Andreas2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Καλησπέρα σε όλους!!!Εδω και κάποιες μέρες είμαι κ εγω κάτοχος μιας EQ6 PRO SYSCAN με ένα Skywatcher 130N πάνω! Χθές έκανα την πρώτη μου προσπάθεια για οπτική παρατηρηση αλλα... ΤΙΠΟΤΑ... Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπησα ήταν η μεγάλη δυσκολία να κάνω πολική ευθυγράμμιση... Μέσα από την πολική διοπτρα δεν φαινόταν τιποτα απολύτως εκτός απο ενα κοκκινο φωτάκι. Δεν κατάφερα να δω ουτε ένα αστέρι μέσα από αυτήν, αν κ προσπάθησα να εστιασω απο το προσοφθάλμιο της πολικής. Επισης ο χάρτης που φαινεται μεσα απο την πολική διοπτρα καθώς και τα γράμματα είναι τελείως ανάποδα... ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΠΟΔΑ... ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ... Τελικά δεν κατάφερα να κάνω σοβαρή πολική ευθυγράμμιση... Ενα δευτερο πρόβλημα που είχα ειναι πως ενω εκανα μια ανεκτη με το ματι πολική ευθυγραμμιση, (τα άστρα εμεναν στο οπτικό μου πεδιο με ενα 20mm προσοφθάλμιο για περίπου 5 λεπτα) δεν μπορουσα με τπτ να κάνω ουτε 1 star alignment ουτε 2 ουτε βεβαια 3. Το τηλεσκόπιο γυρνούσε προς την περιοχη του αστερα αλλά δεν κατάφερα να κεντραρω κανεναν γιατι προέκιπτε κ ενα τριτο προβλημα... Το τρίτο πρόβλημα αφορα το χειρηστηριο κ πιο συγκεκριμένα το αριστερό βελάκι. Οταν το πατουσα το τηλεσκόπιο γυρνουσε προς την αριστερη μερια αλλά μετά χωρίς να πατησω τπτ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ... στην αρχική θέση πριν πατησω το αριστερο κουμπι.... Νομίζω πως είχα αρκετά προβλήματα για πρωτη βραδια... κ σκέφτομαι μηπως υπάρχει κάποιο πρόβλήμα με τη βάση... ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ William Optics ZenithStar 80mm ED IISkywatcher 130NEQ6 ProCanon EOS 450D & Orion Starshoot Autoguider
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Κατ αρχην καλοριζικη! Σχετικα με την πολικη ευθηγραμμιση, για να δεις αστερακια μεσα απο την πολικη διοπτρα περπει να στρεψεις τον αξονα της αποκλισης σε συγκεκριμενο σημειο (αφου βγαλεις το πλαστικο απο μπροστα..).Ο χαρτης που φαινεται στην πολικη διοπτρα εχει σκοπο να ερθει στον ιδιο προσανατολισμο με τον ουρανο αφου στρεψεις τον αξονα της ορθης αναφορας σε καταληλο σημειο. Οταν το πατουσα το τηλεσκόπιο γυρνουσε προς την αριστερη μερια αλλά μετά χωρίς να πατησω τπτ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ... στην αρχική θέση πριν πατησω το αριστερο κουμπι.... Μηπως δεν ειχε γινει σωστο ζυγισμα??
Andreas2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Το θέμα με την πολική διόπτρα λύθηκε! Απλά δεν ηξερα οτι πρέπει να περιστρέψω το τηλεσκόπιο για να ανοιξει... Όσο φίλε μου για το ζύγισμα είναι το μόνο (που μέχρι στιγμής μπορω να υποστηρίξω με σθένος οτι το κάνο καλά!) Τελικά θα χρειαστεί να αλλάξω το χειρηστηριο... Σευχαριστώ sheliak για τη βοηθεια και για τα γρηγορα αντανακλαστικά!!! William Optics ZenithStar 80mm ED IISkywatcher 130NEQ6 ProCanon EOS 450D & Orion Starshoot Autoguider
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δεν έχω εμπειρία με τη στήριξη αλλά το 3ο πρόβλημά σου μήπως έχει σχέση με το γεγονός ότι δεν ξέρει ότι πήγε λάθος και ότι διορθώνει μόνη της με σκοπό να ξαναγυρίζει πίσω; Έτσι μου το έκανε κι εμένα το ETX-70. Για δες το αυτό. Διάβασε τις οδηγίες... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Τελικά θα χρειαστεί να αλλάξω το χειρηστηριο...Ειναι εξακριβωμενο οτι εχει προβλημα το χειριστηριο? Ατυχια...
spartiatis Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Τελικά θα χρειαστεί να αλλάξω το χειρηστηριο...Ειναι εξακριβωμενο οτι εχει προβλημα το χειριστηριο? Ατυχια...Όχι ρε παίδες ,μη βιαζόσταστε ,σίγουρα δε φταίει το χειριστήριο Αυτό προέρχετε στη σπασμοδική κίνηση των μοτέρ,άλλοτε προς τη μια πλέυρα άλλοτε προς την άλλη ,άλλοτε καθόλου.Είναι κάτι που θα βρεις τρόπο να το συνηθήσεις αναγκαστηκά ,Αντρεαs2004. Παναγιώτης. http://nikolakakosfotos.webs.com/apps/photos/
Andreas2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Φίλε spartiatis, επικοινωνησα με το πλανηταριο κ μου ειπαν πως εχει προβλημα το χειρηστηριο... Περιμένω να έρθει το καινουριο και θα δουμε... William Optics ZenithStar 80mm ED IISkywatcher 130NEQ6 ProCanon EOS 450D & Orion Starshoot Autoguider
Andreas2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Και επαναφερω το θεμα με τις εξης παρατηρησειςΠριν λιγο γυρισα απο την σημερινη ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΗ πάλι... παρατηρηση... Το προβλημα μου ειναι το εξηςΕκανα πολικη ευθυγραμμιση νομίζω πετυχημενη! (πχ με προσοφθάλμιο 10mm και με baρlow 2χ ενας διπλός αστέρας που τυχεα εβαλα στο οπτικο μου πεδιο εμενε στο κέντρο του οπτικου πεδιου για 30 λεπτα και αν συνεχιζα κιαλλο... ακομα εκει θα ηταν...) ΑΡΑ Η ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ! Το προβλημα ηταν πάλι στο star allignment. Δεν εντοπιζε τους αστερες και μάλιστα μπορω να πω πως επεφτε αρκετα εξω. Επισης η ιδια περιπου αποκλιση ειχα και με το TheSky6 που χρησιμοποιω... Καμια ιδεα??? Υπάρχει καποιος στην Κερκυρα που θα μπορουσε να βοηθησει??? William Optics ZenithStar 80mm ED IISkywatcher 130NEQ6 ProCanon EOS 450D & Orion Starshoot Autoguider
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 27, 2008 Βεβαιώσου ότι βάζεις σωστές συντεταγμένες, βρέστες από google earth και ώρα κλπ. Κοίτα πάλι το Ε και Ν στις συντεταγμένες. Μετά, κάνε ένα 2 star align να δείς. Εμένα καμιά φορά είναι πιό ακριβές απο 3 star align. Αλλά γενικά να επιλέγεις άστρα σε διάφορες διευθύνσεις του ορίζοντα. Το καινούργιο χειριστήριο σου ήρθε? Μήπως είναι αυτό. starrynights.blog
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28, 2008 Καμια ιδεα??? Υπάρχει καποιος στην Κερκυρα που θα μπορουσε να βοηθησει???Παρόν!!!!Αλλά περίμενε 2 μέρες να πάρω άδεια!! (τέλος οι διακοπές.... Άντε πάλι στην δουλειά) Δοκίμασε να κανείς update firmware ! V3.21 Θα σου pm!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα