Jump to content

Φωτογραφικές ανησυχίες...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας κοπέλια, μέχρι τώρα φωτογραφίζω με τον 8ιντσο skywatcher f/6 σωλήνα ο οποίος προέρχεται από το διάσημο πλέον dob 8. Μου αρέσει να φωτογραφίζω σε μεγάλες εστιακές εποστάσεις αλλά αντιμετωπίζω όμως 2 βασικά προβλήματα. Το 1ο είναι πως λόγω μεγέθους του σωλήνα και εστιακού μήκους οι φωτογραφίες δύσκολα δεν βγαίνουν κουνημένες και το 2ο είναι πως έχω κόμη στα άκρα και το πεδίο δεν είναι και ό, τι καλύτερο. Ένα 3ο βέβαια θέμα είναι πως όσο φωτογραφίζω το τηλεσκόπιο είναι δεσμευμένο κι εγώ κάθομαι σε μια γωνία και βαριέμαι...

 

Θα ήθελα να έπαιρνα ένα μικρό τηλεσκόπιο με μικρότερη εστιακή ώστε να λύσω όσο γίνεται το 1ο θέμα και το 3ο. Το κλασικό πλέον skywatcher ed80 είναι μια λύση αλλά κάτι δεν μου κολλάει εδώ. Είναι αργό και δεν μου αρέσει. Σκεφτόμουν, θα μπορούσε ένα 6ιντσο νευτώνειο να κάνει τη δουλειά; Το συγκεκριμένο είναι f/5 και είναι λέει για φωτογράφηση. Αν κατάλαβα καλά περιλαμβάνει διορθωτή πεδίου;

 

Γενικά σαν επιλογή πώς είναι; Μπορεί να μπει στο παιχνίδι; :-k

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είναι μόνο η κόμη που πρέπει να σε ενδιαφέρει αλά επίσης

και η καμπυλότητα πεδίου που είναι το ίδιο σοβαρή όπως η κόμη.

Σε ένα τόσο γρήγορο, σύστημα πρέπει να περιμένεις και απο τα δύο.

Φαίνεται να έχει διορθωτή κόμης αλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικός.

Σε αυτήν την τιμή πάντως μην περιμένεις και πολά....

Εγώ θα προτιμούσα αυτό , ειναι νομίζω το φθηνότερο που πιθανά (??)να σου προσφέρει ενα

αρκετά επίπεδο πεδίο για φωτογράφηση ...

Υπόψην ότι είναι F/8 , αλά σε αυτή τη ζωή δυστυχώς δεν μπορείς να τα έχεις όλα !!

(και μικρό F και χωρίς κόμη και επίπεδο και μεγάλο πεδίο για μεγάλους αισθητήρες χωρίς vignetting)

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η πλέον βολική λύση για μικρή εστιακή και (κατά συνέπεια) μεγάλο πεδίο είναι ένα μικρό αποχρωματικό, όπως αυτό που ανέφερες. Αν μας εξηγούσες τι ακριβώς εννοείς "κάτι δεν μου κόλλάει" ίσως βοηθήσουμε περισσότερο.

 

Το "αργό" διορθώνεται με κάποιον μειωτή εστιακού λόγου (0.63 ή 0.8 καλύτερα) αλλά φυσικά δεν διορθώνεται πλήρως η καμπυλότητα του πεδίου. Για την τελευταία υπάρχει η λύση του flattener (όχι reducer/flattener) όπως της Astrotech ή της TS.

 

Αν πάλι δεν θέλεις να μπλέξεις με μειωτές/διορθωτές υπάρχουν και πιο κοντοί σωλήνες, π.χ. Equinox80 ή Onyx80 στο f/6.25 και τα ακριβότερα f/6 της Astrotech και TMB. Την καμπυλότητα όμως πάλι δεν τη γλυτώνεις, εδώ ισχύει ο νόμος της αγοράς, δηλ. για διορθωμένο πεδίο πρέπει να πληρώσεις. Υπάρχουν επίπεδοι αστρογράφοι όπως το περίφημο Pentax75 SDHF ή το Televue 60is με ανάλογες τιμές βέβαια.

 

Πίστεψε με, αναζητώ εδώ και πολύ καιρό τον ιδανικό φθηνό "μικρό" αστρογράφο αλλά δεν υπάρχει!

 

Φιλικά

Ηλίας

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγω θα σου ελεγα να βελτιωσεις οσο μπορεις πρωτα τον υπαρχον συστημα. Καλή οδήγηση, καλό και προσεκτικό ζυγισμα. Κανεις οδηγηση με 70/500 , για κοιτα αν ανεβασεις με barlow την εστιακή του οδηγητικού; Αν μοιωσεις καπως το βαρος;

 

Λοιπον, να ξεκαθαρισουμε: reducer/flattener στο σωλήνα του ντοπς το βλεπω χλωμό. Ηδη πρεπει να υπαρχει προβλημα back focus αρα χωρίς κοψιμο του σωλήνα δεν το βλέπω εφικτό

 

Το f/7 f/8 κλπ ΔΕΝ ειναι πολύ αργα για ενα αποχρωματικο και φωτογραφιση.

 

Με μικρη εστιακή θα εχεις μεν ευκολοτερη οδηγηση αλλα θα αλαξεις και τους στοχους που θα τραβας (πας για τους μεγαλους). Μην υποτιμας και το field και την αναλυση που θα σου δωσει ενας κοντος σωλήνας σε συνδιασμο με τις καμερες που υπαρχουν αυτην την στιγμή στο εμποριο, και ποσο αυτο θα σου αλαξει/περιορισει το ειδος και τον αριθμο των στοχων που θα μπορεις να τραβας. Ξερεις ποσο μου λειπει η αναλυση που μπορεις να βαλεις με 1200mm εστιακή αποσταση και η δυνατοτητα να κατεβασεις τα arcs/pixel ανεβαζοντας την εστιακή με ενα balrow; Ξερεις, τα κοντα εχουν το αναποδο προβλημα απο το κοντο back focus, ο barlow χωρις διαγωνιο ειναι σχεδον ανεφικτος, και με διαγωνιο βαζεις αλλα προβλήματα στο κεφαλι σου.

 

Το Οριον που λεει ο Γιωργος μου φενεται ειναι παρομοιο με το GSO που πουλαει η TS. Και εγω ριχνω κλεφτες ματιες (στο 6" βασικα) αλλα θελω να δω τι θα κανουν αλλοι με αυτα πρωτα, δεν ειμαι 100% σιγουρος. Φυσικά η λύση του Σταματη με το Vixen ειναι δοκιμασμενη (οπως και οι αλλες με τα ΤΑΚ κλπ αν αντεχει η τσεπη σου).

 

Ενας συμβιβασμος που θα εχεις δει να παιζει πολύ ειναι ενα SCT με μεγαλη εστιακή με reducer και ενα μικρό αποχρωματικό καβαλα. Ποτε το ενα τραβαει και το αλλο οδηγει, και το αναποδο. Και καλύπτεις ετσι ενα μεγαλο μερος απο τους στοχους αλλα φυσικα θα πρεπει να λυσεις προβλήματα οπως καμπυλωτητα κλπ

 

Εν κατακλειδι, οπως ξερεις, δεν υπαρχει ιδανικός συνδιασμός. Βλέπεις τι θες (και τι μπορεις) να φωτογραφιζεις και απλα το συνδιαζεις οσο καλυτερα μπορεις.

 

Και τωρα, οσο αφορα το 3, βρε Μανο, εχεις και χρονο και ορεξη να κανεις και παρατηρηση ταυτοχρονα; Χαρας το κουραγιο σου :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα ορε Κοπέλι!!

 

Απο οτι καταλαβα ψαχνουμε την καλυτερη αποδοση με αυτα που ιδη εχουμε ή την αναβαθμιση αυτον με οσο το δυνατον μικρο κοστος.

 

Το κλασικό πλέον skywatcher ed80 είναι μια λύση αλλά κάτι δεν μου κολλάει εδώ. Είναι αργό και δεν μου αρέσει.
Ναι ειναι λιγο αργο αλλα εχει πλεονεκτηματα σε σχεση με το νευτωνειο. Αλλα και παλι ειναι f7.5 (αν δεν κανω λαθος) δηλαδη σε αποχρωματικο τι θα ηθελες;; Μετα ξεφευγουμε στην τιμη αν παμε παρακατω. Θα μπορουσες να πας σε παραπανω ιντσες περνοντας εναν ED120 ας πουμε...
an"]Το 1ο είναι πως λόγω μεγέθους του σωλήνα και εστιακού μήκους οι φωτογραφίες δύσκολα δεν βγαίνουν κουνημένες
Δοκιμασε να αφαιρεσεις περιτα κιλα' date=' να κανεις πολυ καλη ευθυγραμμιση, ζυγισμα και καλη οδηγιση. Δοκιμασε να στησεις το τηλεσκοπιο σε σημειο οπου να μην το ποιανει ο αερας.

(ναι σιγουρα τα εχεις κανει αυτα...αλλα...)

 

Ένα 3ο βέβαια θέμα είναι πως όσο φωτογραφίζω το τηλεσκόπιο είναι δεσμευμένο κι εγώ κάθομαι σε μια γωνία και βαριέμαι...
ή βαλε το ED να φωτογραφιζει ή αν νομιζεις οτι το 8ιντσο κανει καλα την δουλεια σαν φωτογραφικο τοτε παρε αλλο ενα για παρατηρηση...και αφου το φερνεις στα ορια παρε ενα 10" ή 12" για παρατηρηση :mrgreen:

αλλιως ενα νεο φωτογραφικο τηλεσκοπιο (τα λεω τοσο απλα...)

 

2ο είναι πως έχω κόμη στα άκρα και το πεδίο δεν είναι και ό, τι καλύτερο.
Ισως ενας διορθωτης να εκανε κατι...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γειά σου κοπέλι

Νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, μόνο που εγώ το έχω κάπως αυξημένο αφού το δικό μου νευτώνειο ίσα ίσα με πάει με τα κιλά και το ζύγισμα και φτάνω μάξιμουμ τα 5 λεπτά ακούνητες φωτο με άπνοια η ελάχιστο αεράκι. Συνήθως τραβάω τρίλεπτες και με βοηθάει σαυτό το f4. Οπως λες και μένα μου τη δίνει να κάθομαι να περιμένω με τις ώρες να τελειώσω την φωτογράφηση χωρίς να κάνω τίποτα. Γιαυτό σαν εναλακτική έχω πάρει το ed80 και σε πληροφορώ ότι και με 5 και παρπάνω μποφόρ αέρα κάνει δεκάλεπτες ακούνητες εκθέσεις και με αποτελέσματα παρόμοια με τις πεντάλεπτες του νευτώνειου (όσον αφορά το σήμα). Σκεφτόμουν να πάρω και γώ ένα νευτώνειο οχτάρι f4 η f5 το πολύ αλλά μάλλον θα έχω τα ίδια προβλήματα με τον αέρα γιατί οι σωλήνες των νευτώνειων αυτού του διαμετρήματος έχουν μεγάλο μήκος και ως εκ τούτου πρόβλημα με τον αέρα.

Νομίζω λοιπόν ότι η λύση μετά το όκτάρι είναι είτε ένα ed80 είτε ένα ed100 είτε ένας αστρογράφος πχ orion μόνο που η δαπάνη ανεβαίνει κατακόρυφα εν συγκρίσει με το εξάρι που σκέφτεσαι το οποίο για να σου πώ την αλήθεια σαν πολύ φτηνό μου φαίνεται αφου μόνο ο paracor στοιχίζει γύρω στα 130 νομίζω, και απ'ότι είδα περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Εν κατακλείδι το εξάρι μου φαίνεται ελκυστικό με την τιμή αυτή. Το έχουν ετοιμοπαράδοτο?

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κοπέλια...

 

Δεν έχω παρατηρητήριο και ούτε πρόκειται να αποκτήσω τουλάχιστον στο προσεχές 5ετές, οπότε δεν έχω σκοπό άμεσα ούτε κάμερα καλή να αγοράσω αλλά και ούτε να δώσω και πολλά χρήματα για φωτογράφηση. Η ιδέα είναι να πηγαίνω στο βουνό και να προσπαθώ μέσα σε 4-5 ώρες να πάρω όσα περισσότερα φωτόνια μπορώ.

 

geonik, το γνωρίζω πως ακόμα πιο σοβαρό θέμα από την κόμη είναι το επίπεδο πεδίο. Ο αστρογράφος που προτείνεις εκτός του ότι βγαίνει έξω από το budget μου, έχει και εστιακή 1600mm, υποτίθεται πως θέλω να μειώσω τις κουνημένες φωτογραφίες και με f/8 που είναι θα χρειάζομαι περισσότερο χρόνο σε κάθε frame άρα και περισσότερες πιθανότητες να βγει η φωτογραφία κουνημένη αλλά και λιγότερα frames συνολικά. Στήνω στο βουνό στο έλεος του ανέμου, δεν έχω ούτε την πολυτέλεια της άπνοιας αλλά και ούτε του άπλετου χρόνου φωτογράφησης. Θέλω κάτι γρήγορο.

 

raxxla, όταν λέω πως κάτι δεν μου κολλάει στο ed80, εννοώ βασικά πως είναι αργό. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό, θέλω στον περιορισμένο χρόνο που έχω να παίρνω όσο περισσότερο σήμα μπορώ. Τα γρηγορότερα διοπτρικά είναι πανάκριβα και επίσης δεν θέλω να μπλέξω με reducers/flatteners κτλ άσε που πάλι το κόστος έτσι ανεβαίνει κατακόρυφα.

 

roryt, δε νομίζω πως μπορώ να κάνω και πολλά για να βελτιώσω το υπάρχον σύστημα. Το μόνο που μπορώ να αφαιρέσω για να μειώσω το βάρος είναι ο ερευνητής, εντάξει και; Αν βάλω barlow στο οδηγητικό, για να βρω μετά αστέρι θα μου βγάλει την πίστη, ήδη με εκνευρίζει αφάνταστα αυτή η διαδικασία χωρίς barlow με την απείραχτη spc900nc, φαντάσου να μειώσω το πεδίο στο μισό και να έχω και αμυδρότερο πεδίο. ](*,) Όσο για τη διαφορετικότητα των στόχων που λες, το έχω υπόψην. Έχω φωτογραφίσει και με το ed80 και όντως αυτές οι εστιακές είναι για άλλες καταστάσεις, μεγαλύτεροι στόχοι και "συνόδους αντικειμένων". Αλλά το καλό εκεί είναι πως οι φωτογραφίες βγαίνουν όλες ακούνητες! Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όσο για το πρόβλημα 3, ναι το έχω κάνει, έχω στήσει μικρό διοπτρικό να φωτογραφίζει και εγώ με το 8ιντσο κάνω παρατήρηση. Έτσι κι αλλιώς με dob μου αρέσει να κάνω παρατήρηση. :o

 

Bi2L, έχω σκεφτεί όλες τις περιπτώσεις συνδυασμών 2 τηλεσκοπίων ώστε να μπορώ να τα κάνω όλα αλλά δεν μου κάθεται ακόμη. Ίσως του χρόνου που θα έχουμε περισσότερες επιλογές και αν έχουν πέσει και οι τιμές να υπάρχει ένας συνδυασμός που να τα επιτρέπει όλα. Έλεγα να έπερνα ένα 12ιντσο f/4 O.O. το οποίο κάνει και για παρατήρηση και για φωτογράφηση deep sky αλλά και για πλανητική φωτογράφηση, αλλά πάλι εκεί είσαι στα όρια! Μία άλλη λύση που σκέφτομαι σοβαρά για του χρόνου είναι το 16ιντσο GSO για παρατήρηση και το skywatcher maksutov-newtonian 190mm το οποίο και γρήγορο είναι αλλά και φτιαγμένο για φωτογράφηση (διάβασα πάρα πολύ καλά λόγια στο astronomy now), αλλά και αρκετά μικρότερο πρόβλημα κουνήματος θα έχει λόγω κοντύτερου σωλήνα-μικρότερης εστιακής. Τί να πω; είπαμε ανησυχίες 8-[

 

konpan, κι εγώ έχω καταλήξει πως ο σωλήνας πρέπει να είναι όσο γρηγορότερος γίνεται στη φωτογράφηση αλλά τα γρήγορα διοπτρικά δυστυχώς είναι πανάκριβα, γι'αυτό κοίταξα προς την μεριά των νευτωνείων. Τώρα για το συγκεκριμένο δεν έχω ιδέα, απλά είδα πως είναι για φωτογράφηση με διορθωτή, εστιαστή 2 ταχυτήτων κτλ.. Αλήθεια, έχει εστιαστή 2 ταχυτήτων; Τα αγγλικά τους δεν δουλεύουν... ](*,)

 

 

Μάλλον ζητάω πολλά ε;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μανο δεν ζητας πολλά, καλά και λογικα μιλάς. Απλα δεν συμφωνώ για το "αργο" στα ED. Για κοιτα κανενα Zenitstar της WO ή κανενα SV ή Bourges (δεν θυμαμαι τωρα μοντελα, αλλα καποια πρεπει να πηγαινουν και ποιο κατω απο f/7 και μπορεις να τα βρεις στο αστρομαρτ σε λογικες τιμες). Αλλα πραγματικά δεν χρειαζεται. Ιδιως απο το βουνο. Δεν ειναι ΤΟΣΟ αργα. Με τριλεπτη απο μετριο ουρανο, f/7 και με GPD2 (οχι Altas που εχεις εσυ) εχω τοση πληροφορια που δεν το πιστευω. Με 10λεπτη θα σκιζεις. Ισως αν κοιταγες για ενα 102 μαζι με reducer 0.66 οπως εκανε παλια ο Ηλιας ; Πολύ καλος συνδιασμος και μπορεις να βαλεις και μεγαλους και μεσαιους στοχους σε αυτο και δεν ειναι τοσο ακριβο.

 

Οσο αφορα το βαρος, ποσο ειναι το οδηγητικό σου+δακτυλίδια; Ισως μπορεις να μοιωσεις απο εκει κατι; Τις πλαϊνες στηριξεις του ντοπς τις χρειαζεσαι; (φανταζομαι θες να εχεις την δυνατοτητα να το δουλευεις και σαν ντοπς, ε ; ). Εγω παντως με Ατλας θα το παλευα να εχω και το μεγαλο αν γινεται, αλλα εχω αλλα δεδομενα, οταν φωτογραφιζει, ειτε το ριχνω στον υπνο ή χαζευω με τα κιαλια :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολύ καλή επιλογή, να το χαίρεσαι.

Με αυτό θα ξεχάσεις τι θα πεί κούνημα ακόμα και με 6 μποφόρ.

Μόνο που απευθύνεται σε ευρέως πεδίου στόχους, αλλά τι σε πειράζει αφού θα έχεις και το οχτάρι η δουλειά γίνεται θαυμάσια. Τις δύο τελευταίες βραδιές μάλιστα εφάρμοσα αυτό που είπες πιό πάνω. Φωτογράφηση με το ed80 και δίπλα παρατήρηση με το 12άρι. Τέλεια περνάει η ώρα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τελικά παρήγγειλα το κλασικό skywatcher ed80 από Γερμανία. Βαρέθηκα να ψάχνω... :?
Καλοριζικο...αλλα [-( :-k

Μανο .... :-k Κανω λαθος, δεν ειχες αγορασει την τριπλετα η οποια ειναι σαν το ED80;;

Το χαλασες ή το πουλησες;;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Νέες ανησυχίες. Ψάχνομαι για flattener/reducer. Κυρίως με ενδιαφέρει ο flattener διότι τα αστέρια στην περιφέρεια είναι ψιλοάθλια. Ποιός είναι ο πιο συμφέρων;

 

1) TS 2" Field Flattener

 

2) William Optics 2" APO 0.8X Reducer

 

 

Καμμιά άλλη ιδέα; Στην 2η περίπτωση ο σωλήνας γίνεται f/6 από f/7.5 και συγχρόνως διορθώνεται το πεδίο; Θα έχω βινιετάρισμα εδώ; Θα έχω πρόβλημα με την εστίαση; Ήδη η Canon εστιάζει σχεδόν τέρμα πίσω.

 

Πείτε πείτε!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

TRY THE INTES MICRO MN56, MN55 OR MN66. FLAT FIELD, NO ASTIGMATISM NO COMA!!!!

 

 

http://www.astrotech.it/it/prodotti/intesmicro/intesmicro.htm.

FOR BUDGET SEE THE SKYWATCHER MN190.

152MM F/8 APO, MN68, GPDX-C8, SP-C80, ZEISS TESSAR 360MM ASTROCAMERA, SOLARMAX 40. MX516, 200MM F/2.8 ZEISS ASTROGRAPH, SS2K-PC, EQ6 PRO.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν δουλεύουν όλοι οι flatteners με όλα τα τηλεσκόπια.

Αφού η SW δεν έχει δικό της flattener για το ED80

αυτό που θα πάρεις πρέπει να είναι σχεδιασμένος κοντά στον

εστιακό λόγο και στο εστιακό μήκος του τηλεσκοπίου σου.

Αλά και πάλι αυτό δεν λέει και πολλά καλό είναι να ρωτήσεις

από κανένα φόρουμ τι χρησιμοποιούνε και να δεις φωτογραφία για να είσαι σίγουρος,

τις περισσότερες φορές υπόσχονται πολύ περισσότερα από ότι καταφέρνουν.

Εγώ έχω ακούσει καλά λόγια για τον TRF-2008 αλά πάλι δεν ξέρω πως θα δουλέψει στο δικό σου τηλεσκόπιο.

Για το vignetting, πρόχειρα αφού θες να φωτίσεις ένα chip διαγώνιο 27mm όπως της Canon

και ας υποθέσουμε ότι ο Flattener είναι και reducer 0.8, τότε χρειάζεσαι ένα φακό το ελάχιστο περίπου 34mm και πάνω.

Nομίζω ότι και οι δύο που έχεις αναφέρει σε καλύπτουν.

Τώρα για το focus νομίζω ότι δεν πρέπει να ανησυχείς αφού η χρήση του

Flattener λειτουργεί και σαν extender και ο focuser θα εστιάζει πιο μέσα.

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φαίνεται να κάνει καλή δουλειά το Astro-Tech και είναι και οικονομικό! Θα χρειαστώ κάτι έξτρα ή θα πάνε όλα ρολόι; Θα εστιάζω; Θέλω κάποιο έξτρα εξάρτημα; Λέω να το χτυπήσω...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3 :wink: :wink: :wink:

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

 

 

>Destination Space!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τώρα είδα πως αυτό που είπε ο Νικολιδάκης της Televue είναι αρκετά οκονομικό και αυτό. Είδα σε ένα manual πως πρέπει να υπάρχει απόσταση 56mm από το πίσω μέρος του μέχρι και τον αισθητήρα μας. Πώς μπορώ να το ρυθμίσω αυτό εφόσον αυτό βιδώνει πάνω στο T2 και εκείνο στη μηχανή; Η απόσταση είναι συγκεκριμένη έτσι δεν είναι; Πώς ρυθμίζεται; Αυτό δεν έχω καταλάβει.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης