Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παιδια, θελω να στειλω ας πουμε 700$ σε εμπορο στην αμερικη, χωρις να χρησιμοποιησω visa ή paypal, αλλα απλα καταθεση στον λογαριασμο του.

1) Ξερετε ποσο περιπου θα με χρεωσει η τραπεζα για εξοδα μεταφορας?

Θα υπαρχει και εξοδο μετατροπης απο ευρω σε δολαριο?

Το εχετε κανει?

Αρνητικες εμπειριες?

Λετε να προχωρησω?

Δημοσιεύτηκε

Δε ξερω αν υπαρχει κοστος για συναλλαγμα .

Μαλλον μιλας για εμβασμα .Εγω με αλους 2 φιλους καναμε παραγγελια για μουσικα οργανα κια πληρωσαμε απο Εθνικη Τραπεζα , με εμβασμα ,17 Ευρω επιπλεον .

Ακουσα οτι το φθηνοτερο κοστος εμβασματος το εχει η Eurobank , αλλα και παλι 17 Ευρω μπροστα σε 700 δολλαρια ειναι πολυ μικρο ποσοστο .

Ελπιζω να βοηθησα .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Ουπς!

Βρηκα αυτο που ειχε γραψει ο φιλος stemi:

Εγώ εντωμεταξύ απόστειλα με έμβασμα κάποια χρήματα (2270 Ευρώ) μέσω της τράπεζας Πειραιώς. Τα χρήματα τελικά επέστρεψαν πίσω μετά από 2 εβδομάδες ενώ είχα ήδη πληρώσει 50 Ευρώ (34 Ευρώ για αποστολή και 16 για επαναπροώθηση γιατί λόγω λάθους του υπαλλήλου τα λεφτά είχαν κωλύσει σε μια ενδιάμεση τράπεζα. Η πλάκα είναι ότι η ενδιάμεσος πήρε άλλα 35 Ευρώ για να τα στείλει πίσω!! Ζημιά δηλαδή 85 Ευρώ. Ο λόγος που τα ξανάστειλε είναι ότι η τελική τράπεζα δέχονταν μόνο $ και εγώ είχα στείλει Ευρώ. Ο υπάλληλος δεν το γνώριζε… Κατηγόρησα ελαφρά τον υπάλληλο, εκείνος προσφέρθηκε να πληρώσει από την τσέπη του τη ζημιά αλλά δεν δέχτηκα. Πήρα τα λεφτά λοιπόν και έψαξα για Paypal και Western Union. Αυτοί θέλουν όμως 5% και 91 Ευρώ αντίστοιχα!

Xρησιμο φαινεται:

Μην στελνετε στην αμερικη ευρω. Στελνετε μονο δολλαρια.

Δημοσιεύτηκε
Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι με το έμβασμα δεν έχεις κάποια κάλυψη σε περίπτωση απάτης. Είναι σαν να έχεις δώσει μετρητά, δεν υπάρχουν διαδικασίες άρνησης όπως με το paypal, τις πιστωτικές κ.ά.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ξερω και γω που να παρει...

Αξιοπιστος φαινεται, απο ebay ειναι και συνεχεια πουλαει ακριβα, πανακριβα για την ακριβεια, οπτικα.

Αλλα μου ζητησε bank wire transfer...

Ξερω και γω?

Λεω να προχωρησω και να πονταρω...

Ειναι σε ποια περιπτωση θα την φαω καμια φορα με τις αγορες απο το internet. Ελπιζω να μην γινει σε πανακριβο πραγμα σαν κιαυτο...

Δημοσιεύτηκε

Αφηστε με ησυχο!!!

Δεν πα να ..... και ο εμπορος απο το ebay και η τραπεζα μου η eyrobank, που θα στειλω λεφτα με εμβασμα!!!

Στην eyrobank ουτε που ξεραν τις διαδικασιες να σε βοηθησουν με τα εμβασματα... Η συμβουλη τους: στειλε τα με western union! Ή στειλε τα μεσω e-banking!

To e-banking της eyrobank το ειχα χρησιμοποιησει πριν απο ενα χρονο και δεν εστελνε αυτοματα εμβασμα, μου ξαναγυρισε πισω και μονο οταν τους εβρισα στο τηλεφωνο, το στειλαν στην Γερμανια, χαριστηκα...

Τωρα που το ξαναειδα, εχει βελτιωθει ο μηχανισμος που στελνεις εμβασματα, αλλα και παλι ποιος μου λεει οτι δεν θα γινει κανενα λαθος και δεν θα μου γυρισουν πισω τα λεφτα?

Κανεις. Το πιο σιγουρο κιολας ειναι να γινει λαθος.

Συμπερασμα: Αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος, δεν στελνεις εμβασμα στην Αμερικη, πχ να στειλεις λεφτα σε γνωστο σου για αναγκη κτλ.

Ιδιως αν δεν εχεις ξαναστειλει...

Καλυτερα σε φακελο συστημενο και ασφαλισμενο... (λεμε τωρα)

Δεν πα να ..... και ο εμπορος απο το ebay και η τραπεζα μου η eyrobank, που θα στειλω λεφτα με εμβασμα!!!

Την υσηχια μου θελω!

Δημοσιεύτηκε
Εγώ εντωμεταξύ απόστειλα με έμβασμα κάποια χρήματα (2270 Ευρώ) μέσω της τράπεζας Πειραιώς. Τα χρήματα τελικά επέστρεψαν πίσω μετά από 2 εβδομάδες ενώ είχα ήδη πληρώσει 50 Ευρώ (34 Ευρώ για αποστολή και 16 για επαναπροώθηση γιατί λόγω λάθους του υπαλλήλου τα λεφτά είχαν κωλύσει σε μια ενδιάμεση τράπεζα. Η πλάκα είναι ότι η ενδιάμεσος πήρε άλλα 35 Ευρώ για να τα στείλει πίσω!! Ζημιά δηλαδή 85 Ευρώ. Ο λόγος που τα ξανάστειλε είναι ότι η τελική τράπεζα δέχονταν μόνο $ και εγώ είχα στείλει Ευρώ. Ο υπάλληλος δεν το γνώριζε… Κατηγόρησα ελαφρά τον υπάλληλο, εκείνος προσφέρθηκε να πληρώσει από την τσέπη του τη ζημιά αλλά δεν δέχτηκα. Πήρα τα λεφτά λοιπόν και έψαξα για Paypal και Western Union. Αυτοί θέλουν όμως 5% και 91 Ευρώ αντίστοιχα!

Αφου δεν ξερουν οι ανθρωποι!!!

Που να μπλεξεις κιολας και να χρωστας σε τραπεζα λεφτα απο δανειο...

Την εκατσες καλα, βαζω στοιχιμα γιαυτο!

Αν δεν βαλεις δικηγορο δεν θα βγαλεις ακρη.

(ευτυχως που δεν εχω λογο να παρω δανειο...)

Ο υπάλληλος δεν το γνώριζε… Κατηγόρησα ελαφρά τον υπάλληλο, εκείνος προσφέρθηκε να πληρώσει από την τσέπη του τη ζημιά αλλά δεν δέχτηκα.

Θα επρεπε να τον βαλεις να πληρωσει!

Μεγαλο λαθος!

Θα κανει το ιδιο και σε αλλον.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης