Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια!

Καινούργιος στο χώρο και εχω μερικές ερωτήσεις.

Αξιόλογο το 10'' dob Skywatcher..???

Με τα erecting prisma τι παίζετε? Προσαρμοζετε προσοφλαμιο πανω του?

θα βλεπω τιποτα επειγια ή ειναι εντελως αχρηστο για αυτη τη χρηση?

Σκευτομαι να συνδεσω τη ψηφιακη μηχανη με Τ-rings θα ειναι σωστη η εστιαση της?

Οσο αφορα τα accesories εχω χαθει τελιως, θα τα παρω ΟΛΑ..!! :D

Ευχαριστω προκαταβολικα για την κατανοηση σας!

SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
Δημοσιεύτηκε

Ένα καλό 10άρι dob είναι μία πολύ καλή και σχετικά φτηνή επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται για visual παρατήρηση του ουρανού.

Ομως είναι ακατάλληλο για επίγεια παρατήρηση λόγω όγκου και θέσης της βάσης, ενώ δεν έχει νόημα η φωτογράφηση χωρίς δυνατότητα tracking.

Αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία πρέπει να πάρεις τηλεσκόπιο με γερή ισημερινή βάση, ή fork mount με wedge.

Για επίγεια παρατήρηση αρκεί ένα μικρό διοπτρικό τηλεσκόπιο, ή ακόμη και κυάλια τα οποία θα έχουν και βοηθητική αστρονομική χρήση.

Δημοσιεύτηκε

Ναι ναι σε καταλαβαινω, δεν ενδιαφερομαι να ασχοληθω με photo αλλα τη σεληνη δεν θα τη βγαλει ομορφα ή ενα βουνο ας πουμε?

Για τα erecting δεν μου ειπες, ειναι ορισμενης διαμετρου ή παιζουμε και με τα προσοφθαλμια barlow κ.τ.λ.?

SkyQuest™ XT10 IntelliScope™
Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα!

Φωτογραφιες της σεληνης με εναν ανταπτορα βραχιονα (πχ orion steadypix) και με το dob μπορεις να βγαλεις....ισως και επιγειες (το δευτερο δεν το εχω δοκιμασει και ουτε ενα νευτωνιο ειναι το καλυτερο παρε τηλεφακο γι αυτο.....)

Με T-ring πιθανοτατα δεν θα εστιαζει καν η μηχανη...χρειαζεται να βγει αρκετα εξω η εστια...πολλα νευτωνια τηλεσκοπια λυνουν το προβλημα αυτο με μετακινηση του πρωτευοντος κατοπτρου προς τα πανω,οχι ομως τα dobsonians που εχουν σχεδιαστει για οπτικη παρατηρηση μονο.

Οσο για πρισματα ανορθωσης ΔΕΝ ειναι καταλληλα για νευτωνια τηλεσκοπια διοτι δεν εχει το καταλληλο ευρος εστιασης ο εστιαστης τους.Να το κανω πιο λιανα δεν μπορει να παει αρκετα μεσα ωστε να εστιασεις με πρισμα ανορθωσης.

Ελπιζω να βοηθησα.

Εδω για οτι αλλο θελεις

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης