x25 (αλλα εχει και αλλα νουμερα επανω οπως 20Χ21 DCF , 101/1000M )

Κατ αρχας το περιμενα απο αλλη διευθυνση να το δω λογω μη καλης ορατοτητας απο πολυκατοικιες :roll:

Ευτυχως την επιμαχη ωρα γυρω στις 21:44 γυρισα και λιγο πιο δυτικα το κεφαλι μου και τοτε εμφανιστηκε ψηλα το φωτεινο αστερακι που ταξιδευει στο διαστημα!! \:D/ \:D/ \:D/ :cheesy:

Ξερω δεν ειναι αστερακι, αλλα ετσι μπορω να το παρομοιασω και ναι, επειδη περασε σχεδον διπλα απο τον Δια , ειχε σχεδον την ιδια φωτεινοτητα !!!

Δεν ηταν η πρωτη φορα που παρατηρησα τον ISS (International Space Station) αλλα σημερα ηταν διαφορετικη η συγκινηση μου λογω του οτι ειναι τοσοι ανθρωποι εκει ψηλα μαζι και με το Discovery... ειναι απο μονο του ξεχωριστο, ποσο μαλλον να τους παρατηρεις απο τοοοοοσο μακρυα!!!! :D

Ειχα πει και τους δικους μου οτι θα περασει σχεδον πανω απο το μπαλκονι μας, κι ετσι το παρατηρησαμε και οι 3 μας. :)

Ειχε πολυ καθαρη ατμοσφαιρα, και ταξιδευε πολυ γρηγορα...

Προσπαθησα να το καταγραψω με βιντεακι απο την ψηφιακη μου φωτογραφικη μηχανη, αλλα το αποτελεσμα δεν ηταν πολυ καλο :oops:

Απλως φαινεται ενα φωτακι που αναβοσβηνει , ενω στην πραγματικοτητα δεν συνεβενε αυτο.

Ειχα την τυχη να παρακολουθησω και την εκτοξευση μεσω internet πριν 2 μερες...ηταν εντυπωσιακο οπως παντα .

Υπαρχουν πολλα sites σχετικα με τον δορυφορο και την αποστολη του Discovery.

Σας στελνω ενα σχετικα με την τροχια του ISS on realtime:

http://spaceflight1.nasa.gov/realdata/tracking/index.html

οπου μπορειτε να δειτε που βρισκετε αυτη τη στιγμη, καθως και αλλα στοιχεια οπως ταχυτητα τροχιας, υψος κλπ.

Ελπιζω να μην σας κουρασα και ζητω συγγνωμη για τον αυθορμητο τροπο που σας τα περιεγραψα... αλλα ετσι ηταν τα πραγματα.

Ελπιζω οσοι φιλοι μπορεσαν να το φωτογραφισουν, να μπορεσουν να μας δειξουν αργοτερα καποιες απο τις φωτογραφιες τους.

Να εισαστε ολοι καλα, και φυσικα να ειναι καλα και οσοι ειναι εκει ψηλα και κανουν την δουλεια τους στο ονομα της καλης (ελπιζω) επιστημης.

Καλες αστροπαρατηρησεις !!! :cheesy:

astonomyvd6.jpg

Ένα αστέρι πέφτει...πέφτει, το κοιτώ στον ουρανό... :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Μου προλάβατε την ατάκα που είχα σκεφτεί!!!

"ΕΝΑΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΣ"

Ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ! Για μένα ήταν ακόμα θεαματικότερο γιατι λίγα μέτρα πιο πέρα απο το μπαλκόνι είχα τον υπολογιστή στο NASA TV, και έβλεπα LIVE μέσα στον σταθμό, ΚΑΙ έβλεπα και τον σταθμό απο το μπαλκόνι...

Όσοι δεν καταφέρατε να το δείτε θα σας εξηγήσω εγώ γιατι...

Καταρχήν δεν κοιτάμε ότι ώρα λέει το ρολόι μας! Πάμε στο heavens-above.com που έχει μια σελίδα που λέει "What time is it?" Σύμφωνα με αυτή την ώρα γίνονται οι προβλέψεις και συνεπώς οι παρατηρήσεις!

Κατα δεύτερον, δεν κοιτάμε την ώρα που λέει στο heavens-above.com, στην στήλη "Starts", κοιτάμε εκεί που λέει Max Altitude, δηλαδή πότε ο στόχος μεσουρανεί...

Εγώ ήμουν στον υπολογιστή μπροστά στο ρολόι του heavens-above.com και 10 δευτερόλεπτα πριν την ώρα max altitude, σηκώθηκα απο την καρέκλα και βγαίνω στο μπαλκόνι, και στο ζενίθ ακριβώς ένας ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΣ, ήταν καφριλωδώς φωτεινό!

Τα επόμενα τα ξέρετε (ΜΑΜΑΑΑΑ, ΜΠΑΜΠΑΑΑΑ!!! ΤΡΕΞΤΕ!) :mrgreen:

Σε όσους δεν τα κατάφεραν, ενδεικτικά αναφέρω πως και εγώ κοίταξα την ώρα που λέει starts και δεν είδα τιποτα...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Φιλε Αchilleas,

πολυ ωραια μας τα ειπες!!! (ΜΑΜΑΑΑΑ , ΜΠΑΜΠΑΑΑΑ ΤΡΕΞΤΕΕΕ!!!) :lol:

Και τρεχαμε απο την μια πλευρα στην αλλη για να το δουμε καλυτερα! :wink:

Ηθελα να σε ρωτησω αν προλαβες να δεις τιποτα και μεσα απο τηλεσκοπιο 'η κυαλια (αν ειχες μαζι σου)

Διεκρινες κατι μεσα απο κει?

Εγω με τα κυαλια μου, σαν να μου φανηκε πιο μακροστενο το φωτεινο αντικειμενο που ειχα αυτη την φορα , σε σχεση με προηγουμενη παρατηρηση μου.

Ευχαριστουμε για την περιγραφη! :cheesy:

astonomyvd6.jpg

Δημοσιεύτηκε

Δεν προλαβα να στησω τηλεσκοπιο...Αλλα μηπως ηταν ιδεα σου για την μακροστενοτητα? (καινουρια λεξη :mrgreen: )

Απ'οσο ξερω σε ερασιτεχνικα τηλεσκοπια, ποσο μαλλον κυαλια, τα αντικειμενα σε τροχια παραμενουν κουκιδες...

Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Χμμμ..... :-k :-k ισως να φταινε τα κυαλια μου και δειχνουν μακρόστενες κουκιδες.... :lol: :lol: :lol:

Καλα... εγω το ειπα: "σαν να μου φανηκε" :oops:

Ηλια σ ευχαριστουμε πολυ για τις φωτογραφιες!!!! \:D/ \:D/ \:D/

astonomyvd6.jpg

Δημοσιεύτηκε
Λοιπον!! Οσοι δε προλαβατε το φαινομενο δε πηγε καμια ευκαιρια χαμενη. Αυριο ξανα με διαφορα 8 λεπτων στις 21.49 θα μπορεσουμε να το ξαναθαυμασουμε. Κι αυτη τη φορα θα μεινω 1 ωρα παραπανω εξω για να μη το χασω με τιποτα! :P

Δημοσιεύτηκε
Παιδια ακριβως αυτο που περιγραψατε το παρατηρησα κι εγω τυχαια αλλα την Τεταρτη το βραδυ (5-7-06) κατα τις 10 και η πορεια του ηταν απο ΝΑ γυρω στις 160-165 μοιρες και ειχε τροχια προς τον βορρα. Εγω βεβαια ειχα οπτικη επαφη μονο μεχρι το ζενιθ, προς βορρα δεν μπορω να δω. Το heavens-above ομως δινει αναποδη τροχια. Μαλλον θα ειδα κατι αλλο, Παντως επειδη ημουν τυχερος και ειχα κι εγω τα κιαλια μου φανηκε οτι μπορει να μην ειναι στρογγυλο αλλα πιο μακροστενο!

Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...

παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης