παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 Τόσο καιρό που φωτογραφίζω διαπίστωσα ότι με τη χρήση του SD Mask στην άθροιση των φωτογραφιών στο Maxim DL δεν είναι απαραίτητη η χρήση των Dark Frames...Δείτε τις 2 φωτό, η μία είναι απλά άθροιση και η άλλη με 9*900sec dark frames.Η λήψεις και στα καρέ της φωτογραφίας είναι 900sec και είναι 7 φωτογραφίες. Το μόνο μετά το Maxim DL ήταν η επιλογή auto στο iris στο threshold...Τελικά τι γίνεται, χρειάζονται; Οι διαφορές είναι ελάχιστες... Απλή, χωρίς dark frames Με dark frames Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Andreas2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 Και εγώ την ιδια απορία εχω...Το ιδιο συμβαίνει κ με το DeepSkyStacker... Είναι τελικά απαραίτητα τα dark frames? William Optics ZenithStar 80mm ED IISkywatcher 130NEQ6 ProCanon EOS 450D & Orion Starshoot Autoguider
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 Στην canon EOS 400D, υπάρχει μια λειτουργία που λέγεται Long Exposures Noise Reduction και αν την ενεργοποιήσεις έχεις κατευθείαν τη φωτογραφία σαν να έχεις πάρει dark και έχεις κανει και την επεξεργασία. Θέλω να πω ότι μια ηλεκτρονική επεξεργασία μπορει να αποκαταστήσει την λήψη των dark frames..
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2008 Τηλέμαχε, αυτό που λες είναι dark frame στην ουσία, το τραβάει η μηχανή.Απλά δε ξέρω αν τραβώντας αρκετές λήψεις δεν χρειαστούν...Για τις DSLR δε ξέρω επειδή δεν έχουν ψύξη... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα