dmissiris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Μόλις έγινα μέλος του astrovox το οποίο και παρακολουθώ σχεδόν ένα χρόνο. Πέρσι ήμουν έτοιμος να πάρω τηλεσκόπιο αλλά το ανέβαλα για φέτος. Τελικά μετά από σκέψη και διάβασμα στο forum κατέπνιξα την παρόρμιση μου για άμεση αγορά ενός skywatcher 8'' dobsonian και αγορασα για αρχη ενα ζευγαρι κυαλια celestron skymaster porro 12x60 απο το www.astroshop.de ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΕΚΑΝΑ ΣΩΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΣ??
Stefanis Nikos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Τσακωσε και ενα βιβλιο με χαρτες και μαθε τον ουρανο. Για αρχη εισαι ΟΚ!!! Και καλως μας ηρθες. Παρακαλαμε να μην βρεξει για να μην πνιγουμε...παρακαλαμε να βρεξει να εχουμε νερο να πιουμε...
dmissiris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Ευχαριστω, καλως σας βρήκα! Να προσθέσω οτι θα παρατηρω απο Σαμοθρακη που εχει μηδενικη φωτορυπανση...πιστευω πως θα δω καλυτερα πραγματα!!...τι θα δω με τα 12χ60??
Achilleas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Θα δεις νεφελώματα, σμήνη, λίγους γαλαξίες, τα φεγγάρια του Δία, την Σελήνη, και ίσως φανταστείς και λιγάκι δακτύλιους του Κρόνου...Εγώ στην θέση σου πάντως με τετοιον ουρανό, θα παιρνα telescope... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
dmissiris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Σιγουρα θα προχωρησω σε αγορα τηλεσκοπιου...αλλα σαν ''νεος'' ακομα ειπα να εξοικιωθω πρωτα με τα κυάλια...Λες να χρειαστω και τριποδα? Απ' ότι διαβάζω για πανω απο κιλο ειναι απαραιτητος!
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 dmissiris, Εφόσον εισαι σε σκοτεινό ουρανο, μάθε με τα κιάλια τα βασικά, μάθε και τους χάρτες και πήγαινε κατευθείαν για 12". Με λίγη υπομονή μαζεύονται τα χρήματα! Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Καλώς είρθες, και σε ζηλεύω (για τον ουρανό σου) Δες εδώ : http://www.astroleague.org/al/obsclubs/binomess/binomess.html
dmissiris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Ευχαριστω για το λινκ...οσο για τον ουρανο εδω..οντος ειναι κατι μαγικο ακομα και με γυμνο ματι!!
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Καλώς 'Ηρθες! Ο σκοτεινός ουρανός όπως θα ξέρεις ηδη, είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας για την παρατηρησιακή αστρονομία.Εφόσον έχεις αυτή την "πολυτέλεια", εκμεταλλεύσου το στο έπαρκτο.Με τα συγκεκριμένα κυάλια κάνεις μια πολύ ουσιαστική αρχή και όταν έρθει ο καιρός (που κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι πολύ σύντομα) να πάρεις το πρώτο σου τηλεσκόπιο, ένα σοβαρό διαμέτρημα όπως 12" θα είναι πολύ καλή επιλογή (εφόσον δεν θα χρειαστεί να το μετακινείς).
akmakas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Υπάρχουν πουθενά στο φόρουμ φωτογραφίες από πλανήτες η νεφελώματα που βλέπεις από κιάλια?Τα απλά κιάλια που πουλούν στα καταστήματα π.χ είδη κυνηγιού είναι τα ίδια με αυτά που λέτε εσείς ? η είναι άλλη κατηγορία δηλ έχουν πολύ μεγαλύτερους φακούς..Το λέω αυτό γιατί έχω και εγώ κιάλια και το μόνο που μπορώ να δω είναι η σελήνη και αυτή χωρίς λεπτομέρεια!!! ένα σοβαρό διαμέτρημα όπως 12" θα είναι πολύ καλή επιλογή (εφόσον δεν θα χρειαστεί να το μετακινείς). Μας άναψες φωτιές τώρα....Τώρα που κατέληξα σε αγορά 8" τώρα σκεύτομαι το 12" www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2007 Μας άναψες φωτιές τώρα....Τώρα που κατέληξα σε αγορά 8" τώρα σκεύτομαι το 12" Ο λόγος που ανέφερα 12 ίντσες, είναι καθαρά επειδή ο φίλος dmissiris διαθέτει ηδη σκοτεινό ουρανό και έτσι δεν θα χρειαστεί να πάρει κάτι μικρότερο για να είναι και φορητό έτσι ώστε να χρειάζεται να το πάει αλλού.Αν πάλι λόγω χάρης πάει διακοπές και χρειαστεί κάτι που να μεταφέρεται εύκολα, μπορεί άνετα να πάρει ενα δεύτερο τηλεσκόπιο του οποίου ο σκοπός θα είναι ακριβώς αυτό, η φορητότητα.
pentraks Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Welcome και καλή αρχή. Πρέπει να θεωρέις τον εαυτο σου πολυ τυχερό με μηδεν φωτορύπανση.Βιβλίο για αρχή, ειναι Must.... PS χεχεχε θα δοκιμάσω και εγώ τον ουρανο απο τα μέρη σου μιας και θα ειμαι 3-4 μερες αρχες Αυγούστου Imagination is more important than knowledge
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για παρατήρηση! Στο μεγαλύτερο ποσοστό της φωτίζεται από το φώς των αστεριών. Απέχω 36 χιλιόμετρα περίπου βόρεια από εκεί, και την επισκέπτωμε σχεδών κάθε καλοκαίρι. Ο αφέγγαρος καλοκαιρινός ουρανός είναι απίστευτος. Οι άνεμοι που κυριαρχούν στο νησί απομακρύνουν κάθε είδους υγρασία και ο ουρανός είναι πραγματικός κρύσταλος. Αρκεί οτιδήποτε οπτικό μέσο (έστω και γυμνό μάτι), για να κάνει κανείς ατελείωτες ώρες παρατήρησης. Φίλε dmissiris είσαι ΠΟΛΥ τυχερός. Πιστεύω ότι τα κιάλια είναι μια καλή αρχή και σύντομα θα αγοράσεις ένα καλό τηλεσκόπιο για να σου αποκαλύψει ο ουρανός το πραγματικό του μεγαλείο!! Φιλικά Σάκης! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
dmissiris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Σας ευχαριστω ολους για τα " καλωσορισες"!! Η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολυ ενθουσιασμενος και περιμενω πως και πως να ερθουν τα κυαλια για να χαζεψω (κυριολεκτικα!) ptolemeos kai pentraks αν βρεθειτε στο νησι κερναω καφε (MARIVA BUNGALOWS THERMA)
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Ευχαριστούμε για την πρόσκληση φίλε dmissiris. Όποτε θα έρθω στο νησί θα περάσω για έναν καφέ, με συζήτηση αστρονομικού περιεχομένου και το βράδυ παρατήρηση!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
pentraks Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 thnx for the invitation. Εγω θα ανεβω στο Φεγγάρι πάντως για παρατήρηση Imagination is more important than knowledge
vasiamits Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Η Σαμοθράκη είναι πολύ όμορφο και ξεχωριστό νησί. Είχα πάει πέρσι το καλοκαίρι και είχε πράγματι πολύ σκοτεινό ουρανό. Και η φύση καταπληκτική. Τώρα φίλε pentraks, πώς θα ανεβάσεις τηλεσκόπιο στο φεγγάρι, είναι ένα ζήτημα http://www.cool-stuff.gr/
pentraks Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2007 Δε χρειάζομαι τηλεσκόπιο, τα ματάκια μου και ενα ζευγάρι κυάλια ειναι αρκετά για να χορτάσω τετοιο ουρανό.... (υπο τις συνθήκες που θα βρίσκομαι πάντα) Imagination is more important than knowledge
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο να αναίβει κάποιος στο φεγγάρι. Ακόμα και στο επίπεδο της θάλλασας να είναι, η διαφορά με το όρος Φεγγάρι είναι μικρή.....πιστεύω! (ύψος 1610m) ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
pentraks Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2007 βασικά είχε αλληγορικό χαρακτήρα η αρχική έκφραση μου. Ποιο σωστό ειναι το:αφου θα βρεθώ στο φεγγάρι θα κάνω και παρατήρηση Imagination is more important than knowledge
dmissiris Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2007 Ακομα δεν μου ηρθαν τα κυαλια και εχω σπαστει ...τελικα μιλησα σημερα με το astroshop και μου ειπαν πως θα ερθουν κατα τις 22/07....ετσι παραγγειλα τα skymaster 15x70 που ειναι ετοιμοπαραδοτα...θα τα εχω σε μια εβδομαδα!!
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2007 Τα skymaster 15x70 κιάλια είναι πολύ καλά και θα τα ευχαριστηθείς. starrynights.blog
dmissiris Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2007 Τα skymaster 15x70 κιάλια είναι πολύ καλά και θα τα ευχαριστηθείς. το ξερω efstathios...εξαλλου διαβασα πρωτα τις δικες σου σχετικες δημοσιευσεις (thanks!) Απ'οτι ομως καταλαβα θα χρειαστω σιγουρα τριποδα (και καλο ανταπτορα)!! Μηπως ξερεις δικτυακο τοπο εντος Ελλαδας που μπορω να πραγγειλω...γιατι εδω που βρισκομαι μονο απο το ιντερνετ μπορω να κανω αγορες??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα