Bi2L Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν αμφέβαλε ποτέ για το ότι ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι. Στα δεδομένα από τις αποστολές είχαν και έχουν πρόσβαση πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα διεθνώς και οποιαδήποτε απόπειρα πλαστογράφησης πειραματικών δεδομένων θα ήταν γελοιωδώς εύκολο να ξεσκεπαστεί. Το να αμφιβάλει κανείς για το αν οι αποστολές στο φεγγάρι έγιναν πραγματικά είναι το ίδιο αφελές όσο το να αμφιβάλει για το αν έγινε ποτέ εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.Θέλω να πώ ότι οι «απ' έξω» και ταυτόχρονα άσχετοι με την επιστήμη μπορούν να συζητούν ατελείωτα για το τι είναι πραγματικότητα και τι όχι αφού δεν έχουν άμεση επειρία του γεγονότος ούτε το γνωστικό υπόβαθρο να κρίνουν ένα τεχνολογικό επίτευγμα. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα όμως δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να μειδιάσει με τους ισχυρισμούς των συνομωσιολόγων γιατί απλούστατα ήταν παρούσα με πολλαπλούς τρόπους στο εγχείρημα των αποστολών στο φεγγάρι. Ας μη δώσουμε συνέχεια σε ένα θέμα που έχει συζητηθεί εκτενώς στο παρελθόν.Και κάτι άλλο: εκείνοι που δεν θέλουν να πειστούν για κάτι, δεν θα πειστούν ποτέ, όσες αποδείξεις και να έχουν μπροστά τους. Είναι στην ανθρώπινη φύση να μην θέλει να υποχωρεί μπροστά στη λογική και στην πραγματικότητα όταν συντρέχουν ισχυρότεροι ψυχολογικοί λόγοι, ή το πιό επικίνδυνο, η αμάθεια (αναφέρομαι στους συνομωσιολόγους). ΥΓ.1 Η δουλειά της NASA δεν είναι να αχολείται με τον κάθε γραφικό που αμφισβητεί ότι του καπνίσει. Αν εγώ βγώ και πω δημοσίως ότι η κορυφή του Όλυμπου δεν έχει πατηθεί ποτέ, θα πρέπει οι ορειβάτες που το πέτυχαν να μπούν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί μου με επιχειρήματα; Ωστόσο νομίζω πως η NASA μπήκε στον κόπο και έκανε κάποια τηλεοπτική εκπομπή που εφιστούσε την προσοχή σε παρόμοιες ανοησίες. ΥΓ.2 Τα επιχειρήματα που δημοσιεύουν στις επίσημες ιστοσελίδες τους οι συνομωσιολόγοι καταρρίπτονται όλα με στοιχειώδεις γνώσεις Φυσικής και φωτογραφίας και είναι φτιαγμένα από άτομα (και για άτομα) που δεν έχουν τέτοιες γνώσεις. Είναι θλιβερό...Μπραβο Στέφανε. Διαβαστε το παραπανω κειμενο, οσοι δεν συμφωνητε ξαναδιαβαστετο. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Μια πολύ απλή και χαζή ίσως σκέψη.... Αν ήταν σκηνοθεσία η όλη υπόθεση, μέσα στο κλίμα ψυχρού πολέμου λέτε η πρώην ΕΣΣΔ να μην τους ρεζίλευε;;;; Την στιγμή μάλιστα που και οι ίδιοι προσπαθούσαν;;;; Το θέμα είναι μεγάλο και εξαντλημένο νομίζω όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλο το web, που μπορείς να βρεις pros & cons. Σαφώς και πήγαν στην Σελήνη και σαφώς αποδυκνείεται επιστημονικά. Απλώς πρέπει να σταματήσουμε πιστεύω να ανακαλύπτουμε τον τροχό.... και να αποδυκνείει κάποιος ότι δεν είναι ελέφαντας στην κάθε είδους theory conspiracy... Συγνώμη αν ακούστηκα κάπως. Δεν θέλω ούτε να πικάρω ούτε να παρεξηγηθώ. Δέχομαι και ακούω όλες τις προτάσεις και απόψεις αλλά ανάμεσά μας (άνθρωποι με ορθολογικό τρόπο σκέψης) πίστευα ότι είχαν εξαληφθεί αυτές οι προσεγγίσεις. Και πάλι συγνώμη αν φαίνεται επιθετικό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... Ευχαριστώ Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Μια πολύ απλή και χαζή ίσως σκέψη.... Αν ήταν σκηνοθεσία η όλη υπόθεση, μέσα στο κλίμα ψυχρού πολέμου λέτε η πρώην ΕΣΣΔ να μην τους ρεζίλευε;;;; Την στιγμή μάλιστα που και οι ίδιοι προσπαθούσαν;;;; Απλή; Ναι. Χαζή; Καθόλου! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Συγνώμη...... Τώρα είδα το παραπάνω κείμενο Άρα είμαι άτοπος και επαναλαμβάνω τα όσα είπατε.... Συγνώμη και πάλι και συμφωνώ 100% με τον Στέφανο. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Και εγω συμφωνω με τον...... εαυτο μου 1000%.!!! Και μαλιστα θεωρω τον τροπο σκεψης μου (παντα μη απολυταρχικο) πολυ πιο υγιη απο καποιον αλλον που το μονο που θελει να βλεπει ειναι το μαυρο ή το ασπρο... Υπαρχουν και αλλα χρωματα παιδια... Οσον αφορα το αν υπαρχουν ανθρωποι ορθολογιστες οι οποιοι δυστυχως για καποιους παρεκλεινουν απο την δικη τους λογικη πιστευω οτι δεν κανουν και καποιο εγκλημα, ουτε ειναι φαντασιοπληκτοι και ενα ζωντανο παραδειγμα μπορει να ειναι και ο Γαλιλαιος που αψηφησε την κοινη λογικη και τελικα (για αυτον) ειχε απολυτως δικαιο... Αυτο δεν σημαινει οτι λεμε οτι οι Αμερικανοι δεν πηγανε στην Σεληνη,αντιθετως μπορει να πηγαν το 1969. Καποιοι ομως βλεπουν τα παντα μονο σαν το ασπρο και το μαυρο, χωρις δεν υπαρχει για αυτους το μπορει... Και ξερουμε οτι ολη η επιστημη βασιζεται και ξεκιναει παντα απο αυτο το μπορει και το ισως... Για να σοβαρολογησω λιγο θα παρατηρησω κατι χωρις παρεξηγηση ....Παιδια νομιζω δεν ειναι ωραιο να εκφραζομαστε με φρασεις του τυπου "συμφωνω 100% με τον ταδε", εμενα με βρισκεις συμφωνο με σενα κτλ λες και ειμαστε σε κανενα πολεμο, ή οπως οταν ήμασταν μικρα παιδακια και λεγαμε κοιτα εγω εχω καλυτερο ποδηλατο απο εσενα... Νιωθω να υπαρχει παντα μια ταση να επιτεθουν καποιοι σε καθε τι καινουριο και αλλιωτικο απο αυτους, χωρις να υπαρχει λογος... Γιατι βρε παιδια ειμαστε τοσο απολυταρχικοι?? Τι ειναι αυτο που το κανει να ειστε τοσο απολυτοι και εγωκεντρικοι... Εγω δεν ανεφερα - αν διαβασατε ολη μου την σκεψη παραπανω - οτι δεν πηγαν οι Αμερικανοι στο Φεγγαρι - που και μαλλον και εγινε - αλλα σεβαστηκα και την αποψη οτι μπορει να πηγαν και την αποψη και να μην πηγαν... Δεν καταλαβαινω γιατι να μην εχει συμβει και το αντιθετο... Ειλικρινα, χε....α αν πηγαν ή αν δεν πηγαν δεν θα πεθανουμε ετσι, αλλα αυτο το κοιτα εγω συμφωνω 100% με τον ενα , εγω συμφωνω 200% με τον αλλο ειναι πολυ παιδιαστικο... Αυτη η περιφρονηση στον αλλον ανθρωπο δειχνει καθαρα την παιδεια που εχει ο καθενας μας... Δηλ. σε καθε σκεψη που θα προτεινει καποιος αυτο θα γινετε??? Ο ενας θα παταει την γνωμη του αλλου?? Αυτο ειναι το λιγοτερο κομπλεξισμος... Δεν ειμαι παρεξηγημενος παιδια ετσι, δεν ειναι αυτο το θεμα, αλλα νιωθω απορια γιατι χωρις να υπαρχει λογος καποιοι δεν θελουν στο χωρο τους να υπαρχει και το ..... διαφορετικο. Μηπως ειναι κακο να ακουγονται τελικα διαφορετικες γνωμες για ενα θεμα??? Με την σκεψη αυτη ο Γαλιλαιος δεν θα επρεπε να πει οτι η Γη γυριζει γυρω απο τον Ηλιο γιατι αυτο δεν το ειχε πει η επιστημονικη κοινοτητα εκεινης της εποχης... Και για να σας θυμησω οτι δεν ειμαι σε καμια πλευρα αλλα απλα παντα ερευνω καθε σπιθαμη πληροφοριας στην ζωη μου σας παραπεμπω στα λογια που εγραψα στην αρχη της αποψης μου: Λοιπον εγω πιστευω οτι οι Αμερικανοι οντως πηγανε στον φεγγαρι... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 ΥΓ: κανοντας τον συνηγορο του διαβολου και χωρις να υποστηριζω καμια πραγματικα θεση απο τις δυο , το αν δηλ. πηγαν ή δεν πηγαν θα ηθελα να αναφερω οτι οι Ρωσοι δεν θα ειχαν καμια τυχη στο να αποκαλυψουν το τυχον φιασκο γιατι οι Αμερικανοι παιζαν σε δικο τους ταμπλο... Αν υποστηριξουμε την ιδεα οτι το σχεδιασανε κρυφα εννοειται οτι δεν θα το γνωριζε κανενας ουτε καν Αμερικανος πολιτης... Εδω η περιοχη 51 εχει δραστηριοτητες που δεν γνωριζει ουτε ο προεδρος των ΗΠΑ... Ετσι σε εκεινη την δυσκολη εποχη του 1969 (παντα υποθετικα) οι Αμερικανοι θα μπορουσαν να κανουν μια τετοια συγκαληψη οπως και ανεφερα για εκεινο το κρισιμο διαστημα που σχεδον οι Ρωσοι θα τα καταφερναν ταυτοχρονα... Οι ρωσοι μην γνωριζοντας οτι οι Αμερικανοι σκηνοθετουσαν την προσεληνωση δεν θα μπαιναν ισως καν στην σκεψη οτι υπηρξε συγκαληψη απο τους Αμερικανους... Και να το μαθαινανε ομως το παγκοσμιο σκηνικο ηταν ηδη κομμενο και ραμμενο στα μετρα των Αμερικανων... Ποιος θα πιστευε την τοτε την γερικη ρωσικη αρκουδα (Ρωσια)... Δυστυχως πολλες φορες η ανθρωποτητα εχει γυρισει το βλεμμα της στο ψεμα και εχει απορριψει την αληθεια.... Και για αυτο και μονο το λογο, επειδη υπαρχουν παντου και παντοτε συμφεροντα, θα πρεεπει να επαγρυπνουμε και να παρατηρουμε ολες τις αποψεις χωρις να της απορριπτουμε, γιατι στο τελος ολη θα χασουμε.... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Και επειδη θελω παντα να ερευνω και να μην αποκλειω μου ηρθε τωρα μια απλη εξηγηση για την σημαια, και επιτρεψτε μου να την μοιραστω... Γιατι να μην ηταν κατασκευασμενη η σημαια απο ενα ειδος πλαστικοποιημενου υφασματος το οποιο να φαινοταν οτι τσακιζε αλλα στην ουσια οι εσωτερικες υφες της να ηταν "κοκκαλωμενες" και να εμποδιζαν την οποιαδηποτε (ελαφρια) κινηση του αερα... Ετσι η σημαια θα φαινοταν σταθερη λες και της βαλανε ζελε!!!! Να μια απλη και ωραια εξηγηση... Γενικως δεν θελω να παρεξηγηθω απο κανενα σας παιδια. Απλα θελω να μαθουμε ολοι οτι το να αφοριζουμε δεν θα μας σωσει... Φιλια σε ολους και ιδιαιτερα στον "ιδιαιτερο φιλο μου" Bi2L!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Altinaki μάλλον με/μας παρεξήγησες. Το 100% πήγαινε στον Στέφανο από δική μου γκάφα. Ο άνθρωπος έγραψε μια κατά τη γνώμη πολύ ωραία άποψη και εγώ ο ηλίθιος ΔΕΝ την είδα με αποτέλεσμα να γράψω κάτι το οποίο το είχε ο ίδιος αλλά και άλλο ένα μέλος. Οπότε ζήτησα συγνώμη για την δική μου επανάληψη και σημείωσα ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα με εκφράζει 100% οπότε η δική μου θέση είναι άτοπη (μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια). Τώρα σεβαστές είναι όλες οι απόψεις αλλά το παράδειγμά σου με τον Γαλιλαίο επέτρεψέ μου να πω (πάλι χωρίς παρεξήγηση) είναι λίγο άτοπο και άδικο. Πρώτον ο Γαλιλαίος διατύπωσε μία επιστημονική άποψη (θεωρία, παρατήρηση, επιβεβαίωση) και όχι μία θεωρία η οποία βασίζετε σε εικασίες και ΔΕΝ επαληθεύετε. Εδώ μιλάμε για ένα καθαρά theory conspiracy. Και εξηγώ, όταν ΚΑΜΙΑ επιστημονική (θεωρία, παρατήρηση, επιβεβαίωση) εξηγήση ΔΕΝ δίνεται για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να καταρίπτεται πανηγυρικά, ε δεν μπορώ να τη λάβω ως ουσιαστική άποψη και να την επεξεργαστώ περισσότερο. Ίσως σφάλω. Δεκτόν. Πιστεύω πάντως ότι κάτι μπορεί να έχει ουσία σε τεχνοκρατικό επίπεδο (επιστημονικό - τεχνικό) μόνο αν υπάρχουν επιχειρήματα τα οποία έχουν μία συνοχή και στηρίζονται στο παραπάνω τρίπτυχο. Τώρα η οποιαδήποτε θεωρεία για το οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει με την εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης, αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα γεγονός το οποίο έχει (ή για κάποιους δεν έχει) συμβεί οπότε ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει. Μην μπερδεύουμε και εξισώνουμε πράγματα τα οποία πολύ απλά ΔΕΝ μπορούν να συγκριθούν. Ελπίζω να κατάλαβες τι ακριβώς εννοώ και σαφώς δεν υπάρχει κακία, απόρριψη ή οποιαδήποτε άλλη παρερμηνεία για κανέναν εδώ μέσα. Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα (σας συμπαθώ όλους) αλλά σε θεωρείες. Ευχαριστώ. Υ.Γ. Φίλε Altinaki συγχώρα με για το πάθος στο συγκεκριμένο θέμα αλλά με αγγίζει όσο λίγα πράγματα. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 ψαχνω να δω που φανηκα απολυτος για την υποτειθεμενη απατη...π ο υ θ ε ν α και αλλο περιορισμος και αλλο επιδραση επι των συλλογισμων καποιων.και για να το κανω απλο εγω θελω αυτο που βλεπω να πιστεψω οτι ειναι αληθινο για να εχω μια ολοκληρωμενη επαγωγη στο θεμα αυτο.εχω μπροστα μου ενα συμβαν δεν εχω τον αορατο θεο στον οποιο εγω πιστευω 100% και καποιος αλλος 0% ωστε να παρετειθω.απλα μου φαινεται οτι η συζητηση παρεκτρεπεται σε συμπαθειες περι ρωσων η αμερικανων.σας ειπα οτι πιστευω πως πηγαν οχι ομως τοτε και τοσο ομορφα.και το πιστευω σημασιολογικα συνισταται σε αμφιβολια.δεν ειπα δηλαδη και παλι οτι ειμαι σιγουρος θεωρω επιπολαιο τοσο καποιον μηδενιστης οσο και καποιον απολυτο σε τετοια θεματα.απο την αλλη ειμαι ευτηχης γιατι μιλαω με ψαγμενους και και σοβαρους συνομιλιτες
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Χμμμ μάλλον ΔΕΝ θα ξαναγράψω ποσοστά...... και είμαι σίγουρος 100% Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
MARINOS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 ...Γιατι να μην ηταν κατασκευασμενη η σημαια απο ενα ειδος πλαστικοποιημενου υφασματος το οποιο να φαινοταν οτι τσακιζε αλλα στην ουσια οι εσωτερικες υφες της να ηταν "κοκκαλωμενες" και να εμποδιζαν την οποιαδηποτε (ελαφρια) κινηση του αερα... Ετσι η σημαια θα φαινοταν σταθερη λες και της βαλανε ζελε!!!! ...Απλά πράγματα, η σημαία έφερε στο άνω μέρος "πηχάκι" γιά να στέκεται εύκολα "σούζα" στις λήψεις από τη Σελήνη, που ΔΕΝ έχει ατμόσφαιρα.Οι ζάρες στο ύφασμα προκλήθηκαν από τις παλινδρομικές κινήσεις του μέλους του πληρώματος που πάλευε να την καρφώσει στο σκληρό έδαφος της σελήνης.Κλασσικό παιδαριώδες σφάλμα των συνωμοσιολόγων επι παντός θέματος, είναι ότι υποβιβάζουν τη νοημοσύνη των -κατά τα άλλα- πανούργων συνωμοτών πάντα ένα σκαλοπάτι κάτω από το δικό τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι παντελώς άσχετοι με το σπορ...[/u] Χρήστος Μαρινός
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Είχα διαβάσει ότι πριν περίπου ένα χρόνο χάθηκαν οι πρωτότυπες βιντεοταινίες που κατέγραψαν τις πρώτες στιγμές του ανθρώπου στο φεγγάρι.Αυτό ισχύει; Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Ωπα!!! Εγινα και συνωμοσιολογος!!! Καλο και αυτο!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Τις πηρε ο Λιακοπουλος!!! Ετσι για να ευθυμησουμε λιγο! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
joxnniss Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Τις πηρε ο Λιακοπουλος!!! Ετσι για να ευθυμησουμε λιγο! Μην το γελας ο Δημοσθενης ειναι πανισχυρος...... "Nowadays in science there is no EUREKA!There is only ...hmm that''s funny..."
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 η σημαια ειναι το θεμα?φαντασου τωρα να πανε οι ρωσοι να τη βγαλουν και να βαλουν τη δικη τους και να χουμε αλλα ιμια απο κει...αλλα ο λιακοπουλος θα εχει ηδη βρει την ελληνικη που θα ειναι εκει απο το χρυσο αιωνα του περικλη οποτε αδικα συζηταμε...... .εγω παντως θα θελα τωρα σοβαρα να ημουν για λιγο εκει που εχει φτασει το βογιατζερ..ετσι μαγικα να δω.
MARINOS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Ωπα!!! Εγινα και συνωμοσιολογος!!! Καλο και αυτο!!! Δεν εννοούσα εσένα, αλλά τον κύκλο που κυκλοφορεί το μπαγιάτικο επιχείρημα της σημαίας και άλλων μαργαριταριών. Χρήστος Μαρινός
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 OK Μαρινος. Κανενα προβλημα! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
dimpap Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2007 Ο Στέφανος έχει δίκιο.Μην παίζετε μπάλα εκτός έδρας.Προς αποφυγή παρανοήσεων, τα βέλη πάνε προς τους ...οργανωμένους συνομωσιολόγους κι όχι προς τα μέλη του forum! Αυτονόητο. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
kapoios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Γιατι να μην ηταν κατασκευασμενη η σημαια απο ενα ειδος πλαστικοποιημενου υφασματος το οποιο να φαινοταν οτι τσακιζε αλλα στην ουσια οι εσωτερικες υφες της να ηταν "κοκκαλωμενες" και να εμποδιζαν την οποιαδηποτε (ελαφρια) κινηση του αερα... Ετσι η σημαια θα φαινοταν σταθερη λες και της βαλανε ζελε!!!!Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, διότι το ύφασμα της σημαίας κυμμάτιζε και κινούνταν όταν προσπαθούσαν οι αστροναύτες να την καρφώσουν και μόνο σταμάτησε αφού πρώτα πέρασε η μικρή περίοδος αδράνειας της μάζας της. Μετά από αυτό το σημειο και για πάντα έμεινε εντελώς ακίνητη, εκτός και αν την χτυπήσει κάποιος μικρομετεωρίτης δεν πρόκειται να ξανακινηθεί η σημαία... Και πολύ σωστά σου απάντησε επίσης και ένας προηγούμενος φίλος στο ότι η σημαία είχε ένα οριζόντιο δοκάρι ακριβώς με σκοπό για να την κρατάει όρθια, ειδάλως λόγω έλειψης αέρα&ανέμου θα έπεφτε προς τα κάτω και δεν θα φαινόταν η αστερόισσα για να φωτογραφηθεί..Υπάρχουν και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στις οποίες φαίνεται καθαρά αυτό το δοκάρι αλλά φαίνεται επίσης και στο φίλμ από το LM όταν την ξετυλίγουν.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δεν αντιλεγω παιδια. Εξαλλου κουβεντα κανουμε... Ουτως η αλλος και γω αναφερω οτι πιστευω οτι τελικα οι Αμερικανοι πηγαν στο Φεγγαρι. Απλα σκεφτομουν (σαν ερευνητικο πνευμα που ειμαι ) ποσες εναλλακτικες μπορει να υπηρχαν αν καποιος θα ηθελε να κανει κατι σκοπιμο... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
kapoios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2007 Σταθερή πεποίθηση μου είναι ότι εκείνη την εποχή ήταν τρομερά πιο δύσκολο* έως αδύνατον να στήσουν μια τόσο τέλεια αλλά ψεύτικη προσελήνωση και να ξεγελάσουν τους Ρώσους και την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα, σε σχέση με το να προσεδαφίσουν πραγματικά το LM πάνω στη σελήνη και να βγουν για μια ολιγόωρη EVA.Μόνο για να έβρισκαν και να μάζευαν αυτά τα δεκάδες κιλά από τα διαφορετικά και ποικίλα σεληνιακά πετρώματα δεν ήταν τεχνικά εφικτό τότε με μη επανδρωμένες αποστολές διότι θα χρειαζόταν ειδικά υπερσύγχρονα τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ/ρόβερ/εκσαφείς ανάλογα και καλύτερα των σημερινών ρόβερ του Άρη σπίριτ&οπορτιούνιτι που φυσικά δεν ήταν διαθέσιμα τότε. Σκεφτείτε μόνο ότι οι Ρώσοι που ήταν κορυφαίοι στις ρομποτικές αποστολές εκείνη την εποχή και πρωτοπόροι στο διάστημα μόλις και μετά βίας μπόρεσαν και έφεραν λίγα γραμμάρια σεληνόσκονης πίσω στη Γη με τα ρομποτικά τους σκάφη! Οι αμερικανοί με τα επανδρωμένα απόλλων έφεραν πίσω συνολικά 382 κιλά πετρωμάτων παρακαλώ, (τους βλέπαμε στα φιλμ να τα μαζεύουν με κόπο) και τα οποία εξετάστηκαν κατόπιν από τους γεωλόγους και ήταν σεληνιακής προέλευσης: ενδεικτικά αναφέρω εδώ ότι φέρουν ίχνη πρόσκρουσης μικρομετεωριτών αλλά και ραδιενεργά ισότοπα που συναντιούνται μόνο σε σεληνιακους βράχους...Επίσης τα πειράματα, οι σεισμογράφοι και οι ανακλαστήρες λέιζερ, αν δεν τα στήσανε άνθρωποι τότε ποιος τα έστησε; Oι επιστήμονες μέτρησαν με τρομερή ακρίβεια την απόσταση Γης-Σελήνης τις επόμενες μέρες αφού τα έστησαν στέλνωντας μια δέσμη λέιζερ από τη Γη προς τις συγκεκριμένες συντεταγμένες στη θάλασσα της Γαλήνης. Επίσης μέτρησαν κατά την απόλλων12 και τις επόμενες αποστολές τις δονήσεις του σεληνιακού υπεδάφους μετά την πρόσκρουση του τμήματος SIVB του Κρόνου-5 στη Σελήνη. Συνεπώς ο Κρόνος-5 πήγε στη Σελήνη και όχι στον ειρηνικό. Όπως και να το κάνουμε και με κοινή λογική να το δει κανείς είναι εντελώς αδύνατον να σκηνοθετηθούν όλα αυτά τα πολυσύνθετα πράγματα τόσο τέλεια και συγχρονισμένα ώστε να ξεγελαστεί η επιστημονική κοινότητα.Δεν χρειάζεται να αναφέρω βέβαια και το πόσο αδύνατον ήταν να γίνουν τα ειδικά εφέ του σεληνιακού σκηνικού τότε, με τη σεληνόσκονη, με τη χαμηλή βαρύτητα, με το κενό αέρα, με τον πλανήτη Γη να φαίνεται να ανατέλει ή να βρίσκεται από πάνω τους, με την προσελήνωση, με τις εκτοξεύσεις των σκαφών και τα ραντεβού σε σεληνιακή τροχιά κλπ κλπ... Η καλύτερη διαστημική παραγωγή του Χόλυγουντ εκείνη την εποχή η Οδύσσεια2001 του Κιούμπρικ στις σεληνιακές σκηνές δεν φτάνει ούτε στο δαχτυλάκι την αληθοφάνεια των φωτογραφιών και των φιλμ του προγράμματος απόλλων.Επιπλέον οι αστροναύτες ήταν άριστα εκπαιδεύμενοι πιλότοι στρατιωτικοί οι περισσότεροι, περήφανοι άνθρωποι που δεν θα δεχόταν ποτέ να παίξουν ένα τέτοιο στημένο ρόλο σε μια φαρσοκομωδία που θα προσπαθούσε να ξεγελάσει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Σήμερα τους βλέπουμε γέρους πλέον να μιλάνε για εκείνη την πρωτοποριακή και τρομερά επικίνδυνη αποστολή τους με τέτοιες λεπτομέρειες και τέτοιο πάθος που πραγματικά εντυπωσιάζει. * και συνεχίζει να είναι
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 θα ελεγα οτι τα επιχειρηματα σου ειναι ιδιαιτερα πιστικα αν και ειμαι ανιδεος απο φυσικη ο τροπος που τα εξηγησες ειναι κατανοητος.η βαρυτητα στη σεληνη ποσο διαφορα εχει?δηλαδη η πετρα που επεσε απο τα χερια του αστροναυτη καταλαθος ηταν φυσιολογικο?φαντασου οτι η διαφορα ηταν αμυδρη,επεσε κατω με καθυστερηση κλασματων του δευτερολεπτου αναλογικα με το αν επεφτε στη γη.ενα γελοιο επιχειρημα που ακουσα προσφατα ειναι οτι καταπολεμησαν τη βαρυτητα στο υποτιθεμενο στουντιο απλα βαζοντας το βιντεο σε αργη κινηση...ε ενταξει αυτο παρα ειναι ανοησια
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 QED Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
kapoios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 H βαρύτητα πάνω στη σελήνη είναι το 1/6 σε σχέση με τη βαρύτητα πάνω στη Γη που σημαίνει ότι όλα τα σώματα εκεί ζυγίζουν έξι φορές λιγότερο και φυσικά και οι αστροναύτες.http://www.youtube.com/watch?v=Bw9BEZOi-vQΣτο περίφημο παραπάνω βίντεο αναπαραγωγή του πειράματος του Γαλιλαίου σε σεληνιακό περιβάλλον ο αστροναύτης Ντέιβ Σκοτ αφήνει ένα φτερό και ένα σφυρί να πέσουν από το ύψος περίπου του ώμου του (κάπου 1.60 μέτρα πάνω από το έδαφος). Στη Γη που η επιτάχυνση της βαρύτητας είναι 10μέτρα το δευτερόλεπτο εις το τετράγωνο, τα δύο σώματα φτάνουν στο έδαφος πρώτα το σφυρί μέσα σε περίπου 0,2 δευτερόλεπτα και το φτερό ελάχιστα αργότερα λόγω της αντίστασης του αέρα. Σε σεληνιακό περιβάλλον με το 1/6 της γήινης βαρύτητας και μέσα σε κενό αέρα τα δύο σώματα φτάνουν στο έδαφος ακριβώς την ίδια στιγμή και κάνουν 1 δευτερόλεπτο μέχρι να χτυπήσουν το έδαφος ταυτόχρονα. (Δείτε το σεληνιακό βίντεο της ταυτόχρονης πτώσης των δύο αντικειμένων με διαφορετική μάζα στο youtube το οποίο διαρκεί ακριβώς 1 δευτερόλεπτο) Ο Γαλιλαίος με το περίφημο πείραμα στην Πίζα και την αρχή της ισοδυναμίας απέδειξε ότι όλα τα σώματα πέφτουν με την ίδια επιτάχυνση μέσα σε ένα βαρυτικό πεδίο, ανεξάρτητα απ'τη μάζα τους.Βέβαια τώρα τελευταία έχει ανακαλυφθεί και μια εκπληκτικά απρόσμενη εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα αλλά δεν θα την αναπτύξω εδώ για να μη σας μπερδέψω! ενα γελοιο επιχειρημα που ακουσα προσφατα ειναι οτι καταπολεμησαν τη βαρυτητα στο υποτιθεμενο στουντιο απλα βαζοντας το βιντεο σε αργη κινησηΌντως γελοίο επιχείρημα.Επιπλέον αν παίξεις τα σεληνιακά φιλμ σε συνθήκες "γήινης βαρύτητας", δηλαδή αρκετές φορές πιο γρήγορα, τότε θα διαπιστώσεις ότι η κίνηση των αστροναυτών είναι εντελώς αφύσικη, απόδειξη ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σε καμία περίπτωση αργή κίνηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα