Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μετά τη δύση του ήλιου σήμερα κατά τις 8.40-9.05 εμφανίστηκε μια λωρίδα(χρώματος στον ουρανό) με χρώμα μουσταρδί (παράξενο σκούρο κίτρινο) με πάχος γύρω στις 10 μοίρες πάνω από τα βουνά της Τουρκίας (ίσως 20 μοίρες ύψος) στα ανατολικά, που εκτείνονταν από ΒΑ μέχρι ΝΑ κι ίσως κι πιο μακριά.

Το παραπάνω φαινόμενο έχει συμβεί αρκετές φορές άρα αποκλείεται το ενδεχόμενο φωτιάς αλλά ίσως είναι λόγο της ζέστης ή αιωρούμενων σωματιδίων (δεν είναι των ματιών μου καθώς άλλοι 3 άνθρωποι το έβλεπαν) ,ίσως να έχει σχέσεις κι με τον ήλιο(αντανακλάσεις κι τα λοιπά-πολύ πιθανό) αλλά στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο μπερδεύομαι μιας κι εμφανίστηκε στα ανατολικά (καλά δεν παίρνω κι όρκο ότι δεν υπήρχε δυτικά…)

Επειδή είμαι πολύ περίεργος μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας (ή επιστημονική εξήγηση αν κάποιος ξέρει) πως προκαλείται αυτός ο χρωματισμός στα ανατολικά? [-o<

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Μηπως εντασεται γενικα στα πλαισια του φαινομενου της ανατολης η δυσης?Γιατι απ'οσο ξερω λογω της διαθλασης στην ατμοσφαιρα εμφανιζεται μεχρι και πρασινο χρωμα κατα τη διαρκεια της δυσης.....

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον, κι εγώ αυτό νομίζω αλλά θα ήθελα να μάθω περρισότερα.

Πως δλδ αντανακλάται φως στα ανατολικά αφού ο ήλιος είναι αρκετά δυτικά...

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Πως δλδ αντανακλάται φως στα ανατολικά αφού ο ήλιος είναι αρκετά δυτικά...
Γινεται διαθλαση του φωτος μεσα στην ατμοσφαιρα...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
OK το κατάλαβα :) , ευχαριστώ

S.P. Langley

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης