gil-galad Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 εχει καποιος το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο???ενδιαφερομαι πολυ να το αγορασω(των 12") και θα ηθελα γνωμες απο καποιον που το εχει χρησιμοποιησει(και για λιγοτερες ιντσες ΟΚ)...ευχαριστω Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
geobalt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Είναι πολύ καλό τηλεσκόπιο. Tα go-to του είναι απίστευτα ακριβή μέχρι και με πραγματικά μη λεπτομερές αρχικό align. Ομοίως και το tracking. Εμένα όντας 8ιντσων είναι και πολύ εύκολο στις μετακινήσεις και το στήσιμο- ισως και το 12 να είναι οριακό για μετακίνηση απο άποψη βάρους. Και απο αλλους κατοχους που εχουν και το 12' ακουω πολυ καλα λογια. Φυσικά αν σκοπευεις να το φορτώσεις πολύ (οδηγητικο τηλεσκοπιο, ογκωδεις μηχανες dslr, διαγωνιο 2ιντσων κτλ.) καλο θα ειναι να προσεχεις την κατανομη βαρους (αλλα αυτά είναι λεπτομέρειες που θα συζητηθούν οταν ήδη έχεις ασχοληθεί με το τηλεσκόπιο). Μειονεκτήματα; Δεν εχει κάποια καλούδια του "αδερφού" LX200, όπως mirror lock και την πιο στιβαρή βάση, αλλά με σαφή διαφορά σε τιμή. Γενικά, εγώ είμαι υπερευχαριστημένος. Γιώργος Μπαλτόγλου------------------------ 8'' LX90 UHTC
nikos1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Αγαπητέ φίλε, εχω το LX90 GPS 8'' το οποίο αγόρασα τον περασμένο Φεβρουάριο. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος με την ευκολία που βρίσκει τους ''στόχους''. Ενδεικτικά σου αναφέρω οτι με μια απλή ''ευθυγράμμιση δυο αστέρων'' βρίσκει τα πάντα στον ουρανό με απόκλιση βέβαια κάποια λεπτά της μοίρας (αναλογα τις περιπτώσεις). Το παραπάνω είναι μεγάλο προτέρημα διότι μαθαίνεις γρήγορα τον ουρανό κτλ. Επίσης τα οπτικά του (όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου) ειναι μια χαρά και δεν εχω κανένα πρόβλήμα. Το συγκεκρίμένο τηλεσκόπιο όμως εχει και κάποια ''μειονεκτήματα'' κατα τη γνώμη μου: α) δεν μπορείς να το κουβαλάς εύκολα διότι εχει όγκο και ειναι εύαισθητο σε κραδασμούς β) σε μεγάλο ψύχος ή υψηλή υγρασία μπορεί να ''κολλήσει'' το up -down στο autostar (χειριστήριο), το οποίο βέβαια ''ξεκολλάει'' μετα απο ενα διάστημα της ώρας. Πιστεύω οτι αυτά τηλεκόπια ειναι καλύτερα για μόνιμη θεσή και παρατηρητήριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα