Aggelos Kechagias 48 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2012 Φίλε Τσαραφίδη παρατηρώ πως με κόπο φωτογραφίζεις με μεγάλες εκθέσεις και πολλαπλές λήψεις. Αν δεν κάνω λάθος φωτογραφίζεις απο αθήνα μέσα απο αρκετή φωτορύπανση. Γιατι όμως βγάζεις 15λεπτες 10λεπτες κλπ με f/3.8 εφόσον έχεις θέμα με φωτορύπανση ; (το τηλεσκόπιο που έχεις είναι μόνο για σκοτεινό ουρανό).Λογικά θα πρέπει να ασπρίζει όλο το καρέ σου με την φωτορύπανση και τα fit να είναι για πέταμα. Είναι λάθος να τραβάς τόσο μεγάλες εκθέσεις και να περιμένεις σωστό αποτέλεσμα. Όπως και να έχει αν θέλεις μοιράσου μαζί μας μερικά απο τα τελικά σου combined fit να δούμε τι γίνεται ώστε αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε για το βέλτιστο αποτέλεσμα του συστήματος σου . Σου ζητώ τα καρέ γιατί ο χρόνος που τραβάς δεν δικαιολογεί το αποτέλεσμα οπότε σίγουρα κάτι πάει στραβά είτε στις λήψεις σου είτε στην επεξεργασία σου.
tsarafidis 0 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2012 Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ STACKING ΓΙΝΕΤΑI ΜΕ ΤΟ MAXIMDL (MEDIAN). ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ DARKS, BIAS, FLATS. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗΣ ΕΔΩ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΜΠΟΝΑ ΣΤΗΝ Ν. ΙΩΝΙΑ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ CLS ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ STACKING ΠΟΛΛΏΝ ΚΑΡΡΕ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΘΟΡΥΒΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ NGC4631 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΑΡΩ ΘΕΛΕΙ 60 SEC ΕΚΘΕΣΗ. ΜΕ 20 SEC ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ PHOTOSHOP CS3. ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ Ο ΤΕΛΙΚΟ FIT ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟ MAXIMDL ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 69ΜΒ ?
Aggelos Kechagias 48 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2012 Ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες να στείλεις (δεν ήξερα ότι σε λένε Σαραφίδη ).Λοιπόν Θεολόγε παρατηρώ πως ...1.Δεν κάνεις σωστό calibration.2.Κάνεις παραπάνω έκθεση απ'όσο αντέχει ο ουρανός σου με αποτέλεσμα καθώς τραβάς απλά να ρουφάς φωτορύπανση και όχι πληροφορία.3.Σίγουρα επιτυγχάνεται καλύτερο signal to noise ratio με πολλές λήψεις αλλά στην δική σου περίπτωση βλέπω το αντίθετο σου είπα τους λόγους.4.Όπως σου είπα και στο πρώτο μου σχόλιο το τηλεσκόπιο που έχεις είναι πολύ γρήγορο και είναι άχρηστο στην αθήνα ειδικά για rgb φωτογράφιση και ας έχεις φίλτρο (τι να πρωτομπλοκάρει το καημένο).Το συμπέρασμα και η προσωπική μου γνώμη είναι να δοκιμάσεις να βγάλεις λήψεις (παράδειγμα γαλαξία) 1-5 λεπτά και να ελέγξεις πόσα adu έχεις υπόβαθρο. Ποτέ μην ξεπερνάς τα 2-3000 adu (εμπειρικό αυτό το βρίσκεις στην πορεία) στις λήψεις σου διότι δεν έχει νόημα μετά απλά ρουφάς φωτορύπανση και χάνεις άδικα τον χρόνο σου (στο γράφω πολλές φορές να καταλάβεις ότι είναι σημαντικό αυτό).Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είναι το αστροβόξ να σε βοηθήσει μην διστάσεις άνοιξε ένα thread και εδώ είμαστε
tsarafidis 0 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2012 ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ (ΜΕΧΡΙ 3-5 ΛΕΠΤΑ). ΟΜΩΣ ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ CALIBRATION ?
tsarafidis 0 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2012 ΓΙΑ ΤΑ FLAT ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ Geoptik Flatfield adapter ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΊΠΕΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ. ΡΥΘΜΙΖΩ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ LARGE STATISTICS (ΣΤΟ MAXIMDL) H METABLHTH ΜΑΧ NA EINAI ΜΕΤΑΞΥ 24000 - 26000. ΕΠΙΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΖΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΛΗΨΕΙΣ.
Aggelos Kechagias 48 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2012 Αν κάνεις calibration με maxim και δεν χρησιμοποιείς dark για τα flats θα πας στο set calibration - advanced και θα βγάλεις την επιλογή Dark Substract Flats. Επίσης χρησιμοποίησε bias (περίπου 30-50 είναι καλά). Όλα αυτά στα γράφω μιας και παρατηρώ πως μετά την εφαρμογή των flats έχεις το ανάποδο αποτέλεσμα ( φωτεινές άκρες και σκοτεινό κέντρο ). Επίσης γνώμη μου να πέσεις λίγο στα adu 20-22000.Δοκίμασε αν θες αυτά που σου είπα και δες αν διορθώθηκε το αποτέλεσμα με τις άκρες και το κέντρο.
tsarafidis 0 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2012 ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ 10 FLATS. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
Προτεινόμενα σχόλια
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα