Gauss Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2009 Όποιος έχει δοκιμάσει κάποιο ας δώσει μια άποψη ή ένα συγκριτικό μιας και σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά ενός μεταχειρισμένου από τα παρακάτω: Skywatcher MAKSUTOV 127 EQ3-2 link VS Celestron C130 Maksutov link και για πιο οικονομική αγορά : Vixen vmc110L link VS Skywatcher Maksutov 102 Eq2 link Επίσης αν μπορεί κάποιος να μας πεί και τιμές ή αν ενδοιαφέρεται να πουλήσει κάποιο απ'αυτά ας με ενημερώσει... Ανάμεσα στο Βέγα,τον Ντενέμπ και τον Αλτάιρυπάρχει μία θέση του ουρανούόπου θα πάω σαν γίνωσκόνη αστρική,για κει σας κλείνω ραντεβού.
lunar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Για δες και αυτα ειναι βεβαια πιο ακριβα αλλα δες τα http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1030 http://www.orionoptics.co.uk/OMC/omc140sp.html Για το OMC140 θα σου πω οτι ειναι εξαιρετικο εργαλειο και στο λεω με τετοια βεβαιοτητα γιατι το εχω και μεχρι τωρα δεν με εχει απογοητευσει ποτε. Εξαιρετικα ειδωλα. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Gauss Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 αυτά που μου δείχνεις είναι όντως κορυφαία για την τιμή τους .. αν δείς όμως το άλλο μου post λέω πως διαθέτω πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που μου προτείνεις και μάλιστα αυτά που έχω βάλει για σύγκριση τα σηκώνει η τσέπη και πάλι με δυσκολια μεταχειρισμένα... γιαυτό θα ήθελα να ακούσω συγκριτικά με αυτά που αναφέρω παρά την καλή συμβουλή σου σε αυτά που μου έστειλες! Ανάμεσα στο Βέγα,τον Ντενέμπ και τον Αλτάιρυπάρχει μία θέση του ουρανούόπου θα πάω σαν γίνωσκόνη αστρική,για κει σας κλείνω ραντεβού.
lunar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Eγω σαν πρωτη επιλογη θα ειχα το celestron και μετα το sw127 ποιο κατω θα εχει πολυ μικρη φωτοσυλλεκτικη ικανοτητα. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Gauss Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 και γω προς τα εκεί τείνω αλλά στο cloudynigths του celestron του δίνει πολύ ασχημο review... link και μπορώ να πω πως με επηρρέασε. Από την άλλη πλεύρα τα 102 εχουν μικρότερη φωτοσυλεκτική αλλά είναι και πιο φτηνά και πιο φορητά πιστευω μιας και θα μπορώ να τους βάλω την eq2 αντί της eq3 (αν και δεν γνωρίζω διαφορές μιας και έχω μόνο dob) μπορεί βέβαια να κάνω και τελείως λάθος γιαυτό και έγραψα το topic... Δηλάδη πιστεύεις θα έχουν μεγάλη διαφορά σε κατασκότεινο ουρανό τα 102 από τα 127? Ανάμεσα στο Βέγα,τον Ντενέμπ και τον Αλτάιρυπάρχει μία θέση του ουρανούόπου θα πάω σαν γίνωσκόνη αστρική,για κει σας κλείνω ραντεβού.
lunar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Μεγαλη. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
babgia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Η δική μου γνώμη είναι MAK SW-127 μεταχειρισμένο με μια βάση EQ3-2 ή PORTA φυσικά μεταχειρισμένη με τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις.Αν θυμάμαι καλά υπάρχουν τέτοιες αγγελίες. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Gauss Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 υπάρχουν ,οχι στα χρηματα που διαθετω αλλα πολυ παραπανω,απλά είναι λίγο τσιμπιμένες (για μένα φυσικά) .. ίσως περιμένω λίγο ακόμη για καμια καλύτερη... Ανάμεσα στο Βέγα,τον Ντενέμπ και τον Αλτάιρυπάρχει μία θέση του ουρανούόπου θα πάω σαν γίνωσκόνη αστρική,για κει σας κλείνω ραντεβού.
lunar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Εχεις ακομα ενα π.μ. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Έχω δεί μέσα από το S-W 127 ενός φίλου και από το VIXEN 110. To πρώτο έχει πολύ καλές εικόνες για τη διάμετρό του και εξυπηρέτησε τον φίλο μου σαν μοναδικό του τηλεσκόπιο για πολύ καιρό. Το δεύτερο είναι πολύ απλή κατασκευή με πλαστικά εσωτερικά μέρη (σύστημα εστίασης κ.λ.π) με αποτέλεσμα να είναι πολύ ελαφρύ αλλά όμως στο δείγμα που δοκίμασα τα οπτικά ήταν πολύ άσχημα. Δεν σήκωνε μεγεθύνσεις πάνω από 50Χ γιατί η ανάλυση ήταν πολύ φτωχή και υπήρχαν έντονες οπτικές εκτροπές ακόμα και στο κέντρο της εικόνας. Δεν ξέρω αν αυτες είναι γενικά οι οπτικές του προδιαγραφές, μπορεί και να ήταν ένα ελαττωματικό δείγμα, αλλά δεν θα το σύστηνα με βάση την ποιότητα κατασκευής του. Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να δοκιμάσει κανείς πριν αποφασίσει.Το Orion Optics 140 έχει υποστεί αρκετές επανασχεδιάσεις και βελτιώσεις και είναι πλέον ένα ώριμο προϊόν με εξαιρετικά οπτικά. Πάντα το σκεφτόμουν σαν ενδιάμεσο grab and go τηλεσκόπιο, ανάμεσα στο μικρό αποχρωματικό και το 10ιντσο νευτώνειο. Μπορεί να είναι και το μόνο τηλεσκόπιο που θα έχει κάποιος.Δημήτρη θα μπορούσες να παρουσιάσεις μιά δοκιμή του Ο-Ο 140! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Θα σε συμβουλευα να μη παρεις το C 130 . Απο τη μερια του εστιαστη , στο τελος του σωληνα εχει πολυ πλαστικο . Επισης εχει ενα φιλτρο ενσωματωμενο για να εμποδιζει να περναει σκονη . Αν το παρεις θα πρεπει να κανεις επεμβασεις . Πρωτα να βγαλεις αυτο το φιλτρο και δευτερον να βγαλεις το πλαστικο καλυμμα και να φτιαξες ενα μεταλλικο , για καλυτερη ποιοτητα . Το ιδιο κυκλοφορει και ως KONUS καθως και με αλλες επωνυμιες . Μου αρεσει παρα πολυ το SKW 127 . Πανεμορφο ! Αυτο θα σου προτεινα . Δεν εχω δει μεσα απο το VIXEN ουτε απο το 6" . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
lunar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Πολυ ευχαριστως Στεφανε θα σας ετοιμασω κατι απο εβδομαδα. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Gauss Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2009 Σας ευχαριστώ όλους ήδη έχω μπεί στη σειρά μου οπότε τείνω προς τον δρόμο του SW 127 χάρη στις γνώμες και προσωπικές εμπειρίες σας. Μακάρι να είχα την δυνατότητα για το OO140 αλλά βγαίνει πολύ έξω από τον προυπολογισμό μου ακόμη και αν μαζεψω χρήματα για τους επόμενους 2 μήνες.Παρά ταύτα ας μου κριτηκάρει κάποιος και το πιο οικονομικό SW 102 από προσωπική εμπειρία αν γίνεται... Ευχαριστώ Ανάμεσα στο Βέγα,τον Ντενέμπ και τον Αλτάιρυπάρχει μία θέση του ουρανούόπου θα πάω σαν γίνωσκόνη αστρική,για κει σας κλείνω ραντεβού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα