Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χμ..θα πρότεινα τα εξής:

Περί Αστέρων και Συμπάντων

Το Σύμπαν που Αγάπησα

Αστροφυσική - Δομή και εξέλιξη του σύμπαντος

Εισαγωγή στην Αστροφυσική

Τα τρία πρώτα είναι κλασσικά βιβλία και πολύ καλά. "Το Σύμπαν που Αγάπησα" διδάσκεται στο μάθημα "Εισαγωγή στην Αστροφυσική" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Φυσικής. Το "Αστροφυσική - Δομή και εξέλιξη του σύμπαντος" διδάσκεται στο αντίστοιχο μάθημα του Τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ το 4ο βιβλίο διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και δεν είμαι σίγουρος εάν μπορεί να βρεθεί και αγοραστεί. Τα τρία τελευταία βέβαια χρειάζονται κάποιες βασικές γνώσεις φυσικής & μαθηματικών βέβαια. Δεν ξέρω αν εννοούσες κάτι σε πιο εκλαϊκευμένη γλώσσα..Ελπίζω να βοήθησα.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

quendi,

εκλαικευμένα οχι....

δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου

ή διαβάζουμε ή οχι! :mrgreen:

και εγώ κοίταζα το

αλλά και μία άλλη απορία κοίταζα το

Εισαγωγή στην Αστροφυσική του ΟΕΔΒ αυτό λέει τίποτα????

τέλος, σχετικά με το τελευταίο βιβλίο που αναφέρεις κάτι φιλοι είναι αυτές της μέρες Πάτρα για το αθάνατο καρναβάλι....θα τους πίσω μπας και βρουν τίποτα....

είδομεν... :P

scooby doobi dooo!!!!!!
Δημοσιεύτηκε

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο αστροφυσικής που αγόρασα πρόσφατα είναι το "Stars and Relativity" των Zeldovic και Novikov από τις εκδόσεις Dover. Εγώ από τον παπασώτο στα εξάρχεια το είχα τσιμπήσει.

Αυτό, αφού σου κάνει μια εισαγωγή στη Γενική Θεωρία Σχετικότητας, σου αναλύει (με μαθηματικά όμως!!) το πως εφαρμόζεται αυτή στην ζωή και την εξέλιξη των άστρων. Είναι σχετικά παλιό (πρώτη έκδοση κατά τα 1971) Από τους συγγραφείς o πρώτος ήτανε από τα μεγάλα κεφάλια του Σοβετικού Πυρηνικού Προγράμματος. Προλογίζει ο Kip Thorne (!!!!!)

Βέβαια, να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω διαβάσει παρά ελάχιστα... Γιατί:

1. Είναι επιστημονικό βιβλίο. Όχι εικόνες, σχέδια όπου χρειάζονται, εξισώσεις πολλές

2. Απαιτεί πολύ καλές γνώσεις (βαριών) μαθηματικών και φυσικής για να βγάλεις άκρη και νόημα. Αν ξερεις μερικές διαφορικές και καλή φυσική πάρτο. Αλλιώς...

3. Για να καταλάβεις τι λέει, μάλλον θα πρέπει ενώ το διαβάζεις να κάνεις ανάλογα πράξεις με χαρτί και μολύβι παραδίπλα.

Ελπίζω κάποτε να το διαβάσω γιατί είμαι βέβαιος ότι θα βγω αρκετά "σοφότερος" αν καταλάβω τα όσα λέει εκεί μέσα!

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

Δημοσιεύτηκε
και εγώ κοίταζα το

Εγώ αυτό θα έπαιρνα πάντως! :wink:

αλλά και μία άλλη απορία κοίταζα το

Εισαγωγή στην Αστροφυσική του ΟΕΔΒ αυτό λέει τίποτα????

Είναι αρκετά καλό. Έχει πολλές θεματικές ενότητες και πολλές πληροφορίες αλλά περνά σχετικά πιο γρήγορα κάποια θέματα από κάποιο άλλο, δίτομο για παράδειγμα, βιβλίο.

Φίλε Canopus το βιβλίο που αναφέρεις δεν θα το έπαιρνα πάντως για εισαγωγικό στην Αστροφυσική! :D

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

λοιπόν,

μία ακόμη ερώτηση σχετικά με το

μπορώ να κάνω skip τον πρώτο τόμο???

΄τα κεφάλαια που έχει ο πρώτος τόμος ως επί το πλείστον τα έχω διαβάσει....

από άλλες πηγές..

ο δεύτερος φαίνεται πως έχει ζουμι... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

scooby doobi dooo!!!!!!
Δημοσιεύτηκε
Αν θες κοιτα και το "Αστροφυσική"του Frank H. Shu απο τις Πανεπιστημιακες εκδοσεις Κρητης

http://www.cup.gr/catalogue/book.asp?bookID=45

Αλέξανδρε αυτό είναι το Αστροφυσική - Δομή και εξέλιξη του σύμπαντος που ανεφέρουμε παραπάνω.

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Αν κάποιος θέλει να κατανοήσει πλήρως την αστρική δομή και εξέλιξη των αστεριών πρέπει αναμφίβολα να δει το βιβλίο της D. Prialnik: An Introduction to the Theory of Stellar Structure and Evolution.

Αν και χρησιμοποιείται ευρέως για φοιτητές στο θέμα της Φυσική των Αστέρων, είναι πολύ καλογραμμένο και εξηγεί πολλά πράγματα και ποιοτικά αλλά και με τη χρήση μαθηματικών.

Το βιβλίο σε καμιά περιπτώση δεν είναι εκλαικευτικό ή εισαγωγικό, αλλά πιστεύω πως είναι προσιτό στον προχωρημένο αναγνώστη.

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Canopus το βιβλίο που αναφέρεις δεν θα το έπαιρνα πάντως για εισαγωγικό στην Αστροφυσική! :D

Ωχ σόρυ δεν είδα το "εισαγωγικό" (αν και αυτό που ανέφερα δε θέλει προγούμενες γνώσεις αστροφυσικής) παρά το

quendi,

εκλαικευμένα οχι....

δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου

ή διαβάζουμε ή οχι! Mr. Green

Σκόρπιες σκέψεις:

http://ngc253.blogspot.com/

travel... without movement...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
''το συμπαν που αγαπησα'' μπορω να το προμηθευτω απο βιβλιοπωλειο ετσι δν ειναι?αν καποιος γνωριζει καποιο βιβλιοπωλειο (στην αθηνα) που θα το βρω σιγουρα θα τον παρακαλουσα να μου το πει. [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< πρεπει να αρχισουμε σιγα σιγα να εμβαθυνουμε...(βεβαια δν ειμαι σιγουρος αν θα μπορω να το διαβασω τωρα αλλα καλο ειναι να το εχω αφου σιγουρα θα το διαβασω ειτε τωρα ειτε αργοτερα)
Δημοσιεύτηκε
Το συμπαν που αγαπησα ειναι ενα εξαιρετικο βιβλιο που εμβαθυνει σε ολα τα θεματα αστροφυσικης και οχι μονο.Απο την Αθηνα μπορεις να το προμηθευτεις απο το πλανηταριο,οπως εκανα εγω σε μια εκδρομη.Σιγουρα θα υπαρχουν και βιβλιοπωλεια αλλα δεν τα ξερω.Για τον ιδιο ακριβως λογο το πηρα κι εγω.Πρεπει ομως να εισαι προετοιμασμενος.Δεν ειναι σαν τα αλλα.Ειναι καπως δυσκολο και βαρυ βιβλιο που περιεχει και αρκετους τυπους μεσα.Παντως παρα τη δυσκολια του δε μετανιωσα που το πηρα και ετσι προσφατα απεκτησα και το δευτερο τομο.Χτυπα το λοιπον :wink:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
το βρηκα και στο internet αλλα θα μου ειναι πιο ευκολο να το προμυθευτω απο το πλανηταριο (το ευγενιδειο ιδρυμα δν εννοεις?)βασικα απο τα περιεχομενα πιο ενδιαφερον μου φαινεται το "Αστροφυσικη-δομη και εξελιξη"τι λες?βασικες γνωσεις γυρω απο θεματα αστρονομιας ,φυσικης,μαθηματικων εχω.παντως δν τιθεται τετοιο θεμα αφου και τωρα να μν μπορω να το διαβασω σιγουρα σε λιγο καιρο θα μπορεσω
Δημοσιεύτηκε
Ναι το Ευγενιδιο εννοω.Πιστευω οτι αξιζει να το παρεις γιατι ειναι κατι που μενει:μπορεις να το διαβασεις οποτε θελεις.Εγω σιγα σιγα κοντευω να τελειωσω τον πρωτο τομο.Τωρα για το αλλο που ειδες το εχω ακουστα αλλα δεν το εχω διαβασει.Παρε οποιο σε ευχαριστει

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης