Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω το νέο μου απόκτημα! :D ! Μετά από αρκετή σκέψη :-k :-k και αξιολόγηση πολλών post αποφάσισα και πήρα το Skywatcher 150/750 διοπτρικό σωλήνα για χρήση οπτικής παρατήρησης σε βαθύ ουρανό και (γιατί όχι) πειράματα σε φωτογράφηση ευρέως πεδίου.

Το κριτήριο της φορητότητας και του προϋπολογισμού, αλλά κυρίως η παραδοσιακή μου προσκόληση σε διοπτρικά από πιτσιρικάς, δεν μου άφησαν και πολλές επιλογές...

Ελπίζω να με βγάλει ασπροπρόσωπο O:)

150750.jpg.f4ab2013691fbeb491e2136b3c05e210.jpg

Το νέο μου εργαλείο !!

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

Καλές παρατηρήσεις.

Και να το ευχαριστηθείς όσο περισσότερο γίνεται.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι έκανες πολύ καλή επιλογή. Παρόλο που θέλω πολλές ίντσες, το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο το έχω βάλει κι εγώ στο μάτι και θα το πάρω κάποια στιγμή. Είναι γρήγορο (f/5) οπότε είναι ιδανικό για μεγάλους στόχους στον βαθύ ουρανό και για αστροφωτογράφηση σε μεγάλα αντικείμενα. Νομίζω πως με αυτό και ένα μεγάλο dob μπορείς να καλυφτείς για όλα τα αντικείμενα του ουρανού. =D>
Δημοσιεύτηκε
Μεγιές και καθαρούς ουρανούς! 6ιντσο διοπτρικό με μεγάλα πεδία. Σημειακά άστρα και το M31 να χωράει στο πεδίο. Μπορείς να πάρεις και ωραίες φωτογραφίες επίσης.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Απο χρωματικη εκτροπη τη λεει (ρωταω γιατι ειναι πολυ γρηγορο για αχρωματικο)

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε

Ηλία καλορίζικο! Έχω κι εγώ αυτό το σωλήνα για βαθύ ουρανό και μεγάλα πεδία σε χαμηλές μεγεθύνσεις και είναι καταπληκτικός.

Σε σκοτεινό ουρανό θα "χαθείς" ευχάριστα :D

Νάσαι καλά και καλές παρατηρήσεις!

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Ηλία καλές παρατηρήσεις!!!!!:shock:

Έχω το ίδιο και σου εγγυώμαι ότι θα το ευχαριστηθείς. =P~

Πολύ καλό τηλεσκόπιο και ειδικά για βαθύ ουρανό και Φώτο.

Έχω κατεβάσει Φώτο από την πρώτη φωτογράφιση όταν το πήρα.

Στις αναζητήσεις θα πας σελίδα 5 , 28/2/2008 ,ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ASTROFOTO SKYWATCHER 150/750

Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου!!!!!!!!!! :cheesy:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ :cheesy:

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου σας ευχαριστώ όλους :D !! Εύχομαι στον καθένα σας καθαρούς ουρανούς και όλες τις εικόνες που ονειρεύεστε!

Έχω χ.. από τη χαρά μου και δεν είχα καν ακόμη την ευκαιρία να το δοκιμάσω!

Ανδρέα, δεν βλέπω την ώρα να το βάλουμε παρέα με το μεγάλο του ξαδελφάκι (σου!).

planetman, ελπίζω να αποζημειωθω για την έλλειψη περισσότερων ιντσών από το contrast και την ευκρίνεια.

Babgia, τελικά το έκανα!! Thnx

Ευστάθιε, δεν κρατιέμαι να κάνω όλα αυτά που λές!

Δημήτρη(lunar), δεν έχω κάνει ακόμη δοκιμή, σίγουρα θα υπάρχει, το θέμα είναι κατά πόσο ενοχλεί και αν μαζεύεται με κανένα βοήθημα..

Ηλία, είσαι ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για την επιλογή μου (οπότε σε σένα θα τα χώσω αν δεν μου αρέσει :!: :!: :!: :P )

Δημήτρη συγκάτοχε, ελπίζω να το χαρούμέ όσο υπόσχεται!!

Σταμάτη ελπίζω όχι!! Η φωτογράφηση είναι το κόλημμα μου!

Και πάλι ευχαριστώ σε όλους!!

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε
Θα συμβούλευα να μήν χρησιμοποιήσεις fringe killer φίλτρο μιάς και μειώνει την φωτεινότητα. Έτσι και αλλιώς σε deep sky λίγοι στόχοι θα έχουν χρωματική εκτροπή. Υπάρχει και το chromacor ( κάνε μία αναζήτηση εδώ και στο google να δείς τι είναι) αλλά είναι ακριβό και διαδικασία για να εγκατασταθεί και δεν νομίζω να το χρειάζεσαι μιάς και δεν θα κάνεις τόσο πλανητική.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Ηλία καλορίζικο!! =D> =D> =D> =D>

Επειδή το σκεπτικό μου είναι το ίδιο με το δικό σου και κάποια στιγμή θα κάνω το βήμα, θα ήθελα και τις εντυπώσεις σου και θα τις περιμένω!

Καθαρούς ουρανούς!!

Φιλικά,

Λεωνίδας

Δημοσιεύτηκε

Ευστάθιε έχεις δίκιο. Το Chromacor είναι ακριβό και η διάταξη χρειάζεται συχνά collimation. Για τα φίλτρα fringe killer/v-block/minus violet δεν έχω εμπειρία, στο βαθύ ουρανό όμως μάλλον δεν θα τα χρειαστώ. Δεν το προορίζω για φωτογράφηση αλλά είμαι πολύ περίεργος να το δοκιμάσω!

Seirie, ευχαρίστως! Θα προσπαθήσω να το τεστάρω αύριο.

Σταμάτη, αντί για το φακό ...πήρα το τηλεσκόπιο! Και ποιος δεν τον θέλει, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω δουλειά με τον WO 2"SWAN μου...

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε

Ηλία ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ και από εμένα.

Να το ευχαριστηθείς σε πολλές μοναδικές βραδιές.

Δημήτρης.

“ Ο χώρος και ο χρόνος είναι έννοιες ενδογενώς δεμένες μεταξύ τους “ . ??? :shock: :roll: #-o
Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικο φίλε μου. Πάρα πολύ καλή αγορά. Θα ευχαριστηθείς με τα πεδία που σου δίνει.
Δημοσιεύτηκε

Φίλοι σας ευχαριστώ θερμά!

Έχω ήδη τις πρώτες εντυπώσεις από ένα μικρό τεστ χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό, αλλά για να μην προτρέχω θα το δοκιμάσω και σε σκοτεινό ουρανό για να σας πω τις πρώτες μου απόψεις!

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικο Ηλία!!! =;

Σου εύχομαι να το χαρείς!

Εγώ ακόμα ψάχνομαι για στήριξη και μηχανή Canon.. :(

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε

Ηλία ένας λόγος παραπάνω να περιμένω εγώ τουλάχιστον, τις πρώτες εντυπώσεις 8-[ :-# [-o<

Πιστεύω όμως ότι θα μείνεις παραπάνω από ευχαριστημένος ... :cheesy: :cheesy:

Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα το 150άρι στο διπλό σμήνος του Περσέα με έναν 27άρη panoptic που είχα τότε, μου ήλθαν στο νου τα λόγια του Frank Bowman στην Οδύσσεια 2001, στο σημείο που λέει "My god, it's full of stars!" :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Εύχομαι ολόψυχα καθαρούς ουρανούς και θα τα πούμε κι από κοντά.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ πολύ!

Οι πρώτες δοκιμές στην πόλη και τον Κιθαιρώνα με άφησαν κατάπληκτο! Ηλία, το παραπάνω από ευχαριστημένος δεν λέει τίποτα.. Είμαι ενθουσιασμένος! Δεν χορταίνω το contrast και την ευκρίνεια των εικόνων που δίνει, ιδιαίτερα σε σμήνη και φωτεινά αντικείμενα. Πραγματικά έχασα η μπάλα όταν είδα την Κυψέλη και τον Άρη να πλησιάζει, μια εικόνα περισ. απο 3 μοίρες με έναν 33άρη 2" φακό :shock: !. Εκεί όμως που 'φυσάει' είναι η φωτογραφική του ταχύτητα. Κάποιες φλου δοκιμές που έκανα κατέληξαν με την κατάλληλη επεξεργασία σε φωτογραφίες που ήδη ανέβασα \:D/ .

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ Κατερίνα!

Ναι, είναι ο WO SWAN 33mm. Κούμπωσε άψογα με το τηλεσκόπιο.

Ηλίας Νταγιόγλου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης