Jump to content
Credit Object Designation: LDN 1622 Also known as: The Boogeyman Nebula Constellation: Orion Object Type: Dark Nebula Distance: 500 light-years away Telescope: skywatcher ed80 fr*0.67 Camera: Atik 314L+ Exp:18h Filters: sii - Ha - oiii Location:Megalopoli, Arcadia, Greece. Λίγα λόγια: Το LDN 1622 είναι ένα σκοτεινό νεφέλωμα στον Ωρίωνα. Είναι γνωστό ως Νεφέλωμα Boogie Man (Μπαμπούλας) λόγω τόσο του σχήματός του όσο και του σκούρου χρώματός του. Το LDN 1622, όπως όλα τα σκοτεινά νεφελώματα, δεν είναι εύκολος στόχος και απαιτούνται πολλές ώρες έκθεσης για να βγεί ένα όμορφο αποτέλεσμα. Το νεφέλωμα Boogeyman έχει διάμετρο περίπου 10 έτη φωτός, καθιστώντας το αρκετά μικρό αν το συγκρίνουμε με τα περισσότερα άλλα νεφελώματα στην περιοχή του Ωρίωνα. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα , το νεφέλωμα αποτελείται από σκοτεινή σκόνη, και εντελώς μαύρο αδιαφανή αέριο σε ορισμένες περιοχές. Αυτά τα αέρια είναι τόσο πυκνά που κρύβουν πλήρως το φως από τα αστέρια πίσω τους. Το νεφέλωμα βρίσκεται επίσης μπροστά από κάποιο αχνό κόκκινο νέφος ιονισμενου υδρογόνου, ελαφρώς ορατό. Η παρακάτω εικόνα είναι το αποτέλεσμα 18 ωρών συνολικής έκθεσης σε φίλτρα οξυγόνου, υδρογόνου και θείου.

LDN1622 SHO.jpg


Credit

Object Designation: LDN 1622 Also known as: The Boogeyman Nebula Constellation: Orion Object Type: Dark Nebula Distance: 500 light-years away Telescope: skywatcher ed80 fr*0.67 Camera: Atik 314L+ Exp:18h Filters: sii - Ha - oiii Location:Megalopoli, Arcadia, Greece. Λίγα λόγια: Το LDN 1622 είναι ένα σκοτεινό νεφέλωμα στον Ωρίωνα. Είναι γνωστό ως Νεφέλωμα Boogie Man (Μπαμπούλας) λόγω τόσο του σχήματός του όσο και του σκούρου χρώματός του. Το LDN 1622, όπως όλα τα σκοτεινά νεφελώματα, δεν είναι εύκολος στόχος και απαιτούνται πολλές ώρες έκθεσης για να βγεί ένα όμορφο αποτέλεσμα. Το νεφέλωμα Boogeyman έχει διάμετρο περίπου 10 έτη φωτός, καθιστώντας το αρκετά μικρό αν το συγκρίνουμε με τα περισσότερα άλλα νεφελώματα στην περιοχή του Ωρίωνα. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα , το νεφέλωμα αποτελείται από σκοτεινή σκόνη, και εντελώς μαύρο αδιαφανή αέριο σε ορισμένες περιοχές. Αυτά τα αέρια είναι τόσο πυκνά που κρύβουν πλήρως το φως από τα αστέρια πίσω τους. Το νεφέλωμα βρίσκεται επίσης μπροστά από κάποιο αχνό κόκκινο νέφος ιονισμενου υδρογόνου, ελαφρώς ορατό. Η παρακάτω εικόνα είναι το αποτέλεσμα 18 ωρών συνολικής έκθεσης σε φίλτρα οξυγόνου, υδρογόνου και θείου.
  • Μου αρέσει 12

From the category:

Νεφελώματα

· 5407 images
  • 5407 images
  • 26867 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

mad

Δημοσιεύτηκε

Καταπληκτική Θοδωρή!

  • Μου αρέσει 1
ted1977

Δημοσιεύτηκε

1 hour ago, mad said:

Καταπληκτική Θοδωρή!

Ευχαριστώ πολύ....σκέφτομαι να την αλλάξω όμως.Νομίζω πως την έχω <<τσιτώσει> λίγο παραπάνω χαχα.

John..

Δημοσιεύτηκε

Μπορούμε να έχουμε μερικές έξτρα πληροφορίες;; 

Εξοπλισμό 

Περιοχή κλπ; 

Πολύ όμορφη λήψη! 

  • Μου αρέσει 1
ted1977

Δημοσιεύτηκε (επεξεργάστηκε)

9 hours ago, John.. said:

Μπορούμε να έχουμε μερικές έξτρα πληροφορίες;; 

Εξοπλισμό 

Περιοχή κλπ; 

Πολύ όμορφη λήψη! 

Καλησπέρα Γιάννη και ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.Αναφέρω τις σχετικές πληροφορίες στα credits, πιο αναλυτικά όμως... Το τηλεσκόπιο που χρησιμοποίησα είνα skywatcher ED80 Black Diamond με Reducer astrophysics T67. H Camera ειναι μια ΑΤΙΚ 314L+ mono. Τα φίλτρα είναι Sii- HA- oii, 7nm της Baader Planetarioum. Οδήγηση εκανα με OAG και asi290 mono. Η βάση μου είναι μια skywatcher EQ6 (Το παλιό μοντέλο). Η Λήψεις έγιναν απο Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε 4 βραδιές με ουρανό Bortle 4, το Sii & oiii τα πήρα με 55% Σελήνη. Επεξεργασία έκανα με pixlnsight & Photoshop.

Το επεξεργάστηκε ο ted1977
  • Μου αρέσει 1
scipii

Δημοσιεύτηκε

Πανέμορφο Θοδωρή, μπράβο!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης